DH JO19-1 - GRAAF W VAC JO19-1

11-07-2020, 14:30 uur
Oefen | Meer Die Haghe JO19-1 >

DH JO16-1 - CONCORDIA JO16-2

11-07-2020, 13:00 uur
Oefen | Meer Die Haghe JO16-1 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

LYRA 2 - Die Haghe 2: 1 - 3 (ruststand: 0 - 2)

02-12-2019 11:01 - Senioren

Vandaag is LYRA2, een degradant uit de eerste klasse, de tegenstander. We spelen op veld 1. Dat is dat mooie grote brede grasveld in de Lier. De opstelling is niet veel anders ten opzichte van vorige week: Mitchel (goal), Sunny, Gert Jan, Niels en Frenk (achterin). Robin, Calvin en Ritchie (middenveld). Dennis, Mats en Steven (voorin). Yoran is afwezig. Koen en Diano zijn nog geblesseerd en Yoren van Rumpt en Stefan Mos zitten in de wissel.
We moeten onze focus verleggen. Het is niet meer genoeg om je best te doen en dat ook oké te vinden. Nee, onze mindset moet verschuiven naar: "Wij zijn beter, wij staan niets voor niets zo hoog. We pakken die punten!". We spreken daarom af direct hoog druk te geven. Direct fel zijn en er kort op zitten. In de 4e minuut van de wedstrijd betekent dat gelijk succes. Doordat Mats hoog druk zet kan Dennis in balbezit komen en op snelheid de achterlijn halen. Dennis geeft strak voor op Steven die van dichtbij de 0-1 in knalt! Hoppa! Zo is't!

In de 12e minuut is daar even een rare situatie. Het is een uitbal (of inworp) voor ons, maar de scheids en de grens weten het allebei even niet. Dan moet die bal toch altijd voor de verdedigende partij zijn? Maar LYRA gooit die bal in en Calvin maakt daarop een overtreding. De vrije trap van LYRA is gevaarlijk, want zij weten die bal op onze paal te koppen. Oeff. Daar was het bijna 1-1. In de 16e minuut gaat een schot van Ritchie vanuit de tweede lijn net naast en na 23 minuten is LYRA weer gevaarlijk met een vrije trap. De situatie oogt wel wat dreigend maar geen tegengoal. Na precies een half uur spelen houdt Gert Jan een LYRA speler te opzichtig vast en Gert Jan krijgt geel. Gelukkig geeft de scheids geen pingel, want het was echt op het randje van ons strafschopgebied. De vrije trap is verder niet gevaarlijk en gaat over.

LYRA is alleen maar gevaarlijk bij standaard situaties en heeft verder niet zo heel veel in te brengen. Maar wij laten ons vervolgens ook wel weer een beetje uit ons spel halen. Dit na wat discutabele overtredingen en uitballen en beslissingen van de scheids. En zo komt de kunst van het mondje houden weer eens om de hoek kijken. Daarmee is onze focus, die we vanaf het eerste fluitsignaal wel hadden, weg. In de 36e minuut is daar een counter van LYRA over rechts. Gelukkig spelen zij dat slecht uit en is hun voorzet niet goed op maat. Dan is Dennis in de 41e minuut snel weg op linksbuiten. Hij haalt wederom de achterlijn en geeft voor. Maar de bal kan net onderschept worden door de LYRA verdediging. Op slag van rust neemt Sunny een corner eerst wat zwakjes. Maar Sunny krijgt de bal terug en maakt daarna een goede actie de zestien in. Vervolgens wordt Sunny neergehaald. Das er wel twee meter binnen! Maar de scheids weet het weer even niet en legt de bal dit keer ook buiten de zestien. Die vrije trap wordt eerst weggewerkt, maar nu kan Steven de bal oppakken en een goede actie op rechts maken. Steven geeft een strakke en harde voorzet waarbij LYRA zo aardig is om de bal in het eigen goal te deponeren. Zo das lekker zo. Met een 0-2 voorsprong gaan we rusten.

De tweede helft begint net zo lekker als de eerste helft eindigde. Want in de 51e minuut helpt LYRA ons weer een handje. Een verkeerde terugspeelbal op de keeper wordt door Ritchie onderschept. Ritchie blijft hierbij uiterst cool en omspeelt eerst de LYRA keeper en daarna ook nog eens een LYRA verdediger. Vervolgens kan hij van dichtbij de 0-3 in het lege goal tikken.

Bij een corner voor LYA in de 58e minuut ontsnappen we aan de 1-3. Want de lange nr4-LYRA-verdediger kopt die bal maar net over. Even later verliezen we de bal op de helft van LYRA en is daar een counter. LYRA is ineens snel weg en over rechts komt de bal voor. De LYRA spits kan 'm zo intikken. Maar Mitchel bewijst zijn klasse en weet met een reflex van dichtbij redding te brengen. Hierdoor komt LYRA niet terug in de wedstrijd. Ook in de 77e minuut is Mitchel alert. Dit keer weet hij knap de bal van de voet van een LYRA speler te pakken voordat deze kan inschieten. Ondertussen is Yoren van Rumpt in het veld gekomen voor Ritchie en in de 85e minuut valt ook Stefan Mos voor Mats in. Vlak voor tijd hebben wij in de 89e minuut nog een mooie aanval in petto. Yoren is sterk op middenveld en weet Steven diep te sturen. Steven houdt het overzicht en legt terug op Calvin die vanaf de zestien inschiet. Maar de LYRA-keeper weet redding te brengen.
Tot slot krijgt LYRA dan toch ook nog een (Sinterklaas) kadootje. Niet van ons, maar van de scheids. De scheids geeft LYRA zomaar een penalty en Sunny snapt er helemaal niets van. Rien ne va Plus. We zitten dan al in de 91e minuut en daarmee wordt de eindstand op 1-3 bepaald.
Speciale vermeldingen zijn er voor de supporters om ons heen. Want ook bij een wat verre uitwedstrijd is het fijn om support te mogen ontvangen. Alleen de warme worst ontbrak nog. Verder speciale vermeldingen voor Mats en Gert-Jan. Mats onze kilometervreter voorin. Overal aanwezig en altijd vol strijd. Khalid zegt nog tegen mij: "Huh, hij stond daarnet toch nog voorin? En nu weer hier!" Daarnaast is er ook applaus voor Gert Jan. Gert Jan speelde een goede wedstrijd waarin hij nagenoeg elk duel won. Klasse! Maar er is toch ook wel een kritische noot. Oké. We hebben ons best gedaan en we zijn nu ook nog eens medekoploper. Dat vieren we ook terecht op de fantastisch georganiseerde feestavond 'Die Haghe goes Dutch'. Maar eerlijk is eerlijk. Dit was verder geen heel goede tweede helft. Als we koploper willen blijven zal het nog beter moeten. Volgende week de laatste (competitie)wedstrijd voor de winterstop tegen Nootdorp. Ik heb er nu al zin an

Nieuws

De zeer verrassende poule-indeling voor Die Haghe 1 is bekend

10-07-2020
Die Haghe 1 is voor het seizoen 2020-2021 ingedeeld in in de 1e klasse A. De KNVB heeft gebroken met een traditie en de Rotterdamse regio-clubs in "Zuid" ingedeeld en de Haagse regio-ploegen uit ...

Hermanna de Wit overleden

09-07-2020
Vandaag bereikte mij het zeer droevige bericht dat Hermanna de Wit, echtgenote van Eric de Wit en schoondochter van Gijs en Nel de Wit, is overleden.

Datums bekendmaking indelingen beker- en competitie

09-07-2020
De KNVB heeft een schema bekend gemaakt met daarin de datums waarop de diverse indelingen bekend worden gemaakt.

Die Haghe zoekt nieuwe leden voor de Kas Commissie!

06-07-2020
Binnenkort treedt Kees Huisman, na het afronden van zijn termijn, af als lid van de Kas Commissie van Die Haghe. De Kas Cie vervult een belangrijke rol. We zijn dan ook op zoek naar nieuwe leden.

We gaan weer open! *** Update 1 juli 2020 ***

29-06-2020
Het sportpark mag per 1 juli weer open. Het wachten is nog op de formele toestemming van de gemeente.

Hebben jullie deze al gezien?

28-06-2020
Onze eigen Vidjai in gesprek met Jan Dirk van der Zee over racisme

Riet Rommers overleden

26-06-2020
Gisteravond bereikte ons het trieste bericht dat Riet Rommers is overleden.

Vanaf 1 juli mag veel weer!

24-06-2020
Vanavond heeft het kabinet verdergaande versoepelingen aangekondigd. Ook voor onze club heeft dat positieve gevolgen. Welke dat zijn wordt nu verder uitgewerkt.

HERINNERING: Wall of Fame

22-06-2020
Voor een nieuw te starten sponsorproject t.b.v. onze jeugdafdeling (waarover in de komende periode meer informatie zal volgen) zijn we op zoek naar foto's met sv Die Haghe jeugdspelers. Dit kunnen ...

Vrouwen 1 Die Haghe promoveert naar 2e Klasse!

15-06-2020
Afgelopen vrijdag heeft de KNVB alsnog besloten om de vrijgekomen plaats in de 2e klasse aan Die Haghe toe te kennen. De ambities van Die Haghe liggen met het vrouwen- en meidenvoetbal hoger. ...
Pagina 1 van 170  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Geef je nu op als vrijwilliger, we hebben een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe