Alleen samen krijgen we corona onder controle

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

Die Haghe 2 - Westlandia 3: 5 - 0 (ruststand: 1 - 0)

25-11-2019 09:47 - Senioren

Vandaag is het tegen Westlandia 3 aanhaken of afhaken aan de top. We hebben een vriendelijke scheids die iedere speler voor de wedstrijd persoonlijk een handje komt schudden. Daarnaast spreekt de scheids ook een aardig woordje over de grens. C'est trés bien. We beginnen met Mitchel in de goal, Sunny en Gert Jan centraal achterin. Frenk op links- en Niels op rechtsachter. Calvin en Robin staan weer op het middenveld dit keer aangevuld met de goed trainende Ritchie die de kans op 10 krijgt. Voorin staan Dennis, Mats en Yoran. De bank is bezet met Stefan Mos, Steven ten Hagen (allebei wat kleine pijntjes) en Liam Quist. En zo zitten er ineens drie 'Steefen' op de bank en een malle eppie.

We beginnen matig aan de wedstrijd en in 10e minuut is de eerste grote kans voor Westlandia. Wij verdedigen erg slap maar Mitchel keept gelukkig niet slap. Met een goede redding weet hij een 0-1 achterstand te voorkomen. We zijn slordig. Er is geen coaching en alles oogt rommelig. Het bal tempo is te laag en we voetballen simpelweg niet goed. In de 26e minuut is Westlandia weer gevaarlijk, maar gelukkig krijgen zij de bal er van dichtbij niet in en schiet de Westlandia speler over. Niet veel later komen wij in de 31e minuut weer goed weg. Na wat flipperkast voetbal valt de bal ineens diep en lijkt de Westlandia speler de bal over de uit zijn goal gekomen Mitchel in de goal te schieten. Maar de bal stuitert net naast en over.

Vlak daarna doen we dan eindelijk wat terug. Yoran maakt een keer goed gebruik van zijn snelheid en kan met bal en al om zijn directe tegenstander heen de achterlijn halen en hard voorzetten op de aanstormende Dennis die gelijk hard tegen die bal aanloopt. Helaas wordt bal geblokt en is daar niet de 1-0. Die 1-0 komt er dan toch wel als Yoran in de 40e minuut eerst knullig balverlies lijdt. Maar hij kan dat goed herstellen en weet daar nog een corner uit te halen. Sunny neemt die corner strak en Gert Jan torent boven iedereen uit en kopt die bal keihard tegen de touwen. Yes! Misschien ietwat tegen de kansen verhouding in, maar lekker belangrijk. We gaan met een 1-0 voorsprong rusten.

In de rust maken we de afspraak om hoog druk te geven en Westlandia niet meer aan voetballen toe te laten komen. Zo halen we die lange bal eruit en kunnen we juist zelf beter aan voetballen toekomen. En die tactiek werkt uitstekend. We zijn in de tweede helft in alles feller en beter. In de 47e minuut is daar direct een goede kans voor Dennis. Hij kapt twee keer een verdediger uit.... en schiet..... Maar net naast en in zijnet. Oeff. Even later is in de 49e minuut Yoran op rechts weg en hij kan de bal laag geplaatst voorgeven op Robin die tegen die bal aanloopt maar ook net naast schiet. Dit keer naast de andere paal. In de 57e minuut is daar een counter. Mats heeft een prachtige pass vanuit het midden op Yoran die schuin diagonaal op het Westlandia goal afgaat en vervolgens Dennis helemaal vrij ziet staan. Hij zet bal goed voor op Dennis maar Dennis raakt de bal verkeerd. Pfff. Das de derde goede kans zonder resultaat.

Maar vanaf de 62e minuut is de ban dan toch gebroken. Dennis is dit keer sterk op het middenveld en weet knap Yoran te bereiken. Yoran houdt slim in. Staat niet buitenspel en weet de bal beheerst langs de Westlandia keeper te schieten. Hoppa. 2-0. Vier minuten later wordt het ook 3-0. In de 66e minuut is Yoran alweer weg op rechts en weer heeft hij goede assist in petto. Dit keer op Ritchie die goed in schiet en de 3-0 maakt. In 70e minuut komt Stefan Mos er in voor Frenk. Even geen risico met het liesje nemen.

We staan deze tweede helft gewoon lekker te voetballen en we zijn driedubbel zo fit als Westlandia en dat betaald zich uit. In de 73e minuut kunnen grappen dat Dennis beter kan passen dan kan scoren. Want nu heeft Dennis weer een mooie pass in petto. Dit keer op Ritchie die goed de achterlijn haalt en de bal terug legt op de vrijstaande Calvin. En dat is vier! 4-0. Liam valt het laatste kwartier nog in voor Ritchie en in de 80e minuut maakt Westlandia hands in het strafschopgebied. Penalty. Calvin weet dit buitenkansje te verzilveren en maakt zo de 5-0. Tot slot is daar in de 85e minuut een soort van publiekswissel voor Robin. Robin is een stille kracht op middenveld. Je hoort hem niet veel maar je ziet hem wel overal. Hij weet heel goed en rustig het overzicht te bewaren. Het lijkt daarbij alsof hij al weet wat hij met de bal gaat doen nog voor dat hij de bal krijgt aangespeeld.
Mannen dit is een lekkere overwinning waardoor we bovenin (waar alles dicht bij elkaar staat) mee blijven doen en waarbij MVV'27 2 nog moet inhalen tegen VELO2.

De stand reserve 2e klasse:

1. MVV'27 2 8-17
2. HVC'10 2 9-16
3. Die Haghe 2 9-16
4. VELO 2 8-15
5. GDA 2 8-13
6. Westlandia 3 9-12
7. Ariston'80 2 9-12
8. LYRA 2 9-11
9. Vitesse Delft 2 8-10
10. Nootdorp 2 6-9
11. Duindorp SV 2 7-4
12. VDL 2 8-3

Oscar van Voskuilen
Alias Okki di Basta

 

Nieuws

COVID-19/Corona update 23 maart / update

23-03-2020
bericht van het bestuur over getroffen financiële maatregelen / information on additional financial measures, taken by the board (see below)

Annuleren Jeugdkamp

20-03-2020
Gezien de huidige coronacrisis waar we ons op dit moment in bevinden hebben we zojuist besloten dat het jeugdkamp 2020 helaas niet doorgaat.

Die Haghe gesloten, sportvelden ook / Club closed but football pitches as well / update 18 maart / March 18th

18-03-2020
Op last van de gemeente zijn ook de sportvelden gesloten / the municipality has closed all football pitches, no more after hours recreational sports.

COVID-19/Corona virus update 15 maart / March 15th

15-03-2020
Alle voetbal trainingen opgeschort, clubhuis gesloten / All football practice suspended, clubhouse closed.

Special Olympics komen naar Die Haghe!!

10-03-2020
Op 13 en 14 juni is Die Haghe gastheer van het voetbaltoernooi van dit bijzondere evenement. Lees verder en zie wat jij kunt doen...

Dinsdag 10 maart: Alleen (gras)veld 1 afgekeurd

10-03-2020
Op kleine stukjes na zijn de grasvelden op Ockenburgh goedgekeurd. De velden drogen door de harde wind snel op en het is de verwachting dat het niet of nauwelijks meer gaat regenen. Alleen veld 1 ...

GDA 2 - Die Haghe 2: 1 - 1 (ruststand: 1 - 1)

09-03-2020
Die Haghe 2 verzuimt in de eerste helft al ruim afstand te nemen van GDA2 en speelt gelijk.

Die Haghe loopt bij Forum Sport tegen een verdiende nederlaag aan: 2-0

08-03-2020
Het is natuurlijk moeilijk om vlak na het behalen van een periodetitel en een voetballoze periode van twee weken de batterij weer helemaal op te laden. Dat is Die Haghe niet tijdig gelukt en daar ...

Pakt Die Haghe in Voorburg tegen Forum Sport de draad weer op?

05-03-2020
Na twee weken voetbalvakantie, veel afgekeurde grasvelden en stormachtige dagen was het bij Die Haghe opvallend "windstil". Veel spelers genoten van een korte vakantie waardoor ook oefenvoetbal ...

Wall of Fame

03-03-2020
Voor een nieuw te starten sponsorproject t.b.v. onze jeugdafdeling (waarover in de komende periode meer informatie zal volgen) zijn we op zoek naar foto's met sv Die Haghe jeugdspelers. Dit kunnen ...
Pagina 1 van 168  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Geef je nu op als vrijwilliger, we hebben een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe