Alleen samen krijgen we corona onder controle

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

Die Haghe 2 - VELO 2: 2 - 2 (ruststand: 2 - 1)

18-11-2019 10:16 - Senioren

Vandaag staat de topper tegen VELO 2 op het programma. VELO 2 lijkt dé te kloppen ploeg te zijn met een heel brede en goede selectie. En om bij te blijven moet er eigenlijk wel gewonnen worden want we staan twee punten achter op VELO en zij hebben nog een wedstrijd minder gespeeld ook. We gaan van start in de volgende opstelling: Op goal Silver en achterin staan Mark Okhuizen, Sunny, Niels en Frenk. Het middenveld is bezet met Robin, Calvin en Robin Laming op 10. Dennis, Steven en Yoran staan voorin. Op bank is voor iedere linie wel een wisselspeler beschikbaar. Mitchel (goal), Gert Jan (achterin), Liam, Mats (middenveld) en Ritchie (voorin). Koen en Diano ontbreken nog wegens blessures.

Binnen een poep en een scheet ligt binnen de 2 minuten die tegentreffer er al in. 0-1. Pff. Dat gaat snel. VELO heeft een goede pass op rechts en de aanvaller is snel en geeft de bal gemakkelijk voor. Een andere VELO aanvaller kan de bal eenvoudig achter Silver schieten. Maar even later is in de 7e minuut Robin Laming slim. Hij wordt eventjes vastgehouden en gaat naar de grond. De scheids twijfelt even maar legt de bal op de stip. Robin benut cooltjes die penalty zelf. Hoppa en zo staat er al weer gelijk. 1-1. Daarna gaat de wedstrijd redelijk gelijk op met vooral wat lange passes van achteruit van beiden kanten. Maar zowel wij als VELO komen niet echt gevaarlijk door. Hoewel VELO wel wat dreigender lijkt.

Na een half uur spelen lijkt Silver verrast te worden door een schot vanaf de middellijn. Maar de bal naast. Het einde van de eerste helft verloopt wat grimmiger. Er is een harde sliding op de bal van Frenk. Er wordt gevraagd om gele kaarten en er is geen sportiviteit om de bal terug te geven na een blessure. Yoran krijgt een tikkie met een ellenboog op zijn achterhoofd en gaat er daarna zelf ook hard in. Er gaat verder een balletje duidelijk uit maar de VELO vlaggert vlagt express niet. Sunny en Robin krijgen beide een tik op hun enkel en Khalid moet dus een paar keer achter elkaar het veld in. Er wordt continu 'hey scheids' geschreeuwd. Maar dit alles is gewoon een teken dat wij goed aan het voetballen zijn. Zeker als wij ook nog in staat zijn niet te gaan zeiken zoals VELO dat wel doet. VELO komt daardoor niet heel lekker in hun vertrouwde spelletje zoals zij dat de laatste weken wel gewend waren.

In al het rumoer is daar opeens Steven die in de 43e minuut goed druk geeft op de bal en op de keeper van VELO. De trap van de VELO keeper wordt geblokt door Steven en de bal stuitert voor de voeten van Yoran. Die denkt niet lang na, weet dan hij met zijn linkerbeen niet veel goed zal doen en besluit van buiten de zestien met buitenkant rechts de bal om de keeper van VELO heen te krullen en die bal vliegt via de binnenkant van de paal zo de kruising in. Een fabuleuze goal die voor 2-1 zorgt. Even later is ook nog bijna 3-1. Steven is goed weg op rechts en geeft de bal op maat voor op Yoran. Yoran kopt en vliegt sierlijk door de lucht, maar de bal gaat een meter naast. Volgens de kenners had hij deze bal 'tegendraads' moeten koppen.

In de tweede helft komt Mats erin en gaat Robin Laming er zoals afgesproken uit. En direct na rust is Dennis snel weg op Links. Hij gaat de zestien binnen en wordt aangetikt. Maar dit keer geeft de scheids geen pingel. Corner. Die is gevaarlijk maar geen goal. De VELO keeper kan de bal knap plukken. In 52e minuut is daar een Sinterklaas kadootje van de scheids. We krijgen zowaar om een onduidelijke reden (hands? of overtreding?) een penalty tegen. Sunny die er het verst vanaf staat krijgt nog een gele kaart ook. Maar Silver toont zijn klasse en weet die bal die toch goed hard wordt ingeschoten te pakken. Hoppa dat is gerechtigheid en dat is natuurlijk extra lekker om die bal zo te pakken.

In de 55e minuut is Dennis alweer weg op links. Hij legt de bal terug op Calvin, maar zijn schot vanaf de zestien gaat over. In de 60e minuut een counter van ons. De bal komt weer bij Dennis die geen buitenspel staat. Dennis moet het dit keer zelf doen en hij heeft een stiftje in petto. Maar de VELO keeper blijft goed naar de bal kijken en kan redden. VELO dring daarna meer aan, maar echt heel grote kansen blijven uit. In 78e minuut moet Steven eraf met last van zijn knie en dan komt Ritchie erin. Even later gaat ook Yoran naar de kant en komt Liam in het veld. We moeten die overwinning er toch uit kunnen slepen mannen? Maar VELO zet meer en meer druk en blijft dreigend. In de 83e minuut is daar aangeschoten hands en heel VELO schreeuwt om pingel. Maar de scheids zal gedacht hebben: 'Die heb ik jullie al gegeven'.

We worden wat slordiger en zenuwachtiger naar mate de wedstrijd naar het einde gaat. VELO krijgt een paar keer een corner mee en in de 89e minuut gaat het dan mis. F#$%&^K. De corner komt goed en hoog voor en de VELO aanvaller toornt boven alles en iedereen uit en kopt strak de 2-2 binnen. Silver is kansloos. Maar de wedstrijd is een echte topper en in de blessure tijd hadden wij nog wel de 3-2 kunnen maken. Een keer is Calvin knap weg door het midden en hij lijkt door te kunnen stomen naar het VELO goal. Maar de laatste man van VELO besluit een nuttige overtreding te maken en zijn tweede gele kaart (dus rood) te pakken. In de vrije trap die wij daarop krijgen kan Dennis nog de 3-2 inkoppen, maar de bal komt half op zijn schouder en daarmee blijft het 2-2. Mannen dit is gewoon knap gedaan tegen een goede ploeg zoals VELO en dit moet vertrouwen geven voor de rest van de spannende competitie om bovenin te kunnen blijven meedraaien.

De stand:

1. VELO 2 7-15
2. MVV'27 2 7-14
3. GDA 2 7-13
4. HVC'10 2 8-13
5. Die Haghe 2 8-13
6. Westlandia 2 8-12
7. Ariston'80 2 8-12
8. LYRA 2 8- 8
9. Vitesse Delft 2 7- 7
10. Nootdorp 2 5- 6
11. Duindorp SV 2 6- 4
12. VDL 2 7- 3

Oscar van Voskuilen
Alias Okki di Bast

 

Nieuws

COVID-19/Corona update 23 maart / update

23-03-2020
bericht van het bestuur over getroffen financiële maatregelen / information on additional financial measures, taken by the board (see below)

Annuleren Jeugdkamp

20-03-2020
Gezien de huidige coronacrisis waar we ons op dit moment in bevinden hebben we zojuist besloten dat het jeugdkamp 2020 helaas niet doorgaat.

Die Haghe gesloten, sportvelden ook / Club closed but football pitches as well / update 18 maart / March 18th

18-03-2020
Op last van de gemeente zijn ook de sportvelden gesloten / the municipality has closed all football pitches, no more after hours recreational sports.

COVID-19/Corona virus update 15 maart / March 15th

15-03-2020
Alle voetbal trainingen opgeschort, clubhuis gesloten / All football practice suspended, clubhouse closed.

Special Olympics komen naar Die Haghe!!

10-03-2020
Op 13 en 14 juni is Die Haghe gastheer van het voetbaltoernooi van dit bijzondere evenement. Lees verder en zie wat jij kunt doen...

Dinsdag 10 maart: Alleen (gras)veld 1 afgekeurd

10-03-2020
Op kleine stukjes na zijn de grasvelden op Ockenburgh goedgekeurd. De velden drogen door de harde wind snel op en het is de verwachting dat het niet of nauwelijks meer gaat regenen. Alleen veld 1 ...

GDA 2 - Die Haghe 2: 1 - 1 (ruststand: 1 - 1)

09-03-2020
Die Haghe 2 verzuimt in de eerste helft al ruim afstand te nemen van GDA2 en speelt gelijk.

Die Haghe loopt bij Forum Sport tegen een verdiende nederlaag aan: 2-0

08-03-2020
Het is natuurlijk moeilijk om vlak na het behalen van een periodetitel en een voetballoze periode van twee weken de batterij weer helemaal op te laden. Dat is Die Haghe niet tijdig gelukt en daar ...

Pakt Die Haghe in Voorburg tegen Forum Sport de draad weer op?

05-03-2020
Na twee weken voetbalvakantie, veel afgekeurde grasvelden en stormachtige dagen was het bij Die Haghe opvallend "windstil". Veel spelers genoten van een korte vakantie waardoor ook oefenvoetbal ...

Wall of Fame

03-03-2020
Voor een nieuw te starten sponsorproject t.b.v. onze jeugdafdeling (waarover in de komende periode meer informatie zal volgen) zijn we op zoek naar foto's met sv Die Haghe jeugdspelers. Dit kunnen ...
Pagina 1 van 168  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Geef je nu op als vrijwilliger, we hebben een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe