Alleen samen krijgen we corona onder controle

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

Wim de Jong krijgt er drie punten en een kleindochter bij

12-10-2019 19:09 - Senioren

Wim de Jong krijgt er drie punten en een kleindochter bij

Trainer Wim de Jong vernam in de rust van de wedstrijd tegen BVCB (0-0) dat hij grootvader was geworden van een kleindochter en ging als "opa" met zijn team de 2e helft in.

Dat miste zijn uitwerking niet want hij won stralend met 0-4 en nam de 3 punten mee op kraamvisite in de wetenschap dat Die Haghe goede zaken had gedaan en nu op de 4e plaats staat dankzij doelpunten van Yannick Nyanor, Phiras Chehoudi, Sami Aoulad Said en Ricardo Lopes Landim.

zie verslag op Haaglandenvoetbal

Wim vd Graaf

 

Tekst: Kees de Groot | Foto's: Sandra Beekhuizen

www.haaglandenvoetbal.nl/2019/10/13/zaterdag-1b-wim-de-jong-krijgt-er-drie-punten-en-kleindochter-bij

In de voorbespreking had Wim de Jong het niet over de aanstaande bevalling van zijn dochter, maar wel over de kans voor Die Haghe om BVCB op zeven punten te zetten. Maar dan moesten alle spelers zich wel bewust zijn van de kansen die er nu voor Die Haghe lagen. Ondanks de regen was het grasveld van BVCB uitstekend bespeelbaar.

In de eerste helft was het niet opwindend wat beide ploegen lieten zien, alhoewel Die Haghe direct al in de eerste minuten, via Junior Nelson en Sami Aoulad, dreigend was, maar het antwoord van BVCB was ook navenant en Die Haghe keeper Bas Drost moest al in de derde minuut zijn klasse laten zien op een prima inzet van de linkerspits van BVCB, Ayrton Verlaan.

Daarna ontstond er een status quo. Beide teams hielden elkaar in evenwicht, maar het was opvallend dat Die Haghe aanvallend gevaarlijker was dan BVCB, dat totaal geen dreiging had. Vlak voor rust stopte verdediger Mitchell Feijen de bal met de hand, maar scheidsrechter Knetsch zag er geen doelbewust hands in. Zo gingen beide ploegen met 0-0 rusten, waarna trainer Wim de Jong de mooiste boodschap kreeg van zijn leven. Zijn dochter was bevallen van een kleindochter!

Of dat de wedstrijd heeft beïnvloed, zal nooit bekend worden, maar feit blijft dat Die Haghe duidelijk scherper uit de kleedkamer kwam dan BVCB. Kansen kwamen er voor Sami Aoulad Said en Phiras Cheoudi, maar voorlopig bleef het 0-0. Na een uur spelen sloeg Die Haghe toe. Sami Aoulad forceerde op zijn manier een hoekschop en Peter de Kleer legde de bal op het hoofd van Yannick Nyanor, die keihard inkopte: 0-1. Een beloning voor Yannick Nyanor die na een seizoen vol blessureleed nu weer belangrijk kan zijn voor Die Haghe.

Voor Die Haghe ontstond een ideale situatie. Het liet BVCB komen en vanuit de counter kon het toeslaan. Verdedigend stond Die Haghe uitstekend met doelman Bas Drost als uitstekend leider. Soms was Die Haghe echter te onrustig en werd te snel balverlies geleden, maar in de 69e minuut was het Phiras Cheoudi die opnieuw zijn waarde bewees in het nog prille seizoen. Met een mooie kap- en draaibeweging schoot hij de bal in de verre hoek achter de zeer onrustige doelman Wesley van der Molen van BVCB: 0-2. De wedstrijd was gespeeld, want BVCB liet alle vertrouwen varen, zeker toen Mitchell Feijen ook nog eens rood kreeg na een overtreding op Phiras Cheoudi.

Als een doelloos team werd de thuisploeg door Die Haghe naar de slachtbank geleid. Met Gino Mulder en Ricardo Rosario Lopes Landim (terug van BVCB!) bracht trainer Wim de Jong nog meer snelheid in het team en dat leidde als snel tot de 0-3 van Sami Aoulad Said (assist Ricardo Rosario Lopes Landim) en de 0-4 van Ricardo Lopes Landim zelf met een prachtige lob over de gefrustreerde doelman Van der Molen heen. Een prachtige overwinning van Die Haghe dat zich nu terugvindt op de vierde plaats in de eerste klasse B.

© Haaglanden Voetbal

 

Nieuws

Start voorbereiding jeugdafdeling 2020-2021

27-05-2020
Best jeugdlid, Hierbij ontvang je belangrijke informatie m.b.t. de voorbereiding op het aankomende voetbalseizoen. De voorbereiding start op dinsdag 2 juni en eindigt op zondag 5 juli. ...

Die Haghe start met meiden Onder 11 teams

11-05-2020
Met ingang van seizoen 2020-2021 start sv Die Haghe nu ook met een aantal MO11 teams.

Vrijwilligerstaken en de vrijwilligersbijdrage

10-05-2020

NIEUW TRAININGSSCHEMA

10-05-2020
Nu de senioren gaan trainen zijn er in het trainingsschema een aantal aanpassingen aangebracht. Check hier het nieuwe schema

Opzeggen van je lidmaatschap

10-05-2020
Opzeggen van je lidmaatschap

De grote sv Die Haghe online Disco Bingo!

08-05-2020
A.s. zaterdag heeft Die Haghe een unicum te pakken, de eerste Die Haghe Online Disco Bingo. En een gedeelte van de opbrengst gaat regelrecht naar de club. Jij een toffe zaterdagavond met de ...

Trainingen jeugd gaan van start! ***Update Keepers***

29-04-2020
Zaterdag starten de trainingen voor de selectieteams van de onderbouw. Vanaf maandag kunnen alle jeugdteams weer het veld op

Update over de start van de trainingen voor de jeugd

27-04-2020
Er is hard gewerkt aan een plan van aanpak voor het opstarten van de trainingen

Update over Corona / 21 april 2020 / NEW: ENGLISH BELOW

21-04-2020
Bestuursbrief over de versoepeling van Corona-regels en eerder genomen (financiële) maatregelen / Message by the Board; below the Dutch message

COVID-19/Corona update 23 maart / update

23-03-2020
bericht van het bestuur over getroffen financiële maatregelen / information on additional financial measures, taken by the board (see below)
Pagina 1 van 169  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Geef je nu op als vrijwilliger, we hebben een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe