DIE HAGHE 1 - TRAINING

19-11-2019, 20:00 uur
comp | Meer Die Haghe 1 >

DH 1 - NEPTUNUS-SCHIEBROEK 1

23-11-2019, 14:30 uur
comp | Meer Die Haghe 1 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

Zeer verzwakt Die Haghe gaat bij Heinenoord ten onder: 3-1

10-11-2019 11:48 - Senioren

Zeer verzwakt Die Haghe gaat bij Heinenoord ten onder: 3-1

Met maar liefst zeven veranderingen ten opzichte van vorige week kwam het hardwerkende Die Haghe net te kort tegen Heinenoord. Na een 1-0 ruststand kwam Die Haghe via aanvoerder Mitchell de Bas terug op 1-1, maar de 2-1 van Heinenoord viel te snel, waardoor de ploeg van trainer Wim de Jong niet meer in staat was deze achterstand ongedaan te maken.

zie link met foto´s: www.haaglandenvoetbal.nl/2019/11/10/zaterdag-1b-zeer-verzwakt-die-haghe-onderuit-tegen-heinenoord/

Tekst: Kees de Groot | Foto's: Sandra Beekhuizen

Door een samenloop van omstandigheden miste trainer Wim de Jong van Die Haghe maar liefst zeven basisspelers van het eerste elftal. Yannick Nyanor, Sander de Jong, Sami Aoulad Said (topscorer eerste klasse), Phiras Chehoudi, Gino Mulder, Robin Laming, Alex Heemskerk waren allemaal niet beschikbaar en dat betekende dat Wim de Jong enorm moest puzzelen om een representatief elftal op de been te krijgen. Het betekende voor Mark Okhuizen (ex-GDA) zijn eerste basisplaats en ook de van BVCB teruggekeerde Ricardo Rosario Lopes Landim kreeg voor de eerste maal een plek in de hoofdmacht. De lang geblesseerde Tony Bergsma kreeg ook voor het eerst in deze competitie een plek in het elftal.

Natuurlijk liet Die Haghe de bal aan Heinenoord, dat echter in een veel te laag tempo probeerde de versterkte defensie van Die Haghe te breken. Met de lange bal over de zijkanten probeerde Heinenoord openingen te creëren, maar de verdediging van Die Haghe onder aanvoering van Jesse Bakker hield eenvoudig stand. De uitbraken van Die Haghe waren ook niet van gevaar ontbloot en in de negentiende minuut spaarde scheidsrechter Van den Helder Martijn Terlouw van Heinenoord toen hij 'per ongeluk' de doorgebroken Ricardo Rosario Lopes Lamdim van de sokken liep. Het waren spaarzame kansjes voor Die Haghe, maar ze waren er wel.

Nadat Die Haghe via Mitchell de Bas nog een keer gevaarlijk was geweest kwam Heinenoord toch op een 1-0 voorsprong via Jordey van Dam, die een voorzet over rechts knap inkopte. Daarvoor had scheidsrechter Van den Helder zeker moeten fluiten voor een handsbal van een speler van Heinenoord, maar dat zag de leidsman over het hoofd. Een hard werkend Die Haghe kwam toch nog een paar keer in de buurt van het doel van Heinenoord en vooral Mitchell de Bas had na bijna een half uur spelen de mogelijkheid om de hoek uit te kiezen, maar hij schoof de bal door naar Ricardo Rosario Lopes Landim die vervolgens naast schoot.

Die Haghe begon goed in de tweede helft met de wetenschap dat dit Heinenoord zeker niet beter was. Heinenoord moest ook een paar keer aan de noodrem trekken om het fellere Die Haghe van zich af te houden. Een daaruit volgende vrije trap in de 49e minuut leverde een scrimmage op in het strafschopgebied bij Heienoord. Jesse Bakker won een duel en Mitchell de Bas kreeg de bal op een presenteerblaadje via Blnd Ahmed. Met een knappe boogbal verschalkte de aanvoerder van Die Haghe de doelman van Heinenoord en Die Haghe stond verrassend op 1-1.

De bezoekers zetten even aan en in de 55e minuut had Ricardo Rosario Lopes Landim misschien iets slimmer moeten zijn toen hij alleen op het doel van Heinenoord af ging. Maar zijn schot vanaf de zestienmeterlijn was te gemakkelijk voor de Heinenoord-doelman. Twee minuten later lag de bal wel achter Die Haghe-sluitpost Bas Drost na een goede voorzet vanaf links en een inzet van dichtbij.

Die Haghe liet het er niet bij zitten en met veel inzet en passie werd de aanval gezocht. Er kwamen wat kansjes, maar echt gevaarlijk werd de Hagenaars ook niet. In de 71e minuut hield Bas Drost met een magistrale redding Die Haghe in de wedstrijd, maar zeven minuten voor tijd werd het vonnis definitief geveld, nadat eerst Jesse Bakker nog op de doellijn redding had gebracht. Zo verloor Die Haghe uiteindelijk verdiend met 3-1 van Heinenoord, maar was de, vooraf ingecalculeerde, schade toch zeer beperkt gebleven.

Het leverde voor de technische staf van Die Haghe zelfs goede inzichten op in de kwaliteiten van de overige spelers van de selectie en het spel van bijvoorbeeld Jesse Bakker, Mark Okhuizen en Mark van Kippersluijs.

Aanstaande dinsdag wacht zondag derde Divisionist Westlandia voor het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Wisnton Cup en daarna is het een weekje rust voor de Ockenburgh-bewoners!

© Haaglanden Voetbal

 

Nieuws

Die Haghe Vrouwen 1 pakt 1e periode

17-11-2019
Dankzij een 2-0 overwinning op DSVP is Vrouwen 1 de trotse bezitter van de 1e periodetitel in haar poule. Trainer Frank Teunissen liep dan ook glunderend op het sportpark rond. Dames en Frank van ...

Donderdag 14 november, grasvelden afgekeurd.

14-11-2019
Vanmiddag / vanavond 14 november zijn de grasvelden afgekeurd. Hierdoor zal het afkeuringsschema van kracht zijn.

Die Haghe Vrouwen 1 speelt zaterdag om 1e periode kampioenschap!

14-11-2019
Op 16 november spelen de talentvolle meiden van trainer Frank Teunissen om het 1e periode-kampioenschap. De in de competitie nog ongeslagen koploper ontvangt dan om 10.30 uur DSVP Vrouwen 1

Derde divisionist Westlandia maatje te groot voor Die Haghe: 5-0

13-11-2019
In de strijd op de Haaglandenvoetbal-cup trad Die Haghe zonder een paar sterkhouders aan tegen Westlandia (zo). Het verschil in tempo en balhandeling was uiteraard groot en Die Haghe werkte hard ...

Overstroming clubgebouw

11-11-2019
Helaas is afgelopen vrijdag ons clubhuis veranderd in een zwembad. Een jongen die meedeed aan de keeperstraining heeft de kraan in het toilet aangezet en moedwillig het afvoerputje met een prop papier afgesloten. Een zware overstroming was het gevolg.

Carl van Lobenstein stopt als secretaris

11-11-2019
Na vele jaren van trouwe dienst heeft Carl van Lobenstein aangegeven te stoppen als secretaris van onze mooie vereniging. Carl blijft in enige vorm natuurlijk wel aan Die Haghe verbonden al was ...

Duindorp SV 2 - Die Haghe 2: 0 - 2 (ruststand: 0 - 1)

11-11-2019
Die Haghe 2 spoelt nare smaak van vorige week weg met een verdiende 0-2 overwinning in en tegen Duindorp SV 2.

Pietentraining

11-11-2019
Geef je op voor de Pietentraining op vrijdag 22 november as.

Zaterdag 9 november velden 4 en 6 afgekeurd vanaf 12:00

09-11-2019
De velden 4 en 6 zijn vanaf 12:00 afgekeurd.
Pagina 1 van 161  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Geef je nu op als vrijwilliger, we hebben een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe