Alleen samen krijgen we corona onder controle

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

Derde divisionist Westlandia maatje te groot voor Die Haghe: 5-0

13-11-2019 10:44 - Senioren

Derde divisionist Westlandia maatje te groot voor Die Haghe: 5-0

In de strijd op de Haaglandenvoetbal-cup trad Die Haghe zonder een paar sterkhouders aan tegen Westlandia (zo). Het verschil in tempo en balhandeling was uiteraard groot en Die Haghe werkte hard maar speelde niet goed genoeg om de schade te kunnen beperken.

Met Silver Wartna op doel en Steven ten Hage van het 2e elftal in de basis werd Die Haghe direct vanaf de aftrap teruggedrongen op eigen helft. De groenhemden combineerden er lustig op los maar de verdediging van Die Haghe hield met kunst en vliegwerk stand. In de 16e minuut verdween een schot vanaf de middenlijn, gedragen door de harde wind, over de voor zijn doel staande Silver tegen de touwen: 1-0.

Die Haghe rechtte de rug en 5 minuten later ging Sami Aoulad Said goed op de rechterkant door maar stuitte in eerste instantie oip de Westlandse doelman. De terugspringende bal dreigde met veel effect in het doel te belanden en Sami snelde er naar toe om het laatste tikje te geven. Hij werd echter door de keeper naar de grond getrokken en dat leverde deze een gele kaart en een strafschop tegen op.

Helaas bleek maar weer eens dat strafschoppen, de Hoge Bomen en Sander de Jong geen goede combi vormen want de keeper wist de ingeschoten bal te keren en Gino Mulder kreeg de bal in de herkansing niet onder de lat maar er boven.

Dit had de ommekeer in de wedstrijd kunnen zijn maar verdere schade liep Die Haghe niet op en met een kleine achterstand werd na precies 45 min. de warmte van de kleedkamer op deze gure en natte herfstavond opgezocht.

Die Haghe begon met dezelfde opstelling te slap aan de 2e akte en kwam in de 50e minuut al op een 2-0 achterstand toen Silver op een voorzet mistaste en een Westlander ongehinderd zijn hoofd tegen de bal kon plaatsen. Deze plofte via de binnenkant van de paal eerst op de doellijn maar draaide daarna er net overheen voordat hij werd weggetrapt. De goed leidende arbiter van dienst, Mike de Bruijn, stond er goed voor en keurde het doelpunt terecht toe.

Hierna was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Die Haghe waarbij Silver met een paar goede reacties erger wist te voorkomen maar een dieptepass in de 57e minuut -na knullig balverlies op het middenveld- werd vakkundig afgerond: 3-0.

Jongeling Steven ten Hage vocht zich inmiddels goed in de wedstrijd en maakte het zijn tegenstander -oud prof Eduard Duplan- vaak knap lastig maar ook Steven kon niet voorkomen dat een vlammende schot van net buiten de zestien in de verre hoek belandde waardoor het in de 65e minuut 4-0 werd.

Ondanks het inbrengen van verse spelers, waaronder twee van het 2e elftal, konden de witkielen aanvallend er weinig tegenover stellen en ze miste ook vaak de echte wil om er iets van te maken. Die Haghe liep vaak achter de tegenstander aan en het toonde onnodig te veel ontzag voor de soms heerlijk snel combinerende 3e divisionist. Dat het in de 80e minuut nog 5-0 werd was hier een logisch gevolg van.

Zaterdag heeft Die Haghe 1 een vrije dag. Tijd om blessures, pijntjes en griepjes te laten genezen om op zaterdag 23 november weer fit en gedreven aan de aftrap te staan tegen de nummer 2 van de 1e klasse B, Neptunes-Schiebroek maar daarover volgende week meer.

Ondertussen is zaterdag a.s. om 12.00 uur de aftrap van Die Haghe 2 tegen koploper VELO 2. Een mooie gelegenheid om de mannen van trainer Robbert Stuut te komen aanmoedigen volgens...

Wim vd Graaf

kort verslag met foto's zie link www.haaglandenvoetbal.nl/2019/11/12/sir-winston-cup-zondagploeg-westlandia-kent-geen-probleem-met-die-haghe/

Nieuws

COVID-19/Corona update 23 maart / update

23-03-2020
bericht van het bestuur over getroffen financiële maatregelen / information on additional financial measures, taken by the board (see below)

Annuleren Jeugdkamp

20-03-2020
Gezien de huidige coronacrisis waar we ons op dit moment in bevinden hebben we zojuist besloten dat het jeugdkamp 2020 helaas niet doorgaat.

Die Haghe gesloten, sportvelden ook / Club closed but football pitches as well / update 18 maart / March 18th

18-03-2020
Op last van de gemeente zijn ook de sportvelden gesloten / the municipality has closed all football pitches, no more after hours recreational sports.

COVID-19/Corona virus update 15 maart / March 15th

15-03-2020
Alle voetbal trainingen opgeschort, clubhuis gesloten / All football practice suspended, clubhouse closed.

Special Olympics komen naar Die Haghe!!

10-03-2020
Op 13 en 14 juni is Die Haghe gastheer van het voetbaltoernooi van dit bijzondere evenement. Lees verder en zie wat jij kunt doen...

Dinsdag 10 maart: Alleen (gras)veld 1 afgekeurd

10-03-2020
Op kleine stukjes na zijn de grasvelden op Ockenburgh goedgekeurd. De velden drogen door de harde wind snel op en het is de verwachting dat het niet of nauwelijks meer gaat regenen. Alleen veld 1 ...

GDA 2 - Die Haghe 2: 1 - 1 (ruststand: 1 - 1)

09-03-2020
Die Haghe 2 verzuimt in de eerste helft al ruim afstand te nemen van GDA2 en speelt gelijk.

Die Haghe loopt bij Forum Sport tegen een verdiende nederlaag aan: 2-0

08-03-2020
Het is natuurlijk moeilijk om vlak na het behalen van een periodetitel en een voetballoze periode van twee weken de batterij weer helemaal op te laden. Dat is Die Haghe niet tijdig gelukt en daar ...

Pakt Die Haghe in Voorburg tegen Forum Sport de draad weer op?

05-03-2020
Na twee weken voetbalvakantie, veel afgekeurde grasvelden en stormachtige dagen was het bij Die Haghe opvallend "windstil". Veel spelers genoten van een korte vakantie waardoor ook oefenvoetbal ...

Wall of Fame

03-03-2020
Voor een nieuw te starten sponsorproject t.b.v. onze jeugdafdeling (waarover in de komende periode meer informatie zal volgen) zijn we op zoek naar foto's met sv Die Haghe jeugdspelers. Dit kunnen ...
Pagina 1 van 168  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Geef je nu op als vrijwilliger, we hebben een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe