DH JO19-1 - GRAAF W VAC JO19-1

11-07-2020, 14:30 uur
Oefen | Meer Die Haghe JO19-1 >

DH JO16-1 - CONCORDIA JO16-2

11-07-2020, 13:00 uur
Oefen | Meer Die Haghe JO16-1 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

Die Haghe 1 wint 2e periode !!

15-02-2020 18:07 - Senioren

proberen Die Haghe 1 wint 2e periode !!

Wim de Jong flikt het weer!! De koek is na de reguliere competitie niet op want na de 1-2 winst op RVVH volgt er nog de nacompetitie voor de Hoofdklasse...leuker kunnen de mannen van Die Haghe 1 het niet maken...

Link naar verslag op Haaglandenvoetbal met foto's:
www.haaglandenvoetbal.nl/2020/02/16/zaterdag-1b-onverzettelijk-die-haghe-pakt-knap-tweede-periode

Verslag van de kant van RVVH > zie link
www.rvvh.nl/rvvh-verliest-vooral-van-zichzelf/

Hoopvol trok Die Haghe 1 met een grote supportersschare (hulde) richting Ridderkerk om daar te proberen de 2e periodetitel binnen te gaan halen. Het weer viel mee. Niet de verwachtte regen en storm maar wel een thuisploeg dat het Die Haghe knap lastig wist te maken. De eerste 20 minuten waren geheel voor RVVH en Die Haghe kreeg maar geen grip op de Ridderkerkers die de gehele wedstrijd de lange bal hanteerden en tot een ieders verrassing had de Die Haghe verdediging het daar nog best lastig mee.

De ballen stuiteren op een kunstgrasveld immers anders dan op de natuur-grassprieten en Die Haghe kreeg dat maar niet onder de knie. Ook was er aan de zijde van de gelegenheids-zwartkielen veel balverlies te bespeuren en speelden veel spelers onder hun normale niveau. Het was onrustig en rommelig totdat Phiras Chehoudi op snelheid het 16 meter gebied van RVVH instoomde en hij onreglementair werd afgestopt: penalty, besliste de souverein leidende arbiter Bas de Haan uit Amstelveen en er was geen enkel protest op diens beslissing te horen.

Sander de Jong ontfermde zich over de bal en....schoot naast het doel !! Pfff. "weg kans" dachten de supporters maar de neutrale grensrechter had goed gezien dat de RVVH-doelman te vroeg was ingelopen dus...overnemen. Dat buitenkansje liet Sander zich niet ontnemen en nu schoot hij de bal onberispelijk binnen: 0-1 in de 30e minuut. Tegen de veldverhouding in maar niemand aan Haagse zijde die daar om maalde.

Sami Aoulad Said ging 7 minuten later sprinten op een voor hem onmogelijk te halen bal want die zat tussen de RVVH-doelman en een verdediger in. Toch lukt het Sami om de punt van zijn teen tegen het leder te krijgen waardoor deze onder de doelman in het doel rolde: 0-2. Wederom onverwacht maar het typeerde dit Die Haghe ten voeten uit: "nooit opgeven".

Helaas moest Phiras Chehoudi na een paar eerdere pogingen en een geslaagde aanslag op zijn enkels de strijd met een blessure staken. Hier had de arbiter gerust de rode kaart voor mogen trekken maar de dader kwam er met geel zeer genadig af. Peter de Kleer verving het slachtoffer (Uiteindelijk moesten er 7 gele kaarten voor de blauwe zebra's aan te pas komen om de boel een beetje binnen de perken te houden.) Tot aan de rust was er nauwelijks sprake van een kans aan Haagse zijde en in de rust zou, zo was de verwachting, de door de wol geverfde trainer Wim de Jong wel orde op zaken stellen.

Helaas bakte Die Haghe er in de 2e helft nog minder van (het is vervelend om te horen maar het moet gezegd worden..) en hing de aansluitingstreffer al even in de lucht. Die kwam in de 68e minuut toen een scherpe voorzet net buiten bereik van doelman Bas Drost tegen het net kon worden gekopt: 1-2. Vanaf dat moment leek het op een stormloop op het Haagse doel maar echt gevaarlijk werd RVVH niet. Ze waren slordig in balbezit en hanteerden nog steeds de lange bal. De Die Haghe verdediging kon telkens opruiming houden en de klok tikte onverbiddelijk in het voordeel van Die Haghe.

De spanning was echter om te snijden en Die Haghe stond even met de rug tegen de muur maar na een paar wissels aan Haagse zijde kon er iets meer greep op de wedstrijd worden verkregen en speelden de mannen van trainers Wim de Jong en Edwin Vooijs deze professioneel uit en werd het natuurlijk een geweldig feest na het laatste fluitsignaal van de arbiter.

Die Haghe schreef in de lelijkste wedstrijd van het seizoen clubgeschiedenis door de 2e periodetitel te pakken welke recht geeft op deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse.

Een unicum na al de unicums die trainer Wim de Jong bij Die Haghe eerder afleverde. Met nagenog hetzelfde elftal promoveren van de 3e- naar de 2e- naar de 1e klasse en straks spelen om een plek in de Hoofdklasse.

Het zijn rare maar erg leuke tijden op Ockenburgh vindt......

Wim vd Graaf

 

Nieuws

De zeer verrassende poule-indeling voor Die Haghe 1 is bekend

10-07-2020
Die Haghe 1 is voor het seizoen 2020-2021 ingedeeld in in de 1e klasse A. De KNVB heeft gebroken met een traditie en de Rotterdamse regio-clubs in "Zuid" ingedeeld en de Haagse regio-ploegen uit ...

Hermanna de Wit overleden

09-07-2020
Vandaag bereikte mij het zeer droevige bericht dat Hermanna de Wit, echtgenote van Eric de Wit en schoondochter van Gijs en Nel de Wit, is overleden.

Datums bekendmaking indelingen beker- en competitie

09-07-2020
De KNVB heeft een schema bekend gemaakt met daarin de datums waarop de diverse indelingen bekend worden gemaakt.

Die Haghe zoekt nieuwe leden voor de Kas Commissie!

06-07-2020
Binnenkort treedt Kees Huisman, na het afronden van zijn termijn, af als lid van de Kas Commissie van Die Haghe. De Kas Cie vervult een belangrijke rol. We zijn dan ook op zoek naar nieuwe leden.

We gaan weer open! *** Update 1 juli 2020 ***

29-06-2020
Het sportpark mag per 1 juli weer open. Het wachten is nog op de formele toestemming van de gemeente.

Hebben jullie deze al gezien?

28-06-2020
Onze eigen Vidjai in gesprek met Jan Dirk van der Zee over racisme

Riet Rommers overleden

26-06-2020
Gisteravond bereikte ons het trieste bericht dat Riet Rommers is overleden.

Vanaf 1 juli mag veel weer!

24-06-2020
Vanavond heeft het kabinet verdergaande versoepelingen aangekondigd. Ook voor onze club heeft dat positieve gevolgen. Welke dat zijn wordt nu verder uitgewerkt.

HERINNERING: Wall of Fame

22-06-2020
Voor een nieuw te starten sponsorproject t.b.v. onze jeugdafdeling (waarover in de komende periode meer informatie zal volgen) zijn we op zoek naar foto's met sv Die Haghe jeugdspelers. Dit kunnen ...

Vrouwen 1 Die Haghe promoveert naar 2e Klasse!

15-06-2020
Afgelopen vrijdag heeft de KNVB alsnog besloten om de vrijgekomen plaats in de 2e klasse aan Die Haghe toe te kennen. De ambities van Die Haghe liggen met het vrouwen- en meidenvoetbal hoger. ...
Pagina 1 van 170  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Geef je nu op als vrijwilliger, we hebben een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe