SHO 1 - DIE HAGHE 1

28-03-2020, 14:30 uur
comp | Meer Die Haghe 1 >

NOOTDORP 2 - DIE HAGHE 2

28-03-2020, 11:30 uur
comp | Meer Die Haghe 2 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

Die Haghe mag trots zijn maar Poortugaal wint nipt: 2-3

07-12-2019 18:18 - Senioren

Die Haghe mag trots zijn maar Poortugaal wint nipt: 2-3

Het zat een hard werkend Die Haghe niet mee. Nadat het in de 5e minuut op 1-0 was gekomen zagen zowel de scheidsrechter als de neutrale grensrechter niet dat Die Haghe ook de 2-0 wist te maken. Volgens hen was de bal de lijn niet helemaal gepasseerd. En bij de stand van 1-2 beoordeelde de arbiter van dienst een sliding op de bal verkeerd en werd het door de toegekende strafschop 1-3....

Poortugaal staat niet voor niets ruim aan kop maar Die Haghe stelde er deze zaterdag veel wilskracht tegenover en het kwam al in de 5e minuut op een 1-0 voorsprong toen Gino Mulder veel geelhemden zijn hielen liet zien en hij de bal onder het lichaam van de uitkomende doelman schoof. Tergend langzaam ging de bal over de lijn: 1-0. Hierna werd het een gelijkopgaande wedstrijd waarna het voorval met het niet toegekende doelpunt ontstond.

De neutrale grensrechter maakte zich druk om de kleur van de slidingbroeken, sokophouders, de netten enz. maar liep met de bedoelde situatie niet goed mee en zag dus niet dat de bal de doellijn was gepasseeerd. Meer dan jammer en geen 2-0 voor de thuisploeg dat in de 36e minuut een goede actie van Poortugaal over rechts tot een doelpunt gepromoveerd zag worden: 1-1. Dat bleek ook de ruststand.

Na rust trok de koploper feller ten strijde en in de 58e minuut was de 1-2 onvermijdelijk en een feit. Toch zette Die Haghe weer aan maar kreeg plotsklaps het deksel op de neus toen de arbiter van dienst een strafschop gaf die niemand had waargenomen. Een -naar het zich liet aanzien- correcte sliding op de bal werd door het fluitsignaal in de 68e omgezet in een pingel en de 1-3.

Die Haghe rechtte wederom de rug en zette nog maar eens aan. Helaas werd het in het veld wat onvriendelijker en vlogen er wat gele kaarten over en weer om de boel binnen de perken te houden. Het was een wedstrijd waar alles in zat en zo kwam Die Haghe in de 90e minuut, ook door een toegekende strafschop via Sander de Jong op 2-3 en er was nog wat blessuretijd....

Het was inderdaad zo'n wedstrijd want in de 94e minuut kwam de bal na een scrimage voor de voeten van Robin Laming die van dichtbij gelijk en hard uithaalde. De Poortugaalse doelman keerde met de punt van zijn teen in een reflex de ingeschoten bal en bezorgde zijn team de volle buit.

Maar Die Haghe hoeft zich niet te schamen. Het bood de koploper meer dan goed partij en met de -ten opzichte van de tegenstander- "beperkte" middelen werd het 95 minuten lang een echte wedstrijd. Die Haghe kan dus ondanks de nederlaag met trots terugzien op een prima partij voetbal waarbij het deze keer niet het geluk aan haar zijde had. Volgende week de laatste wedstrijd van 2019....met weer een kans op de drie punten volgens...

Wim van de Graaf

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Die Haghe strijdend ten onder tegen koploper

link met foto's: www.haaglandenvoetbal.nl/2019/12/08/zaterdag-1b-die-haghe-strijdend-ten-onder-tegen-koploper/

Een uitstekend en sterk spelend Die Haghe is er niet in geslaagd koploper Poortugaal beentje te lichten. Na een 1-1 ruststand sloeg Poortugaal in een wat mindere fase van Die Haghe direct toe, maar zag Die Haghe toch nog angstvallig dichtbij komen.

Tekst: Kees de Groot | Foto's: Sandra Beekhuizen

Trainer Wim de Jong had Die Haghe goed voorbereid op het duel tegen de gedoodverfde favoriet voor de titel. En dat betaalde zich al snel uit. In de zesde minuut begon Gino Mulder aan een solo en hij leek zich vast te lopen. Maar de fysiek sterke Mulder kon toch doorgaan en verraste doelman Bijl met een schuiver, die tergend langzaam onder de doelman in het doel verdween: 1-0. Een prachtige start voor Die Haghe. Het was al direct een heerlijke pot voetbal, waarbij vooral de Die Haghe-fans verrast werden door hun team dat stond als een huis en Poortugaal leek een lastige middag tegemoet te gaan.

 

In de zestiende minuut was het Robin Laming, die de bal het laatste zetje gaf en de 2-0 liet aantekenen. Scheidsrechter Spaans zag echter als enige dat de bal niet over de lijn was gegaan en liet doorspelen tot woede van alles wat Die Haghe was. Maar Die Haghe bleef druk houden op het doel van Poortugaal en met inzetten van Ricardo Rosario Lopes Landim (uit de kruising getikt door doelman Bijl) en Peter de Kleer (de doelman kon stompend redding brengen) had Die Haghe zeker meer verdiend. In de negentiende minuut deed Poortugaal wat terug met een inzet voorlangs het doel van Bas Drost.

 

Het onheil begon voor Die Haghe met een blessure van Ricardo Rosario Lopes Landim. Hij moest met een hamstringblessure het veld verlaten. Yannick Nyanor was zijn vervanger, maar het had ook verschuivingen van posities tot gevolg. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Poortugaal profiteerde van de situatie en na een goed lopende aanval schoot Gerwin Lake Poortugaal negen minuten voor rust naast Die Haghe. Toch hield Die Haghe ook in deze wat moeilijke fase eenvoudig stand.

 

In de tweede helft verving Poortugaal-trainer Peter Klomp Patrick Fernand voor Marcel Varela Ribero, juist om de sterke Gino Mulder af te stoppen. Het begin van het tweede bedrijf was duidelijk voor Poortugaal en de 1-2 in de 58e minuut kwam tot stand na een uitstekende aanval dwars door de defensie van Die Haghe heen. En weer scoorde Gerwin Lake voor Poortugaal. Maar Die Haghe gaf geen krimp en kwam weer beter in de wedstrijd. Na ruim een uur spelen had Jesse Bakker de bal voor het inkoppen na een vrije trap, maar hij miste de bal op een haar na.

Vlak daarna zag scheidsrechter Spaans in een duel om de bal een overtreding van een Die Haghe-verdediger en legde de bal tot ieders verrassing op de stip. Poortugaal profiteerde van dit buitenkansje en bouwde de voorsprong uit naar 1-3. Die Haghe leek geklopt, maar het team van trainer Wim de Jong zit in een goede flow. Die Haghe bleef voetballend openingen zoeken en met het inzetten van Phiras Chehoudi voor Peter de Kleer werd nog nadrukkelijker de aanval gezocht.

 

In de negentigste minuut zocht Robin Laming fraai de achterlijn op en met een ferme duw greep Poortugaal-verdediger Sven Weeda in. Ook nu beoordeelde scheidsrechter Spaans dit als een strafschop en Sander de Jong van Die Haghe schoot zijn team naar 2-3. Zou het nog kunnen of was de tijd tekort voor Die Haghe? In de laatste minuut van de blessuretijd kwam Robin Laming in schietpositie en hij haalde vol uit. Nu was het doelman Bijl die zijn ploeg redde en daarmee de drie punten pakte voor Poortugaal.

Een enerverend duel dat van de eerste tot de laatste minuut boeide en nog eens onderstreepte, dat dit Die Haghe met maar liefst negen spelers in de basis die twee jaar geleden nog in de derde klasse actief waren, het hoge niveau aankan, als het de gehele wedstrijd geconcentreerd en gepassioneerd blijft voetballen. Aanstaande zaterdag de laatste wedstrijd in 2019 uit tegen XerxesDZB, met als inzet de tweede plaats in de periode.


© Haaglanden Voetbal

 

Nieuws

COVID-19/Corona update 23 maart / update

23-03-2020
bericht van het bestuur over getroffen financiële maatregelen / information on additional financial measures, taken by the board (see below)

Annuleren Jeugdkamp

20-03-2020
Gezien de huidige coronacrisis waar we ons op dit moment in bevinden hebben we zojuist besloten dat het jeugdkamp 2020 helaas niet doorgaat.

Die Haghe gesloten, sportvelden ook / Club closed but football pitches as well / update 18 maart / March 18th

18-03-2020
Op last van de gemeente zijn ook de sportvelden gesloten / the municipality has closed all football pitches, no more after hours recreational sports.

COVID-19/Corona virus update 15 maart / March 15th

15-03-2020
Alle voetbal trainingen opgeschort, clubhuis gesloten / All football practice suspended, clubhouse closed.

Special Olympics komen naar Die Haghe!!

10-03-2020
Op 13 en 14 juni is Die Haghe gastheer van het voetbaltoernooi van dit bijzondere evenement. Lees verder en zie wat jij kunt doen...

Dinsdag 10 maart: Alleen (gras)veld 1 afgekeurd

10-03-2020
Op kleine stukjes na zijn de grasvelden op Ockenburgh goedgekeurd. De velden drogen door de harde wind snel op en het is de verwachting dat het niet of nauwelijks meer gaat regenen. Alleen veld 1 ...

GDA 2 - Die Haghe 2: 1 - 1 (ruststand: 1 - 1)

09-03-2020
Die Haghe 2 verzuimt in de eerste helft al ruim afstand te nemen van GDA2 en speelt gelijk.

Die Haghe loopt bij Forum Sport tegen een verdiende nederlaag aan: 2-0

08-03-2020
Het is natuurlijk moeilijk om vlak na het behalen van een periodetitel en een voetballoze periode van twee weken de batterij weer helemaal op te laden. Dat is Die Haghe niet tijdig gelukt en daar ...

Pakt Die Haghe in Voorburg tegen Forum Sport de draad weer op?

05-03-2020
Na twee weken voetbalvakantie, veel afgekeurde grasvelden en stormachtige dagen was het bij Die Haghe opvallend "windstil". Veel spelers genoten van een korte vakantie waardoor ook oefenvoetbal ...

Wall of Fame

03-03-2020
Voor een nieuw te starten sponsorproject t.b.v. onze jeugdafdeling (waarover in de komende periode meer informatie zal volgen) zijn we op zoek naar foto's met sv Die Haghe jeugdspelers. Dit kunnen ...
Pagina 1 van 169  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Geef je nu op als vrijwilliger, we hebben een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe