SHO 1 - DIE HAGHE 1

28-03-2020, 14:30 uur
comp | Meer Die Haghe 1 >

NOOTDORP 2 - DIE HAGHE 2

28-03-2020, 11:30 uur
comp | Meer Die Haghe 2 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

VDL 2 - Die Haghe 2: 2 - 1 (ruststand: 0 - 0)

04-11-2019 10:36 - Senioren

Op deze gure en onstuimige herfstdag staat de wedstrijd tegen het nog puntloze VDL 2 op het programma. En guur en onstuimig werd het ook. Mitchel is terug van zijn blessure en staat weer in de goal. Gert Jan en Sunny staan als centraal duo achterin. Frenk zoals altijd op linksback en Niels backt op rechts. Op middenveld staan wederom Calvin, Robin en Mats. Voorin op links Dennis, in de spits Tony Bergsma en op rechts Steven ten Hagen. De bank is bezet met Liam, Koen en Ritchie. Diano, Yoran en Stefan Mos ontbreken wegens blessures.

De eerste 22 minuten zijn eigenlijk niet om aan te zien. We zijn slordig en hebben geen eye of the tiger mentaliteit en focus om de winning mood van de laatste weken vast te houden. Geen enkele actie is het vermelden waard totdat de VDL keeper wat nonchalant is en de bal tegen de aanstormende en drukgevende Mats aanschiet. De bal caramboleert via Mats tegen de lat van VDL. Oeff, dat was bijna 0-1.

In de 32e minuut is daar dan de eerste echte goede aanval. De bal gaat over rechts via Niels op Tony Bergsma die knap voorzet op Mats die op de 11 meter staat. Jammer genoeg raakt Mats de bal niet goed want anders was deze dwars door het VDL net gegaan. Nu gaat de bal slechts halfbakken over.

In 37e minuut zijn we weer dichtbij een goal. Een corner wordt meegenomen door de wind en valt bij de tweede paal. We koppen die bal goed in maar de bal kan door VDL weggewerkt worden. De afvallende bal is vervolgens voor Calvin die uithaalt. Maar helaas kan een VDL verdediger de bal van de doellijn redden. Weer geen goal.

We doen en creëren veel te weinig gezien het overwicht dat we hebben. VDL creëert daarentegen helemaal niets en dan ook helemaal niets. Ze zijn geen keer voor onze goal geweest. We gaan met 0-0 rusten. Trainert Rob zegt dat we meer geduld moeten hebben. Rust bewaren en voetballen. Maar de tweede helft begint dramatisch. Want in de 51e minuut is VDL voor het eerst gevaarlijk en maakt daarbij zowaar nog een goal ook. De VDL keeper trapt de bal naar voren en die bal wordt meegenomen door de harde wind en wij laten ons verrassen achterin. De spits van VDL kan de bal langs Mitchel schieten en zo hobbelt de bal onze goal in. 1-0.

In de 53e minuut lijken we direct op gelijke hoogte te komen. Steven is goed op rechts en speelt drie man uit. Hij gaat de zestien binnen en legt de bal terug op de vrijstaande Calvin die zo ongeveer op de penaltystip staat. Maar wonder boven wonder weet een VDL verdediger daar nog net tussen te zitten waardoor de bal niet bij Calvin aan komt. Direct daarna is VDL voor de tweede keer gevaarlijk. Dit keer met een keihard afstandsschot. Mitchel brengt knap redding door die bal uit de kruising te vliegen. En zo gebeurt er in de eerste 10 minuten van de tweede helft eigenlijk net zoveel als in de gehele eerste helft.

Is daar in de 59e minuut dan de gelijkmaker? Nee helaas. Gert Jan geeft een mooie pass op Steven die weg is van zijn tegenstander en vanaf rechts schuin op het VDL goal af gaat. Helaas gaat het schot van Steven voorlangs. Dan komen we in de 64e minuut goed weg. Al weer valt daar zomaar een bal over onze verdediging heen. En iedereen staat erbij en kijkt er naar. We mogen van geluk spreken dat de VDL spits niet cool bloedig is, want hij maait de bal hard en hoog over onze goal heen. In 65e minuut komt Koen erin voor Mats. We hebben dan nog 25 minuten om de wedstrijd te doen kantelen. In de 73e minuut is daar weer niet die gelijkmaker. Robin heeft een goede actie door het midden en weet twee VDL spelers op verkeerde been te zetten. Hij passt de bal mooi cross op Calvin die schiet. Maar Calvin raakt de bal niet vol genoeg en ook deze bal gaat weer voorlangs de goal van VDL.

Dan wordt de wedstrijd zomaar ineens wat grimmiger. Guur en onstuimig. Frenk heeft dan al een terechte gele kaart gekregen als Sunny even later hard in de mangel wordt genomen. Das ook geel voor VDL. Even later lijkt een VDL speler geen enkele intentie te hebben om de bal te spelen en is Robin en zijn knie het slachtoffer. Weer geel en een hoop gebakkelei. Tony Bergsma is al heel de wedstrijd geen vriend van de jonge scheids en krijgt dan ook helemaal niets mee qua vrije trappen. VDL ziet het einde van de wedstrijd naderen en doet er qua ouwehoeren en overtredingen alles aan om ons uit ons spel te halen. En dat lukt ook nog, want we gaan in datzelfde gedrag mee en gaan ook ouwehoeren en vergeten te voetballen. Er zijn nog 10 minuten plus blessuretijd te spelen. Ritchie komt erin en Steven moet eraf na een schop tegen zijn enkel.

In 82e minuut slaat de vlam weer in de pan. Dennis is goed weg op links en is veel sneller dan zijn tegenstander. Die tegenstander besluit dan maar om Dennis vol onderuit te trappen, maar zijn vliegende tackle mist de enkels van Dennis. Dennis verliest zijn zelfbeheersing en gaat op een verkeerde manier verhaal halen bij de scheids en krijgt geel. Tot overmaat van ramp is het een achterbal en krijgen we ook geen vrije trap mee. In de 85e minuut gaat Gert Jan eruit en komt Liam erin en even later lijkt daar toch een terugspeelbal op eigen VDL keeper te zijn? Maar de scheids wuift het af.

In de 88e minuut is daar dan toch de gelijkmaker. Uitgerekend Dennis haalt na een corner en scrimmage voor de goal verwoestend hard uit. Die bal vliegt mooi en hard tegen de touwen en daar is dan eindelijk de 1-1. Maar heel lang duurt die euforie niet. Want in de 90e minuut maakt VDL uit een counter alsnog de 2-1. Hun nummer 7 is sterk op het middenveld en weet de bal van eigen helft diep op hun linksbuiten te passen. Dit keer is deze speler wel cool en schuift de bal binnen. Das klote met peren! 2-1.

Maar hoeveel minuten komen er nog bij? Het spel heeft in dat laatste kwartier zo vaak stilgelegen met al die opstootjes, overtredingen en gele kaarten. In de 93e minuut krijgt Tony dan toch echt voor het eerst een vrije trap mee. Maar Robin kan helaas het kunstje wat hij vorige week deed niet na doen. De wedstrijd wordt na het fluitsignaal nog ontsiert door allerlei opstootjes, spuugjes en intimidaties over en weer. Das geen mooi affiche voor het voetbal. En zo tuinen we er toch in en lopen we keihard tegen de rode lantaarn lamp van VDL aan.

Quote van de dag: geduld hebben, niet ouwehoeren en voetballen.

Oscar van Voskuilen
Alias Okki di Basta

Nieuws

COVID-19/Corona update 23 maart / update

23-03-2020
bericht van het bestuur over getroffen financiële maatregelen / information on additional financial measures, taken by the board (see below)

Annuleren Jeugdkamp

20-03-2020
Gezien de huidige coronacrisis waar we ons op dit moment in bevinden hebben we zojuist besloten dat het jeugdkamp 2020 helaas niet doorgaat.

Die Haghe gesloten, sportvelden ook / Club closed but football pitches as well / update 18 maart / March 18th

18-03-2020
Op last van de gemeente zijn ook de sportvelden gesloten / the municipality has closed all football pitches, no more after hours recreational sports.

COVID-19/Corona virus update 15 maart / March 15th

15-03-2020
Alle voetbal trainingen opgeschort, clubhuis gesloten / All football practice suspended, clubhouse closed.

Special Olympics komen naar Die Haghe!!

10-03-2020
Op 13 en 14 juni is Die Haghe gastheer van het voetbaltoernooi van dit bijzondere evenement. Lees verder en zie wat jij kunt doen...

Dinsdag 10 maart: Alleen (gras)veld 1 afgekeurd

10-03-2020
Op kleine stukjes na zijn de grasvelden op Ockenburgh goedgekeurd. De velden drogen door de harde wind snel op en het is de verwachting dat het niet of nauwelijks meer gaat regenen. Alleen veld 1 ...

GDA 2 - Die Haghe 2: 1 - 1 (ruststand: 1 - 1)

09-03-2020
Die Haghe 2 verzuimt in de eerste helft al ruim afstand te nemen van GDA2 en speelt gelijk.

Die Haghe loopt bij Forum Sport tegen een verdiende nederlaag aan: 2-0

08-03-2020
Het is natuurlijk moeilijk om vlak na het behalen van een periodetitel en een voetballoze periode van twee weken de batterij weer helemaal op te laden. Dat is Die Haghe niet tijdig gelukt en daar ...

Pakt Die Haghe in Voorburg tegen Forum Sport de draad weer op?

05-03-2020
Na twee weken voetbalvakantie, veel afgekeurde grasvelden en stormachtige dagen was het bij Die Haghe opvallend "windstil". Veel spelers genoten van een korte vakantie waardoor ook oefenvoetbal ...

Wall of Fame

03-03-2020
Voor een nieuw te starten sponsorproject t.b.v. onze jeugdafdeling (waarover in de komende periode meer informatie zal volgen) zijn we op zoek naar foto's met sv Die Haghe jeugdspelers. Dit kunnen ...
Pagina 1 van 169  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Geef je nu op als vrijwilliger, we hebben een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe