DH JO19-1 - GRAAF W VAC JO19-1

11-07-2020, 14:30 uur
Oefen | Meer Die Haghe JO19-1 >

DH JO16-1 - CONCORDIA JO16-2

11-07-2020, 13:00 uur
Oefen | Meer Die Haghe JO16-1 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

MVV’27 2 - Die Haghe 2: 4 - 3 (ruststand: 3 - 1)

03-02-2020 08:35 - Senioren

Vandaag is het voetbal maar relatief in het leven, want in de nacht van vrijdag op zaterdag bereikte trainert Rob het trieste bericht dat de vader van speler Ritchie is overleden. Pfff. Dat komt zichtbaar binnen bij iedereen. Ritchie appt het team zelfs nog: 'Kom op gasten, 3 punten vandaag!' Ritchie en verdere familie, namens het hele team gecondoleerd en veel sterkte.

We spelen tegen de koploper MVV27 en staan na het toch wel ietwat onterechte verlies van vorige week tegen HVC op vijf punten achterstand. Dus we moeten winnen willen we nog blijven meedoen bovenin. Dat winnen gaan we vastberaden doen in de volgende opstelling: Mitchel (goal), Sunny, Mark Okhuizen, Frenk, Niels (achterin). Robin, Liam, Koen (middenveld). Dennis, Tony en Yoran (voorin). Op de bank Calvin, Gert-Jan en Stefan Mos.

We spelen op een behoorlijk hobbelig grasveld. Das is zichtbaar toch even wennen. Want die ballen moeten nu simpelweg strakker ingespeeld worden. En al in 3e minuut gaat 't mis. Een combinatie over rechts kan door de MVV speler simpel langs de uit zijn goal gekomen Mitchel schieten. Oeff. Dat is een valse start. MVV27 laat zich daarna zakken en proberen toe te slaan in de omschakeling en counter. Maar na 19 minuten komen we terug. Een strakke bal van Sunny komt bij Yoran die een mooie actie in petto heeft op rechts. Hij speelt zijn directe tegenstander uit een geeft voor op Koen. In de zestien onstaat een scrimmage waarbij een speler van MVV met zijn hand op de bal valt. Dat is hands. Maar de scheids fluit niet en laat eerst nog doorspelen. Maar heel even later legt hij de bal alsnog op de stip omdat Tony een trap krijgt terwijl de bal al weer weg was. Dat is dan natrappen, of niet? We krijgen een penalty en deze wordt heel cool benut door Robin. 1-1.

Helaas kunnen we niet lang genieten van die gelijkmaker. Want 3 minuten later is daar een hoge diepe bal vanuit de linkerkant van het middenveld. Die bal lijkt mij door de wind ietwat te blijven hangen en Mitchel is weer uitgekomen, maar kan die bal niet onderscheppen. En ook de sliding van Sunny heeft geen zin meer. De bal ligt in ons netje. 2-1 voor MVV27. We zijn zichtbaar aangeslagen en wat gefrustreerd. Dat wordt nog erger als we weer even later in de 26e minuut om een voor mij wat onbegrijpelijke rede een vrije trap aan de rechterkant een paar meter buiten zestien tegen krijgen. Die vrije trap wordt door MVV27mooi ingekruld een MVV-speler kan die bal mooi inkoppen. Sjonge. 3-1. Auw, dat is weer een mentale tik die we even niet direct te boven komen. Daarop volgt ook nog wat irritatie door de MVV-grensrechter die in korte tijd tot wel 3x toe zogenaamd even niet weet voor wie de inworp is. Hierdoor heeft de frustratie het laatste kwartier van de eerste helft de overhand. Ter compensatie geeft de scheids Niels geen gele kaart als hij een keer kwaad de bal weggooit. Vlak voor rust, in de 43e minuut is Dennis snel op links en geeft goed voor. Tony kopt die bal goed in, maar de MVV-keeper kan net redden waardoor de bal op het dak van het goal valt. Corner. Maar die corner valt niet goed en direct daarop countert MVV27 over rechts. MVV speelt dat goed uit legt de bal breed naar midden alwaar een speler helemaal vrij op Mitchel kan aflopen. Nee toch. Geen 4-1? Maar Mitchel blijft goed naar de bal kijken en oog in oog met de MVV-speler kan hij met een (been)reflex knap redding brengen. Met een 3-1 achterstand gaan we rusten. Trainert Rob: "het is 'maar' 3-1 achter, gasten. Die tweede helft gaan we knallen, koppies omhoog en die frustratie van je af spelen. Jezelf helemaal leeg spelen. Knop om!"

En die knop gaat ook om. Want in de 50e minuut krijgt MVV een vrije trap. Maar die kan gemakkelijk door Mitchel gepakt worden en hij gooit direct Frenk aan. Frenk passt diep op Tony die goed in 1x doortikt op de snelle Dennis. En Dennis blijft jagen en jagen op die bal. De MVV keeper lijkt door de jagende felheid van Dennis toch wat zenuwachtig te worden, want hij trapt die voor Dennis ietwat te diepe bal volledig mis. Dennis moet hierdoor nog even een paar extra meters door jagen, maar kan dan van dichtbij de aansluittreffer maken. Hoppa. 3-2! En nu door. Het momentum is aan ons.

Extra zuur is dat wij, net als na de 1-1, wederom niet lang kunnen genieten van dat momentum. Want drie minuten later is MVV27 weg aan de rechterkant. Robin neemt hierbij geen risico en trekt bewust even aan het shirt van de MVV-speler en incasseert daarvoor een terechte gele kaart. Die vrije trap komt hoog voor en in het gedrang voor het goal kan Mitchel die bal niet voldoende pareren, waardoor MVV van dichtbij de 4-2 kan maken. Dat is alweer een mentale dreun, die wij niet direct te boven komen. Wij laten toch weer en koppie wat hangen en MVV27 speelt de wedstrijd op hun manier wat sluw uit.

Maar het is nog niet gedaan, want in de 65e minuut is daar een dubbele wissel. Calvin komt erin voor Koen en Gert-Jan komt er in voor de moegestreden Dennis. De kopsterke Mark Okhuizen schuift mee naar voren. In de 70e minuut krijgt de keihard werkende Tony eindelijk een keer een vrije trap mee. Misschien is die vrije trap wat makkelijk gegeven, maar mogen wij ook een keer? De vrije trap wordt goed genomen door Sunny. De bal krult met een harde vaart mooi in, maar belandt hard op de paal. De bal sluit terug het veld in, maar dat gaat allemaal net even te snel, want Gert-Jan kan niet meer anticiperen en krijgt de bal tegen de zijkant van zijn gezicht waardoor ook deze bal uit de rebound net geen goal treft. En zo zit het ons ook echt niet mee hoor in deze wedstrijd. In het laatste kwartier gaan wij meer de hoge ballen spelen. Dat resulteert in een kopbal van Mark, waarbij de MVV keeper op tijd kan ingrijpen. En ook Tony is nog een keer gevaarlijk in de zestien, maar hij kan de bal niet direct kwijt aan een medespeler. In de allerlaatste fase gaat ook Sunny nog mee naar voren en in blessuretijd maken we in een scrimmage voor het MVV-goal nog de 4-3. Kom snel de bal pakken. Maar scheids besluit niet meer blessuretijd bij te trekken. MVV hoeft niet meer af te trappen en wint met 4-3.

Mannen, we zijn dan wel achterop geraakt voor het kampioenschap, maar er zijn nog 9 wedstrijden te spelen inclusief een derde periode. Alles is nog mogelijk om zelf te belonen dit seizoen.

De huidige stand in de reserve 2e klasse.

# Elftal G W GL V P DPV DPT
| G: gespeeld | W: gewonnen | GL: gelijk | V: verloren | P: punten |
|
DPV: doelpunten voor | DPT: doelpunten tegen |

Oscar van Voskuilen
Alias Okki di Basta

Nieuws

De zeer verrassende poule-indeling voor Die Haghe 1 is bekend

10-07-2020
Die Haghe 1 is voor het seizoen 2020-2021 ingedeeld in in de 1e klasse A. De KNVB heeft gebroken met een traditie en de Rotterdamse regio-clubs in "Zuid" ingedeeld en de Haagse regio-ploegen uit ...

Hermanna de Wit overleden

09-07-2020
Vandaag bereikte mij het zeer droevige bericht dat Hermanna de Wit, echtgenote van Eric de Wit en schoondochter van Gijs en Nel de Wit, is overleden.

Datums bekendmaking indelingen beker- en competitie

09-07-2020
De KNVB heeft een schema bekend gemaakt met daarin de datums waarop de diverse indelingen bekend worden gemaakt.

Die Haghe zoekt nieuwe leden voor de Kas Commissie!

06-07-2020
Binnenkort treedt Kees Huisman, na het afronden van zijn termijn, af als lid van de Kas Commissie van Die Haghe. De Kas Cie vervult een belangrijke rol. We zijn dan ook op zoek naar nieuwe leden.

We gaan weer open! *** Update 1 juli 2020 ***

29-06-2020
Het sportpark mag per 1 juli weer open. Het wachten is nog op de formele toestemming van de gemeente.

Hebben jullie deze al gezien?

28-06-2020
Onze eigen Vidjai in gesprek met Jan Dirk van der Zee over racisme

Riet Rommers overleden

26-06-2020
Gisteravond bereikte ons het trieste bericht dat Riet Rommers is overleden.

Vanaf 1 juli mag veel weer!

24-06-2020
Vanavond heeft het kabinet verdergaande versoepelingen aangekondigd. Ook voor onze club heeft dat positieve gevolgen. Welke dat zijn wordt nu verder uitgewerkt.

HERINNERING: Wall of Fame

22-06-2020
Voor een nieuw te starten sponsorproject t.b.v. onze jeugdafdeling (waarover in de komende periode meer informatie zal volgen) zijn we op zoek naar foto's met sv Die Haghe jeugdspelers. Dit kunnen ...

Vrouwen 1 Die Haghe promoveert naar 2e Klasse!

15-06-2020
Afgelopen vrijdag heeft de KNVB alsnog besloten om de vrijgekomen plaats in de 2e klasse aan Die Haghe toe te kennen. De ambities van Die Haghe liggen met het vrouwen- en meidenvoetbal hoger. ...
Pagina 1 van 170  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Geef je nu op als vrijwilliger, we hebben een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe