DH JO19-1 - GRAAF W VAC JO19-1

11-07-2020, 14:30 uur
Oefen | Meer Die Haghe JO19-1 >

DH JO16-1 - CONCORDIA JO16-2

11-07-2020, 13:00 uur
Oefen | Meer Die Haghe JO16-1 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

Die Haghe sluit het jaar af als 5e na de prima 2-3 winst op XerxesDZB

14-12-2019 19:26 - Senioren

Die Haghe sluit het jaar af als 5e na de prima 2-3 winst op XerxesDZB

Striemende regen, stormachtige omstandigheden en een glad kunstgrasveld weerhielden Die Haghe niet om te winnen van XerxesDZB. Sami Aoulad Said was de "man of the match" met twee wonderschone doelpunten en de aanleiding voor een strafschop voor Die Haghe.

Die Haghe en Xerxes begonnen onrustig aan de 1e helft en de weersomstandigheden deden daar ook een duit voor in het zakje. Straffe wind en regenvlagen zijn geen ingrediënten voor een goede voetbalwedstrijd en die kwam er dan ook niet. Zo goed als tegen Poortugaal waren de Ockenburghers niet maar de Rotterdammers haalden ook niet hun normale niveau. De scheidsrechter van dienst, dhr. Westhoff gelukkig wel want hij floot een puike wedstrijd met -het kan nog- twee neutrale club-grensrechters als secondanten.

Na wat aftasten en veel fout ingespeelde ballen was het in de 26e minuut Die Haghe dat een terechte strafschop kreeg toegewezen toen de ijverige Sami Aolad Said binnen de beruchte lijn werd "omarmd" door een tegenstander. Sander de Jong schoot zelfverzekerd en hard de 0-1 tegen de touwen.

De rommelig ogende wedstrijd golfde op en neer en de thuisploeg kreeg meer grip op de wedstrijd. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de Zebra's in de 43e minuut loon naar werken kregen na een goed opgezette aanval. Doelman Bas Drost was kansloos op de inzet: 1-1 en op naar de warme thee en een droog shirt voor de scheids.

De 2e helft was amper begonnen of de bal lag alweer achter de doelman van Die Haghe. Nog niet helemaal wakker schatte de Haagse verdediging een strakke voorzet verkeerd in maar niet een Xerxes-speler die vanaf 10 meter hard door het midden kon uithalen:2-1.

Het bleek de wake-up call voor Die Haghe dat de rug rechtte en ten aanval trok. Vooral Phiras Chehoudi bleek een plaag voor de blauw-witten die hem telkens onreglementair trachten af te stoppen. De arbiter had dit echter goed door en vermaande de betrokken spelers zonder met geel te wapperen. Zo kan het ook.

In de 66e minuut kwam de bal bij de mee opgestoomde back Jesse Bakker van Die Haghe die de bal prachtig panklaar op het hoofd van Sami Aoulad Said legde. Diens knikje met het hoofd deed de bal in de verre hoek van het doel, buiten bereik van de Xerxes doelman, ploffen en het stond 2-2.

Die Haghe rook dat er meer te halen viel en trok nog maar eens vaker ten aanval. Met wat meer rust en overleg hadden er meerdere doelpunten kunnen vallen maar dat gebeurde pas in de 80e minuut en hoe !

Sami Aoulad Said ging er op rechts vandoor. Frommelde zich op de hem bekende wijze langs twee Xerxes-verdedigers en plaatste de bal, bijna op de achterlijn staand, met veel effect over de doelman heen in het Rotterdamse doel: 2-3.

In de laatste 10 minuten en in de blessuretijd had de score nog verder kunnen oplopen tegen het murw gespeelde Xerxes maar Die Haghe was slordig in de afwerking waardoor het voor de meegereisde supporters nog lang spannend bleef.

Het collectief van Die Haghe, inclusief de bankzitters Steven ten Hage, Calvin Bakker Silver Wartna (k) en Mark Okhuijzen, behaalde uiteindelijk een knappe en zeer nuttige overwinning. Die Haghe staat op de 5e plek en in de stand om de 2e periode op een mooie 2e plek (achter koploper Poortugaal dat al de 1e periode wist te winnen).

Heel erg knap van de mannen van Wim de Jong en Edwin Voois en verzorger Raymond Beekhuizen die nu heerlijk van de komende feestdagen kunnen genieten.

Voor uw nieuwe agenda het volgende:

- zaterdag 11 januari 2020: Die Haghe 1 - Te Werve 1 (Haaglandencup om 14.30 uur)

- dinsdag  14 januari 2020: Die Haghe 1 - Naaldwijk 1 (oefen om 20.00 uur)

- zaterdag 18 januari 2020: Die Haghe 1 - U.V.S. 1 (oefen om 14.30 uur)

Ik wens u allen mooi Kerstdagen en alvast een prachtig maar bovenal gezond 2020 toe, zegt.......

Wim van de Graaf

---------------------------------------------------

verslag Haaglandenvoetbal met fotos's zie link

www.haaglandenvoetbal.nl/2019/12/15/zaterdag-1b-sami-aoulad-said-loodst-die-haghe-naar-winst

 

Nieuws

De zeer verrassende poule-indeling voor Die Haghe 1 is bekend

10-07-2020
Die Haghe 1 is voor het seizoen 2020-2021 ingedeeld in in de 1e klasse A. De KNVB heeft gebroken met een traditie en de Rotterdamse regio-clubs in "Zuid" ingedeeld en de Haagse regio-ploegen uit ...

Hermanna de Wit overleden

09-07-2020
Vandaag bereikte mij het zeer droevige bericht dat Hermanna de Wit, echtgenote van Eric de Wit en schoondochter van Gijs en Nel de Wit, is overleden.

Datums bekendmaking indelingen beker- en competitie

09-07-2020
De KNVB heeft een schema bekend gemaakt met daarin de datums waarop de diverse indelingen bekend worden gemaakt.

Die Haghe zoekt nieuwe leden voor de Kas Commissie!

06-07-2020
Binnenkort treedt Kees Huisman, na het afronden van zijn termijn, af als lid van de Kas Commissie van Die Haghe. De Kas Cie vervult een belangrijke rol. We zijn dan ook op zoek naar nieuwe leden.

We gaan weer open! *** Update 1 juli 2020 ***

29-06-2020
Het sportpark mag per 1 juli weer open. Het wachten is nog op de formele toestemming van de gemeente.

Hebben jullie deze al gezien?

28-06-2020
Onze eigen Vidjai in gesprek met Jan Dirk van der Zee over racisme

Riet Rommers overleden

26-06-2020
Gisteravond bereikte ons het trieste bericht dat Riet Rommers is overleden.

Vanaf 1 juli mag veel weer!

24-06-2020
Vanavond heeft het kabinet verdergaande versoepelingen aangekondigd. Ook voor onze club heeft dat positieve gevolgen. Welke dat zijn wordt nu verder uitgewerkt.

HERINNERING: Wall of Fame

22-06-2020
Voor een nieuw te starten sponsorproject t.b.v. onze jeugdafdeling (waarover in de komende periode meer informatie zal volgen) zijn we op zoek naar foto's met sv Die Haghe jeugdspelers. Dit kunnen ...

Vrouwen 1 Die Haghe promoveert naar 2e Klasse!

15-06-2020
Afgelopen vrijdag heeft de KNVB alsnog besloten om de vrijgekomen plaats in de 2e klasse aan Die Haghe toe te kennen. De ambities van Die Haghe liggen met het vrouwen- en meidenvoetbal hoger. ...
Pagina 1 van 170  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Geef je nu op als vrijwilliger, we hebben een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe