NOOTDORP 1 - DIE HAGHE 1

01-02-2020, 14:30 uur
comp | Meer Die Haghe 1 >

MVV '27 2 - DIE HAGHE 2

01-02-2020, 11:30 uur
comp | Meer Die Haghe 2 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

Die Haghe 2 - Westlandia 3: 5 - 0 (ruststand: 1 - 0)

25-11-2019 09:47 - Senioren

Vandaag is het tegen Westlandia 3 aanhaken of afhaken aan de top. We hebben een vriendelijke scheids die iedere speler voor de wedstrijd persoonlijk een handje komt schudden. Daarnaast spreekt de scheids ook een aardig woordje over de grens. C'est trés bien. We beginnen met Mitchel in de goal, Sunny en Gert Jan centraal achterin. Frenk op links- en Niels op rechtsachter. Calvin en Robin staan weer op het middenveld dit keer aangevuld met de goed trainende Ritchie die de kans op 10 krijgt. Voorin staan Dennis, Mats en Yoran. De bank is bezet met Stefan Mos, Steven ten Hagen (allebei wat kleine pijntjes) en Liam Quist. En zo zitten er ineens drie 'Steefen' op de bank en een malle eppie.

We beginnen matig aan de wedstrijd en in 10e minuut is de eerste grote kans voor Westlandia. Wij verdedigen erg slap maar Mitchel keept gelukkig niet slap. Met een goede redding weet hij een 0-1 achterstand te voorkomen. We zijn slordig. Er is geen coaching en alles oogt rommelig. Het bal tempo is te laag en we voetballen simpelweg niet goed. In de 26e minuut is Westlandia weer gevaarlijk, maar gelukkig krijgen zij de bal er van dichtbij niet in en schiet de Westlandia speler over. Niet veel later komen wij in de 31e minuut weer goed weg. Na wat flipperkast voetbal valt de bal ineens diep en lijkt de Westlandia speler de bal over de uit zijn goal gekomen Mitchel in de goal te schieten. Maar de bal stuitert net naast en over.

Vlak daarna doen we dan eindelijk wat terug. Yoran maakt een keer goed gebruik van zijn snelheid en kan met bal en al om zijn directe tegenstander heen de achterlijn halen en hard voorzetten op de aanstormende Dennis die gelijk hard tegen die bal aanloopt. Helaas wordt bal geblokt en is daar niet de 1-0. Die 1-0 komt er dan toch wel als Yoran in de 40e minuut eerst knullig balverlies lijdt. Maar hij kan dat goed herstellen en weet daar nog een corner uit te halen. Sunny neemt die corner strak en Gert Jan torent boven iedereen uit en kopt die bal keihard tegen de touwen. Yes! Misschien ietwat tegen de kansen verhouding in, maar lekker belangrijk. We gaan met een 1-0 voorsprong rusten.

In de rust maken we de afspraak om hoog druk te geven en Westlandia niet meer aan voetballen toe te laten komen. Zo halen we die lange bal eruit en kunnen we juist zelf beter aan voetballen toekomen. En die tactiek werkt uitstekend. We zijn in de tweede helft in alles feller en beter. In de 47e minuut is daar direct een goede kans voor Dennis. Hij kapt twee keer een verdediger uit.... en schiet..... Maar net naast en in zijnet. Oeff. Even later is in de 49e minuut Yoran op rechts weg en hij kan de bal laag geplaatst voorgeven op Robin die tegen die bal aanloopt maar ook net naast schiet. Dit keer naast de andere paal. In de 57e minuut is daar een counter. Mats heeft een prachtige pass vanuit het midden op Yoran die schuin diagonaal op het Westlandia goal afgaat en vervolgens Dennis helemaal vrij ziet staan. Hij zet bal goed voor op Dennis maar Dennis raakt de bal verkeerd. Pfff. Das de derde goede kans zonder resultaat.

Maar vanaf de 62e minuut is de ban dan toch gebroken. Dennis is dit keer sterk op het middenveld en weet knap Yoran te bereiken. Yoran houdt slim in. Staat niet buitenspel en weet de bal beheerst langs de Westlandia keeper te schieten. Hoppa. 2-0. Vier minuten later wordt het ook 3-0. In de 66e minuut is Yoran alweer weg op rechts en weer heeft hij goede assist in petto. Dit keer op Ritchie die goed in schiet en de 3-0 maakt. In 70e minuut komt Stefan Mos er in voor Frenk. Even geen risico met het liesje nemen.

We staan deze tweede helft gewoon lekker te voetballen en we zijn driedubbel zo fit als Westlandia en dat betaald zich uit. In de 73e minuut kunnen grappen dat Dennis beter kan passen dan kan scoren. Want nu heeft Dennis weer een mooie pass in petto. Dit keer op Ritchie die goed de achterlijn haalt en de bal terug legt op de vrijstaande Calvin. En dat is vier! 4-0. Liam valt het laatste kwartier nog in voor Ritchie en in de 80e minuut maakt Westlandia hands in het strafschopgebied. Penalty. Calvin weet dit buitenkansje te verzilveren en maakt zo de 5-0. Tot slot is daar in de 85e minuut een soort van publiekswissel voor Robin. Robin is een stille kracht op middenveld. Je hoort hem niet veel maar je ziet hem wel overal. Hij weet heel goed en rustig het overzicht te bewaren. Het lijkt daarbij alsof hij al weet wat hij met de bal gaat doen nog voor dat hij de bal krijgt aangespeeld.
Mannen dit is een lekkere overwinning waardoor we bovenin (waar alles dicht bij elkaar staat) mee blijven doen en waarbij MVV'27 2 nog moet inhalen tegen VELO2.

De stand reserve 2e klasse:

1. MVV'27 2 8-17
2. HVC'10 2 9-16
3. Die Haghe 2 9-16
4. VELO 2 8-15
5. GDA 2 8-13
6. Westlandia 3 9-12
7. Ariston'80 2 9-12
8. LYRA 2 9-11
9. Vitesse Delft 2 8-10
10. Nootdorp 2 6-9
11. Duindorp SV 2 7-4
12. VDL 2 8-3

Oscar van Voskuilen
Alias Okki di Basta

 

Nieuws

Dinsdag 28 jan: Grasvelden Ockenburgh afgekeurd. Kunstgrasschema treedt in werking

28-01-2020
Door de vele regen van vannacht en vanmorgen zijn de grasvelden afgekeurd. Op veld 3 wordt om 20.00 uur wel een bekerwedstrijd van Toofan 1 tegen FC Zoetermeer 1 gespeeld dus moet dat ...

Die Haghe 2 - HVC10 2: 0 - 1 (ruststand: 0 - 0)

27-01-2020
Eén rottig k@#$% moment doet een goed spelend Die Haghe 2 de das om.

Die Haghe wint knap met 1-0 van SHO en staat nu op de 3e plaats

25-01-2020
Die Haghe heeft de stijgende lijn in 2020 omgezet in een moeizame maar dik verdiende 1-0 overwinning op SHO uit Oud Beijerland. Vooral het eerste half uur speelden de witkielen een goede partij en ...

Voetbaldag sv Die Haghe

23-01-2020
Zoals u inmiddels via de media heeft kunnen vernemen is er voor donderdag 30 januari & vrijdag 31 januari een landelijke staking van het onderwijs aangekondigd. Voor u als werkende ouder kan dit enig ongemak met zich meebrengen. Daarom hebben wij bij sv Die Haghe besloten om van deze nood een deugd te maken en op vrijdag 31 januari een voetbaldag/clinic te organiseren voor Die Haghe jeugdleden. (vriendjes en vriendinnetjes zijn toegestaan)

Zaterdag a.s. Die Haghe - SHO: een leuke wedstrijd op Ockenburgh

23-01-2020
en beide teams zijn voor aanvang van de wedstrijd nog geheel in balans,al heeft Die Haghe drie doelpunten meer gescoord dan de mannen uit Oud Beijerland. Het doelsaldo van de Hagenaars (+9) is net ...

Sportsignaal doet a.s. zaterdag verslag van Die Haghe - SHO

21-01-2020
Sportsignaal doet a.s. zaterdag verslag van de wedstrijd Die Haghe - SHO. Leo Pronk zal het verslag verzorgen.

Corrie Roos overleden

20-01-2020
Corrie Roos, vrouw van oud-keeperstrainer Cees Roos en moeder van Patrick Roos overleden.

Jan Mevius jr. 8 januari j.l. overleden

20-01-2020
Het bestuur heeft de droeve plicht u te melden dat Jan Mevius jr. op 8 januari j.l. is overleden in de leeftijd van 69 jaar.

Die Haghe-UVS: 0-0 maar Die Haghe komt langzaam op stoom

19-01-2020
Ondanks het feit dat Die Haghe ook de derde wedstrijd na de winterstop niet in winst wist om te zetten (0-0 tegen de sterke zaterdag 2e klasser UVS), lijkt het team toch klaar voor het vervolg van ...

Zaterdag 18 januari grasvelden ook na 10:00 uur afgekeurd, alleen de wedstrijden op kunstgras gaan door en de wedstrijd van Die Haghe 1

18-01-2020
Zaterdag 18 januari grasvelden ook na 10:00 uur afgekeurd, alleen de wedstrijden op kunstgras gaan door en de wedstrijd van Die Haghe 1
Pagina 1 van 166  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Geef je nu op als vrijwilliger, we hebben een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe