NIEUWERKERK MO17-1 - DH MO17-1

Die Haghe knokt maar verliest toch van RVVH: 1-2

09-02-2019 18:11 - Senioren

Zware oogblessure Sebastiaan van der Starre overschaduwt nederlaag Die Haghe

Het gebeurde in blessuretijd toen Die Haghe nog één keer wilde aanzetten voor een slotoffensief. Tijdens een kopduel raakte Sebastiaan van der Starre zwaar geblesseerd en bleef minutenlang muisstil liggen. Na enige tijd kon de ongelukkige Die Haghe-speler met een brancard worden afgevoerd naar de verzorgingsruimte van Die Haghe in afwachting van de ambulance.

Tekst: Kees de Groot

Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat Sebastiaan van der Starre een gebroken oogkas en jukbeen heeft opgelopen en aanstaande maandag zal worden geopereerd. Voor hem is het seizoen in ieder geval afgelopen.

Het was het sombere einde van een wedstrijd waarin een sterk gewijzigd RVVH (met twee versterkingen in de winterstop) met de rust een veilige 0-2 voorsprong had genomen, maar waarin Die Haghe met veel elan en teamspirit zich in de tweede helft terugvocht in de wedstrijd en via Mark van Kippersluijs terugkwam tot 1-2. Maar meer was er voor Die Haghe niet te halen.

Improviseren

Trainer Wim de Jong (foto) moest al enorm improviseren om het aantal geblesseerden en afwezigen op te vangen. Maar liefst zes basisspelers ontbraken in verband met werk en blessures. Sami Aoulad Said, vorige week nog uitblinker tegen Portugaal ontbrak wegens een ontsteking in de knie. Yannick Nyanor, Peter de Kleer en Arnout Ooijevaar ontbreken al langer vanwege een blessure. Sander de Jong en Tony Bergsma waren afwezig in verband met een werkvakantie.

Aanwinsten

In de eerste helft was RVVH de bovenliggende partij en de twee aanwinsten lieten zien dat zij daadwerkelijk versterkingen zijn voor RVVH. De 0-1 was een prachtige combinatie dwars door het centrum van Die Haghe en keurig afgerond door Gino Boers. Die Haghe leek de schade te kunnen beperken tot aan de rust maar in de 45e minuut werd de rebound uit een knal op de lat door Sprangemeijer afgerond door Konemann.

Oppeppen

In de rust wist trainer Wim de Jong zijn ploeg toch weer op te peppen en waar RVVH misschien dacht er al te zijn kwam Die Haghe heel goed terug in de wedstrijd. In de 54e minuut slalomde Mark van Kippersluijs na een inworp van Mitchell de Bas door de defensie van RVVH en prikte de 1-2 achter doelman Danny Spelde.

Nu was Die Haghe de bovenliggende partij en dan moet de bal een keer goed vallen in de zestien meter maar zover kwam het niet voor de dappere en hardwerkende Ockenburghers die strijdend ten onder gingen.

In de stand veranderde er niets alleen kwam RVVH door die winst drie punten dichterbij. De competitie is nog lang en het is te hopen dat trainer Wim de Jong weer snel kan beschikken over een voltallige selectie.

(c) Haaglanden Voetbal

CWO 2 - Die Haghe 2: 5-1 (ruststand: 2-1)

17-02-2019
Die Haghe 2 wordt weggespeeld in Vlaardingen en moet de rest van het seizoen echt uit een ander vaatje gaan tappen.

Die Haghe speelt zich na de 3-0 nederlaag tegen SHO niet uit de gevarenzone

16-02-2019
Door doelpunten vlak voor rust (39e min), vlak na rust (47e min) en vlak voor tijd (88e min) verloor Die Haghe kansloos van de huidige nr.2, SHO en zal het zaterdag thuis tegen Westlandia weer het ...

Vertrektijd bus naar SHO, Oud Beijerland

15-02-2019
De bus naar de uitwedstrijd tegen SHO in Oud Beijerland vertrekt om 12.05 vanaf de Wijndaelerweg.

Planning trainingen en wedstrijden voorjaarsvakantie jeugd

13-02-2019

Die Haghe 2 - Vitesse Delft 3: 1-4 (ruststand: 1-1)

11-02-2019
Die Haghe 2 ziet hoop op goed resultaat tegen Vitesse Delft 3 in de tweede helft weggeblazen worden.

Start Techniektraining sv Die Haghe tweede periode

11-02-2019
Op vrijdag 8 maart start Die Haghe met de tweede reeks techniek trainingen voor eigen jeugdleden, jongens en meisjes, in de leeftijdscategorie JO8-JO13.

Sportsignaal radio doet a.s. zaterdag verslag van de wedstrijd Die Haghe - RVVH

05-02-2019
Sportsignaal radio komt a.s. zaterdag verslag doen van de wedstrijd : Die Haghe - RVVH Leo Pronk is de verslaggever

Inning vrijwilligersbijdrage

04-02-2019
Inning vrijwilligersbijdrage vindt deze week plaats.

Die Haghe pakt punt bij Portugaal

02-02-2019
Een collectief weer sterk Die Haghe heeft een verdiend punt gepakt in de uitwedstrijd bij Portugaal