VELO 1 - DIE HAGHE 1

26-09-2020, 14:30 uur
comp | Meer Die Haghe 1 >

VELO 2 - DIE HAGHE 2

26-09-2020, 11:00 uur
comp | Meer Die Haghe 2 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

Die Haghe verliest ondanks 0-2 voorsprong terecht van DHC: 3-2

06-09-2020 11:29 - Senioren

Die Haghe verliest ondanks 0-2 voorsprong terecht van DHC: 3-2

DHC was de bovenliggende partij maar Die Haghe maakte de eerste doelpunten via Gino Mulder (penalty) en Sami Aoulad Said. Helaas wisten de witkielen deze geflatteerde voorsprong niet vast te houden en werd het vlak voor tijd 3-2 voor DHC.

Doordat Westlandia ruim verloor vaan VFC (5-0) maakt Die Haghe toch kans om door te bekeren maar dan moet er zaterdag niet worden verloren van Westlandia.

Voor een verslag bezien vanuit Delfts perspectief met foto's zie:

https://haaglandenvoetbal.nl/2020/09/05/beker-groep-1-poule-4-paal-en-lat-voorkomen-grote-winst-voor-dhc/

Paal en lat voorkomen grote winst voor DHC

DHC speelde op de late zaterdagmiddag een prima wedstrijd in de bekerpoule thuis tegen Die Haghe. Beide ploegen wonnen vorige week hun eerste wedstrijd, nu was DHC verdiend de sterkste met 3-2. Paal en lat én een gemiste strafschop én de Haagse doelman stonden een hogere uitslag voor DHC in de weg.

Tekst: Dik Schreuders | Foto's: Sandra Beekhuizen

Bij DHC waren nog steeds afwezig Jerone Goodett, Scott Luiten en Manuel Mansanga en vorige week kwam daar ook Levi Schipper bij, terwijl nu Joey Emmerink weer inzetbaar was. Tijdens de warming-up bleek Roel van der Valk ook geblesseerd te zijn, zodat DHC-trainer Rob de Lange kort voor aanvang het team moest aanpassen. Bij Die Haghe viel oud-DHC 1-speler Tidde Tromp in, terwijl oud-DHC-jeugdspelers Abdul Yilmaz en Danny de Wit ook in het veld stonden bij de gasten.


De groen-zwarten speelden een prima eerste helft. Een aanvallend DHC, druk zettend, bewegend, combinerend en afwisselend de vleugels gebruikend. Vorige week uit bij Westlandia (za) werd er al goed gespeeld. Alleen bleek het niet uit de score. Verder dan een vrije trap van Jordy Brouwer net naast, kwam de thuisploeg niet. In de tiende minuut was er een ongelukkig duel in het DHC-strafschopgebied toen Die Haghe voor de eerste keer deze wedstrijd in de buurt van het DHC-doel kwam. Scheidsrechter Greveling besliste na de valpartij tot een strafschop en vanaf 11-meter werd het via Gino Mulder 0-1.

DHC creëerde meerdere kansen, maar Jessy Nauman schoot over en Quinten van der Kraaij net naast. Na een half uur spelen schoot Jordy Brouwer na een voorzet van Djurandy Swedo op de paal en enkele minuten later, na een voorzet van Van der Kraaij, raakte Brouwer de lat. In de blessuretijd van de eerste helft bereikte Jessy Nauman Roy Speelman, die binnen de beruchte lijnen onderuit werd gehaald en ook dit betekende een strafschop. Vincent Romeijn zag zijn inzet vervolgens gestopt worden door Die Haghe-doelman Bas Drost, waardoor de stand bij de rust op 0-1 stond. Vriend en vijand waren het er over eens, dat het een zeer geflatteerde tussenstand was.

Na rust
Met de start in het tweede gedeelte van de wedstrijd was de werkelijkheid nog vreemder. Balverlies direct vanaf de aftrap resulteerde in de tweede aanval van de bezoekers en doorlopend binnen het strafschopgebied werd het door Sami Aoulad Said zelfs 0-2. DHC bleef gewoon doorgaan, waarmee het eerder was begonnen. Aanvallen, combineren, bewegen. Na ruim een uur ging Jordy Brouwer, vrij gekomen voor de Die Haghe-doelman, onderuit via een Haagse verdediger, waarna Joey Emmerink vanaf elfmeter nu wel raak schoot: 1-2. Twee minuten later kon het scorebord op 2-2, toen een aanval via Jordy Brrouwer, Djurandy Swedo en Jessy Nauman bij Roy Speelman eindigde, die vanaf rechts binnen het strafschopgebied laag diagonaal de 2-2 inschoot.


Kort hierna leek DHC dan de terechte voorsprong te bereiken, maar het schot van Jessy Nauman eindigde op de paal. Djurandy Swedo stuitte kort hierna op de Die Haghe-doelman. Een inzet van Jessy Nauman werd vervolgens door doelman Bas Drost overgetikt.

Dan in de 89e minuut toch de terechte winst voor DHC. Invaller Jabrane el Youssefi bereikte Jordy Brouwer en via hem liet Quinten van der Kraaij de winnende 3-2 aantekenen. Winst voor het team van trainer Rob de Lange en assistent Ersin Kaplan. Tegenstander Die Haghe was uiteraard teleurgesteld over de nederlaag kort voor het eindsignaal, maar had lof voor het spel van DHC, waar de score volgens de bezoekers ook veel hoger had kunnen uitvallen.

Volgende week zondag de derde bekerwedstrijd voor de groen-zwarten, uit bij VFC in Vlaardingen, terwijl Westlandia-zat en Die Haghe elkaar een dag eerder treffen.

© Haaglanden Voetbal

LET OP: De oefenwedstrijd tegen Quick van a.s. dinsdag 8/9  gaat niet door !!o

Nieuws

Die Haghe 2 - Lyra 2 5-1 (ruststand 1-0)

21-09-2020
Die Haghe 2 opent het seizoen met een klinkende 5-1 overwinning op Lyra 2.

DIE HAGHE GROTE CLUB ACTIE

20-09-2020
Ook dit jaar doet Die Haghe mee aan de Grote Clubactie. Met de verkoop van de Grote Clubactie loten vloeit extra geld naar de club en maak je kans op mooie prijzen. Lees verder om te zien hoe dat ...

Update corona

20-09-2020
Afgelopen vrijdag heeft het kabinet opnieuw nieuwe maatregelen aangekondigd om het aantal corona besmettingen tegen te gaan. Deze zijn op zondag 20 september ingegaan. Wat dit betekent voor sv Die ...

Die Haghe komt tegen Voorschoten'97 knap terug: 1-1

20-09-2020
De competitiestart van Die Haghe tegen Voorschoten'97 leek dramatisch te worden. Al in de 4e minuut kwam het op een 0-1 achterstand maar in de 2e helft kon het team van trainer Pieter Jongmans ...

Kleedkamerindeling Corona-proof gemaakt

20-09-2020
Na enkele pogingen om de kleedkamers onder Die Haghe-teams en tegenstanders "Corona-proof" te verdelen zijn wij tot de conclusie gekomen dat dit niet op een verantwoorde wijze te doen is.

Een kraker als competitie-ouverture: Die Haghe – Voorschoten'97

18-09-2020
Nadat het vorige voetbalseizoen door Covid19 abrupt tot een einde was gekomen stond Die Haghe op een mooie 3e plaats en had het de 2e periodetitel op zak. Helaas moest het bij deze constatering ...

BERICHT AAN ALLE OOIEVAARSPASHOUDERS / MESSAGE TO ALL STORK PASSHOLDERS

14-09-2020

Die Haghe geeft tegen Westlandia een voorsprong uit handen: 3-3

13-09-2020
Een zwaar gehavend Die Haghe 1 speelde met goede invallers een leuke wedstrijd tegen 2e klasser Westlandia (za) maar verzuimde bij een 1-3 voorsprong deze een nog beter aanzien te geven en kreeg ...

Correcte pasfoto zelf toevoegen t/m 31 oktober a.s.

09-09-2020
Het is nu mogelijk zelf de spelerspasfoto op de digitale spelerspas te wijzigen via de Wedstrijdzaken-app of Voetbal.nl-app.

Gijs Hagedoorn - Hartstocht

09-09-2020
Gijs van de JO10-5 gaat 20km lopen van Den Haag naar Leiden om het werk van de Hartstichting te steunen waar hij zelf veel aan heeft gehad. Doen jullie mee?
Pagina 1 van 174  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Geef je nu op als vrijwilliger, we hebben een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe