DUNO 1 - DIE HAGHE 1

13-08-2020, 20:00 uur
Toernooi | Meer Die Haghe 1 >

NOOTDORP 1 - DIE HAGHE 1

15-08-2020, 12:00 uur
Toernooi | Meer Die Haghe 1 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

Die Haghe laat de winst tegen vv Brielle glippen en speelt met 2-2 gelijk

22-09-2019 11:41 - Senioren

Die Haghe laat de winst tegen vv Brielle glippen en speelt met 2-2 gelijk

In de ouverture van de nieuwe competitie wist Die Haghe deze keer niet de overwinning naar zich toe te trekken en speelde het in een roerige wedstrijd na een 2-0 voorsprong nipt gelijk en eindige de wedstrijd met 10 withemden tegen 9 Briellenaren.

Zaterdag 1B: Die Haghe laat thuis winst glippen tegen Brielle

Het leek allemaal ineens op zijn plaats te vallen bij Die Haghe, dat een bliksemstart kende tegen één van de favorieten VV Brielle, maar uiteindelijk hielden de Ockenburgh-bewoners maar één punt over aan dit tumultueus verlopen duel.

Die Haghe miste Sami Alouad Said wegens een vakantie en Tony Bergsma en Jesse Bakker waren geblesseerd. Phiras Chehoudi en Gino Mulder vormden de nieuwe voorhoede van de gastheren. Die Haghe startte overdonderend. Binnen twintig seconden lag de bal al achter doelman Mitchell van Lieshout door een treffer van Robin Laming, na goed voorbereidend werk van Gino Mulder: 1-0.

Een droomstart voor de equipe van trainer Wim de Jong na een matige voorbereidingsperiode en bekeravontuur. De wedstrijd lag na deze snelle openingstreffer direct open en voor de toeschouwers ontspon zich een fel duel. Brielle was duidelijk niet meer de lieve ploeg van vorig seizoen, maar meer een vechtmachine, dat ieder duel vol aan ging. Scheidsrechter Kommer had direct al zijn zintuigen nodig om deze ploegen in het gareel te houden. Brielle toonde toch sterk en Die Haghe doelman Bas Drost moest in het eerste half uur tweemaal handelend optreden.

In de 21e minuut kreeg Gino Mulder van dichtbij een bal keihard op zijn hoofd en was even uitgeteld. Hij hield het vol tot in de tweede helft, maar moest zich toen toch laten vervangen. In de 31e minuut kwam Die Haghe na een prachtige uitval via de weer teruggekeerde Ricardo Rosario Lopes Landim zelfs op 2-0. Landim bediende Mark van Kippersluis uitstekend, die geen moeite kende om de bal achter de kansloze doelman van Brielle te schuiven.

In de 35e minuut had Die Haghe op 3-0 moeten komen, maar Sander de Jong miste een vrije kans na een voorzet van Phiras Chehoudi. En wat niemand had zien aankomen gebeurde toch. Brielle kwam vlak voor rust terug op 2-1 na een paar slordigheden in de defensie van Die Haghe. De koek was nog niet op, want in blessuretijd bezondigde Luuk Corver zich voor de derde keer op rij en dat was voor scheidsrechter Kommer genoeg voor een rode kaart.

In de tweede helft verraste Brielle Die Haghe door met drie lange mannen in de spits te gaan spelen. Die Haghe had daar niet direct antwoord op en Brielle voelde, ondanks de numerieke minderheid, dat er mogelijkheden lagen in deze wedstrijd. Keer op keer werden lange ballen richting de Die Haghe-defensie verstuurd en het centrale duo van de thuisploeg, Blnd Ahmed en Yannick Nyanor, kon dit goed aan.

Die Haghe kon echter zelf het spel niet naar zich toe trekken en daardoor hing de gelijkmaker eerder in de lucht dan een uitbreiding van de voorsprong. Trainer Wim de Jong verving de groggy gespeelde Gino Mulder voor Peter de Kleer, maar dat bracht geen verandering in het spel van Die Haghe.

Sterker nog, ook Die Haghe kwam in die fase met tien man te staan na een rode kaart van Ricardo Lopes Landim. Hier was een gele kaart op zijn plaats geweest, maar scheidsrechter Kommer wilde vooral niet laten blijken een thuisfluiter te zijn.

In de fase dat Die Haghe iets terug leek te komen in de wedstrijd, kwam Brielle toch terug op 2-2 en het had even later zelfs bijna 3-2 geworden voor de geuzen maar Blnd Ahmed kon met een nuttige overtreding erger voorkomen. In de 81e minuut leek Brielle een strafschop te krijgen, maar scheidsrechter Kommer legde de bal vlak voor de zestienmeterlijn. Brielle schoot de vrije trap, tot opluchting van de Die Haghe-bank, in de muur.

Met nog zeven minuten op de klok kreeg Brielle-speler Victor Blok zijn tweede gele kaart en moest ook het veld verlaten. Brielle trok zich terug en ging het gelijkspel veilig stellen. Die Haghe kreeg via Mark van Kippersluis nog één grote kans, maar hij zag zijn inzet ruim naast gaan.

Zo eindigde een pittig potje, dat gelukkig nooit uit de hand liep, in een logische 2-2 en zien beide ploegen elkaar pas terug in de laatste wedstrijd van het seizoen! Voor Die Haghe had hier wellicht meer ingezeten, zeker gezien de prima eerste helft.
© Haaglanden Voetbal

voor het verslag met foto's zie bijgaande link

Tekst: Kees de Groot | Foto's: Sandra Beekhuizen

 

www.haaglandenvoetbal.nl/2019/09/21/zaterdag-1b-die-haghe-laat-thuis-winst-glippen-tegen-brielle

 

 

Nieuws

2e Update: Die Haghe 1 speelt op het I.M. Cees IJspeldertoernooi nu tegen DUNO en Nootdorp

12-08-2020
Op dit toernooi zijn donderdag 13 aug. gastheer DUNO en zaterdag 15 augustus Nootdorp de tegenstanders. Voor spelers, begeleiding én supporters zijn strenge Corona-maatregelen van toepassing dus ...

HAAGSE VOETBAL ACADEMIE ZOMERKAMPEN! ⚽⚽

12-08-2020
Yes, we mogen weer! Op 25/26/27 augustus vindt bij sv Die Haghe weer het Haagse Voetbal Academie voetbalkamp plaats.

Contributiebetaling nieuw seizoen / Message on membership fee: please see below

03-08-2020

Ubisoft is de nieuwe shirtsponsor van Die Haghe 1

02-08-2020
Hoewel het al even rond gonsde werd het afgelopen week officieel bekrachtigd: Die Haghe 1 heeft een mooie, nieuwe shirtsponsor. Een ieder die zelf e-games speelt of kinderen heeft die dit doen zal ...

Bericht voor leden die in het bezit zijn van een Ooievaarspas

02-08-2020
Bericht voor leden die in het bezit zijn van een Ooievaarspas... Laat uw Ooievaars pas scannen!

Wie meldt zich aan als wedstrijdcoördinator of lid kascommissie?

29-07-2020
In het nieuwe seizoen worden er elke zaterdag veel wedstrijden gespeeld. Om de dag op rolletjes te laten verlopen zijn we op zoek naar meerdere wedstrijdcoördinatoren. Ook zijn we nog op zoek naar een lid voor de kascommissie

Poule-indelingen en programma beker A-categorie bekend

25-07-2020
De KNVB heeft de poule-indelingen en het wedstrijdprogramma voor de districtsbeker in de A-categorie vrijgegeven. Zie ook de voetbal.nl-app. (update)

Clubgebouw gesloten

24-07-2020
CLUBGEBOUW GESLOTEN VAN MAANDAG 27 JULI t/m ZATERDAG 1 AUGUSTUS

Uitkomst ledenraadpleging

20-07-2020
Ongeveer 20% van de leden hebben de vragen, die we een paar weken geleden in een vragenlijst hebben gesteld, beantwoord. Hier kunnen jullie de uitkomsten lezen.

Strandtoernooi Vrouwen 30+

14-07-2020
Op maandagavond 13 juli namen de vrouwen 30+ afscheid van een raar seizoen met het traditionele strandtoernooi.
Pagina 1 van 171  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Geef je nu op als vrijwilliger, we hebben een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe