DH JO19-1 - GRAAF W VAC JO19-1

11-07-2020, 14:30 uur
Oefen | Meer Die Haghe JO19-1 >

DH JO16-1 - CONCORDIA JO16-2

11-07-2020, 13:00 uur
Oefen | Meer Die Haghe JO16-1 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

Een niet groots spelend Die Haghe wint van Voorschoten'97: 0-2

30-11-2019 18:59 - Senioren

Een niet groots spelend Die Haghe wint van Voorschoten'97: 0-2

In een van beide kanten matig gespeeld duel won Die Haghe toch vrij makkelijk van Voorschoten'97 door doelpunten van Sander de Jong in de 1e helft (benutte strafschop) en Sami Aoulad Said in de 2e helft. Het surplus van Die Haghe werd niet verder benut maar de mannen van trainer Wim de Jong zijn thans op een knappe 5e plaats terug te vinden...lees verder verslag op Haaglandenvoetbal....

 

Met een eclatante overwinning tegen Voorschoten'97 pakte Die Haghe opnieuw de volle winst en steeg naar de vijfde positie op de ranglijst. Een verdiende overwinning op een onmachtig Voorschoten'97, dat tot aan de zestienmeter prima voetbalde, maar daarna geen oplossingen en ideeën had om de sterke defensie van Die Haghe te verrassen.

www.haaglandenvoetbal.nl/2019/12/01/zaterdag-1b-die-haghe-klimt-door-winst-naar-vijfde-plek/  (link met tekst en foto's)


Tekst: Kees de Groot | Foto's: Eric de Wit

Na de prachtige zege op Neptunus Schiebroek, dat nog ongeslagen was, was het nu opnieuw Die Haghe dat een lange reeks wist te verstoren. Voorschoten'97 had immers al vijf wedstrijden niet verloren. Voorschoten'97 begon dreigend aan de wedstrijd. Met drie hoekschoppen in de eerste drie minuten liet het zien dat het voor de volle winst wilde gaan. Die Haghe antwoordde al in de vijfde minuut met een glaszuiver doelpunt van Sami Aoulad Said, dat echter werd afgefloten voor buitenspel door scheidsrechter De Haan, die niet had gezien dat Sami Aoulad slim achter zijn man vandaan was gekomen. Het was een signaal waar Voorschoten'97 lering uit had moeten trekken.

Voorschoten'97 mocht tot aan de middenlijn de bal hebben, maar daarna werd door Die Haghe, onder leiding van de middenvelders Robin Laming en Sander de Jong, iedereen opgejaagd, waardoor de thuisploeg veel balverlies leed. Voor de uitmuntende verdediging van Die Haghe was het daarna geen enkele moeite om de voorwaartsen van Voorschoten'97 uit te schakelen, al kreeg Chris Guijt in de tiende minuut een grote kans voor open doel. Voor de gastheren kwam de kentering in de 25e minuut toen doelman Van der Niet op onreglementaire wijze Die Haghe-speler Robin Laming in het strafschopgebied aanviel. Niemand verbaasde zich over de toegekende strafschop die door Sander de Jong feilloos werd benut en Die Haghe op een 0-1 voorsprong zette.

Na die fase had Die Haghe definitief het vonnis over Voorschoten'97 moeten vellen, want de thuisploeg speelde zeer slordig, maar Die Haghe liet de geboden kansen, onder meer voor Robin Laming, liggen.

In de tweede helft was het juist Die Haghe dat goed uit de startblokken kwam. Vooral linksback Abdul Yilmaz kwam een paar keer goed door en in de 52e minuut liet Sami Aoulad Said een grote kans liggen, na een prachtige dieptepass van uitblinker Jesse Bakker. Nu redde doelman Van der Niet wel op uitstekende wijze en kon hij de bal tot hoekschop verwerken. Ook in de 57e minuut moest doelman Van der Niet stompend redding brengen op een inzet van rechtsback Ricardo Rosario Lopes Landim. Een minuut later raakte Ronnie Verplancke van Voorschoten'97 geblesseerd en dat was een aderlating voor de Adegeest-bewoners.

Maar hierbij moet wel een compliment worden gemaakt aan de spelers van Voorschoten'97, want zij gingen met nog meer energie de strijd aan tegen dit sterke Die Haghe. Het drukte Die Haghe naar achteren, maar dan is er altijd nog Die Haghe-doelman Bas Drost die, goed opgesteld, in de 70e minuut redding bracht. Die Haghe bleef, gesteund door de sterke verdediging, loeren op counters, die bijna allemaal gevaarlijk waren.

In de 74e minuut velde Sami Aoulad Said, na weer een snel uitgevoerde counter, definitief het vonnis over Voorschoten'97. Nu was doelman Van der Niet kansloos op de inzet van Sami Aoulad Said, die zijn tiende competitiedoelpunt scoorde, na weer een pass van Jesse Bakker. Voorschoten'97 probeerde het nog wel, maar het was tekenend voor de strijdlust van Die Haghe dat een blok van verdediger Abdul Yilmaz met gejuich werd gevierd, evenals een uitstekende redding van doelman Bas Drost op een inzet van dichtbij. Zo pakte Die Haghe opnieuw een overwinning en is nu de hooggeplaatste regioclub in de eerste klasse B.

© Haaglanden Voetbal

 

Nieuws

De zeer verrassende poule-indeling voor Die Haghe 1 is bekend

10-07-2020
Die Haghe 1 is voor het seizoen 2020-2021 ingedeeld in in de 1e klasse A. De KNVB heeft gebroken met een traditie en de Rotterdamse regio-clubs in "Zuid" ingedeeld en de Haagse regio-ploegen uit ...

Hermanna de Wit overleden

09-07-2020
Vandaag bereikte mij het zeer droevige bericht dat Hermanna de Wit, echtgenote van Eric de Wit en schoondochter van Gijs en Nel de Wit, is overleden.

Datums bekendmaking indelingen beker- en competitie

09-07-2020
De KNVB heeft een schema bekend gemaakt met daarin de datums waarop de diverse indelingen bekend worden gemaakt.

Die Haghe zoekt nieuwe leden voor de Kas Commissie!

06-07-2020
Binnenkort treedt Kees Huisman, na het afronden van zijn termijn, af als lid van de Kas Commissie van Die Haghe. De Kas Cie vervult een belangrijke rol. We zijn dan ook op zoek naar nieuwe leden.

We gaan weer open! *** Update 1 juli 2020 ***

29-06-2020
Het sportpark mag per 1 juli weer open. Het wachten is nog op de formele toestemming van de gemeente.

Hebben jullie deze al gezien?

28-06-2020
Onze eigen Vidjai in gesprek met Jan Dirk van der Zee over racisme

Riet Rommers overleden

26-06-2020
Gisteravond bereikte ons het trieste bericht dat Riet Rommers is overleden.

Vanaf 1 juli mag veel weer!

24-06-2020
Vanavond heeft het kabinet verdergaande versoepelingen aangekondigd. Ook voor onze club heeft dat positieve gevolgen. Welke dat zijn wordt nu verder uitgewerkt.

HERINNERING: Wall of Fame

22-06-2020
Voor een nieuw te starten sponsorproject t.b.v. onze jeugdafdeling (waarover in de komende periode meer informatie zal volgen) zijn we op zoek naar foto's met sv Die Haghe jeugdspelers. Dit kunnen ...

Vrouwen 1 Die Haghe promoveert naar 2e Klasse!

15-06-2020
Afgelopen vrijdag heeft de KNVB alsnog besloten om de vrijgekomen plaats in de 2e klasse aan Die Haghe toe te kennen. De ambities van Die Haghe liggen met het vrouwen- en meidenvoetbal hoger. ...
Pagina 1 van 170  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Geef je nu op als vrijwilliger, we hebben een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe