DIE HAGHE 1 - HONSELERSDIJK 1

25-05-2019, 14:30 uur
comp | Meer Die Haghe 1 >

DIE HAGHE 2 - VDL 2

25-05-2019, 12:00 uur
comp | Meer Die Haghe 2 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

Die Haghe 2 - GDA 2: 1 - 1 (ruststand: 0 - 0)

10-03-2019 10:24 - Senioren

Vandaag treden we aan tegen directe concurrent GDA2. Na twee kansloze verliespotten tegen Vitesse Delft en CWO moet er vandaag toch echt weer een keertje gewonnen worden. Het is belangrijk dat we uit dat dippie komen.

Die Haghe 2 zonder de nog altijd geblesseerde Koen - ik ga naar Rotterdam verhuizen - van den Hoogen, Tristan Terlouw, Mick Zuidwijk en Thomas van der Starre. Maar mét Raymond Beekhuizen die de op vakantie zijnde 'Haar naam is Laura' foutloos vervangt en mét Hans Floor die weer zo goed is de vlaggert op te pakken.

Tom van Nispen en Big Stanley staan achterin met Rody i.p.v. Timo op rechts en Yoren op linksachter. Tomas staat zoals altijd in het goal. Het middenveld is sterk bezet met Steven, Calvin, Mick en Ritchie. Yoran en Nick staan voorin. Quido, Virgil, Shently en David staan in de wissel.

GDA begint sterk en krijgt tot drie keer een corner, maar echt heel gevaarlijk wordt het niet. Na 10 min. krijgen wij de eerste kans. Ritchie doet een beetje kappen en draaien maar zijn rollertje gaat net naast. Het is voor beide partijen moeilijk voetballen met die harde wind en in de 18e min is daar een prima combinatie op links tussen Nick en Mick. Mick geeft knap voor maar Yoran kopt hard over.

In de 28e min lijken we op een 1-0 voorsprong te komen door een mooie goal van Ritchie die beheerst afrond. De scheids ziet de GDA vlaggert wel staan maar besluit de goal in eerste instantie toch goed te keuren. Maar zo vriendelijk als de scheids is gaat hij toch maar even een praatje maken met de vlaggert van GDA. Het gevolg is dat de scheids de goal toch maar heel vriendelijk afkeurt wegens vermeend buitenspel.

Het is wel duidelijk dat wij gevaarlijker zijn en meer op de helft van GDA te vinden zijn. Maar het overwicht resulteert nog niet in doelpunten. Tot de 33e minuut. Daar is de 1-0. Maar ook deze goal wordt afgekeurd. Er gebeurt ogenschijnlijk weinig maar een struikelpartijtje in het 5 meter gebied is toch reden genoeg om de goal weer af te keuren. Pfff. Zo blijft het bij een 0-0 ruststand waarbij wij bijna niets weggegeven hebben achterin.

In de tweede helft komt GDA lijkt beter uit de startblokken, want de eerste paar minuten krijgen we de bal niet lekker weg, maar in de 52e minuut krijgen wij een heel mooie kans. Er is een uitval via Yoran en Steven op rechts en Steven geeft een mooie pass op Nick. Nick komt vanaf het midden opstormen en schiet vanaf iets buiten de zestien op goal. De bal gaat via de vingertoppen van de GDA keeper op de lat. De corner loopt helaas op niks uit.

Maar dan is daar na ongeveer een uur spelen eindelijk de verdiende 1-0. Een ingooi op rechts waait lekker mee met de wind mee en Nick weet de bal op Calvin te passen. Calvin weet de bal mooi in de linkerhoek van het goal te prikken. Hoppa. Eindelijk 1-0.

Vlak daarna krijgen we nog een grote kans, maar Nick schiet net te snel en schiet over. Weer even later is in de 65e minuut Steven snel weg op rechts, maar een GDA speler houdt hem overduidelijk vast en trekt Steven aan zijn shirt naar beneden. Het blijkt de tweede gele kaart te zijn voor de GDA speler en zo komen we met nog 25 minuten te spelen tegen 10 man te spelen. Even later valt Calvin uit. Toch weer last van zijn lies. David komt er voor hem in. Verder valt ook Shently in voor Mick en Virgil voor Ritchie.

Ondanks het feit dat we tegen 10 man staan lijken we een beetje in te kakken. GDA krijgt steeds meer corners over en weer. De spanning neemt toe, want deze drie punten zijn o zo belangrijk. Steven krijgt nog flinke tik op de enkel, maar in deze fase en strijd van de wedstrijd is er geen sportiviteit meer om de bal uit te trappen. GDA doet er alles aan om die gelijkmaker nog te maken. En in blessure tijd krijgen we pardoes die deksel nog op onze neus ook. GDA krijgt de zoveelste corner en deze wordt ergens bij onze eerste paal ingekopt. Volgens ook nog eens via iemands rug. Sjonge jonge. Zijn we er toch ingetuind. Doodziek en de chagrijnigheid overheerst. Het is wel een tijd geleden dat ik zo chagrijnig van een gelijkspel was. Dan kun je beter maar gewoon kansloos verliezen met 5-1 of 4-1. Maar goed, toch een punt. Tot slot de (GDA) spreuk van de dag: niet ouwehoeren maar lopen!

Oscar van Voskuilen
Alias Okki di Basta

Nieuws

De “oude rivalen” Die Haghe en Honselersdijk als mooi afsluitend affiche op Ockenburgh

23-05-2019
Die Haghe en Honselersdijk zagen elkaar als promovendi voor het eerst bij elkaar in de 1e klasse B op zaterdag 13 oktober 2018. Die Haghe won nipt met 0-1 door een doelpunt van Robin Laming. Die ...

MO17-1 haalt finale HAAGLANDEN CUP (Die Haghe MO17-1 – DSO MO17-1, 4-1)

23-05-2019

Sportsignaal radio verslaat a.s. zaterdag Die Haghe - Honselersdijk

21-05-2019
Sportsignaal radio komt zaterdag verslag doen van de wedstrijd : Die Haghe - Honselersdijk

Verkiezing Club van het Jaar 2019: Stem op sv Die Haghe

21-05-2019
Onze club sv Die Haghe is een bijzondere club. Op onze prachtige locatie direct achter de Haagse duinen gaan sportieve prestaties en gezelligheid hand in hand. En dat al bijna 100 jaar! Onze leden ...

Donderdag 23 mei: de laatste Di Sopra Pasta maaltijd van dit seizoen

21-05-2019
Italiaans restaurant Di Sopra verzorgt komende donderdag weer een pastamaaltijd voor de mannen en vrouwen selectiespelers.

Huldiging Jeugdkampioenen op zaterdag 25 mei

20-05-2019
Zaterdag 25 mei direct na afloop van de wedstrijd van ons 1ste elftal tegen Honselersdijk zullen de kampioenen van het huidige seizoen worden gehuldigd.

Woensdag 22 mei laatste keeperstraining voor de jeugdafdeling

20-05-2019

Trainers / teamouders / leiders: inleveren materialen op woensdag 29 mei

20-05-2019
Inleveren materialen!

Victoria’04 2 - Die Haghe 2: 2 – 3 (ruststand: 1 - 1)

20-05-2019
Die Haghe 2 speelt zich definitief veilig na een ware thriller tegen Victoria 2, waar in de slotfase met 2-3 wordt gewonnen.

Die Haghe haalt uit in- en tegen Brielle (1-5) en speelt ook volgend seizoen weer 1e klasse

18-05-2019
In een wedstrijd met een bizar scoreverloop deed Die Haghe wat het moest doen en speelde zich helemaal veilig. Terwijl de thuisploeg het betere van het spel had scoorde Die Haghe er lustig op los, ...
Pagina 1 van 150  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Geef je nu op als vrijwilliger, we hebben een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe