DH JO19-1 - GRAAF W VAC JO19-1

11-07-2020, 14:30 uur
Oefen | Meer Die Haghe JO19-1 >

DH JO16-1 - CONCORDIA JO16-2

11-07-2020, 13:00 uur
Oefen | Meer Die Haghe JO16-1 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

Die Haghe 2 - HVC10 2: 0 - 1 (ruststand: 0 - 0)

27-01-2020 07:12 - Senioren

Na een fantastisch 'curling-quiz-wie-is-de-mol-shooters-uitje' in 't mooie Friesland breekt vanaf nu de periode van 'de waarheid' aan. Want vandaag staat HVC10 op 't programma. We staan allebei op 2 punten van koploper MVV27 en voeren bovendien samen de stand in de tweede periode aan. Dus het is spannend kun je zeggen.

Trainert Rob moet door de afwezige Dennis Bhoelai en de geblesseerde Mats en Calvin ietwat puzzelen qua opstelling. Mede ook omdat Steven ten Hagen bij het eerste elftal progressie maakt. De achterhoede staat als 'van ouds' met Mitchel in de goal, Sunny en Gert Jan centraal en Frenk en Niels op de backposities. Het middenveld is bezet met Robin, Liam en voor het eerst sinds tijden weer in de basis de keihard trainende Koen op tien. Voorin staat Ritchie op links en Yoran op rechts. Tony Bergsma staat in de spits. De bank is bezet met Yoren, Diano, Kevin en Stefan Mos.

In eerste kwartier is HVC een keer gevaarlijk bij een vrije trap, maar die gaat naast. Wij zijn verder een keer goed weg met de snelle Tony voorin. Alleen een harde charge en een gele kaart kan onze aanval stoppen. Even later hebben we geluk dat het vizier van HVC niet op scherp staat. Achterin spelen we 'de verboden bal' maar HVC straft dat foutje gelukkig niet af. Even later hebben we een heel mooie voetballende actie over links op het middenveld. Het is tik, tik, tik en één keer raken tussen Ritchie, Frenk en Robin die vervolgens Koen in de diepte stuurt. Maar die aanval kan door HVC voldoende verdedigd worden en loopt uit op corner. Weer even later is het Niels die opkomt aan de rechterkant. Zijn voorzet lijkt pardoes over de keeper heen in het goal te vallen, maar de bal gaat toch naast.

We komen beter in ons spel en krijgen alweer een corner. Maar deze keer is de bal van Sunny te ver en te diep. Vlak voor rust is er een counter van HVC maar Robin weet die bal er ternauwernood uit te halen. En daarop kunnen wij terug counteren. Koen wordt daarbij eerst nog vastgehouden maar de bal komt toch bij Yoran in de zestien. Helaas kan hij de bal niet goed genoeg mee krijgen en lukt het hem niet de bal over de HVC keeper te krijgen. Daarna is er een schot van afstand van Liam, maar zijn schot wordt geblokt. Oeff. En dan ook nog eens een schot van Robin. Maar niet lekker geraakt. De bal gaat naast. Met 0-0 gaan we rusten.

Na de rust is de eerste kans voor ons. Niels is weg op rechts en geeft voor op Tony. Maar de HVC keeper zit er net goed genoeg tussen. Daarna is 't Koen die door het midden weg is en een actie maakt en alleen op de keeper af gaat. Maar op allerlaatste moment is daar toch een HVC verdediger die goed ingrijpt. Weg kans. Even later weer een kans door een mooie pass op rechts van Ritchie op Koen. De bal komt voor en Tony legt terug op de meegelopen Ritchie. Maar weer wordt de bal net lekker geraakt en het schot gaat over. Dan is er het goede storen van Tony, die een erg goede wedstrijd speelt. Het lukt hem om de bal te onderscheppen maar op het moment suprême, als hij om de tegenstander heen kan, glijdt hij uit. Pfff, een Bergwijntje.

Halverwege de tweede helft is Niels in de combinatie weg op rechts. Hij geeft de bal voor op Tony, maar die bal is net te hoog. En ook Ritchie die achter Tony staat kan niet zoveel meer uitrichten. Met nog een kwartier te gaan is Yoran weg door het midden, maar hij wordt in de rug geduwd. Vrije trap. Robin neemt deze goed langs de muur maar de HVC kan de bal net uit te lage hoek boksen. De rebound is voor Tony. Maar het is 'm weer net niet.

Dan met nog iets meer dan 10 minuten te spelen lijkt HVC op voorsprong te komen. Mitchel redt het HVC schot nog knap maar van dichtbij kopt een HVC speler de bal toch nog het goal in. Maar vlaggert Jan staat te vlaggen voor buitenspel en de scheids keurt de goal af. In de daarop volgende aanval van ons is het andersom. Bij de lange bal schijnen wij nu buitenspel te staan en ook ons goal gaat niet door. Pfff. Wat een wedstrijd.

Maar dan is daar in de 82e minuut toch de domper. Het lijkt eerst een overtreding te zijn op het middenveld, maar de scheids laat doorspelen. De HVC speler kan doorlopen en vrij uithalen. De prima keepende Mitchel staat op dat moment net niet goed genoeg voor zijn goal. Hij staat ietwat ingedraaid waardoor hij de bal net niet meer vol genoeg kan weg stompen. De bal hobbelt via zijn hand onze goal in. Sjonge sjonge, wat een rottig k@#$% moment. 0-1 achter. Dit is wel tegen de spel verhouding in, maar dat telt niet. We doen er nog alles aan om die gelijkmaker te maken in de slotminuten van de wedstrijd. Sunny gaat nog de zestien van HVC binnen. Hij legt de bal terug op Koen die gelijk schiet. Maar de HVC keeper brengt weer redding.

In de blessuretijd krijgen wij nog een kans. Er is een schot en een rebound voor Yoran met een scrimmage voor het goal van HVC. Maar zonder succes. Het blijft 0-1. Pfff.

Mannen, dit was een goede wedstrijd met helaas een teleurstellend resultaat. Maar als we volgende week tegen koploper MVV27 dezelfde spirit op de mat leggen dan kan het niet anders dan dat WEL een keertje beloond wordt met drie punten.

Quote van de dag: 'We winnen en we verliezen als team.'

Oscar van Voskuilen
Alias Okki di Basta

Nieuws

De zeer verrassende poule-indeling voor Die Haghe 1 is bekend

10-07-2020
Die Haghe 1 is voor het seizoen 2020-2021 ingedeeld in in de 1e klasse A. De KNVB heeft gebroken met een traditie en de Rotterdamse regio-clubs in "Zuid" ingedeeld en de Haagse regio-ploegen uit ...

Hermanna de Wit overleden

09-07-2020
Vandaag bereikte mij het zeer droevige bericht dat Hermanna de Wit, echtgenote van Eric de Wit en schoondochter van Gijs en Nel de Wit, is overleden.

Datums bekendmaking indelingen beker- en competitie

09-07-2020
De KNVB heeft een schema bekend gemaakt met daarin de datums waarop de diverse indelingen bekend worden gemaakt.

Die Haghe zoekt nieuwe leden voor de Kas Commissie!

06-07-2020
Binnenkort treedt Kees Huisman, na het afronden van zijn termijn, af als lid van de Kas Commissie van Die Haghe. De Kas Cie vervult een belangrijke rol. We zijn dan ook op zoek naar nieuwe leden.

We gaan weer open! *** Update 1 juli 2020 ***

29-06-2020
Het sportpark mag per 1 juli weer open. Het wachten is nog op de formele toestemming van de gemeente.

Hebben jullie deze al gezien?

28-06-2020
Onze eigen Vidjai in gesprek met Jan Dirk van der Zee over racisme

Riet Rommers overleden

26-06-2020
Gisteravond bereikte ons het trieste bericht dat Riet Rommers is overleden.

Vanaf 1 juli mag veel weer!

24-06-2020
Vanavond heeft het kabinet verdergaande versoepelingen aangekondigd. Ook voor onze club heeft dat positieve gevolgen. Welke dat zijn wordt nu verder uitgewerkt.

HERINNERING: Wall of Fame

22-06-2020
Voor een nieuw te starten sponsorproject t.b.v. onze jeugdafdeling (waarover in de komende periode meer informatie zal volgen) zijn we op zoek naar foto's met sv Die Haghe jeugdspelers. Dit kunnen ...

Vrouwen 1 Die Haghe promoveert naar 2e Klasse!

15-06-2020
Afgelopen vrijdag heeft de KNVB alsnog besloten om de vrijgekomen plaats in de 2e klasse aan Die Haghe toe te kennen. De ambities van Die Haghe liggen met het vrouwen- en meidenvoetbal hoger. ...
Pagina 1 van 170  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Geef je nu op als vrijwilliger, we hebben een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe