Alleen samen krijgen we corona onder controle

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

Die Haghe verliest na een onstuimige wedstrijd in blessuretijd van Forum Sport: 2-3

26-10-2019 18:00 - Senioren

Die Haghe verliest na een onstuimige wedstrijd in blessuretijd van Forum Sport:2-3

Een wedstrijd tussen Die Haghe en Forum Sport levert altijd strijd en spektakel op en ook deze keer was dat geen uitzondering. Die Haghe kwam al in de 1e minuut op een1-0 voorsprong door Sami Aoulad Said maar kreeg een onterechte strafschop tegen (geen overtreding maar keurig de bal gespeeld) . De ruststand was dus 1-1.

Direct in de 2e helft was er een misverstand tussen keeper en verdediger van Die Haghe waar de Voorburgers optimaal van profiteerden: 1-2. Die Haghe vocht zich terug en kreeg ook een strafschop mee na hands van een blauwhemd. Sander de Jong benutte deze koeltjes: 2-2. Hierna kreeg Die Haghe twee grote kansen om de wedstrijd winnend over de streep te trekken. Dat gebeurde helaas niet waarna volgens de aloude voetbalwet Forum Sport in extremis (92e minuut) wel de winnende treffer wist te maken en Die Haghe -na een spannende pot voetbal, met 2-3 verloor.

 

Wim van de Graaf

 

Verslag op Haaglandenvoetbal : zie link met foto's

www.haaglandenvoetbal.nl/2019/10/26/zaterdag-1b-forum-sport-trekt-aan-langste-eind-na-heerlijke-derby/

Verslag op Hethaagsamateurvoetbal : zie ook de link met foto's

www.haagsamateurvoetbal.nl/

 

(verslag en foto's) Geplaatst op zondag 27 oktober 2019 om 10:52 uur

Die Haghe verspeelt onnodig punten en verliest in blessuretijd
Gister werd op het sportpark Ockenburgh de streekderby gespeeld tussen Die Haghe en Forum Sport. Die Haghe kende een uitstekende start van de competitie en had zeker de intentie om zich bovenin te handhaven. Forum Sport heeft in de afgelopen weken wat steekjes laten vallen en moest zich daarvan herstellen. Pas in blessuretijd pakte Forum Sport de overwinning.


Ondanks het feit dat Forum Sport met de aftrap mocht beginnen was er al vrij snel spektakel. Alle toeschouwers waren nog niet goed op hun plaats of Die Haghe had al gescoord. Bij de middenlijn aan de zijkant van het veld kon Peter de Kleer een pass verlengen op Yannick Nyanor en deze passeerde de verdediging op snelheid waardoor hij de bal panklaar kon neerleggen voor Sami Aoulad Said. Deze wist in de 1e minuut wel raad met deze kans en schoof de bal bijna vanaf de achterlijn voorbij de keeper. Volgens vele toeschouwers was Die Haghe in voorgaande wedstrijden ook zo begonnen m.u.v. de wedstrijd tegen Nootdorp. Een opsteker om al zo vroeg op voorsprong te komen.


Forum Sport, niet geschrokken van deze vroege achterstand, nam toch direct na dit doelpunt het initiatief en forceerde direct een corner. Dit leverde nog niet het gewenste resultaat op, maar in de 9e minuut kreeg de goed spelende Tom Bijen een 100% kans om de stand gelijk te trekken. Kwam alleen voor de keeper en had de hoek voor het uitzoeken maar zijn schot ging buiten bereik van de keeper net naast. Het was een waarschuwing voor Die Haghe, want Forum Sport bleef goed combineren en was zelfs na het doelpunt de betere ploeg.

In de 15e en 18e weer een corner. Bij de laatste corner werd de bal door een verdediger met de hand weggeslagen waardoor Nychel L'Ami een vrije trap net buiten het strafschopgebied mocht nemen. Zijn pegel ging over de muur en tegen onderkant lat en werd vervolgens weer tot corner verwerkt. Het enige wat Die Haghe daar tegenover kon stellen was een snelle counter waarbij weer Sami Aoulad Said zich twee keer liet gelden. De eerste keer liet hij een hard schot los die op de vuisten van de keeper afketste en bij de tweede mogelijkheid werd hij ook weer gelanceerd via een counter maar ook getorpedeerd in het strafschopgebied. Een strafschop was terecht geweest maar scheidsrechter Thomas Groenendijk wuifde de overtreding weg.


Drie minuten later gaf hij wel onterecht een penalty aan Forum Sport. Charles Junior Nelson Quarty probeerde op een correcte manier via een sliding de bal te spelen maar Marc du Chatenier liet zich prachtig vallen en de scheidsrechter tuinde daarin. Het kostte hem geel. Oalid Faik nam de penalty voor zijn rekening en scoorde beheerst 1-1.
Na dit doelpunt en vlak voor het rustsignaal ontstond er een opstootje aan de zijlijn waarbij alle 22 spelers zich mee gingen bemoeien. Het meest opvallende en zeer negatieve gedrag kwam van de keeper van Forum Sport. Deze kan op ongeveer 65 meter nooit gezien hebben wat er precies gebeurde. Hij trok een sprint en gooide zichzelf bovenop de groep. Een gedrag wat zeker de rode kaart verdiende maar uiteindelijk geel kreeg. Bas Drost, die het e.e.a. wilde oplossen door de spelers uit elkaar te halen kreeg ook ten onrechte geel.Direct hierna, nadat Phiras Chehoudi nog een mogelijkheid om zeep hielp, floot de scheidsrechter na blessuretijd voor het rustsignaal.

De tweede helft begon zonder wissels en Forum Sport presteerde hetzelfde wat Die Haghe in de 1e minuut had gedaan. Bij de eerste aanval waarbij Luuk Goedbloed van Forum Sport onderuit werd gehaald door Jesse Bakker kwam de bal toch nog bij Tom Bijen terecht. Deze kon de bal in een leeg doel schieten. Scheidsrechter gaf voordeel maar geen gele kaart aan Jesse Bakker.
In de 53e minuut werd wel geel gegeven aan Mike de Graaf. De enige manier om de snelle Phiras Chehoudi af te remmen was hem neer te leggen. Vanuit deze situatie ontstond een vrije trap maar zonder het gewenste resultaat. Wel was dezelfde Chehoudi in de 56e minuut weer gevaarlijk doorgebroken maar zijn schot ging dit keer net over.


Ondanks de achterstand van Die Haghe verdienden ze in deze tweede helft toch de gelijkmaker. Die kwam ook in de 64e minuut. Bij een voorzet kon Jordy Pronk niet voorkomen dat de bal in het strafschopgebied tegen zijn arm kwam. Sander de Jong schoot de bal hard in de kruising. Op dat moment een terechte 2-2 stand. Drie minuten later was er zelfs de kans voor 3-2 maar Phiras Chehouidi werd net buiten het strafschopgebied onderuit gehaald. De vrije trap leverde niets op.
Hierna volgden wat wissels zowel bij Die Haghe als Forum Sport. Die Haghe verdiende op basis van de mogelijkheden en het vertoonde spel in de tweede helft wel een overwinning.

Tot twee keer toe had Sami Aoulad Said de mogelijkheid om te scoren. Bij de tweede mogelijkheid werd zijn inzet door Tom Bijen net voor de doellijn weggewerkt. Het leek erop dat de wedstrijd in een 2-2 stand zou eindigen maar geheel tegen de verwachting in kreeg Forum Sport in blessuretijd nog een vrije trap bij de cornervlag. De bal kwam hoog voor, ging zelfs het doel voorbij, maar door gebrek elkaar te waarschuwen kon Luuk Goedbloed alsnog 2-3 scoren.


Op basis van de gehele wedstrijd had een 2-2 een terechte stand geweest. Jammer maar zoals trainer Wim de Jong na afloop zei: de ene keer is het geluk aan ons en de andere keer aan de tegenpartij. Ondanks verlies toch nog een gedeelde derde plaats met XerxesDZB waar je trots op kunt zijn en Forum Sport loopt iets weg van de onderste plaatsen.

Verslag John Carlier van Hethaagsamateurvoetbal.nl

 

 

 

Nieuws

Start voorbereiding jeugdafdeling 2020-2021

27-05-2020
Best jeugdlid, Hierbij ontvang je belangrijke informatie m.b.t. de voorbereiding op het aankomende voetbalseizoen. De voorbereiding start op dinsdag 2 juni en eindigt op zondag 5 juli. ...

Die Haghe start met meiden Onder 11 teams

11-05-2020
Met ingang van seizoen 2020-2021 start sv Die Haghe nu ook met een aantal MO11 teams.

Vrijwilligerstaken en de vrijwilligersbijdrage

10-05-2020

NIEUW TRAININGSSCHEMA

10-05-2020
Nu de senioren gaan trainen zijn er in het trainingsschema een aantal aanpassingen aangebracht. Check hier het nieuwe schema

Opzeggen van je lidmaatschap

10-05-2020
Opzeggen van je lidmaatschap

De grote sv Die Haghe online Disco Bingo!

08-05-2020
A.s. zaterdag heeft Die Haghe een unicum te pakken, de eerste Die Haghe Online Disco Bingo. En een gedeelte van de opbrengst gaat regelrecht naar de club. Jij een toffe zaterdagavond met de ...

Trainingen jeugd gaan van start! ***Update Keepers***

29-04-2020
Zaterdag starten de trainingen voor de selectieteams van de onderbouw. Vanaf maandag kunnen alle jeugdteams weer het veld op

Update over de start van de trainingen voor de jeugd

27-04-2020
Er is hard gewerkt aan een plan van aanpak voor het opstarten van de trainingen

Update over Corona / 21 april 2020 / NEW: ENGLISH BELOW

21-04-2020
Bestuursbrief over de versoepeling van Corona-regels en eerder genomen (financiële) maatregelen / Message by the Board; below the Dutch message

COVID-19/Corona update 23 maart / update

23-03-2020
bericht van het bestuur over getroffen financiële maatregelen / information on additional financial measures, taken by the board (see below)
Pagina 1 van 169  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Geef je nu op als vrijwilliger, we hebben een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe