Alleen samen krijgen we corona onder controle

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

LYRA 2 - Die Haghe 2: 1 - 3 (ruststand: 0 - 2)

02-12-2019 11:01 - Senioren

Vandaag is LYRA2, een degradant uit de eerste klasse, de tegenstander. We spelen op veld 1. Dat is dat mooie grote brede grasveld in de Lier. De opstelling is niet veel anders ten opzichte van vorige week: Mitchel (goal), Sunny, Gert Jan, Niels en Frenk (achterin). Robin, Calvin en Ritchie (middenveld). Dennis, Mats en Steven (voorin). Yoran is afwezig. Koen en Diano zijn nog geblesseerd en Yoren van Rumpt en Stefan Mos zitten in de wissel.
We moeten onze focus verleggen. Het is niet meer genoeg om je best te doen en dat ook oké te vinden. Nee, onze mindset moet verschuiven naar: "Wij zijn beter, wij staan niets voor niets zo hoog. We pakken die punten!". We spreken daarom af direct hoog druk te geven. Direct fel zijn en er kort op zitten. In de 4e minuut van de wedstrijd betekent dat gelijk succes. Doordat Mats hoog druk zet kan Dennis in balbezit komen en op snelheid de achterlijn halen. Dennis geeft strak voor op Steven die van dichtbij de 0-1 in knalt! Hoppa! Zo is't!

In de 12e minuut is daar even een rare situatie. Het is een uitbal (of inworp) voor ons, maar de scheids en de grens weten het allebei even niet. Dan moet die bal toch altijd voor de verdedigende partij zijn? Maar LYRA gooit die bal in en Calvin maakt daarop een overtreding. De vrije trap van LYRA is gevaarlijk, want zij weten die bal op onze paal te koppen. Oeff. Daar was het bijna 1-1. In de 16e minuut gaat een schot van Ritchie vanuit de tweede lijn net naast en na 23 minuten is LYRA weer gevaarlijk met een vrije trap. De situatie oogt wel wat dreigend maar geen tegengoal. Na precies een half uur spelen houdt Gert Jan een LYRA speler te opzichtig vast en Gert Jan krijgt geel. Gelukkig geeft de scheids geen pingel, want het was echt op het randje van ons strafschopgebied. De vrije trap is verder niet gevaarlijk en gaat over.

LYRA is alleen maar gevaarlijk bij standaard situaties en heeft verder niet zo heel veel in te brengen. Maar wij laten ons vervolgens ook wel weer een beetje uit ons spel halen. Dit na wat discutabele overtredingen en uitballen en beslissingen van de scheids. En zo komt de kunst van het mondje houden weer eens om de hoek kijken. Daarmee is onze focus, die we vanaf het eerste fluitsignaal wel hadden, weg. In de 36e minuut is daar een counter van LYRA over rechts. Gelukkig spelen zij dat slecht uit en is hun voorzet niet goed op maat. Dan is Dennis in de 41e minuut snel weg op linksbuiten. Hij haalt wederom de achterlijn en geeft voor. Maar de bal kan net onderschept worden door de LYRA verdediging. Op slag van rust neemt Sunny een corner eerst wat zwakjes. Maar Sunny krijgt de bal terug en maakt daarna een goede actie de zestien in. Vervolgens wordt Sunny neergehaald. Das er wel twee meter binnen! Maar de scheids weet het weer even niet en legt de bal dit keer ook buiten de zestien. Die vrije trap wordt eerst weggewerkt, maar nu kan Steven de bal oppakken en een goede actie op rechts maken. Steven geeft een strakke en harde voorzet waarbij LYRA zo aardig is om de bal in het eigen goal te deponeren. Zo das lekker zo. Met een 0-2 voorsprong gaan we rusten.

De tweede helft begint net zo lekker als de eerste helft eindigde. Want in de 51e minuut helpt LYRA ons weer een handje. Een verkeerde terugspeelbal op de keeper wordt door Ritchie onderschept. Ritchie blijft hierbij uiterst cool en omspeelt eerst de LYRA keeper en daarna ook nog eens een LYRA verdediger. Vervolgens kan hij van dichtbij de 0-3 in het lege goal tikken.

Bij een corner voor LYA in de 58e minuut ontsnappen we aan de 1-3. Want de lange nr4-LYRA-verdediger kopt die bal maar net over. Even later verliezen we de bal op de helft van LYRA en is daar een counter. LYRA is ineens snel weg en over rechts komt de bal voor. De LYRA spits kan 'm zo intikken. Maar Mitchel bewijst zijn klasse en weet met een reflex van dichtbij redding te brengen. Hierdoor komt LYRA niet terug in de wedstrijd. Ook in de 77e minuut is Mitchel alert. Dit keer weet hij knap de bal van de voet van een LYRA speler te pakken voordat deze kan inschieten. Ondertussen is Yoren van Rumpt in het veld gekomen voor Ritchie en in de 85e minuut valt ook Stefan Mos voor Mats in. Vlak voor tijd hebben wij in de 89e minuut nog een mooie aanval in petto. Yoren is sterk op middenveld en weet Steven diep te sturen. Steven houdt het overzicht en legt terug op Calvin die vanaf de zestien inschiet. Maar de LYRA-keeper weet redding te brengen.
Tot slot krijgt LYRA dan toch ook nog een (Sinterklaas) kadootje. Niet van ons, maar van de scheids. De scheids geeft LYRA zomaar een penalty en Sunny snapt er helemaal niets van. Rien ne va Plus. We zitten dan al in de 91e minuut en daarmee wordt de eindstand op 1-3 bepaald.
Speciale vermeldingen zijn er voor de supporters om ons heen. Want ook bij een wat verre uitwedstrijd is het fijn om support te mogen ontvangen. Alleen de warme worst ontbrak nog. Verder speciale vermeldingen voor Mats en Gert-Jan. Mats onze kilometervreter voorin. Overal aanwezig en altijd vol strijd. Khalid zegt nog tegen mij: "Huh, hij stond daarnet toch nog voorin? En nu weer hier!" Daarnaast is er ook applaus voor Gert Jan. Gert Jan speelde een goede wedstrijd waarin hij nagenoeg elk duel won. Klasse! Maar er is toch ook wel een kritische noot. Oké. We hebben ons best gedaan en we zijn nu ook nog eens medekoploper. Dat vieren we ook terecht op de fantastisch georganiseerde feestavond 'Die Haghe goes Dutch'. Maar eerlijk is eerlijk. Dit was verder geen heel goede tweede helft. Als we koploper willen blijven zal het nog beter moeten. Volgende week de laatste (competitie)wedstrijd voor de winterstop tegen Nootdorp. Ik heb er nu al zin an

Nieuws

COVID-19/Corona update 23 maart / update

23-03-2020
bericht van het bestuur over getroffen financiële maatregelen / information on additional financial measures, taken by the board (see below)

Annuleren Jeugdkamp

20-03-2020
Gezien de huidige coronacrisis waar we ons op dit moment in bevinden hebben we zojuist besloten dat het jeugdkamp 2020 helaas niet doorgaat.

Die Haghe gesloten, sportvelden ook / Club closed but football pitches as well / update 18 maart / March 18th

18-03-2020
Op last van de gemeente zijn ook de sportvelden gesloten / the municipality has closed all football pitches, no more after hours recreational sports.

COVID-19/Corona virus update 15 maart / March 15th

15-03-2020
Alle voetbal trainingen opgeschort, clubhuis gesloten / All football practice suspended, clubhouse closed.

Special Olympics komen naar Die Haghe!!

10-03-2020
Op 13 en 14 juni is Die Haghe gastheer van het voetbaltoernooi van dit bijzondere evenement. Lees verder en zie wat jij kunt doen...

Dinsdag 10 maart: Alleen (gras)veld 1 afgekeurd

10-03-2020
Op kleine stukjes na zijn de grasvelden op Ockenburgh goedgekeurd. De velden drogen door de harde wind snel op en het is de verwachting dat het niet of nauwelijks meer gaat regenen. Alleen veld 1 ...

GDA 2 - Die Haghe 2: 1 - 1 (ruststand: 1 - 1)

09-03-2020
Die Haghe 2 verzuimt in de eerste helft al ruim afstand te nemen van GDA2 en speelt gelijk.

Die Haghe loopt bij Forum Sport tegen een verdiende nederlaag aan: 2-0

08-03-2020
Het is natuurlijk moeilijk om vlak na het behalen van een periodetitel en een voetballoze periode van twee weken de batterij weer helemaal op te laden. Dat is Die Haghe niet tijdig gelukt en daar ...

Pakt Die Haghe in Voorburg tegen Forum Sport de draad weer op?

05-03-2020
Na twee weken voetbalvakantie, veel afgekeurde grasvelden en stormachtige dagen was het bij Die Haghe opvallend "windstil". Veel spelers genoten van een korte vakantie waardoor ook oefenvoetbal ...

Wall of Fame

03-03-2020
Voor een nieuw te starten sponsorproject t.b.v. onze jeugdafdeling (waarover in de komende periode meer informatie zal volgen) zijn we op zoek naar foto's met sv Die Haghe jeugdspelers. Dit kunnen ...
Pagina 1 van 168  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Geef je nu op als vrijwilliger, we hebben een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe