Alleen samen krijgen we corona onder controle

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

Kan Die Haghe ook winnen van Nootdorp?

03-10-2019 21:47 - Senioren

De tweede derby is op Ockenburgh en wel tegen het oude bekende s.v. Nootdorp

Die Haghe kent tot nu toe een prima seizoenstart. Tegen het sterke vv Brielle werd weliswaar een 2-0 voorsprong uit handen gegeven maar was het 2-2 gelijkspel een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen in het veld. De daverende 2-5 winst bij en tegen VELO (na een 1-4 ruststand) was onverwacht maar door het goede spel in met name de 1e helft dan ook volledig verdiend. Die Haghe staat thans met 4 punten op de 3e plaats.

Tegenstander Nootdorp degradeerde vorig seizoen uit de Hoofdklasse en begon de competitie in de 1e klasse B met een goede uit-overwinning op BVCB maar verloor thuis van Poortugaal. Het staat nu op een 6e plaats met 3 punten.

Hoewel Die Haghe in het verleden vele malen tegen de geelhemden is uitgekomen weet niet iedereen bij Die Haghe dat deze club in 1951 is opgericht als NPDC oftewel Nootdorpse Posterijen Delft Combinatie, ontstaan uit de Nootdorpse Sport Vereniging (NSV) en PTT Delft. In die jaren ging men -samen met buurman RKDEO- voetballen in het midden van de Nootdorpse paardenrenbaan.

Vlak voor het seizoen 1954-1955 trok de Delftse tak de stekker uit de samenwerking en werd NPDC ontbonden en ging het verder onder de naam s.v. Nootdorp. Op 17-8-1974 betrok het sportpark 's-Gravenhof aan de Kruisweg maar sinds 2003 speelt de vereniging op het huidige sportcomplex 's-Gravenhout.

Nootdorp heeft ook een aantal –ook voor Die Haghe- bekende trainers gekend zoals John Karelse, Bert de Best, Arie vd Padt, Bob Kootwijk en alweer sinds een aantal jaren de huidige trainer Dick Boereboom.

De recente ontmoetingen in de districtsbekerrondes en die om de Haaglandencup waren pittig te noemen maar nu gaat het voor het eerst om de punten in de reguliere competitie. Voor Die Haghe zaak om de punten in huis te houden en voor de geel-zwarten de noodzaak om de aansluiting niet nu al te verliezen.

Gelukkig is de competitie voor beide teams nog heel lang en kan er zich een boeiende wedstrijd op het prima hoofdveld van Die Haghe ontvouwen. Mocht dat door de vele regenval toch afgekeurd worden dan wijkt Die Haghe uit naar het goed bespeelbare kunstgrasveld (veld 3).

Deze derby staat zaterdag onder leiding van arbiter Danny Korbee uit Hoofddorp die ik namens het bestuur samen met zijn secondanten, de spelers, begeleiding en alle aanwezige supporters een hele fijne en sportieve zaterdagmiddag wil toewensen.

Voor die supporters nog maar eens de aanwijzing dat glaswerk en alcoholische drank bij het speelveld nog steeds verboden zijn en het verzoek dus om aan dit verbod gevolg te geven, waarvoor op voorhand dank van......

Wim vd Graaf

 

Sportsignaal radio

komt zaterdag verslag doen van de wedstrijd : Die Haghe - Nootdorp.            Leo Pronk is de verslaggever

Sportsignaal radio is te beluisteren op 92.0 Den Haag FM en de studio uitzending is
live te zien en te horen op Ziggo kanaal 40 (Den Haag TV). Daarnaast kan men ook
afstemmen op DAB+ kanaal D.
Wij zijn ook online te beluisteren op de website www.denhaagfm.nl

Natuurlijk is Sportsignaal ook te vinden op Facebook

 

Nieuws

Start voorbereiding jeugdafdeling 2020-2021

27-05-2020
Best jeugdlid, Hierbij ontvang je belangrijke informatie m.b.t. de voorbereiding op het aankomende voetbalseizoen. De voorbereiding start op dinsdag 2 juni en eindigt op zondag 5 juli. ...

Die Haghe start met meiden Onder 11 teams

11-05-2020
Met ingang van seizoen 2020-2021 start sv Die Haghe nu ook met een aantal MO11 teams.

Vrijwilligerstaken en de vrijwilligersbijdrage

10-05-2020

NIEUW TRAININGSSCHEMA

10-05-2020
Nu de senioren gaan trainen zijn er in het trainingsschema een aantal aanpassingen aangebracht. Check hier het nieuwe schema

Opzeggen van je lidmaatschap

10-05-2020
Opzeggen van je lidmaatschap

De grote sv Die Haghe online Disco Bingo!

08-05-2020
A.s. zaterdag heeft Die Haghe een unicum te pakken, de eerste Die Haghe Online Disco Bingo. En een gedeelte van de opbrengst gaat regelrecht naar de club. Jij een toffe zaterdagavond met de ...

Trainingen jeugd gaan van start! ***Update Keepers***

29-04-2020
Zaterdag starten de trainingen voor de selectieteams van de onderbouw. Vanaf maandag kunnen alle jeugdteams weer het veld op

Update over de start van de trainingen voor de jeugd

27-04-2020
Er is hard gewerkt aan een plan van aanpak voor het opstarten van de trainingen

Update over Corona / 21 april 2020 / NEW: ENGLISH BELOW

21-04-2020
Bestuursbrief over de versoepeling van Corona-regels en eerder genomen (financiële) maatregelen / Message by the Board; below the Dutch message

COVID-19/Corona update 23 maart / update

23-03-2020
bericht van het bestuur over getroffen financiële maatregelen / information on additional financial measures, taken by the board (see below)
Pagina 1 van 169  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Geef je nu op als vrijwilliger, we hebben een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe