Alleen samen krijgen we corona onder controle

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

HVC’10 2 - Die Haghe 2: 0 - 3 (ruststand: 0 - 0)

14-10-2019 09:06 - Senioren

Vandaag staat de lastige uitwedstrijd tegen koploper HVC'10 2 op het programma. HVC'10 2, de ploeg die vorig seizoen op 1 punt na net geen kampioen werd. We beginnen dit keer in een door de meeste spelers verlangde 4-3-3 opstelling. Silver op goal, Gert-Jan en Sunny centraal achterin. Niels op rechtsback en Frenk op linksback. Op het middenveld staan Calvin, Mats (op 10) en Robin. Voorin zijn nu weer 'ouderwets' de vleugels bezet met Dennis op links en Yoran op rechts. Alleskunner Steven ten Hagen staat in de spits en ook dit keer is de bank weer goed bezet met: Koen, Liam, Kevin en Diano (klasse man om zo de vlaggert voor het team op te pakken!).

De eerste kans is voor Robin die de bal krijgt aangespeeld van Mats. Robin schiet maar de HVC-keeper brengt redding. De bal stuitert snel en rolt langzaam op dit wat hoge kunstgras. Kennelijk groeien die grassprietjes snel met dit weer. We beginnen verder goed aan de wedstrijd. We zijn beter en meer op de helft van HVC'10 dan andersom. Maar we doen wel veel te weinig met die momenten die we hebben. Na 20min komt HVC10 iets beter in de wedstrijd lijkt het. Een aanval van hen over links loopt uit op een corner. Die corner is gevaarlijk maar Frenk staat goed bij de tweede paal en redt de bal van de lijn. Direct daarna zijn wij in de 23e minuut gevaarlijk. Steven is er snel uit en passt de bal goed diagonaal en op maat op de snelle Yoran die goed naar binnen trekt. Yoran is sneller dan zijn tegenstander en die besluit aan de noodrem te trekken en Yoran beet te pakken en ten val te brengen. De scheids kan niets anders doen dan de rode kaart trekken, waardoor HVC zijn naam recht aan doet en met 10 verder moet. Maar zoals misschien vaker tegen 10 man krijgen we het niet eenvoudiger. We verzuimen afstand te nemen en tevens kan HVC10 nog twee keer dreigend worden.

Na 35min spelen is daar een grote kans voor ons. Een voorzet van Robin wordt door Niels doorgekopt. Maar zowel Calvin als Gert-Jan raken de bal niet vol genoeg waardoor de bal voorlangs gaat. Pff. Dat had 'm eigenlijk moeten zijn. Even later is Mats weg. Maar hij wordt afgefloten voor buitenspel, terwijl dat helemaal niet kan na een inworp. De scheids lijkt een beetje de weg kwijt en Rob bakkeleit wat met hem. Ondertussen neemt HVC snel een vrije trap en denkt te profiteren van het gebakkelei, want het scoort. Maar gelukkig keurt de scheids de goal af. Op slag van rust is Yoran weg en gaat op de goal af. Hij schiet niet zelf en geeft de bal voor op Dennis die op zijn beurt de bal weer terug legt op Robin. Die knalt keihard, maar net naast. Oeff. 0-0. Rust.

Na rust is in de 54e minuut de eerste kans voor ons. Frenk stuurt Dennis weg op links die voorgeeft. Maar de (goede) HVC keeper kan zich steeds net voor de bal gooien en redden voordat wij de bal kunnen inschieten. Even later alweer een schot van Robin vanuit tweede lijn. Maar die bal wordt geblokt. We omsingelen nu continu de goal van HVC en in de 67e minuut geeft Niels de bal hoog voor vanaf rechts. De keeper kan net redden en tikt bal weg. Maar die bal komt voor de voeten van Dennis die niet twijfelt. Dennis schiet van de zijkant hard onder de keeper door en hoppa daar is dan eindelijk de bevrijdende 0-1! YES!

Nog ruim 20 minuten te gaan. Gewoon de rust bewaren en bikkelen met z'n allen. We houden HVC nog een tijdje in leven, want we verzuimen maar die 0-2 te maken. Mats is weg op rechts en schiet schuin hard in en in de rebound schiet Dennis net naast. Die HVC-keeper is maar moeilijk te passeren vandaag. Even later. Corner. Die leggen we bewust terug op Dennis die randje zestien staat en hard uithaalt. Maar weer brengt de HVC-keeper redding. Uit de opvolgende corner weet Gert-Jan nog net over te koppen. Pfff. Hij wil er maar niet voor de tweede keer in.

In de 80e minuut is Sunny op deze regenachtige dag onnavolgbaar. Met een prachtige en krachtige sliding grijpt hij achterin heel goed in waardoor de HVC spits niet de kans krijgt om wellicht de gelijkmaker te maken. We worden wat zenuwachtiger en ook wat slordiger. Logisch misschien als het einde van de wedstrijd nadert en de drie punten steeds dichterbij komen. En juist op dat moment weet Mats de bal vanaf rechts goed voor te geven. Maar daar staat niemand. Of toch wel. Yoran moet ff wat harder sprinten om bij die bal te komen en weet vervolgens met links (!) de 0-2 te scoren. Dat is dan de beslissing. Meer dan terecht. Nu is de wedstrijd gespeeld. Koen, Liam, Kevin en Diano vallen nog in in de laatste minuten van de wedstrijd. En in die laatste minuten is Yoran ook nog een keer weg op rechts. Hij geeft voor op Mats, maar voordat Mats de bal in kan schieten weet een HVC-verdediger de bal al achter zijn eigen keeper te glijden. Dat is 0-3! Mannen een heerlijke pot met drie heerlijke punten! Klasse!

Quote van de dag1: 'Dat was een deuk-in-een-drol-bal'.
Quote van de dag2: 'We moeten kantelen. Niet alleen aan de bar'.

Oscar van Voskuilen
Alias Okki di Basta

 

Nieuws

COVID-19/Corona update 23 maart / update

23-03-2020
bericht van het bestuur over getroffen financiële maatregelen / information on additional financial measures, taken by the board (see below)

Annuleren Jeugdkamp

20-03-2020
Gezien de huidige coronacrisis waar we ons op dit moment in bevinden hebben we zojuist besloten dat het jeugdkamp 2020 helaas niet doorgaat.

Die Haghe gesloten, sportvelden ook / Club closed but football pitches as well / update 18 maart / March 18th

18-03-2020
Op last van de gemeente zijn ook de sportvelden gesloten / the municipality has closed all football pitches, no more after hours recreational sports.

COVID-19/Corona virus update 15 maart / March 15th

15-03-2020
Alle voetbal trainingen opgeschort, clubhuis gesloten / All football practice suspended, clubhouse closed.

Special Olympics komen naar Die Haghe!!

10-03-2020
Op 13 en 14 juni is Die Haghe gastheer van het voetbaltoernooi van dit bijzondere evenement. Lees verder en zie wat jij kunt doen...

Dinsdag 10 maart: Alleen (gras)veld 1 afgekeurd

10-03-2020
Op kleine stukjes na zijn de grasvelden op Ockenburgh goedgekeurd. De velden drogen door de harde wind snel op en het is de verwachting dat het niet of nauwelijks meer gaat regenen. Alleen veld 1 ...

GDA 2 - Die Haghe 2: 1 - 1 (ruststand: 1 - 1)

09-03-2020
Die Haghe 2 verzuimt in de eerste helft al ruim afstand te nemen van GDA2 en speelt gelijk.

Die Haghe loopt bij Forum Sport tegen een verdiende nederlaag aan: 2-0

08-03-2020
Het is natuurlijk moeilijk om vlak na het behalen van een periodetitel en een voetballoze periode van twee weken de batterij weer helemaal op te laden. Dat is Die Haghe niet tijdig gelukt en daar ...

Pakt Die Haghe in Voorburg tegen Forum Sport de draad weer op?

05-03-2020
Na twee weken voetbalvakantie, veel afgekeurde grasvelden en stormachtige dagen was het bij Die Haghe opvallend "windstil". Veel spelers genoten van een korte vakantie waardoor ook oefenvoetbal ...

Wall of Fame

03-03-2020
Voor een nieuw te starten sponsorproject t.b.v. onze jeugdafdeling (waarover in de komende periode meer informatie zal volgen) zijn we op zoek naar foto's met sv Die Haghe jeugdspelers. Dit kunnen ...
Pagina 1 van 168  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Geef je nu op als vrijwilliger, we hebben een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe