DH JO19-1 - GRAAF W VAC JO19-1

11-07-2020, 14:30 uur
Oefen | Meer Die Haghe JO19-1 >

DH JO16-1 - CONCORDIA JO16-2

11-07-2020, 13:00 uur
Oefen | Meer Die Haghe JO16-1 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

Die Haghe 2 - Nootdorp 2: 3 - 1 (ruststand: 0 - 0)

09-12-2019 17:21 - Senioren

Vandaag voetballen we tegen Nootdorp 2. Das alweer goede ploeg, want vorig jaar speelde Nootdorp nog in de reserve 1e klasse. Nootdorp heeft slechts twee verliespunten meer dan ons. Daarnaast staan wij samen met HVC'10 bovenaan en dan wordt er naar je gekeken en wat verwacht. Dus we moeten echt weer volle bak gaan vandaag. Dat doen we met Silver (goal), Sunny, Mark Okhuizen, Frenk en Niels achterin. Calvin, Robin en Ritchie (middenveld). Dennis, Steven en Yoran (voorin). Koen, Gert-Jan, Yoren van Rumpt en Stefan Mos zitten in de wissel. Mats is de pechvogel van de week met een vervelende knieblessure. Sterkte Mats.

We hebben een vriendelijke praatgrage goede vrouwelijke scheids en we zijn vanaf het begin erg scherp en gefocust. Direct na de aftrap hadden we na 24 seconden al 1-0 voor kunnen staan. Na de aftrap is er direct een hoge bal en lange bal en Yoran kan die bal vanuit de stuit over de keeper heen koppen. Maar de bal gaat rakelings naast. Nootdorp zet ook hoog druk maar wij voetballen daar onder leiding van Sunny en Mark goed onderuit. Het is direct duidelijk dat wij goed uit de startblokken komen. We hebben dan ook een aantal mooie aanvallen over meerdere schijven. Steven gaat een keer snel buitenom en geeft voor. Ritchie kan schieten maar de bal gaat naast. Even later gaat ook een schot van Steven naast. Na een kwartier spelen heeft Robin een mooie actie. Met een slepende beweging a la Frank Arnesen gaat hij de zestien van Nootdorp binnen, maar op laatste moment gaat het mis en kan hij de bal niet meer voorgeven. Dan komt Dennis met een beetje mazzel in balbezit aan linker kant. Dennis geeft de bal voor op Ritchie, maar Ritchie raakt die bal niet goed. Een rollertje in de handen van de Nootdorp keeper is het gevolg. Na 20 minuten spelen geeft Frenk een bal van achteruit hoog voor. Die bal valt over de verdediging heen en Steven is weg en kan op de goal aflopen. Alleen de grens ziet het gevaar ook en besluit Steven af te vlaggen. Sjonge sjonge.
Na 25 minuten komen wij een keer goed weg, want de aanvaller van Nootdorp maakt gelukkig voor ons een verkeerde keus. Hij geeft de bal voor in plaats van zelf te schieten en daardoor gaat de bal voorlangs.

Na ongeveer een half uur spelen presteren wij het om in een en dezelfde minuut twee keer de lat te raken. Dennis geeft een poeier van afstand en die gaat via de lat over. Direct daarna geven wij hoog druk en komt Yoran in balbezit. Hij heeft een actie en een pass op Steven die een mooie lob in petto heeft. Maar ook deze gaat op de lat en stuit terug het veld in. Nootdorp kan daarop counteren. Maar Mark kan die tegenstoot stoppen door goed en tijdig in te grijpen achterin. Er gebeurt nu een hoop. Steven is weer weg en de vlaggert van Nootdorp probeert hem weer af te vlaggen. Maar dit keer trapt de scheids er niet meer in en laat doorspelen. De aanval gaat verder maar helaas zonder succes. Het is duidelijk dat wij het betere van het spel hebben en de grootste kansen hebben. In de 38e minuut is daar alweer een mogelijkheid. Dit keer voor Dennis. Hij lijkt te gaan schieten maar besluit toch een actie te maken. Maar bij die actie strandt hij toch op de Nootdorp verdediging. Vlak voor rust voor het even wat grimmiger. Yoran wordt hard op de enkels gepakt. Gele kaart. Even later een forse overtreding op Niels en een opstootje op het middenveld. Het lijkt mij allemaal wat frustratie te zijn van het beter spelen, maar nog zonder goal zitten. We zijn iets te gehaast en moeten soms even wat meer rust pakken en geduldig zijn. Met 0-0 gaan we rusten.

In de rust komen Yoren van Rumpt en Stefan Mos er noodgedwongen in voor Steven ten Hagen en Robin Schuurman. Zo is dat nou eenmaal als tweede elftal. Robin en Steven moeten als reserves op de bank bij het eerste elftal zitten. Maar zowel Yoren als Stefan kunnen moeiteloos ingepast worden in dit goed draaiende tweede elftal. In de 52e minuut wordt ons werken beloond. We krijgen een vrije trap rechts op het middenveld. Sunny draait die bal mooi in bij de tweede paal. Mark Okhuizen kan die bal terugleggen. Yoran krijgt een duw en ligt een beetje op de doellijn van Nootdorp te spartelen. Maar daar staat ook Calvin klaar. Tussen alle andere spelers door kan hij in de scrimmage de 1-0 binnen schieten. Hoppa! Daar is die goal dan eindelijk!

Maar heel lang hebben we geen plezier van onze voorsprong. Want zes minuten later komt Nootdorp alweer langszij. Een vrije trap wordt werkelijk waar schitterend om en over ons muurtje heen gekruld en laat Silver kansloos. 1-1.

In de 65e minuut mag Niels inwerpen op Yoran die de bal terug kan leggen op Stefan Mos. Maar Stefan plaats die bal met de binnenkant van zijn voet net naast de goal in plaats van erin. In de 71e minuut is er een overtreding op het middenveld op Dennis. Yoren is slim en neemt die vrije trap heel snel op Dennis die daar op die linkerkant nog geheel vrij staat. Dennis geeft goed, hard en strak voor en het is weer Calvin die tegen die bal aan kan lopen en in alle drukte in het strafschopgebied de 2-1 weet te maken. Dat is een terecht voorsprong hoor!

Met nog precies een kwartier te spelen is daar weer goede actie van ons. Sunny geeft een prachtige pass op Calvin die een weergaloze actie heeft en twee man uitspeelt in de zestien van Nootdorp. Maar dan wordt hij neergelegd. De scheids geeft voordeel omdat de bal voor de voeten van Ritchie valt die kan binnenschieten. Maar met een reflex weet de Nootdorp keeper die bal nog te redden. Misschien was dan achteraf een penalty meer op zijn plaats geweest als het geen voordeel oplevert? Het blijft dus 2-1. Gert-Jan valt vervolgens in voor Niels op rechtsback en ook Koen komt er later nog in voor Ritchie. We blijven hard werken en strijd leveren. In 80e minuut hebben we een mooie aanval via Dennis. Dennis legt terug op Frenk die hoog voorzet. Yoran kan de bal nog net terug koppen op Calvin die in de zestien direct kapt en schiet.... De bal gaat op de paal en Stefan Mos is daar als de kippen bij! Hij is sneller bij de bal dan de Nootdorp keeper en kan zo de 3-1 maken. Lekkah hoor!

Ik denk dat dit één van de beste wedstrijden van het seizoen was tot nu toe. Speciale vermelding voor aanvoerder Sunny. Wat een rust en vertrouwen geeft hij achterin. Daarmee kan hij onder andere de backs Frenk en Niels ook beter laten spelen. Sunny is daarmee van grote waarde achterin. Maar ook Calvin, de motor op het middenveld speelde weer een berenpartij. Calvin was overal aanwezig en verdeelde het spel als van ouds. Met deze mooie overwinning kunnen we met vertrouwen de winterstop in gaan. We kunnen gaan genieten van het kerstdiner op 21 december en daarnaast hebben we op 11 januari ook nog het uitje naar Friesland in zicht. Maar daarna kunnen we er weer vol tegenaan, want na de winterstop breken direct twee wedstrijden van de waarheid aan. Het zijn de toppers thuis tegen HVC'10 (25 jan) en uit tegen MVV'27 (1 feb).

Dit is de stand (reserve 2e klasse) in deze uiterst spannende en leuke competitie waarin veel goede ploegen flink aan elkaar gewaagt zijn:

1. HVC'10 2 11-22 +17
2. Die Haghe 2 11-22 +13
3. VELO 2 10-21 +20
4. MVV'27 2 10-21 +11
5. GDA 2 10-16 +3
6. Ariston 2 11-15 -1
7. LYRA 2 11-14 -3
8. Westlandia 3 11-12 -5
9. Vitesse Delft 2 10-11 -5
10. Nootdorp 2 8-9 -7
11. VDL 2 10-6 -18
12. Duindorp SV 2 9-4 -25

NB: VELO 2 moet op 14 december nog inhalen tegen MVV'27 2

Oscar van Voskuilen
Alias Okki di Basta

Nieuws

De zeer verrassende poule-indeling voor Die Haghe 1 is bekend

10-07-2020
Die Haghe 1 is voor het seizoen 2020-2021 ingedeeld in in de 1e klasse A. De KNVB heeft gebroken met een traditie en de Rotterdamse regio-clubs in "Zuid" ingedeeld en de Haagse regio-ploegen uit ...

Hermanna de Wit overleden

09-07-2020
Vandaag bereikte mij het zeer droevige bericht dat Hermanna de Wit, echtgenote van Eric de Wit en schoondochter van Gijs en Nel de Wit, is overleden.

Datums bekendmaking indelingen beker- en competitie

09-07-2020
De KNVB heeft een schema bekend gemaakt met daarin de datums waarop de diverse indelingen bekend worden gemaakt.

Die Haghe zoekt nieuwe leden voor de Kas Commissie!

06-07-2020
Binnenkort treedt Kees Huisman, na het afronden van zijn termijn, af als lid van de Kas Commissie van Die Haghe. De Kas Cie vervult een belangrijke rol. We zijn dan ook op zoek naar nieuwe leden.

We gaan weer open! *** Update 1 juli 2020 ***

29-06-2020
Het sportpark mag per 1 juli weer open. Het wachten is nog op de formele toestemming van de gemeente.

Hebben jullie deze al gezien?

28-06-2020
Onze eigen Vidjai in gesprek met Jan Dirk van der Zee over racisme

Riet Rommers overleden

26-06-2020
Gisteravond bereikte ons het trieste bericht dat Riet Rommers is overleden.

Vanaf 1 juli mag veel weer!

24-06-2020
Vanavond heeft het kabinet verdergaande versoepelingen aangekondigd. Ook voor onze club heeft dat positieve gevolgen. Welke dat zijn wordt nu verder uitgewerkt.

HERINNERING: Wall of Fame

22-06-2020
Voor een nieuw te starten sponsorproject t.b.v. onze jeugdafdeling (waarover in de komende periode meer informatie zal volgen) zijn we op zoek naar foto's met sv Die Haghe jeugdspelers. Dit kunnen ...

Vrouwen 1 Die Haghe promoveert naar 2e Klasse!

15-06-2020
Afgelopen vrijdag heeft de KNVB alsnog besloten om de vrijgekomen plaats in de 2e klasse aan Die Haghe toe te kennen. De ambities van Die Haghe liggen met het vrouwen- en meidenvoetbal hoger. ...
Pagina 1 van 170  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Geef je nu op als vrijwilliger, we hebben een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe