DIE HAGHE 1 - HVV 1

24-08-2019, 14:30 uur
Toernooi | Meer Die Haghe 1 >

DIE HAGHE 2 - VITESSE DELFT 2

24-08-2019, 12:00 uur
Toernooi | Meer Die Haghe 2 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

Westlandia 3 - Die Haghe 2: 3 - 3 (ruststand: 3 - 1)

05-05-2019 15:27 - Senioren

"We moeten ons zelf vandaag belonen!" Dat is de boodschap van trainert Rob. Naast keeper Tomas spelen we met Niels van Zet (DHJO19-1) in de basis op rechtsback. Tom van Nispen (DH3) helpt ons wederom in het centrum achterin samen met Rody. Steven staat op linksback en het middenveld bestaat uit Nick, Ritchie, Mick, Calvin en Jamie (DH3). Yoran start als enige diepe spits. De bank is verder bezet met Thomas van der Starre, Diego de Zwart (DH3) en drie talenten van de DHJO17-1: Trainer Mark Rijpstra samen met zijn 'pupillen' Joey en Jesse.

De eerste kans is voor Westlandia, maar wij kunnen het schot gelukkig blokken. Daarna heeft Steven in de 12e minuut een actie van achteruit in petto. Steven passt op Ritchie en Ritchie speelt Yoran weer aan. Yoran maakt een mooie actie en weet tussen twee verdedigers door de vrije ruimte in de zestien te benutten. Vervolgens schuift hij beheerst de 0-1 binnen. Yes! Dat is een lekker begin. Wij houden de druk er op en in 20e minuut maken wij bijna de 0-2. Maar we hebben pech. Steven knalt keihard vanaf de rand zestien tegen de lat. Oeff. Dat is jammer zeg. In de 25e minuut is daar een grote kans voor Westlandia, maar wij lijken de bal toch nog van onze doellijn te redden. Maar ojee, toch niet. Wat een hutsekluts is dat. Deze goal staat wel op nummer één in de categorie van meest knullige tegengoals ooit. 1-1. Daarna gaat het in de 32e minuut weer mis. Wij krijgen de bal niet lekker weg achterin en we tikken een speler van Westlandia van achter aan in het strafschopgebied. Penalty en 2-1 achter. We zijn het nu even helemaal kwijt en we laten te veel het koppie hangen met deze tegenslag. Westlandia heeft het momentum en verzilvert dat momentum ook nog met een derde doelpunt. Een mooie pass wordt middels een slepende beweging om Tomas heen beheerst afgemaakt: 3-1.

In de rust wisselt Rob drie spelers en brengt hij de mannen van DHJO17-1. Mark Rijpstra voor Rody, Joey voor Mick en de snelle Jesse op rechts voor Jamie. Binnen de minuut hebben we in de tweede helft eerst mazzel. Een lange hoge bal van achteruit wordt onderschept en Westlandia lijkt de 4-1 te maken met net zo'n hutsekluts als de tweede goal. Maar gelukkig kan Tomas al liggende op de doellijn de bal nog vangen. Het blijft 3-1. Maar dan is welletjes moet Jesse gedacht hebben. Want in de 51e minuut komt Jesse goed en snel door op rechts. Hij geeft de bal hard en strak voor en daar kan Nick wel mee uit de voeten, want hij loopt hard de 3-2 binnen. Hoppa, de aansluittreffer is daar! Nu hebben wij het momentum, want twee minuten later krijgt Jesse weer de bal aangespeelt. Wederom heeft Jesse een versnellende actie op rechts en weet hij de bal hard en laag voor te geven. Die bal lijkt eerst door iedereen gemist te worden maar dat is niet zo, want daar staat Ritchie op de goede plek. Hupsake 3-3 !! Nu d'rop en d'rover!!

In de 78e minuut schiet de ingevallen Diego na een mooie aanval via Yoran en Nick in de handen van de Westlandia keeper. Even later kan diezelfde Diego net niet genoeg kracht aan zijn kopbal meegeven waardoor de bal weer in de handen van de Westlandia keeper belandt. In de 85e minuut is daar uit een corner een scrimmage voor de goal van Westlandia. Tom van Nispen lijkt de bal binnen te koppen. Doellijntechnologie is niet aanwezig, maar de bal gaat er niet in. In de rebound schiet Nick met een hard gedrukt schot nog net naast. Oeff dat was bijna de winnende goal. Helaas breekt Tom bij zijn kopactie ook nog zijn neus. Sjonge sjonge wat een pech voor hem. Beterschap Tom.

D'rop lukte nog wel, maar d'rover niet meer, want de wedstrijd eindigt in 3-3. Die beloning waar trainert Rob het voor de wedstrijd over had, die beloning moeten we ons in de komende drie wedstrijden zelf gaan geven. De échte beslissende eindfase van de competitie is nu aangebroken en iedere speler zal zijn eigen (ver)ANTWOORD(elijkheid) moeten vinden op de vraag hoe graag hij die beloning wilt ontvangen. Leg dat antwoord niet buiten jezelf neer door te wijzen naar allerlei omstandigheden waar je eigenlijk toch geen invloed op hebt. Zoek het antwoord eerst bij jezelf. Hoe graag wil ik mezelf belonen? Hoe graag wil ik winnen? Hoe graag wil ik NIET degraderen? Wat heb ik daar voor over? In de wedstrijd? Op de trainingen? Ik geloof dat dit jeugdige Die Haghe 2 het antwoord weet te vinden tegen Deltasport, Victoria en VDL en dat we ons daarmee handhaven in de reserve 2e klasse!!

De stand onderin (nr12 degradeert rechtstreeks. Nrs 10 en 11 spelen P/D wedstrijden)

6. CWO2 19-22 doelsaldo -/- 17
7. VDL2 19-21 doelsaldo -/- 20
8. Quintus2 19-20 doelsaldo -/- 22
9. GDA2 19-19 doelsaldo -/- 16
10. Die Haghe2 19-18 doelsaldo -/- 25
11. Victoria2 19-16 doelsaldo -/- 13
12. Deltasport2 19-16 doelsaldo -/- 18


Oscar van Voskuilen
Alias Okki di Basta

 

Nieuws

Spelregelwijzigingen 2019 / 2020

20-08-2019
Spelregelwijzigingen 2019 / 2020 Een nieuw seizoen betekent altijd veranderingen in de spelregels. Dit zijn de zes meest in het oog springende wijzigingen,

Vanavond 20 aug. wordt het Zwart & Partners Netwerknotarissentoernooi vervolgd

20-08-2019
Dinsdag 20 aug. speelt Die Haghe 1 de 1e wedstrijd van het selectietoernooi om 19.30 uur tegen 2e klasser Vitesse Delft 1, de club waar trainer Wim de Jong in het verleden als speler en trainer ...

Vanavond 19 aug. start het Zwart & Partners Netwerknotarissentoernooi bij Die Haghe

19-08-2019
Het toernooi is een "selectietoernooi" voor 1e en 2e elftallen. Deelnemende verenigingen zijn H.V.V., Vitesse Delft, Voorschoten'97 en gastheer Die Haghe. Vanavond trappen de 2e elftallen om 19.30 ...

VRIJWILLIGE VUT-PLOEG GEZOCHT BIJ DIE HAGHE

19-08-2019
Bij onze vereniging werken wij met vele vrijwilligers. Echter wat nog ontbreekt, is een VUT-ploeg. Misschien is VUT-ploeg niet de juiste benaming want je hoeft niet met de VUT of gepensioneerd te ...

Die Haghe trotse winnaar I.M. Cees IJspeldertoernooi van Duno (update met verslag)

17-08-2019
Na de makkelijke 6-0 zege op ODB afgelopen dinsdag stond nu een "zwaardere" tegenstander op het programma en wel DHC uit Delft. Die Haghe won knap met 4-2 en daarmee het toernooi (update met verslag)

Die Haghe 1 opent het nieuwe seizoen op Ockenburgh tegen v.v. Brielle

17-08-2019
De KNVB heeft de indelingen en speelschema's van de A- en B-categorie beker- en competitiewedstrijden bekend gemaakt (zie de KNVB voetbalapp)

Start jeugdtrainingen 2019-2020

16-08-2019
Na hopelijk voor iedereen een fijne vakantie start aanstaande maandag (19 augustus) voor de meeste jeugdselectie teams de training. Nieuw is dat de meeste selectieteams drie maal per week zullen gaan trainen. In de meeste gevallen zal dit maandag, dinsdag en donderdag zijn.

Zorg weer voor een herkenbare pasfoto op je spelerspas

14-08-2019
Vanaf nu is het weer mogelijk om zelf de spelerspasfoto op de digitale spelerspas te wijzigen via de Wedstrijdzaken-app of Voetbal.nl-app. Elk spelend lid van de vereniging moet voor het begin van komend seizoen, maar uiterlijk 31 oktober een correcte spelerspasfoto hebben.

Die Haghe wint ruim van ODB (6-0) op toernooi van Duno (update)

14-08-2019
Die Haghe is de serie oefen- en bekerwedstrijden voortvarend gestart. Op het I.M. Cees IJspelder toernooi van gastheer Duno werd de zondag 3e klasser ODB met duidelijke cijfers aan de kant geschoven.

HAAGSE VOETBAL ACADEMIE ZOMERKAMPEN!

13-08-2019
Op 27/28/29 augustus vinden bij sv Die Haghe weer de Haagse Voetbal Academie (voorheen Juzzt Football Academy) voetbalkampen plaats.
Pagina 1 van 153  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Geef je nu op als vrijwilliger, we hebben een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe