DH JO19-1 - GRAAF W VAC JO19-1

11-07-2020, 14:30 uur
Oefen | Meer Die Haghe JO19-1 >

DH JO16-1 - CONCORDIA JO16-2

11-07-2020, 13:00 uur
Oefen | Meer Die Haghe JO16-1 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

Die Haghe 2 - Westlandia 3: 5 - 0 (ruststand: 1 - 0)

25-11-2019 09:47 - Senioren

Vandaag is het tegen Westlandia 3 aanhaken of afhaken aan de top. We hebben een vriendelijke scheids die iedere speler voor de wedstrijd persoonlijk een handje komt schudden. Daarnaast spreekt de scheids ook een aardig woordje over de grens. C'est trés bien. We beginnen met Mitchel in de goal, Sunny en Gert Jan centraal achterin. Frenk op links- en Niels op rechtsachter. Calvin en Robin staan weer op het middenveld dit keer aangevuld met de goed trainende Ritchie die de kans op 10 krijgt. Voorin staan Dennis, Mats en Yoran. De bank is bezet met Stefan Mos, Steven ten Hagen (allebei wat kleine pijntjes) en Liam Quist. En zo zitten er ineens drie 'Steefen' op de bank en een malle eppie.

We beginnen matig aan de wedstrijd en in 10e minuut is de eerste grote kans voor Westlandia. Wij verdedigen erg slap maar Mitchel keept gelukkig niet slap. Met een goede redding weet hij een 0-1 achterstand te voorkomen. We zijn slordig. Er is geen coaching en alles oogt rommelig. Het bal tempo is te laag en we voetballen simpelweg niet goed. In de 26e minuut is Westlandia weer gevaarlijk, maar gelukkig krijgen zij de bal er van dichtbij niet in en schiet de Westlandia speler over. Niet veel later komen wij in de 31e minuut weer goed weg. Na wat flipperkast voetbal valt de bal ineens diep en lijkt de Westlandia speler de bal over de uit zijn goal gekomen Mitchel in de goal te schieten. Maar de bal stuitert net naast en over.

Vlak daarna doen we dan eindelijk wat terug. Yoran maakt een keer goed gebruik van zijn snelheid en kan met bal en al om zijn directe tegenstander heen de achterlijn halen en hard voorzetten op de aanstormende Dennis die gelijk hard tegen die bal aanloopt. Helaas wordt bal geblokt en is daar niet de 1-0. Die 1-0 komt er dan toch wel als Yoran in de 40e minuut eerst knullig balverlies lijdt. Maar hij kan dat goed herstellen en weet daar nog een corner uit te halen. Sunny neemt die corner strak en Gert Jan torent boven iedereen uit en kopt die bal keihard tegen de touwen. Yes! Misschien ietwat tegen de kansen verhouding in, maar lekker belangrijk. We gaan met een 1-0 voorsprong rusten.

In de rust maken we de afspraak om hoog druk te geven en Westlandia niet meer aan voetballen toe te laten komen. Zo halen we die lange bal eruit en kunnen we juist zelf beter aan voetballen toekomen. En die tactiek werkt uitstekend. We zijn in de tweede helft in alles feller en beter. In de 47e minuut is daar direct een goede kans voor Dennis. Hij kapt twee keer een verdediger uit.... en schiet..... Maar net naast en in zijnet. Oeff. Even later is in de 49e minuut Yoran op rechts weg en hij kan de bal laag geplaatst voorgeven op Robin die tegen die bal aanloopt maar ook net naast schiet. Dit keer naast de andere paal. In de 57e minuut is daar een counter. Mats heeft een prachtige pass vanuit het midden op Yoran die schuin diagonaal op het Westlandia goal afgaat en vervolgens Dennis helemaal vrij ziet staan. Hij zet bal goed voor op Dennis maar Dennis raakt de bal verkeerd. Pfff. Das de derde goede kans zonder resultaat.

Maar vanaf de 62e minuut is de ban dan toch gebroken. Dennis is dit keer sterk op het middenveld en weet knap Yoran te bereiken. Yoran houdt slim in. Staat niet buitenspel en weet de bal beheerst langs de Westlandia keeper te schieten. Hoppa. 2-0. Vier minuten later wordt het ook 3-0. In de 66e minuut is Yoran alweer weg op rechts en weer heeft hij goede assist in petto. Dit keer op Ritchie die goed in schiet en de 3-0 maakt. In 70e minuut komt Stefan Mos er in voor Frenk. Even geen risico met het liesje nemen.

We staan deze tweede helft gewoon lekker te voetballen en we zijn driedubbel zo fit als Westlandia en dat betaald zich uit. In de 73e minuut kunnen grappen dat Dennis beter kan passen dan kan scoren. Want nu heeft Dennis weer een mooie pass in petto. Dit keer op Ritchie die goed de achterlijn haalt en de bal terug legt op de vrijstaande Calvin. En dat is vier! 4-0. Liam valt het laatste kwartier nog in voor Ritchie en in de 80e minuut maakt Westlandia hands in het strafschopgebied. Penalty. Calvin weet dit buitenkansje te verzilveren en maakt zo de 5-0. Tot slot is daar in de 85e minuut een soort van publiekswissel voor Robin. Robin is een stille kracht op middenveld. Je hoort hem niet veel maar je ziet hem wel overal. Hij weet heel goed en rustig het overzicht te bewaren. Het lijkt daarbij alsof hij al weet wat hij met de bal gaat doen nog voor dat hij de bal krijgt aangespeeld.
Mannen dit is een lekkere overwinning waardoor we bovenin (waar alles dicht bij elkaar staat) mee blijven doen en waarbij MVV'27 2 nog moet inhalen tegen VELO2.

De stand reserve 2e klasse:

1. MVV'27 2 8-17
2. HVC'10 2 9-16
3. Die Haghe 2 9-16
4. VELO 2 8-15
5. GDA 2 8-13
6. Westlandia 3 9-12
7. Ariston'80 2 9-12
8. LYRA 2 9-11
9. Vitesse Delft 2 8-10
10. Nootdorp 2 6-9
11. Duindorp SV 2 7-4
12. VDL 2 8-3

Oscar van Voskuilen
Alias Okki di Basta

 

Nieuws

De zeer verrassende poule-indeling voor Die Haghe 1 is bekend

10-07-2020
Die Haghe 1 is voor het seizoen 2020-2021 ingedeeld in in de 1e klasse A. De KNVB heeft gebroken met een traditie en de Rotterdamse regio-clubs in "Zuid" ingedeeld en de Haagse regio-ploegen uit ...

Hermanna de Wit overleden

09-07-2020
Vandaag bereikte mij het zeer droevige bericht dat Hermanna de Wit, echtgenote van Eric de Wit en schoondochter van Gijs en Nel de Wit, is overleden.

Datums bekendmaking indelingen beker- en competitie

09-07-2020
De KNVB heeft een schema bekend gemaakt met daarin de datums waarop de diverse indelingen bekend worden gemaakt.

Die Haghe zoekt nieuwe leden voor de Kas Commissie!

06-07-2020
Binnenkort treedt Kees Huisman, na het afronden van zijn termijn, af als lid van de Kas Commissie van Die Haghe. De Kas Cie vervult een belangrijke rol. We zijn dan ook op zoek naar nieuwe leden.

We gaan weer open! *** Update 1 juli 2020 ***

29-06-2020
Het sportpark mag per 1 juli weer open. Het wachten is nog op de formele toestemming van de gemeente.

Hebben jullie deze al gezien?

28-06-2020
Onze eigen Vidjai in gesprek met Jan Dirk van der Zee over racisme

Riet Rommers overleden

26-06-2020
Gisteravond bereikte ons het trieste bericht dat Riet Rommers is overleden.

Vanaf 1 juli mag veel weer!

24-06-2020
Vanavond heeft het kabinet verdergaande versoepelingen aangekondigd. Ook voor onze club heeft dat positieve gevolgen. Welke dat zijn wordt nu verder uitgewerkt.

HERINNERING: Wall of Fame

22-06-2020
Voor een nieuw te starten sponsorproject t.b.v. onze jeugdafdeling (waarover in de komende periode meer informatie zal volgen) zijn we op zoek naar foto's met sv Die Haghe jeugdspelers. Dit kunnen ...

Vrouwen 1 Die Haghe promoveert naar 2e Klasse!

15-06-2020
Afgelopen vrijdag heeft de KNVB alsnog besloten om de vrijgekomen plaats in de 2e klasse aan Die Haghe toe te kennen. De ambities van Die Haghe liggen met het vrouwen- en meidenvoetbal hoger. ...
Pagina 1 van 170  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Geef je nu op als vrijwilliger, we hebben een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe