Alleen samen krijgen we corona onder controle

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

JO8-1 op de Danny Bakker Cup

11-06-2019 19:45 - Jeugd

Wat een belevenis was dat, de kids waren al weken zenuwachtig voor dit toernooi. Zij gingen spelen tegen Ajax. En niet alleen de kids maar trainer Mike en Brian waren minstens net zo zenuwachtig. Maar professioneel zoals ze zijn konden zij dit prima verborgen houden en een poker-face opzetten. Hoe dan ook, de eerste wedstrijd voor Die Haghe was op veld 1B tegen STVV (De Koninklijke Sint-Truidense Voetbalvereniging uit België). Sta je daar toch tegen een ander land te voetballen. En ondanks zij dezelfde taal als ons spreken legde zij ons in voetbaltaal nog even uit dat zij niet bang waren voor de Hollanders. We werden afgedroogd.

Als dit een voorbode is op de rest van het toernooi dan zullen we het erg zwaar krijgen. Aan de andere kant, 'WIJ ZIJN DIE HAGHE!!!' Op naar de volgende wedstrijd op veld 1C. Die Haghe - Excelsior, je weet wel 'de club' van Rotterdam. Onze jongens en meid waren gebrand om te winnen. Die eerste wedstrijd waren we al weer vergeten en gingen nu voor de kill! Door een voortreffelijk samenspel en geweldige acties wonnen wij met de klassieke uitslag van 2-1. Zoals ze in Rotterdam altijd zingen, "Geen woorden maar daden, leven Die Haghe JO8-1"!

Veld 1C is ondertussen ons domein, we hebben tenslotte daar Excelsior verslagen en nu krijgen we daar FC 's Gravenzande op bezoek. Altijd spannend.... toch een soort van Westlands onderonsje gezien het Die Haghe terrein met zijn tenen in het Westland staat. Vol trots keken Brian en ik naar onze JO8... wat speelde ze heerlijk. 2-0 winst!!! BAM 2 gewonnen , we gaan als een malle!! Laat het volgende team maar komen.

Zestienhoven - Die Haghe op ons veld!!! We wisten niet wat ons te wachten stond maar wederom bleken we de sterkste. Het publiek was uitzinnig, ouders van Vitesse en Utrecht vroegen of hun kids alsjeblieft bij Die Haghe mochten komen voetballen en een stuk of 12 scouts stonden driftig te pennen in hun notitieboekjes. Man, man, man wat een toernooi!

Vlak voor de lunchpauze kregen we nog snel WV HEDW op bezoek. De zon brandde ondertussen mijn zwarte Die Haghe polo aan mijn huid vast en ook de Die Haghe spelers hadden last van deze tropische temperaturen... het was toch al 23 graden en gevoelstemperatuur 25.... niet te doen! We zaten niet lekker in de wedstrijd en ook al moesten we deze winnen, kregen we de bal niet in het doel van de tegenstander. WV-HEDW was iets beter bestand tegen de hitte en wist twee keer de bal in ons net te schieten. Dat was pijnlijk, maar hé, dan pakken we die punten gewoon van Ajax af.

Na een fantastische lunch was het zover. De wedstrijd der wedstrijden. Dick Advocaat had dit al eens voorspeld in de jaren 80. 'Het zal mij niks verbazen als we SV Die Haghe het nog eens op zien nemen tegen Ajax', dat waren Dick zijn woorden. En zie hier hij heeft gelijk gekregen.
De spelers kwamen het veld op en geloof het of niet, het werd doodstil. Het enige geluid dat je hoorde was het blaffen van een hond ergens op de van Zeggelenlaan. De Spanning was te snijden, de drang om deze pot te winnen was ontzettend hoog. De zenuwen waren te lezen op die koppies, logisch ook ze moesten het opnemen tegen Die Haghe JO8-1!!!

Voordat ik verder ga moet ik nog even vermelden dat STVV (je weet wel die Belgen die ons voetballes gaven) met 8-0 klop kregen van Ajax. Dat gezegd hebbende, hier het vervolg.

Wij hadden de aftrap maar agressief zoals Ajax speelde veroverde ze gelijk de bal en schoten op het doel. Een geweldige redding van onze keeper wat resulteerde in een corner. De Ajacied die de corner nam wist zijn keeper te vinden die als 6de man alsnog de bal er genadeloos in wist te mikken. 1-0 voor Ajax. 2 soort gelijke acties zorgde voor de 2 en 3-0 en voor ons was dit genoeg. Het was Die Haghe tijd. Ajax had het zwaar en moesten alle zeilen bijtrekken. De Ajax trainer besloot heel het team te wisselen, behalve de keeper. Maar ook dat had geen nut. Die Haghe was te sterk. Ajax kreeg er geen bal meer in. Er kwamen zelfs kansen voor Die Haghe, maar helaas het mocht niet zo zijn. Het bleef 3-0 voor de club uit Amsterdam.

Ondertussen hebben we er 3 gewonnen en 3 verloren, de kans dat we doorgaan naar de volgende ronde is nihil. En Laakkwartier heeft precies hetzelfde gedaan als ons. Als we winnen van Laakkwartier hebben we een mooie 4de plek te pakken. Dit wordt ook gelijk de hardste wedstrijd en we delen de punten we blijven hangen op een 1-1 score en worden we vijfde op doelsaldo. Maar wat Brian en ik betreft waren onze jongens en meid de winnaars van het toernooi! Wat hebben ze gestreden!!! Een geweldig toernooi voor een geweldig team! Dit beloofd wat volgend seizoen, we hebben er zin in!

Nieuws

Start voorbereiding jeugdafdeling 2020-2021

27-05-2020
Best jeugdlid, Hierbij ontvang je belangrijke informatie m.b.t. de voorbereiding op het aankomende voetbalseizoen. De voorbereiding start op dinsdag 2 juni en eindigt op zondag 5 juli. ...

Die Haghe start met meiden Onder 11 teams

11-05-2020
Met ingang van seizoen 2020-2021 start sv Die Haghe nu ook met een aantal MO11 teams.

Vrijwilligerstaken en de vrijwilligersbijdrage

10-05-2020

NIEUW TRAININGSSCHEMA

10-05-2020
Nu de senioren gaan trainen zijn er in het trainingsschema een aantal aanpassingen aangebracht. Check hier het nieuwe schema

Opzeggen van je lidmaatschap

10-05-2020
Opzeggen van je lidmaatschap

De grote sv Die Haghe online Disco Bingo!

08-05-2020
A.s. zaterdag heeft Die Haghe een unicum te pakken, de eerste Die Haghe Online Disco Bingo. En een gedeelte van de opbrengst gaat regelrecht naar de club. Jij een toffe zaterdagavond met de ...

Trainingen jeugd gaan van start! ***Update Keepers***

29-04-2020
Zaterdag starten de trainingen voor de selectieteams van de onderbouw. Vanaf maandag kunnen alle jeugdteams weer het veld op

Update over de start van de trainingen voor de jeugd

27-04-2020
Er is hard gewerkt aan een plan van aanpak voor het opstarten van de trainingen

Update over Corona / 21 april 2020 / NEW: ENGLISH BELOW

21-04-2020
Bestuursbrief over de versoepeling van Corona-regels en eerder genomen (financiële) maatregelen / Message by the Board; below the Dutch message

COVID-19/Corona update 23 maart / update

23-03-2020
bericht van het bestuur over getroffen financiële maatregelen / information on additional financial measures, taken by the board (see below)
Pagina 1 van 169  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Geef je nu op als vrijwilliger, we hebben een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe