DIE HAGHE 1 - HONSELERSDIJK 1

25-05-2019, 14:30 uur
comp | Meer Die Haghe 1 >

DIE HAGHE 2 - VDL 2

25-05-2019, 12:00 uur
comp | Meer Die Haghe 2 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

Die Haghe wint knap de derby van Forum Sport met 1-0

10-03-2019 22:54 - Senioren

Lees het verslag van Kees de Groot op Haaglanden Voetbal
www.haaglandenvoetbal.nl/2019/03/10/zaterdag-1b-bas-drost-houdt-opnieuw-nul-voor-die-haghe

en lees het onderstaand verslag op Haags Amateurvoetbal
www.hethaagsamateurvoetbal.nl/laatste-nieuws/22925/die-haghe-wint-vecht-wedstrijd

 

Die Haghe wint 'vecht wedstrijd'

door Nico Mos

Den Haag – Trainer Wim de Jong was vorige week aandachtig toeschouwer bij de inhaalwedstrijd Delta Sport – Forum Sport (1-1). Hij zag toen hoe hij Forum Sport moest bespelen. Alles werd zaterdag uit de kast getrokken om Forum Sport niet aan het voetballen te laten komen. Gevolg? 1-0 winst op de Voorburgers.

En aanvankelijk startte Forum Sport goed. Het begin was sowieso flitsend, want de aanvallen van Forum Sport werden direct gecounterd door Die Haghe. Overigens echte kansen bleven in die beginfase uit. Het veld was glad en zeker de kunstgrasbespelers uit Voorburg hadden zichtbaar moeite om combinatiespel te spelen.  Altijd zat er wel weer een voet of been tussen van Die Haghe. De formatie van trainer Wim de Jong speelde 90 minuten lang met een over-mijn-lijk-mentaliteit. En ze gingen tot het uiterste.

Toeval

Na pakweg 20 minuten kreeg Die Haghe een hoekschop, die aanvankelijk werd weggewerkt. Toch werd de bal opnieuw ingebracht in de doelgebied van Forum Sport. De bal kon niet gecontroleerd worden door de Forum Sport defensie, zodat de mee opgekomen verdediger Jeroen Brand de bal voor zijn voeten kreeg. Hij stond volkomen vrij en oog in oog met doelman Jurrian Jouvenaar. Hij schoot onberispelijk tegendraads de 1-0 op het bord. Een toevalstreffer dat wel. De treffer viel weliswaar uit de lucht, maar dit was tevens het sein aan Forum Sport dat er gescoord moest worden. Zeker omdat dit de eerste wedstrijd was van de derde periode.

De kansen waren, zeker voor rust, echter op één hand te tellen. Wat wel opviel was dat arbiter Gommans handen en ogen te kort kwam om diverse brandjes te blussen. De arbiter was enigszins te lankmoedig met kaarten anderzijds wilde hij niet voor elk opstootje kaarten uitdelen. Echter voor schwalbes had de beste man zeker één of twee keer extra geel kunnen trekken.

Super reflex

Na de rust werd een stormachtig Forum Sport verwacht, maar het tegendeel was waar. Forum Sport ging mee in de (fysieke) duels met Die Haghe en delfde daarin meestal het onderspit. Een echte kans was daar om de gelijkmaker te laten aantekenen. Een geweldig schot op het doel van Jordy de Bruin, halverwege de tweede heft, dwong doelman Bas Drost tot een super reflex. Ook twee kopballen zijn nog het vermelden waard.

Daarna is de Die Haghe sluitpost nooit meer echt in de problemen geweest. Die Haghe nam revanche voor de eerder in het seizoen opgelopen nederlaag in Voorburg (3-0). En Forum Sport, die vol gas wilde geven in de 3e periode, likt de wonden en hoopt zaterdag Brielle thuis wel aan de zegekar te binden.

Reacties

"Er moest geknokt worden"

"Tegen Westlandia twee weken geleden hebben wij het roer omgegooid. Drie nieuwe spelers erin en vijf posities in het team gewijzigd en er moest geknokt worden. Het was niet mooi, maar we hebben, niemand uitgezonderd, verschrikkelijk hard geknokt voor de overwinning. De eerste helft was van onze kant nog redelijk, maar na rust wisten we dat we het moeilijk zouden krijgen. Voorin hielden we geen bal meer vast en achterin was het vrouwen en kinderen eerst. Maar goed, we hebben Forum Sport met alle middelen bestreden, want voetballend zijn we gewoon minder", aldus een realistische kijk van trainer Wim De Jong.

"Een bar slechte en vervelende wedstrijd"

"Van beide kanten was het bar slecht. Maar ik moet naar mijn eigen team kijken. Dat wij verliezen van dit Die Haghe zegt meer over onze ploeg. Ik vond het een vervelende - en slechte wedstrijd. Het eerste kwartier lag er nog de ruimte, maar we deden daar te weinig mee. Een, twee spelers haalden een redelijk niveau, maar de rest was zwaar onder de maat. Geen inspiratie, weinig overtuiging, verkeerde keuzes, slordig, technische fouten, teveel tijd nodig. Ondanks dat je na rust constant druk uitoefent op Die Haghe hebben we maar twee, drie momenten gekend om echt toe te kunnen slaan.

Op die momenten ontbrak de echte scherpte. Ik ben zeker teleurgesteld. Het zat er gewoon niet in. Jammer dat op alle mogelijke manieren het tempo eruit werd gehaald. Dat is hun goed recht overigens, maar iets kordater optreden van de arbiter had van mij wel gemogen. Ik wist wat ons te wachten stond en vooraf heb ik alle aspecten benoemd. En toch staan we met lege handen", aldus een zwaar teleurgestelde Bas Steffens.

 

 

Nieuws

De “oude rivalen” Die Haghe en Honselersdijk als mooi afsluitend affiche op Ockenburgh

23-05-2019
Die Haghe en Honselersdijk zagen elkaar als promovendi voor het eerst bij elkaar in de 1e klasse B op zaterdag 13 oktober 2018. Die Haghe won nipt met 0-1 door een doelpunt van Robin Laming. Die ...

MO17-1 haalt finale HAAGLANDEN CUP (Die Haghe MO17-1 – DSO MO17-1, 4-1)

23-05-2019

Sportsignaal radio verslaat a.s. zaterdag Die Haghe - Honselersdijk

21-05-2019
Sportsignaal radio komt zaterdag verslag doen van de wedstrijd : Die Haghe - Honselersdijk

Verkiezing Club van het Jaar 2019: Stem op sv Die Haghe

21-05-2019
Onze club sv Die Haghe is een bijzondere club. Op onze prachtige locatie direct achter de Haagse duinen gaan sportieve prestaties en gezelligheid hand in hand. En dat al bijna 100 jaar! Onze leden ...

Donderdag 23 mei: de laatste Di Sopra Pasta maaltijd van dit seizoen

21-05-2019
Italiaans restaurant Di Sopra verzorgt komende donderdag weer een pastamaaltijd voor de mannen en vrouwen selectiespelers.

Huldiging Jeugdkampioenen op zaterdag 25 mei

20-05-2019
Zaterdag 25 mei direct na afloop van de wedstrijd van ons 1ste elftal tegen Honselersdijk zullen de kampioenen van het huidige seizoen worden gehuldigd.

Woensdag 22 mei laatste keeperstraining voor de jeugdafdeling

20-05-2019

Trainers / teamouders / leiders: inleveren materialen op woensdag 29 mei

20-05-2019
Inleveren materialen!

Victoria’04 2 - Die Haghe 2: 2 – 3 (ruststand: 1 - 1)

20-05-2019
Die Haghe 2 speelt zich definitief veilig na een ware thriller tegen Victoria 2, waar in de slotfase met 2-3 wordt gewonnen.

Die Haghe haalt uit in- en tegen Brielle (1-5) en speelt ook volgend seizoen weer 1e klasse

18-05-2019
In een wedstrijd met een bizar scoreverloop deed Die Haghe wat het moest doen en speelde zich helemaal veilig. Terwijl de thuisploeg het betere van het spel had scoorde Die Haghe er lustig op los, ...
Pagina 1 van 150  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Geef je nu op als vrijwilliger, we hebben een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe