HPSV VR1 - DIE HAGHE VR1

27-03-2019, 20:00 uur
HVT | Meer Die Haghe VR1 >

VELO VR1 - DIE HAGHE VR1

30-03-2019, 13:30 uur
comp | Meer Die Haghe VR1 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

Die Haghe wint knap de derby van Forum Sport met 1-0

10-03-2019 22:54 - Senioren

Lees het verslag van Kees de Groot op Haaglanden Voetbal
www.haaglandenvoetbal.nl/2019/03/10/zaterdag-1b-bas-drost-houdt-opnieuw-nul-voor-die-haghe

en lees het onderstaand verslag op Haags Amateurvoetbal
www.hethaagsamateurvoetbal.nl/laatste-nieuws/22925/die-haghe-wint-vecht-wedstrijd

 

Die Haghe wint 'vecht wedstrijd'

door Nico Mos

Den Haag – Trainer Wim de Jong was vorige week aandachtig toeschouwer bij de inhaalwedstrijd Delta Sport – Forum Sport (1-1). Hij zag toen hoe hij Forum Sport moest bespelen. Alles werd zaterdag uit de kast getrokken om Forum Sport niet aan het voetballen te laten komen. Gevolg? 1-0 winst op de Voorburgers.

En aanvankelijk startte Forum Sport goed. Het begin was sowieso flitsend, want de aanvallen van Forum Sport werden direct gecounterd door Die Haghe. Overigens echte kansen bleven in die beginfase uit. Het veld was glad en zeker de kunstgrasbespelers uit Voorburg hadden zichtbaar moeite om combinatiespel te spelen.  Altijd zat er wel weer een voet of been tussen van Die Haghe. De formatie van trainer Wim de Jong speelde 90 minuten lang met een over-mijn-lijk-mentaliteit. En ze gingen tot het uiterste.

Toeval

Na pakweg 20 minuten kreeg Die Haghe een hoekschop, die aanvankelijk werd weggewerkt. Toch werd de bal opnieuw ingebracht in de doelgebied van Forum Sport. De bal kon niet gecontroleerd worden door de Forum Sport defensie, zodat de mee opgekomen verdediger Jeroen Brand de bal voor zijn voeten kreeg. Hij stond volkomen vrij en oog in oog met doelman Jurrian Jouvenaar. Hij schoot onberispelijk tegendraads de 1-0 op het bord. Een toevalstreffer dat wel. De treffer viel weliswaar uit de lucht, maar dit was tevens het sein aan Forum Sport dat er gescoord moest worden. Zeker omdat dit de eerste wedstrijd was van de derde periode.

De kansen waren, zeker voor rust, echter op één hand te tellen. Wat wel opviel was dat arbiter Gommans handen en ogen te kort kwam om diverse brandjes te blussen. De arbiter was enigszins te lankmoedig met kaarten anderzijds wilde hij niet voor elk opstootje kaarten uitdelen. Echter voor schwalbes had de beste man zeker één of twee keer extra geel kunnen trekken.

Super reflex

Na de rust werd een stormachtig Forum Sport verwacht, maar het tegendeel was waar. Forum Sport ging mee in de (fysieke) duels met Die Haghe en delfde daarin meestal het onderspit. Een echte kans was daar om de gelijkmaker te laten aantekenen. Een geweldig schot op het doel van Jordy de Bruin, halverwege de tweede heft, dwong doelman Bas Drost tot een super reflex. Ook twee kopballen zijn nog het vermelden waard.

Daarna is de Die Haghe sluitpost nooit meer echt in de problemen geweest. Die Haghe nam revanche voor de eerder in het seizoen opgelopen nederlaag in Voorburg (3-0). En Forum Sport, die vol gas wilde geven in de 3e periode, likt de wonden en hoopt zaterdag Brielle thuis wel aan de zegekar te binden.

Reacties

"Er moest geknokt worden"

"Tegen Westlandia twee weken geleden hebben wij het roer omgegooid. Drie nieuwe spelers erin en vijf posities in het team gewijzigd en er moest geknokt worden. Het was niet mooi, maar we hebben, niemand uitgezonderd, verschrikkelijk hard geknokt voor de overwinning. De eerste helft was van onze kant nog redelijk, maar na rust wisten we dat we het moeilijk zouden krijgen. Voorin hielden we geen bal meer vast en achterin was het vrouwen en kinderen eerst. Maar goed, we hebben Forum Sport met alle middelen bestreden, want voetballend zijn we gewoon minder", aldus een realistische kijk van trainer Wim De Jong.

"Een bar slechte en vervelende wedstrijd"

"Van beide kanten was het bar slecht. Maar ik moet naar mijn eigen team kijken. Dat wij verliezen van dit Die Haghe zegt meer over onze ploeg. Ik vond het een vervelende - en slechte wedstrijd. Het eerste kwartier lag er nog de ruimte, maar we deden daar te weinig mee. Een, twee spelers haalden een redelijk niveau, maar de rest was zwaar onder de maat. Geen inspiratie, weinig overtuiging, verkeerde keuzes, slordig, technische fouten, teveel tijd nodig. Ondanks dat je na rust constant druk uitoefent op Die Haghe hebben we maar twee, drie momenten gekend om echt toe te kunnen slaan.

Op die momenten ontbrak de echte scherpte. Ik ben zeker teleurgesteld. Het zat er gewoon niet in. Jammer dat op alle mogelijke manieren het tempo eruit werd gehaald. Dat is hun goed recht overigens, maar iets kordater optreden van de arbiter had van mij wel gemogen. Ik wist wat ons te wachten stond en vooraf heb ik alle aspecten benoemd. En toch staan we met lege handen", aldus een zwaar teleurgestelde Bas Steffens.

 

 

Nieuws

Klaverjasdrive 12 april 2019 - meld je nu aan! Update

25-03-2019
Update Klaverjasdrive, nog 10 plekken beschikbaar! Zie foto!

Die Haghe 2 - 's Gravenzande 3: 1 - 6 (ruststand: 0 - 2)

25-03-2019
Die Haghe 2/3-combinatie is kansloos tegen het goed voetballende 's-Gravenzande 3 en verliest afgetekend met 1-6.

Superstunt van Die Haghe: 3-1 winst op koploper Rijsoord

23-03-2019
De gehele week waren ze er al mee bezig en zelfs vlak voor de wedstrijd lieten de spelers van Die Haghe merken dat zij vol vertrouwen waren in een goed resultaat tegen de koploper Rijsoord, waar ...

“up-date Jeugdkamp”: NOG ENKELE PLAATSEN VOOR HET JEUGDKAMP BESCHIKBAAR.

21-03-2019
Precies 1 maand na de start van de inschrijfperiode voor het 44ste jeugdkamp staat de teller al op 59 inschrijvingen…..dit is boven alle verwachtingen en daar zijn we erg blij mee. Het maximale aantal deelnemers is 75, dus we hebben nog enkele plekjes te verdelen.

TOP Rooster, het nieuwe planningsysteem voor het Clubgebouw

21-03-2019
TOP Rooster, het nieuwe planningsysteem voor het Clubgebouw waarmee u bardiensten zelf kunt plannen.

Kan Die Haghe stunten tegen koploper Rijsoord?

21-03-2019
En waarom niet? Die Haghe is thans in betere doen dan ten tijde van de heenwedstrijd op 19 januari jl. welke kansloos met 6-0 werd verloren. Een aantal spelers uit de ziekenboeg van toen zijn ...

Sportsignaal radio verslaat a.s. zaterdag de wedstrijd Die Haghe - Rijsoord

21-03-2019
Sportsignaal radio komt a.s. zaterdag verslag doen van de wedstrijd : Die Haghe - Rijsoord Leo Pronk is de verslaggever

Die Haghe verliest in 7 minuten van Nootdorp in de Haaglanden Cup:2-3

20-03-2019
Een goed spelend Die Haghe maakte het Hoofdklasser Nootdorp (opnieuw) zeer lastig en het stond 7 minuten voor tijd nog met 2-0 voor. Als aanzet tot de verliespartij was er wederom een zware ...

HVC’10 2 - Die Haghe 2: 5 - 1 (ruststand: 3 - 1)

18-03-2019
Die Haghe 2 moet noodgedwongen roeien met nog meer jeugdige riemen en verliest ietwat geflatteerd met 5-1 van het goede HVC’10 2.

Die Haghe lijdt in Kloetinge een nipte nederlaag met perspectief: 1-0

17-03-2019
Een onverklaarbare scheidsrechtelijke dwaling bezorgde de thuisploeg onverwachts een strafschop waardoor Die Haghe tegen een onverdiende 1-0 nederlaag opliep al hadden de Ockenburghers ook ...
Pagina 1 van 146  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Geef je nu op als vrijwilliger, we hebben een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe