DIE HAGHE 3 - SEV 3

08-08-2020, 13:00 uur
Oefen | Meer Die Haghe 3 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

GDA 2 - Die Haghe 2: 1 - 1 (ruststand: 1 - 1)

09-03-2020 07:17 - Senioren

Na een maand regen , wind en storm mogen we vandaag eindelijk weer de échte voetbalweide in. Gewoon op een échte voetbal-zaterdag zoals dat hoort en niet op een druilerige en gure dinsdagsavond waar eigenlijk niemand van te voren echt zin in heeft. Niemand kon zich dan ook opladen in de ingelaste doordeweekse competitiewedstrijd tegen Duindorp SV anderhalf. Een zielig 0-3 verlies was dan ook het resultaat. Maar vanaf vandaag gaan we niet meer terugkijken en niet meer vooruitkijken. Gewoon weer eens lekker voetballen en het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. Dan zullen die punten net als het zonnetje heus wel weer komen.

We hebben de luxe van het spelen van selectie-voetbal en daarom heeft de staf ook besloten om voor de rest van het seizoen voor Tomas in de goal te kiezen in plaats van Mitchel. Tomas enorm blij. Mitchel zwaar teleurgesteld. Verder ontbreekt Niels. Zijn oude kruisband knieblessure speelt dusdanig weer op dat de artsen hem het advies hebben gegeven direct te stoppen met voetballen. Pff. Dat doet pijn. Begin twintig en dan al moeten stoppen met je passie, voetballen. Sterkte Niels. Daarnaast is ook Steven afwezig wegens ziekte en moet Calvin op het allerlaatste moment toch reserve zijn bij het eerste elftal.

We spelen in de volgende opstelling: Tomas (goal), Sunny en Gert-Jan (centraal), Frenk (links) en Stefan Mos (rechts). Het middenveld is bezet met Robin, Koen en Ritchie (op 10). Voorin staan Dennis (links), Mats (spits) en Yoran (rechts). Thomas van der Starre, Diano en Liam zitten in de wissel.

In de 9e minuut is de eerste kans voor GDA, maar Tomas kan die bal katachtig corner tikken. Die corner wordt hard ingesloten, maar Koen redt en werkt weg. Even later zijn wij in de 12e minuut weg. Koen geeft een diepte-pass op Dennis en Dennis is snel en geeft hard en wat hoog voor. De bal komt op heuphoogte aan en Yoran komt aanvliegen maar kan er net niet meer bij. De bal schiet door en Ritchie kan deze nog net binnen houden en ook weer voor geven. Maar zonder succes. GDA kan uit verdedigen. Drie minuten later gaat Dennis alweer diep. Dit geeft Sunny de pass. Dennis wordt geblokt maar de scheids geeft voordeel omdat Mats in balbezit komt en door kan. Helaas stuit Mats op de GDA keeper. Vlak daarop onderscheidt de GDA keeper zich weer. Dit keer door een schot van Koen vanaf de zestien ternauwernood net naast zijn paal te tikken. En in de 18e minuut is het Robin die door het midden op de GDA keeper afgaat. Maar zijn schot is niet hard genoeg en weer redt de GDA keeper. Zo hebben wij in deze eerste twintig minuten toch al 4 behoorlijke kansen gehad.

In de 23e minuut lijkt GDA gevaarlijk te worden, maar onze rots achterin Gert-Jan wint alles. Zo ook dit kopduel met de grote spits van GDA. Gelijk daarna stoomt Frenk op aan de linkerkant. Zijn voorzet wordt door GDA eerst tot corner verwerkt en vanuit de corner komt de bal bij Sunny, die een mooie actie heeft en de bal knap en geplaatst voorzet. Precies op het hoofd van Mats die met de zijkant van zijn hoofd de bal mooi in het GDA goal kopt. 0-1. En dat is terecht.

Daarna hebben we kansen om gelijk door te stomen. Yoran is vanaf rechts snel, maar hij maakt keus om even in te houden te kappen en te schieten. De GDA keeper kan met voeten net redding brengen. Daarna komt er weer een bal voor. Dit keer bij Koen. Hij draait en schiet in de scrimmage tegen een GDA speler aan waardoor die bal de hoogte in gaat. De GDA keeper kan de bal net over zijn lat tikken. Oeff. Dat zijn al 7 goede kansen met maar 1 goal. Hier hadden we de score toch al direct moeten verdubbelen.

Die kans op de 0-2 doet zich in de 36e minuut alweer voor. Dennis is alweer snel weg over links. Hij schiet en tegelijkertijd wordt de inlopende Mats tegen het kunstgras gelopen. Maar scheids wil van niks weten en laat het spel doorgaan. In de 41e minuut lokt de GDA-aanvoerder slim een vrije trap. Als een stervende rood/witte zwaan valt hij ineens naar achteren en zakt door zijn knieën. De scheids trapt er nog in ook. Pff. De bal ligt op gevaarlijke plek randje zestien. We hebben de pech dat die bal via de muur van richting verandert en zo Tomas kansloos laat. Sjonge sjonge. Zoveel beter en zoveel kansen, maar het staat gewoon 1-1. En het zijn de goals die tellen. Niet de kansen.

Daarna krijgen wij nog twee kansen. Ritchie is snel weg en maakt ook de keus om even in te houden en niet in 1x door te lopen naar het GDA goal. Ritchie legt af op Dennis, die met zijn verkeerde rechterbeen toch op goal schiet. Maar de bal gaat naast. In de blessure tijd van de eerste helft krijgen wij de grootste kans van allemaal. Dennis staat zeker geen buitenspel en kan alleen op de keeper af gaan. De GDA verdediger zit wel in zijn nek, maar natuurlijk is Dennis sneller. Hij lijkt de bal ook cool genoeg onder de GDA keeper te kunnen schuiven. Maar hij doet dat net even te zacht, waardoor de GDA keeper snel naar de grond kan gaan om die zekere goal te stoppen. En zo gaan we met een kansen verhouding van 10-3 rusten met 1-1. In de rust hoor ik de GDA spelers tegen elkaar hoorde zeggen. Kom op gasten, niet zeuren. Het staat gewoon 1-1.

In het eerste kwartier van tweede helft blijven de kansen uit en daarna is het GDA dat de eerste kans krijgt. De spits kapt Stefan uit en schiet hard op goal. Maar ook Tomas staat goed te keepen en kan die bal uit de hoek boksen. In de 65e minuut komt Liam op middenveld erin voor Ritchie en gaat Koen op 10 spelen. Maar bij ons blijven de echte kansen uit. We leggen minder energie in ons spel terwijl GDA zichtbaar strijdvaardiger is. GDA komt er nog drie keer gevaarlijk uit. Maar voordat ze écht gevaarlijk kunnen worden kunnen wij de bal steeds onderscheppen. We hebben nog een kwartier om ons over dat dooie punt heen te spelen en die wedstrijd naar ons toe te trekken. Maar dat lukt niet. Het is GDA dat in de 80e minuut een grote kans krijgt op de winnende treffer. Maar Tomas redt ons goed. Gelijk daarop kunnen wij counteren via Yoran en Mats, maar Mats zijn voorzet is te hard en bereikt Dennis niet. Oef. Dat was een mooi moment geweest om toe slaan na die enorme kans van GDA. In de 86e minuut krijgen wij dan eigenlijk pas de eerste echte grote kans van de tweede helft. Koen speelt Mats slim aan in de zestien en Mats schiet toch goed op goal. Maar de GDA keeper heeft ook nog ineens een uitschuifbeen in petto en kan die bal alsnog redden. In de 89e minuut wordt Yoran nog diep gestuurd door Mats, maar de bal is net te diep en komt voor Yorans linker(suiker)been. Toch gewoon proberen en niet nadenken en schieten met links dan maar. Maar die bal gaat hard naast. En zo eindigt de tweede helft zoals deze begonnen is. 1-1.

Terechte uitslag? Wij de eerste helft en zij de tweede helft? Hmmm. Ik kan het daar niet eens mee zijn. Chagrijnigheid overheerst. Dan verlies ik liever met 0-3 op een druiligere dinsdagavond.

# Elftal G W GL V P DPV DPT
| G: gespeeld | W: gewonnen | GL: gelijk | V: verloren | P: punten |
|
DPV: doelpunten voor | DPT: doelpunten tegen |

Oscar van Voskuilen
Alias Okki di Basta

Nieuws

De zeer verrassende poule-indeling voor Die Haghe 1 is bekend

10-07-2020
Die Haghe 1 is voor het seizoen 2020-2021 ingedeeld in in de 1e klasse A. De KNVB heeft gebroken met een traditie en de Rotterdamse regio-clubs in "Zuid" ingedeeld en de Haagse regio-ploegen uit ...

Hermanna de Wit overleden

09-07-2020
Vandaag bereikte mij het zeer droevige bericht dat Hermanna de Wit, echtgenote van Eric de Wit en schoondochter van Gijs en Nel de Wit, is overleden.

Datums bekendmaking indelingen beker- en competitie

09-07-2020
De KNVB heeft een schema bekend gemaakt met daarin de datums waarop de diverse indelingen bekend worden gemaakt.

Die Haghe zoekt nieuwe leden voor de Kas Commissie!

06-07-2020
Binnenkort treedt Kees Huisman, na het afronden van zijn termijn, af als lid van de Kas Commissie van Die Haghe. De Kas Cie vervult een belangrijke rol. We zijn dan ook op zoek naar nieuwe leden.

We gaan weer open! *** Update 1 juli 2020 ***

29-06-2020
Het sportpark mag per 1 juli weer open. Het wachten is nog op de formele toestemming van de gemeente.

Hebben jullie deze al gezien?

28-06-2020
Onze eigen Vidjai in gesprek met Jan Dirk van der Zee over racisme

Riet Rommers overleden

26-06-2020
Gisteravond bereikte ons het trieste bericht dat Riet Rommers is overleden.

Vanaf 1 juli mag veel weer!

24-06-2020
Vanavond heeft het kabinet verdergaande versoepelingen aangekondigd. Ook voor onze club heeft dat positieve gevolgen. Welke dat zijn wordt nu verder uitgewerkt.

HERINNERING: Wall of Fame

22-06-2020
Voor een nieuw te starten sponsorproject t.b.v. onze jeugdafdeling (waarover in de komende periode meer informatie zal volgen) zijn we op zoek naar foto's met sv Die Haghe jeugdspelers. Dit kunnen ...

Vrouwen 1 Die Haghe promoveert naar 2e Klasse!

15-06-2020
Afgelopen vrijdag heeft de KNVB alsnog besloten om de vrijgekomen plaats in de 2e klasse aan Die Haghe toe te kennen. De ambities van Die Haghe liggen met het vrouwen- en meidenvoetbal hoger. ...
Pagina 1 van 170  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Geef je nu op als vrijwilliger, we hebben een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe