DH 1 - NEPTUNUS-SCHIEBROEK 1

23-11-2019, 14:30 uur
comp | Meer Die Haghe 1 >

DIE HAGHE 2 - WESTLANDIA 3

23-11-2019, 12:00 uur
comp | Meer Die Haghe 2 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

Wim de Jong krijgt er drie punten en een kleindochter bij

12-10-2019 19:09 - Senioren

Wim de Jong krijgt er drie punten en een kleindochter bij

Trainer Wim de Jong vernam in de rust van de wedstrijd tegen BVCB (0-0) dat hij grootvader was geworden van een kleindochter en ging als "opa" met zijn team de 2e helft in.

Dat miste zijn uitwerking niet want hij won stralend met 0-4 en nam de 3 punten mee op kraamvisite in de wetenschap dat Die Haghe goede zaken had gedaan en nu op de 4e plaats staat dankzij doelpunten van Yannick Nyanor, Phiras Chehoudi, Sami Aoulad Said en Ricardo Lopes Landim.

zie verslag op Haaglandenvoetbal

Wim vd Graaf

 

Tekst: Kees de Groot | Foto's: Sandra Beekhuizen

www.haaglandenvoetbal.nl/2019/10/13/zaterdag-1b-wim-de-jong-krijgt-er-drie-punten-en-kleindochter-bij

In de voorbespreking had Wim de Jong het niet over de aanstaande bevalling van zijn dochter, maar wel over de kans voor Die Haghe om BVCB op zeven punten te zetten. Maar dan moesten alle spelers zich wel bewust zijn van de kansen die er nu voor Die Haghe lagen. Ondanks de regen was het grasveld van BVCB uitstekend bespeelbaar.

In de eerste helft was het niet opwindend wat beide ploegen lieten zien, alhoewel Die Haghe direct al in de eerste minuten, via Junior Nelson en Sami Aoulad, dreigend was, maar het antwoord van BVCB was ook navenant en Die Haghe keeper Bas Drost moest al in de derde minuut zijn klasse laten zien op een prima inzet van de linkerspits van BVCB, Ayrton Verlaan.

Daarna ontstond er een status quo. Beide teams hielden elkaar in evenwicht, maar het was opvallend dat Die Haghe aanvallend gevaarlijker was dan BVCB, dat totaal geen dreiging had. Vlak voor rust stopte verdediger Mitchell Feijen de bal met de hand, maar scheidsrechter Knetsch zag er geen doelbewust hands in. Zo gingen beide ploegen met 0-0 rusten, waarna trainer Wim de Jong de mooiste boodschap kreeg van zijn leven. Zijn dochter was bevallen van een kleindochter!

Of dat de wedstrijd heeft beïnvloed, zal nooit bekend worden, maar feit blijft dat Die Haghe duidelijk scherper uit de kleedkamer kwam dan BVCB. Kansen kwamen er voor Sami Aoulad Said en Phiras Cheoudi, maar voorlopig bleef het 0-0. Na een uur spelen sloeg Die Haghe toe. Sami Aoulad forceerde op zijn manier een hoekschop en Peter de Kleer legde de bal op het hoofd van Yannick Nyanor, die keihard inkopte: 0-1. Een beloning voor Yannick Nyanor die na een seizoen vol blessureleed nu weer belangrijk kan zijn voor Die Haghe.

Voor Die Haghe ontstond een ideale situatie. Het liet BVCB komen en vanuit de counter kon het toeslaan. Verdedigend stond Die Haghe uitstekend met doelman Bas Drost als uitstekend leider. Soms was Die Haghe echter te onrustig en werd te snel balverlies geleden, maar in de 69e minuut was het Phiras Cheoudi die opnieuw zijn waarde bewees in het nog prille seizoen. Met een mooie kap- en draaibeweging schoot hij de bal in de verre hoek achter de zeer onrustige doelman Wesley van der Molen van BVCB: 0-2. De wedstrijd was gespeeld, want BVCB liet alle vertrouwen varen, zeker toen Mitchell Feijen ook nog eens rood kreeg na een overtreding op Phiras Cheoudi.

Als een doelloos team werd de thuisploeg door Die Haghe naar de slachtbank geleid. Met Gino Mulder en Ricardo Rosario Lopes Landim (terug van BVCB!) bracht trainer Wim de Jong nog meer snelheid in het team en dat leidde als snel tot de 0-3 van Sami Aoulad Said (assist Ricardo Rosario Lopes Landim) en de 0-4 van Ricardo Lopes Landim zelf met een prachtige lob over de gefrustreerde doelman Van der Molen heen. Een prachtige overwinning van Die Haghe dat zich nu terugvindt op de vierde plaats in de eerste klasse B.

© Haaglanden Voetbal

 

Nieuws

sv Die Haghe goes Dutch

18-11-2019
Feestavond op zaterdag 30 november (18+). Koop nu je kaarten aan de bar!

Maandag 18 november, grasvelden afgekeurd.

18-11-2019
Vanmiddag / vanavond 18 november zijn de grasvelden afgekeurd. Hierdoor zal het afkeuringsschema van kracht zijn.

Die Haghe 2 - VELO 2: 2 - 2 (ruststand: 2 - 1)

18-11-2019
Die Haghe 2 speelt in absolute topper gelijk tegen koploper VELO 2.

Die Haghe Vrouwen 1 pakt 1e periode

17-11-2019
Dankzij een 2-0 overwinning op DSVP is Vrouwen 1 de trotse bezitter van de 1e periodetitel in haar poule. Trainer Frank Teunissen liep dan ook glunderend op het sportpark rond. Dames en Frank van ...

Die Haghe Vrouwen 1 speelt zaterdag om 1e periode kampioenschap!

14-11-2019
Op 16 november spelen de talentvolle meiden van trainer Frank Teunissen om het 1e periode-kampioenschap. De in de competitie nog ongeslagen koploper ontvangt dan om 10.30 uur DSVP Vrouwen 1

Derde divisionist Westlandia maatje te groot voor Die Haghe: 5-0

13-11-2019
In de strijd op de Haaglandenvoetbal-cup trad Die Haghe zonder een paar sterkhouders aan tegen Westlandia (zo). Het verschil in tempo en balhandeling was uiteraard groot en Die Haghe werkte hard ...

Overstroming clubgebouw

11-11-2019
Helaas is afgelopen vrijdag ons clubhuis veranderd in een zwembad. Een jongen die meedeed aan de keeperstraining heeft de kraan in het toilet aangezet en moedwillig het afvoerputje met een prop papier afgesloten. Een zware overstroming was het gevolg.

Carl van Lobenstein stopt als secretaris

11-11-2019
Na vele jaren van trouwe dienst heeft Carl van Lobenstein aangegeven te stoppen als secretaris van onze mooie vereniging. Carl blijft in enige vorm natuurlijk wel aan Die Haghe verbonden al was ...

Duindorp SV 2 - Die Haghe 2: 0 - 2 (ruststand: 0 - 1)

11-11-2019
Die Haghe 2 spoelt nare smaak van vorige week weg met een verdiende 0-2 overwinning in en tegen Duindorp SV 2.

Pietentraining

11-11-2019
Geef je op voor de Pietentraining op vrijdag 22 november as.
Pagina 1 van 161  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Geef je nu op als vrijwilliger, we hebben een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe