DIE HAGHE 1 - SHO 1

25-01-2020, 14:30 uur
comp | Meer Die Haghe 1 >

DIE HAGHE 2 - HVC'10 2

25-01-2020, 12:00 uur
comp | Meer Die Haghe 2 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

Die Haghe 2 - Vitesse Delft 2: 3 - 1 (ruststand: 1 - 0)

27-10-2019 16:04 - Senioren

Na overwinningen tegen respectievelijk GDA, HVC'10 en RAS (beker) moet er vandaag gewonnen worden van Vitesse Delft 2. Mitchel is geblesseerd en dus staat Tomas in de goal. Centraal achterin staan 'de mannen van het eerste': Mark Okhuizen en Alex Heemkerk. Steven staat op rechtsback en Frenk staat vertrouwd op linksback. Sunny schuift door naar het middenveld samen met Calvin en Mats (op 10). Linksbuiten Dennis, rechtsbuiten Yoran en Niels in de spits. Diano is een pechvogel met een spierscheuring in het bovenbeen (sterkte man). Op de bank zitten Liam, Gert Jan, Robin en Koen.

Het eerste kwartier zijn wij de betere ploeg tegen het wat fysiek spelende Vitesse Delft. We zijn daarbij twee keer gevaarlijk maar de bal gaat twee keer van dichtbij net voorlangs. De wind waait wel weg maar bij vlagen heeft die wind wel invloed op het spel. Dan waait het hard en dan is het weer nagenoeg wind stil. Verder zijn wij nog goed in de aanval maar twee keer springt de bal net te ver van de voet bij Calvin en Niels. Das toch jammer, want het lukt ons na 30 minuten spelen nog niet om het overwicht dat we zeker hebben in een doelpunt uit te drukken.

Maar even later lukt dat in de 33e minuut wel. Calvin komt na een actie van Niels de zestien van Vitesse Delft binnen maar wordt overduidelijk vastgepakt en ten val gebracht. Das een terechte penalty! Deze wordt feilloos door Alex Heemskerk binnen geschoten. Hoppa das de verdiende 1-0! Vlak daarna is daar een goede ingreep van Frenk en bal komt bij Sunny. Hij schiet van afstand maar de bal gaat over. Daarna zijn we steeds net even te slordig en houden we de bal niet lang genoeg in de ploeg. Er is te weinig tempo, tempo (kan niet lang met je praten) en daar put Vitesse Delft weer vertrouwen uit. Want vlak voor rust is Vitesse Delft eigenlijk voor de eerste keer echt een beetje gevaarlijk. Een aanval over links wordt voorgegeven en de spits kopt op goal. Maar Tomas staat paraat en redt de bal sierlijk. Met een 1-0 ruststand gaan we naar de thee en sinaasappels.

Na rust gaat Alex er zoals afgesproken af. Sunny schuift terug naar achteren en Robin komt erin op het middenveld. Maar we beginnen die tweede helft helemaal niet goed. Te slap, teveel balverlies en we hebben geen genoeg rust in het spel. Vitesse Delft is daarom ook meer op onze helft te vinden. Dit is nie goe mannen. We moeten veel meer doen dan dit. Hop hop gas erop flitsmeister. Dus doet trainert Rob wat wisselingen in het veld. Steven en Niels ruilen eerst van plek en in de 65e minuut komt Koen erin voor Dennis. Even lijkt het erop alsof we geholpen worden Vitesse Delft zelf. Want daar is bijna een eigen goal. Een hoge terugspeelbal mag niet door de Vitesse keeper aangeraakt worden maar diezelfde keeper weet de bal ternauwernood op een acrobatische wijze over zijn eigen goal te koppen.

Maar in de 68e minuut gebeurt dan toch hetgeen wat we over ons zelf afroepen. Want daar valt uit een hoge vrije trap van Vitesse Delft de 1-1 uit de lucht. Uit een scrimmage in het 5 meter gebied van Tomas weet een Vitesse speler te scoren. Sjonge, dat mag niet gebeuren. We moeten de laatste 20 minuten toch echt uit een ander vaatje gaan tappen en laten zien dat we willen winnen. En dat doen we ook! Want in de 75e minuut zijn we weer gevaarlijk en krijgen daarbij ook twee corners achter elkaar te nemen. Bij die tweede corner staat bij de tweede paal opeens 'big Mark Okhuizen'! Hij weet de bal knap in te koppen en die bal vliegt erin! Das lekker zeg 2-1! (zie foto hieronder. Jawel. Die bal gaat er echt in ;-)

Vitesse Delft gaat nu meer de lange bal spelen. Dus opletten. In de 77e minuut komt Liam voor Mats. Even later is diezelfde Liam in de 83e minuut sterk op t middenveld. Hij weet de bal door op Koen te spelen die vrij voor de goal komt. Maar Koen, die net als Liam goed invalt, wordt vastgehouden. Penalty? Nee net buiten de zestien. De vrije trap wordt door Calvin over de goal getrapt en dus blijft het nog even spannend of die drie punten op Ockenburgh blijven.

Bijna hadden we die punten toch moeten afstaan, want in de 86e minuut redt Tomas ons. Een Vitesse speler gaat (vanuit buitenspel positie lijkt het, maar vlaggert Jan wordt op dat moment net gehinderd door een warmlopende wissel van Vitesse) alleen op het goal af. Tomas verkleint zijn goal goed en de Vitesse speler schiet tegen Tomas aan. Hierdoor hobbelt de bal maar net naast. Oeff, daar hebben we geluk dat het geen 2-2 wordt.

Gert Jan valt nog in voor Yoran en komt de achterhoede versterken de laatste minuten. Maar gevaarlijk wordt het niet meer achterin. Sterker nog, we weten nog de 3-1 te scoren. In de 90e minuut is Steven snel weg op links en gaat op goal af. Maar ook Steven wordt vastgepakt en daar is dus weer een vrije trap op randje zestien. Robin meldt zich bij de bal en met een subliem linkerbeen weet Robin de bal langs de driekoppige muur van Vitesse Delft te krullen. Als je het filmpje vaker ziet dan wordt die vrije trap ook steeds mooier! Hoppa dat is 3-1 en de punten zijn verdiend in de pocket. Heel voorzichtig kunnen we met de komende wedstrijden tegen VDL, Duindorp en VELO naar boven gaan kijken mannen! Al ligt alles qua aantal punten nog wel dicht bij elkaar en is het ook lekker om vanuit de onderhondse positie toe te blijven slaan.

Stand reserve 2e klasse
1. VELO 2 5-11
2. MVV'27 2 5-11
3. Die Haghe 2 5-9
4. Lyra 2 5-8
5. HVC'10 2 4-7
6. GDA 2 5-7
7. Ariston 2 5-7
8. Nootdorp 2 4-6
9. Westlandia 3 4-5
10. Duindorp 2 5-4
11. Vitesse Delft 2 4-3
12. VDL 2 5-0

Quote van de dag: Tempo maken!

Oscar van Voskuilen
Alias Okki Di Basta

Nieuws

Sportsignaal doet a.s. zaterdag verslag van Die Haghe - SHO

21-01-2020
Sportsignaal doet a.s. zaterdag verslag van de wedstrijd Die Haghe - SHO. Leo Pronk zal het verslag verzorgen.

Corrie Roos overleden

20-01-2020
Corrie Roos, vrouw van oud-keeperstrainer Cees Roos en moeder van Patrick Roos overleden.

Jan Mevius jr. 8 januari j.l. overleden

20-01-2020
Het bestuur heeft de droeve plicht u te melden dat Jan Mevius jr. op 8 januari j.l. is overleden in de leeftijd van 69 jaar.

Voetbaldag sv Die Haghe

19-01-2020
Zoals u inmiddels via de media heeft kunnen vernemen is er voor donderdag 30 & vrijdag 31 januari een landelijke staking van het onderwijs aangekondigd. Voor u als werkende ouder kan dit enig ...

Die Haghe-UVS: 0-0 maar Die Haghe komt langzaam op stoom

19-01-2020
Ondanks het feit dat Die Haghe ook de derde wedstrijd na de winterstop niet in winst wist om te zetten (0-0 tegen de sterke zaterdag 2e klasser UVS), lijkt het team toch klaar voor het vervolg van ...

Zaterdag 18 januari grasvelden ook na 10:00 uur afgekeurd, alleen de wedstrijden op kunstgras gaan door en de wedstrijd van Die Haghe 1

18-01-2020
Zaterdag 18 januari grasvelden ook na 10:00 uur afgekeurd, alleen de wedstrijden op kunstgras gaan door en de wedstrijd van Die Haghe 1

Zaterdag 18 januari grasvelden afgekeurd

18-01-2020
Tot in ieder geval 10:00 uur zijn alle grasvelden afgekeurd, wordt alleen gevoetbald op de kunstgrasvelden 3 en 7.

Die Haghe oefent zaterdag tegen UVS

18-01-2020
Die Haghe speelt zaterdag op Ockenburgh de derde oefenwedstrijd in 2020 en wel tegen zaterdag 2e klasser UVS uit Leiden. De mannen van trainer Wim de Jong zullen na het bloedeloze 0-0 gelijkspel ...

Woensdag 15 januari 2020: alle grasvelden afgekeurd.

15-01-2020
Op woensdag 15 januari 2020 zijn alle grasvelden afgekeurd. Hierdoor treedt het afkeuringsschema in werking.

JO10-1&2 en JO11-1&2 maken kennis met boksen

15-01-2020
Maandagavond hebben de teams van JO10-1&2 en JO11-1&2 in het kader van veelzijdig opleiden (Athletic Skills Model) kennis gemaakt met boksen.
Pagina 1 van 166  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Geef je nu op als vrijwilliger, we hebben een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe