SV POORTUGAAL 1 - DIE HAGHE 1

18-04-2020, 14:30 uur
comp | Meer Die Haghe 1 >

VELO 2 - DIE HAGHE 2

18-04-2020, 10:30 uur
comp | Meer Die Haghe 2 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

Die Haghe 1 wint 2e periode !!

15-02-2020 18:07 - Senioren

proberen Die Haghe 1 wint 2e periode !!

Wim de Jong flikt het weer!! De koek is na de reguliere competitie niet op want na de 1-2 winst op RVVH volgt er nog de nacompetitie voor de Hoofdklasse...leuker kunnen de mannen van Die Haghe 1 het niet maken...

Link naar verslag op Haaglandenvoetbal met foto's:
www.haaglandenvoetbal.nl/2020/02/16/zaterdag-1b-onverzettelijk-die-haghe-pakt-knap-tweede-periode

Verslag van de kant van RVVH > zie link
www.rvvh.nl/rvvh-verliest-vooral-van-zichzelf/

Hoopvol trok Die Haghe 1 met een grote supportersschare (hulde) richting Ridderkerk om daar te proberen de 2e periodetitel binnen te gaan halen. Het weer viel mee. Niet de verwachtte regen en storm maar wel een thuisploeg dat het Die Haghe knap lastig wist te maken. De eerste 20 minuten waren geheel voor RVVH en Die Haghe kreeg maar geen grip op de Ridderkerkers die de gehele wedstrijd de lange bal hanteerden en tot een ieders verrassing had de Die Haghe verdediging het daar nog best lastig mee.

De ballen stuiteren op een kunstgrasveld immers anders dan op de natuur-grassprieten en Die Haghe kreeg dat maar niet onder de knie. Ook was er aan de zijde van de gelegenheids-zwartkielen veel balverlies te bespeuren en speelden veel spelers onder hun normale niveau. Het was onrustig en rommelig totdat Phiras Chehoudi op snelheid het 16 meter gebied van RVVH instoomde en hij onreglementair werd afgestopt: penalty, besliste de souverein leidende arbiter Bas de Haan uit Amstelveen en er was geen enkel protest op diens beslissing te horen.

Sander de Jong ontfermde zich over de bal en....schoot naast het doel !! Pfff. "weg kans" dachten de supporters maar de neutrale grensrechter had goed gezien dat de RVVH-doelman te vroeg was ingelopen dus...overnemen. Dat buitenkansje liet Sander zich niet ontnemen en nu schoot hij de bal onberispelijk binnen: 0-1 in de 30e minuut. Tegen de veldverhouding in maar niemand aan Haagse zijde die daar om maalde.

Sami Aoulad Said ging 7 minuten later sprinten op een voor hem onmogelijk te halen bal want die zat tussen de RVVH-doelman en een verdediger in. Toch lukt het Sami om de punt van zijn teen tegen het leder te krijgen waardoor deze onder de doelman in het doel rolde: 0-2. Wederom onverwacht maar het typeerde dit Die Haghe ten voeten uit: "nooit opgeven".

Helaas moest Phiras Chehoudi na een paar eerdere pogingen en een geslaagde aanslag op zijn enkels de strijd met een blessure staken. Hier had de arbiter gerust de rode kaart voor mogen trekken maar de dader kwam er met geel zeer genadig af. Peter de Kleer verving het slachtoffer (Uiteindelijk moesten er 7 gele kaarten voor de blauwe zebra's aan te pas komen om de boel een beetje binnen de perken te houden.) Tot aan de rust was er nauwelijks sprake van een kans aan Haagse zijde en in de rust zou, zo was de verwachting, de door de wol geverfde trainer Wim de Jong wel orde op zaken stellen.

Helaas bakte Die Haghe er in de 2e helft nog minder van (het is vervelend om te horen maar het moet gezegd worden..) en hing de aansluitingstreffer al even in de lucht. Die kwam in de 68e minuut toen een scherpe voorzet net buiten bereik van doelman Bas Drost tegen het net kon worden gekopt: 1-2. Vanaf dat moment leek het op een stormloop op het Haagse doel maar echt gevaarlijk werd RVVH niet. Ze waren slordig in balbezit en hanteerden nog steeds de lange bal. De Die Haghe verdediging kon telkens opruiming houden en de klok tikte onverbiddelijk in het voordeel van Die Haghe.

De spanning was echter om te snijden en Die Haghe stond even met de rug tegen de muur maar na een paar wissels aan Haagse zijde kon er iets meer greep op de wedstrijd worden verkregen en speelden de mannen van trainers Wim de Jong en Edwin Vooijs deze professioneel uit en werd het natuurlijk een geweldig feest na het laatste fluitsignaal van de arbiter.

Die Haghe schreef in de lelijkste wedstrijd van het seizoen clubgeschiedenis door de 2e periodetitel te pakken welke recht geeft op deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse.

Een unicum na al de unicums die trainer Wim de Jong bij Die Haghe eerder afleverde. Met nagenog hetzelfde elftal promoveren van de 3e- naar de 2e- naar de 1e klasse en straks spelen om een plek in de Hoofdklasse.

Het zijn rare maar erg leuke tijden op Ockenburgh vindt......

Wim vd Graaf

 

Nieuws

COVID-19/Corona update 23 maart / update

23-03-2020
bericht van het bestuur over getroffen financiële maatregelen / information on additional financial measures, taken by the board (see below)

Annuleren Jeugdkamp

20-03-2020
Gezien de huidige coronacrisis waar we ons op dit moment in bevinden hebben we zojuist besloten dat het jeugdkamp 2020 helaas niet doorgaat.

Die Haghe gesloten, sportvelden ook / Club closed but football pitches as well / update 18 maart / March 18th

18-03-2020
Op last van de gemeente zijn ook de sportvelden gesloten / the municipality has closed all football pitches, no more after hours recreational sports.

COVID-19/Corona virus update 15 maart / March 15th

15-03-2020
Alle voetbal trainingen opgeschort, clubhuis gesloten / All football practice suspended, clubhouse closed.

Special Olympics komen naar Die Haghe!!

10-03-2020
Op 13 en 14 juni is Die Haghe gastheer van het voetbaltoernooi van dit bijzondere evenement. Lees verder en zie wat jij kunt doen...

Dinsdag 10 maart: Alleen (gras)veld 1 afgekeurd

10-03-2020
Op kleine stukjes na zijn de grasvelden op Ockenburgh goedgekeurd. De velden drogen door de harde wind snel op en het is de verwachting dat het niet of nauwelijks meer gaat regenen. Alleen veld 1 ...

GDA 2 - Die Haghe 2: 1 - 1 (ruststand: 1 - 1)

09-03-2020
Die Haghe 2 verzuimt in de eerste helft al ruim afstand te nemen van GDA2 en speelt gelijk.

Die Haghe loopt bij Forum Sport tegen een verdiende nederlaag aan: 2-0

08-03-2020
Het is natuurlijk moeilijk om vlak na het behalen van een periodetitel en een voetballoze periode van twee weken de batterij weer helemaal op te laden. Dat is Die Haghe niet tijdig gelukt en daar ...

Pakt Die Haghe in Voorburg tegen Forum Sport de draad weer op?

05-03-2020
Na twee weken voetbalvakantie, veel afgekeurde grasvelden en stormachtige dagen was het bij Die Haghe opvallend "windstil". Veel spelers genoten van een korte vakantie waardoor ook oefenvoetbal ...

Wall of Fame

03-03-2020
Voor een nieuw te starten sponsorproject t.b.v. onze jeugdafdeling (waarover in de komende periode meer informatie zal volgen) zijn we op zoek naar foto's met sv Die Haghe jeugdspelers. Dit kunnen ...
Pagina 1 van 169  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Geef je nu op als vrijwilliger, we hebben een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe