DIE HAGHE 1 - SHO 1

25-01-2020, 14:30 uur
comp | Meer Die Haghe 1 >

DIE HAGHE 2 - HVC'10 2

25-01-2020, 12:00 uur
comp | Meer Die Haghe 2 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

Die Haghe laat de winst tegen vv Brielle glippen en speelt met 2-2 gelijk

22-09-2019 11:41 - Senioren

Die Haghe laat de winst tegen vv Brielle glippen en speelt met 2-2 gelijk

In de ouverture van de nieuwe competitie wist Die Haghe deze keer niet de overwinning naar zich toe te trekken en speelde het in een roerige wedstrijd na een 2-0 voorsprong nipt gelijk en eindige de wedstrijd met 10 withemden tegen 9 Briellenaren.

Zaterdag 1B: Die Haghe laat thuis winst glippen tegen Brielle

Het leek allemaal ineens op zijn plaats te vallen bij Die Haghe, dat een bliksemstart kende tegen één van de favorieten VV Brielle, maar uiteindelijk hielden de Ockenburgh-bewoners maar één punt over aan dit tumultueus verlopen duel.

Die Haghe miste Sami Alouad Said wegens een vakantie en Tony Bergsma en Jesse Bakker waren geblesseerd. Phiras Chehoudi en Gino Mulder vormden de nieuwe voorhoede van de gastheren. Die Haghe startte overdonderend. Binnen twintig seconden lag de bal al achter doelman Mitchell van Lieshout door een treffer van Robin Laming, na goed voorbereidend werk van Gino Mulder: 1-0.

Een droomstart voor de equipe van trainer Wim de Jong na een matige voorbereidingsperiode en bekeravontuur. De wedstrijd lag na deze snelle openingstreffer direct open en voor de toeschouwers ontspon zich een fel duel. Brielle was duidelijk niet meer de lieve ploeg van vorig seizoen, maar meer een vechtmachine, dat ieder duel vol aan ging. Scheidsrechter Kommer had direct al zijn zintuigen nodig om deze ploegen in het gareel te houden. Brielle toonde toch sterk en Die Haghe doelman Bas Drost moest in het eerste half uur tweemaal handelend optreden.

In de 21e minuut kreeg Gino Mulder van dichtbij een bal keihard op zijn hoofd en was even uitgeteld. Hij hield het vol tot in de tweede helft, maar moest zich toen toch laten vervangen. In de 31e minuut kwam Die Haghe na een prachtige uitval via de weer teruggekeerde Ricardo Rosario Lopes Landim zelfs op 2-0. Landim bediende Mark van Kippersluis uitstekend, die geen moeite kende om de bal achter de kansloze doelman van Brielle te schuiven.

In de 35e minuut had Die Haghe op 3-0 moeten komen, maar Sander de Jong miste een vrije kans na een voorzet van Phiras Chehoudi. En wat niemand had zien aankomen gebeurde toch. Brielle kwam vlak voor rust terug op 2-1 na een paar slordigheden in de defensie van Die Haghe. De koek was nog niet op, want in blessuretijd bezondigde Luuk Corver zich voor de derde keer op rij en dat was voor scheidsrechter Kommer genoeg voor een rode kaart.

In de tweede helft verraste Brielle Die Haghe door met drie lange mannen in de spits te gaan spelen. Die Haghe had daar niet direct antwoord op en Brielle voelde, ondanks de numerieke minderheid, dat er mogelijkheden lagen in deze wedstrijd. Keer op keer werden lange ballen richting de Die Haghe-defensie verstuurd en het centrale duo van de thuisploeg, Blnd Ahmed en Yannick Nyanor, kon dit goed aan.

Die Haghe kon echter zelf het spel niet naar zich toe trekken en daardoor hing de gelijkmaker eerder in de lucht dan een uitbreiding van de voorsprong. Trainer Wim de Jong verving de groggy gespeelde Gino Mulder voor Peter de Kleer, maar dat bracht geen verandering in het spel van Die Haghe.

Sterker nog, ook Die Haghe kwam in die fase met tien man te staan na een rode kaart van Ricardo Lopes Landim. Hier was een gele kaart op zijn plaats geweest, maar scheidsrechter Kommer wilde vooral niet laten blijken een thuisfluiter te zijn.

In de fase dat Die Haghe iets terug leek te komen in de wedstrijd, kwam Brielle toch terug op 2-2 en het had even later zelfs bijna 3-2 geworden voor de geuzen maar Blnd Ahmed kon met een nuttige overtreding erger voorkomen. In de 81e minuut leek Brielle een strafschop te krijgen, maar scheidsrechter Kommer legde de bal vlak voor de zestienmeterlijn. Brielle schoot de vrije trap, tot opluchting van de Die Haghe-bank, in de muur.

Met nog zeven minuten op de klok kreeg Brielle-speler Victor Blok zijn tweede gele kaart en moest ook het veld verlaten. Brielle trok zich terug en ging het gelijkspel veilig stellen. Die Haghe kreeg via Mark van Kippersluis nog één grote kans, maar hij zag zijn inzet ruim naast gaan.

Zo eindigde een pittig potje, dat gelukkig nooit uit de hand liep, in een logische 2-2 en zien beide ploegen elkaar pas terug in de laatste wedstrijd van het seizoen! Voor Die Haghe had hier wellicht meer ingezeten, zeker gezien de prima eerste helft.
© Haaglanden Voetbal

voor het verslag met foto's zie bijgaande link

Tekst: Kees de Groot | Foto's: Sandra Beekhuizen

 

www.haaglandenvoetbal.nl/2019/09/21/zaterdag-1b-die-haghe-laat-thuis-winst-glippen-tegen-brielle

 

 

Nieuws

Sportsignaal doet a.s. zaterdag verslag van Die Haghe - SHO

21-01-2020
Sportsignaal doet a.s. zaterdag verslag van de wedstrijd Die Haghe - SHO. Leo Pronk zal het verslag verzorgen.

Corrie Roos overleden

20-01-2020
Corrie Roos, vrouw van oud-keeperstrainer Cees Roos en moeder van Patrick Roos overleden.

Jan Mevius jr. 8 januari j.l. overleden

20-01-2020
Het bestuur heeft de droeve plicht u te melden dat Jan Mevius jr. op 8 januari j.l. is overleden in de leeftijd van 69 jaar.

Voetbaldag sv Die Haghe

19-01-2020
Zoals u inmiddels via de media heeft kunnen vernemen is er voor donderdag 30 & vrijdag 31 januari een landelijke staking van het onderwijs aangekondigd. Voor u als werkende ouder kan dit enig ...

Die Haghe-UVS: 0-0 maar Die Haghe komt langzaam op stoom

19-01-2020
Ondanks het feit dat Die Haghe ook de derde wedstrijd na de winterstop niet in winst wist om te zetten (0-0 tegen de sterke zaterdag 2e klasser UVS), lijkt het team toch klaar voor het vervolg van ...

Zaterdag 18 januari grasvelden ook na 10:00 uur afgekeurd, alleen de wedstrijden op kunstgras gaan door en de wedstrijd van Die Haghe 1

18-01-2020
Zaterdag 18 januari grasvelden ook na 10:00 uur afgekeurd, alleen de wedstrijden op kunstgras gaan door en de wedstrijd van Die Haghe 1

Zaterdag 18 januari grasvelden afgekeurd

18-01-2020
Tot in ieder geval 10:00 uur zijn alle grasvelden afgekeurd, wordt alleen gevoetbald op de kunstgrasvelden 3 en 7.

Die Haghe oefent zaterdag tegen UVS

18-01-2020
Die Haghe speelt zaterdag op Ockenburgh de derde oefenwedstrijd in 2020 en wel tegen zaterdag 2e klasser UVS uit Leiden. De mannen van trainer Wim de Jong zullen na het bloedeloze 0-0 gelijkspel ...

Woensdag 15 januari 2020: alle grasvelden afgekeurd.

15-01-2020
Op woensdag 15 januari 2020 zijn alle grasvelden afgekeurd. Hierdoor treedt het afkeuringsschema in werking.

JO10-1&2 en JO11-1&2 maken kennis met boksen

15-01-2020
Maandagavond hebben de teams van JO10-1&2 en JO11-1&2 in het kader van veelzijdig opleiden (Athletic Skills Model) kennis gemaakt met boksen.
Pagina 1 van 166  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Geef je nu op als vrijwilliger, we hebben een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe