DIE HAGHE 1 - SHO 1

25-01-2020, 14:30 uur
comp | Meer Die Haghe 1 >

DIE HAGHE 2 - HVC'10 2

25-01-2020, 12:00 uur
comp | Meer Die Haghe 2 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

Die Haghe sluit het jaar af als 5e na de prima 2-3 winst op XerxesDZB

14-12-2019 19:26 - Senioren

Die Haghe sluit het jaar af als 5e na de prima 2-3 winst op XerxesDZB

Striemende regen, stormachtige omstandigheden en een glad kunstgrasveld weerhielden Die Haghe niet om te winnen van XerxesDZB. Sami Aoulad Said was de "man of the match" met twee wonderschone doelpunten en de aanleiding voor een strafschop voor Die Haghe.

Die Haghe en Xerxes begonnen onrustig aan de 1e helft en de weersomstandigheden deden daar ook een duit voor in het zakje. Straffe wind en regenvlagen zijn geen ingrediënten voor een goede voetbalwedstrijd en die kwam er dan ook niet. Zo goed als tegen Poortugaal waren de Ockenburghers niet maar de Rotterdammers haalden ook niet hun normale niveau. De scheidsrechter van dienst, dhr. Westhoff gelukkig wel want hij floot een puike wedstrijd met -het kan nog- twee neutrale club-grensrechters als secondanten.

Na wat aftasten en veel fout ingespeelde ballen was het in de 26e minuut Die Haghe dat een terechte strafschop kreeg toegewezen toen de ijverige Sami Aolad Said binnen de beruchte lijn werd "omarmd" door een tegenstander. Sander de Jong schoot zelfverzekerd en hard de 0-1 tegen de touwen.

De rommelig ogende wedstrijd golfde op en neer en de thuisploeg kreeg meer grip op de wedstrijd. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de Zebra's in de 43e minuut loon naar werken kregen na een goed opgezette aanval. Doelman Bas Drost was kansloos op de inzet: 1-1 en op naar de warme thee en een droog shirt voor de scheids.

De 2e helft was amper begonnen of de bal lag alweer achter de doelman van Die Haghe. Nog niet helemaal wakker schatte de Haagse verdediging een strakke voorzet verkeerd in maar niet een Xerxes-speler die vanaf 10 meter hard door het midden kon uithalen:2-1.

Het bleek de wake-up call voor Die Haghe dat de rug rechtte en ten aanval trok. Vooral Phiras Chehoudi bleek een plaag voor de blauw-witten die hem telkens onreglementair trachten af te stoppen. De arbiter had dit echter goed door en vermaande de betrokken spelers zonder met geel te wapperen. Zo kan het ook.

In de 66e minuut kwam de bal bij de mee opgestoomde back Jesse Bakker van Die Haghe die de bal prachtig panklaar op het hoofd van Sami Aoulad Said legde. Diens knikje met het hoofd deed de bal in de verre hoek van het doel, buiten bereik van de Xerxes doelman, ploffen en het stond 2-2.

Die Haghe rook dat er meer te halen viel en trok nog maar eens vaker ten aanval. Met wat meer rust en overleg hadden er meerdere doelpunten kunnen vallen maar dat gebeurde pas in de 80e minuut en hoe !

Sami Aoulad Said ging er op rechts vandoor. Frommelde zich op de hem bekende wijze langs twee Xerxes-verdedigers en plaatste de bal, bijna op de achterlijn staand, met veel effect over de doelman heen in het Rotterdamse doel: 2-3.

In de laatste 10 minuten en in de blessuretijd had de score nog verder kunnen oplopen tegen het murw gespeelde Xerxes maar Die Haghe was slordig in de afwerking waardoor het voor de meegereisde supporters nog lang spannend bleef.

Het collectief van Die Haghe, inclusief de bankzitters Steven ten Hage, Calvin Bakker Silver Wartna (k) en Mark Okhuijzen, behaalde uiteindelijk een knappe en zeer nuttige overwinning. Die Haghe staat op de 5e plek en in de stand om de 2e periode op een mooie 2e plek (achter koploper Poortugaal dat al de 1e periode wist te winnen).

Heel erg knap van de mannen van Wim de Jong en Edwin Voois en verzorger Raymond Beekhuizen die nu heerlijk van de komende feestdagen kunnen genieten.

Voor uw nieuwe agenda het volgende:

- zaterdag 11 januari 2020: Die Haghe 1 - Te Werve 1 (Haaglandencup om 14.30 uur)

- dinsdag  14 januari 2020: Die Haghe 1 - Naaldwijk 1 (oefen om 20.00 uur)

- zaterdag 18 januari 2020: Die Haghe 1 - U.V.S. 1 (oefen om 14.30 uur)

Ik wens u allen mooi Kerstdagen en alvast een prachtig maar bovenal gezond 2020 toe, zegt.......

Wim van de Graaf

---------------------------------------------------

verslag Haaglandenvoetbal met fotos's zie link

www.haaglandenvoetbal.nl/2019/12/15/zaterdag-1b-sami-aoulad-said-loodst-die-haghe-naar-winst

 

Nieuws

Voetbaldag sv Die Haghe

23-01-2020
Zoals u inmiddels via de media heeft kunnen vernemen is er voor donderdag 30 januari & vrijdag 31 januari een landelijke staking van het onderwijs aangekondigd. Voor u als werkende ouder kan dit enig ongemak met zich meebrengen. Daarom hebben wij bij sv Die Haghe besloten om van deze nood een deugd te maken en op vrijdag 31 januari een voetbaldag/clinic te organiseren voor Die Haghe jeugdleden. (vriendjes en vriendinnetjes zijn toegestaan)

Zaterdag a.s. Die Haghe - SHO: een leuke wedstrijd op Ockenburgh

23-01-2020
en beide teams zijn voor aanvang van de wedstrijd nog geheel in balans,al heeft Die Haghe drie doelpunten meer gescoord dan de mannen uit Oud Beijerland. Het doelsaldo van de Hagenaars (+9) is net ...

Sportsignaal doet a.s. zaterdag verslag van Die Haghe - SHO

21-01-2020
Sportsignaal doet a.s. zaterdag verslag van de wedstrijd Die Haghe - SHO. Leo Pronk zal het verslag verzorgen.

Corrie Roos overleden

20-01-2020
Corrie Roos, vrouw van oud-keeperstrainer Cees Roos en moeder van Patrick Roos overleden.

Jan Mevius jr. 8 januari j.l. overleden

20-01-2020
Het bestuur heeft de droeve plicht u te melden dat Jan Mevius jr. op 8 januari j.l. is overleden in de leeftijd van 69 jaar.

Die Haghe-UVS: 0-0 maar Die Haghe komt langzaam op stoom

19-01-2020
Ondanks het feit dat Die Haghe ook de derde wedstrijd na de winterstop niet in winst wist om te zetten (0-0 tegen de sterke zaterdag 2e klasser UVS), lijkt het team toch klaar voor het vervolg van ...

Zaterdag 18 januari grasvelden ook na 10:00 uur afgekeurd, alleen de wedstrijden op kunstgras gaan door en de wedstrijd van Die Haghe 1

18-01-2020
Zaterdag 18 januari grasvelden ook na 10:00 uur afgekeurd, alleen de wedstrijden op kunstgras gaan door en de wedstrijd van Die Haghe 1

Zaterdag 18 januari grasvelden afgekeurd

18-01-2020
Tot in ieder geval 10:00 uur zijn alle grasvelden afgekeurd, wordt alleen gevoetbald op de kunstgrasvelden 3 en 7.

Die Haghe oefent zaterdag tegen UVS

18-01-2020
Die Haghe speelt zaterdag op Ockenburgh de derde oefenwedstrijd in 2020 en wel tegen zaterdag 2e klasser UVS uit Leiden. De mannen van trainer Wim de Jong zullen na het bloedeloze 0-0 gelijkspel ...

Woensdag 15 januari 2020: alle grasvelden afgekeurd.

15-01-2020
Op woensdag 15 januari 2020 zijn alle grasvelden afgekeurd. Hierdoor treedt het afkeuringsschema in werking.
Pagina 1 van 166  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Geef je nu op als vrijwilliger, we hebben een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe