SV POORTUGAAL 1 - DIE HAGHE 1

18-04-2020, 14:30 uur
comp | Meer Die Haghe 1 >

VELO 2 - DIE HAGHE 2

18-04-2020, 10:30 uur
comp | Meer Die Haghe 2 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

Die Haghe sluit het jaar af als 5e na de prima 2-3 winst op XerxesDZB

14-12-2019 19:26 - Senioren

Die Haghe sluit het jaar af als 5e na de prima 2-3 winst op XerxesDZB

Striemende regen, stormachtige omstandigheden en een glad kunstgrasveld weerhielden Die Haghe niet om te winnen van XerxesDZB. Sami Aoulad Said was de "man of the match" met twee wonderschone doelpunten en de aanleiding voor een strafschop voor Die Haghe.

Die Haghe en Xerxes begonnen onrustig aan de 1e helft en de weersomstandigheden deden daar ook een duit voor in het zakje. Straffe wind en regenvlagen zijn geen ingrediënten voor een goede voetbalwedstrijd en die kwam er dan ook niet. Zo goed als tegen Poortugaal waren de Ockenburghers niet maar de Rotterdammers haalden ook niet hun normale niveau. De scheidsrechter van dienst, dhr. Westhoff gelukkig wel want hij floot een puike wedstrijd met -het kan nog- twee neutrale club-grensrechters als secondanten.

Na wat aftasten en veel fout ingespeelde ballen was het in de 26e minuut Die Haghe dat een terechte strafschop kreeg toegewezen toen de ijverige Sami Aolad Said binnen de beruchte lijn werd "omarmd" door een tegenstander. Sander de Jong schoot zelfverzekerd en hard de 0-1 tegen de touwen.

De rommelig ogende wedstrijd golfde op en neer en de thuisploeg kreeg meer grip op de wedstrijd. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de Zebra's in de 43e minuut loon naar werken kregen na een goed opgezette aanval. Doelman Bas Drost was kansloos op de inzet: 1-1 en op naar de warme thee en een droog shirt voor de scheids.

De 2e helft was amper begonnen of de bal lag alweer achter de doelman van Die Haghe. Nog niet helemaal wakker schatte de Haagse verdediging een strakke voorzet verkeerd in maar niet een Xerxes-speler die vanaf 10 meter hard door het midden kon uithalen:2-1.

Het bleek de wake-up call voor Die Haghe dat de rug rechtte en ten aanval trok. Vooral Phiras Chehoudi bleek een plaag voor de blauw-witten die hem telkens onreglementair trachten af te stoppen. De arbiter had dit echter goed door en vermaande de betrokken spelers zonder met geel te wapperen. Zo kan het ook.

In de 66e minuut kwam de bal bij de mee opgestoomde back Jesse Bakker van Die Haghe die de bal prachtig panklaar op het hoofd van Sami Aoulad Said legde. Diens knikje met het hoofd deed de bal in de verre hoek van het doel, buiten bereik van de Xerxes doelman, ploffen en het stond 2-2.

Die Haghe rook dat er meer te halen viel en trok nog maar eens vaker ten aanval. Met wat meer rust en overleg hadden er meerdere doelpunten kunnen vallen maar dat gebeurde pas in de 80e minuut en hoe !

Sami Aoulad Said ging er op rechts vandoor. Frommelde zich op de hem bekende wijze langs twee Xerxes-verdedigers en plaatste de bal, bijna op de achterlijn staand, met veel effect over de doelman heen in het Rotterdamse doel: 2-3.

In de laatste 10 minuten en in de blessuretijd had de score nog verder kunnen oplopen tegen het murw gespeelde Xerxes maar Die Haghe was slordig in de afwerking waardoor het voor de meegereisde supporters nog lang spannend bleef.

Het collectief van Die Haghe, inclusief de bankzitters Steven ten Hage, Calvin Bakker Silver Wartna (k) en Mark Okhuijzen, behaalde uiteindelijk een knappe en zeer nuttige overwinning. Die Haghe staat op de 5e plek en in de stand om de 2e periode op een mooie 2e plek (achter koploper Poortugaal dat al de 1e periode wist te winnen).

Heel erg knap van de mannen van Wim de Jong en Edwin Voois en verzorger Raymond Beekhuizen die nu heerlijk van de komende feestdagen kunnen genieten.

Voor uw nieuwe agenda het volgende:

- zaterdag 11 januari 2020: Die Haghe 1 - Te Werve 1 (Haaglandencup om 14.30 uur)

- dinsdag  14 januari 2020: Die Haghe 1 - Naaldwijk 1 (oefen om 20.00 uur)

- zaterdag 18 januari 2020: Die Haghe 1 - U.V.S. 1 (oefen om 14.30 uur)

Ik wens u allen mooi Kerstdagen en alvast een prachtig maar bovenal gezond 2020 toe, zegt.......

Wim van de Graaf

---------------------------------------------------

verslag Haaglandenvoetbal met fotos's zie link

www.haaglandenvoetbal.nl/2019/12/15/zaterdag-1b-sami-aoulad-said-loodst-die-haghe-naar-winst

 

Nieuws

COVID-19/Corona update 23 maart / update

23-03-2020
bericht van het bestuur over getroffen financiële maatregelen / information on additional financial measures, taken by the board (see below)

Annuleren Jeugdkamp

20-03-2020
Gezien de huidige coronacrisis waar we ons op dit moment in bevinden hebben we zojuist besloten dat het jeugdkamp 2020 helaas niet doorgaat.

Die Haghe gesloten, sportvelden ook / Club closed but football pitches as well / update 18 maart / March 18th

18-03-2020
Op last van de gemeente zijn ook de sportvelden gesloten / the municipality has closed all football pitches, no more after hours recreational sports.

COVID-19/Corona virus update 15 maart / March 15th

15-03-2020
Alle voetbal trainingen opgeschort, clubhuis gesloten / All football practice suspended, clubhouse closed.

Special Olympics komen naar Die Haghe!!

10-03-2020
Op 13 en 14 juni is Die Haghe gastheer van het voetbaltoernooi van dit bijzondere evenement. Lees verder en zie wat jij kunt doen...

Dinsdag 10 maart: Alleen (gras)veld 1 afgekeurd

10-03-2020
Op kleine stukjes na zijn de grasvelden op Ockenburgh goedgekeurd. De velden drogen door de harde wind snel op en het is de verwachting dat het niet of nauwelijks meer gaat regenen. Alleen veld 1 ...

GDA 2 - Die Haghe 2: 1 - 1 (ruststand: 1 - 1)

09-03-2020
Die Haghe 2 verzuimt in de eerste helft al ruim afstand te nemen van GDA2 en speelt gelijk.

Die Haghe loopt bij Forum Sport tegen een verdiende nederlaag aan: 2-0

08-03-2020
Het is natuurlijk moeilijk om vlak na het behalen van een periodetitel en een voetballoze periode van twee weken de batterij weer helemaal op te laden. Dat is Die Haghe niet tijdig gelukt en daar ...

Pakt Die Haghe in Voorburg tegen Forum Sport de draad weer op?

05-03-2020
Na twee weken voetbalvakantie, veel afgekeurde grasvelden en stormachtige dagen was het bij Die Haghe opvallend "windstil". Veel spelers genoten van een korte vakantie waardoor ook oefenvoetbal ...

Wall of Fame

03-03-2020
Voor een nieuw te starten sponsorproject t.b.v. onze jeugdafdeling (waarover in de komende periode meer informatie zal volgen) zijn we op zoek naar foto's met sv Die Haghe jeugdspelers. Dit kunnen ...
Pagina 1 van 168  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Geef je nu op als vrijwilliger, we hebben een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe