DIE HAGHE 1 - TRAINING

19-11-2019, 20:00 uur
comp | Meer Die Haghe 1 >

DH 1 - NEPTUNUS-SCHIEBROEK 1

23-11-2019, 14:30 uur
comp | Meer Die Haghe 1 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

Die Haghe laat de winst tegen vv Brielle glippen en speelt met 2-2 gelijk

22-09-2019 11:41 - Senioren

Die Haghe laat de winst tegen vv Brielle glippen en speelt met 2-2 gelijk

In de ouverture van de nieuwe competitie wist Die Haghe deze keer niet de overwinning naar zich toe te trekken en speelde het in een roerige wedstrijd na een 2-0 voorsprong nipt gelijk en eindige de wedstrijd met 10 withemden tegen 9 Briellenaren.

Zaterdag 1B: Die Haghe laat thuis winst glippen tegen Brielle

Het leek allemaal ineens op zijn plaats te vallen bij Die Haghe, dat een bliksemstart kende tegen één van de favorieten VV Brielle, maar uiteindelijk hielden de Ockenburgh-bewoners maar één punt over aan dit tumultueus verlopen duel.

Die Haghe miste Sami Alouad Said wegens een vakantie en Tony Bergsma en Jesse Bakker waren geblesseerd. Phiras Chehoudi en Gino Mulder vormden de nieuwe voorhoede van de gastheren. Die Haghe startte overdonderend. Binnen twintig seconden lag de bal al achter doelman Mitchell van Lieshout door een treffer van Robin Laming, na goed voorbereidend werk van Gino Mulder: 1-0.

Een droomstart voor de equipe van trainer Wim de Jong na een matige voorbereidingsperiode en bekeravontuur. De wedstrijd lag na deze snelle openingstreffer direct open en voor de toeschouwers ontspon zich een fel duel. Brielle was duidelijk niet meer de lieve ploeg van vorig seizoen, maar meer een vechtmachine, dat ieder duel vol aan ging. Scheidsrechter Kommer had direct al zijn zintuigen nodig om deze ploegen in het gareel te houden. Brielle toonde toch sterk en Die Haghe doelman Bas Drost moest in het eerste half uur tweemaal handelend optreden.

In de 21e minuut kreeg Gino Mulder van dichtbij een bal keihard op zijn hoofd en was even uitgeteld. Hij hield het vol tot in de tweede helft, maar moest zich toen toch laten vervangen. In de 31e minuut kwam Die Haghe na een prachtige uitval via de weer teruggekeerde Ricardo Rosario Lopes Landim zelfs op 2-0. Landim bediende Mark van Kippersluis uitstekend, die geen moeite kende om de bal achter de kansloze doelman van Brielle te schuiven.

In de 35e minuut had Die Haghe op 3-0 moeten komen, maar Sander de Jong miste een vrije kans na een voorzet van Phiras Chehoudi. En wat niemand had zien aankomen gebeurde toch. Brielle kwam vlak voor rust terug op 2-1 na een paar slordigheden in de defensie van Die Haghe. De koek was nog niet op, want in blessuretijd bezondigde Luuk Corver zich voor de derde keer op rij en dat was voor scheidsrechter Kommer genoeg voor een rode kaart.

In de tweede helft verraste Brielle Die Haghe door met drie lange mannen in de spits te gaan spelen. Die Haghe had daar niet direct antwoord op en Brielle voelde, ondanks de numerieke minderheid, dat er mogelijkheden lagen in deze wedstrijd. Keer op keer werden lange ballen richting de Die Haghe-defensie verstuurd en het centrale duo van de thuisploeg, Blnd Ahmed en Yannick Nyanor, kon dit goed aan.

Die Haghe kon echter zelf het spel niet naar zich toe trekken en daardoor hing de gelijkmaker eerder in de lucht dan een uitbreiding van de voorsprong. Trainer Wim de Jong verving de groggy gespeelde Gino Mulder voor Peter de Kleer, maar dat bracht geen verandering in het spel van Die Haghe.

Sterker nog, ook Die Haghe kwam in die fase met tien man te staan na een rode kaart van Ricardo Lopes Landim. Hier was een gele kaart op zijn plaats geweest, maar scheidsrechter Kommer wilde vooral niet laten blijken een thuisfluiter te zijn.

In de fase dat Die Haghe iets terug leek te komen in de wedstrijd, kwam Brielle toch terug op 2-2 en het had even later zelfs bijna 3-2 geworden voor de geuzen maar Blnd Ahmed kon met een nuttige overtreding erger voorkomen. In de 81e minuut leek Brielle een strafschop te krijgen, maar scheidsrechter Kommer legde de bal vlak voor de zestienmeterlijn. Brielle schoot de vrije trap, tot opluchting van de Die Haghe-bank, in de muur.

Met nog zeven minuten op de klok kreeg Brielle-speler Victor Blok zijn tweede gele kaart en moest ook het veld verlaten. Brielle trok zich terug en ging het gelijkspel veilig stellen. Die Haghe kreeg via Mark van Kippersluis nog één grote kans, maar hij zag zijn inzet ruim naast gaan.

Zo eindigde een pittig potje, dat gelukkig nooit uit de hand liep, in een logische 2-2 en zien beide ploegen elkaar pas terug in de laatste wedstrijd van het seizoen! Voor Die Haghe had hier wellicht meer ingezeten, zeker gezien de prima eerste helft.
© Haaglanden Voetbal

voor het verslag met foto's zie bijgaande link

Tekst: Kees de Groot | Foto's: Sandra Beekhuizen

 

www.haaglandenvoetbal.nl/2019/09/21/zaterdag-1b-die-haghe-laat-thuis-winst-glippen-tegen-brielle

 

 

Nieuws

Die Haghe Vrouwen 1 pakt 1e periode

17-11-2019
Dankzij een 2-0 overwinning op DSVP is Vrouwen 1 de trotse bezitter van de 1e periodetitel in haar poule. Trainer Frank Teunissen liep dan ook glunderend op het sportpark rond. Dames en Frank van ...

Donderdag 14 november, grasvelden afgekeurd.

14-11-2019
Vanmiddag / vanavond 14 november zijn de grasvelden afgekeurd. Hierdoor zal het afkeuringsschema van kracht zijn.

Die Haghe Vrouwen 1 speelt zaterdag om 1e periode kampioenschap!

14-11-2019
Op 16 november spelen de talentvolle meiden van trainer Frank Teunissen om het 1e periode-kampioenschap. De in de competitie nog ongeslagen koploper ontvangt dan om 10.30 uur DSVP Vrouwen 1

Derde divisionist Westlandia maatje te groot voor Die Haghe: 5-0

13-11-2019
In de strijd op de Haaglandenvoetbal-cup trad Die Haghe zonder een paar sterkhouders aan tegen Westlandia (zo). Het verschil in tempo en balhandeling was uiteraard groot en Die Haghe werkte hard ...

Overstroming clubgebouw

11-11-2019
Helaas is afgelopen vrijdag ons clubhuis veranderd in een zwembad. Een jongen die meedeed aan de keeperstraining heeft de kraan in het toilet aangezet en moedwillig het afvoerputje met een prop papier afgesloten. Een zware overstroming was het gevolg.

Carl van Lobenstein stopt als secretaris

11-11-2019
Na vele jaren van trouwe dienst heeft Carl van Lobenstein aangegeven te stoppen als secretaris van onze mooie vereniging. Carl blijft in enige vorm natuurlijk wel aan Die Haghe verbonden al was ...

Duindorp SV 2 - Die Haghe 2: 0 - 2 (ruststand: 0 - 1)

11-11-2019
Die Haghe 2 spoelt nare smaak van vorige week weg met een verdiende 0-2 overwinning in en tegen Duindorp SV 2.

Pietentraining

11-11-2019
Geef je op voor de Pietentraining op vrijdag 22 november as.

Zeer verzwakt Die Haghe gaat bij Heinenoord ten onder: 3-1

10-11-2019
Met maar liefst zeven veranderingen ten opzichte van vorige week kwam het hardwerkende Die Haghe net te kort tegen Heinenoord. Na een 1-0 ruststand kwam Die Haghe via aanvoerder Mitchell de Bas ...

Zaterdag 9 november velden 4 en 6 afgekeurd vanaf 12:00

09-11-2019
De velden 4 en 6 zijn vanaf 12:00 afgekeurd.
Pagina 1 van 161  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Geef je nu op als vrijwilliger, we hebben een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe