DIE HAGHE 1 - HONSELERSDIJK 1

25-05-2019, 14:30 uur
comp | Meer Die Haghe 1 >

DIE HAGHE 2 - VDL 2

25-05-2019, 12:00 uur
comp | Meer Die Haghe 2 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

In memoriam Aad Reek

04-12-2018 15:55 - Algemeen

De mens
Op 1 september 1956 kwam Aad Reek zich aanmelden bij sv Die Haghe. De club speelde toen op het oude Ockenburgh, waar het huidige veld 6 het hoofdveld was op een winderige kale vlakte met 19 velden. De club vertrok er in 1957 en kwam er in 1975 weer terug op een volledig gerenoveerd sportpark. Bij sv Die Haghe zou Aad nooit meer weggaan. Tot de dood ons scheidt. Op dit moment is er één lid van Die Haghe langer bij de vereniging dan Aad was. Net ruim drie maanden was hij 18 jaar toen hij overkwam van Quick, omdat zijn ouders niet wilden dat hij op zondag ging voetballen. En Die Haghe had nu eenmaal de naam van een christelijke voetbalvereniging. Hij verhuisde met zijn ouders naar Zoetermeer, maar bleef bij Die Haghe. Hij werd in de loop der jaren vader van twee zoons die vele jaren later bij de club gingen voetballen. Robert in 1978 (9 jaar oud), dit jaar dus 40 jaar bij de club en André in 1999 (volgens de ledenadministratie). André speelt nog steeds en Robert is sinds 2011 noodgedwongen niet spelend lid en een trouwe volger van zijn broer en ons senioren vlaggenschip.

De Voetballer
Toen ik lid werd speelde hij in het eerste. We gingen als junioren altijd de thuiswedstrijden kijken van het eerste. Aad was een slimme speler. Een middenvelder die precies wist waar hij moest lopen. Maar ook wist wanneer er even niet gevoetbald moest worden. Dan werd er zonder een spier te vertrekken een kekie uitgedeeld. Verder een bescheiden mens in het veld. Het elftal miste hem pas als hij niet meedeed.

Toen ik net uit de jeugd kwam en niet bedacht was op tackelende en schoppende tegenstanders zei hij (samen met een ouder maatje) altijd tegen mij: "Niet reageren hij komt wel aan de beurt". En bij een gunstige gelegenheid was de dader uit de wedstrijd geholpen.

Met scheidsrechters had hij niet veel. Die mannen hadden thuis niets te vertellen en gingen op het veld de baas spelen. Menig scheidsrechter kreeg dit te horen op een soms beste scherpe cynische manier.

Later kwam hij terecht in het door Wim Snoek geleide veteranen elftal. Een paar jaar lang een weekend met alle voetballers en hun gezinsleden naar vakantiepark de Weerterbergen. Het was het toenmalige achtste elftal van Die Haghe. In dat elftal blies Aad zijn partijtje altijd vreugdevol mee. Op een gegeven moment kwam de sleet er in en stopte het voetbal.

De clubman
In de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw was de voetbaltoto nog helemaal van de sportverenigingen. Die hadden zo hun sigarenboeren en kruideniers waar je formulieren kon invullen. De formulieren werden opgehaald door verenigingsfunctionarissen en vrijdagsavonds verwerkt en naar de KNVB gebracht. Later kwam daar de lotto bij. Onder leiding van Wim Snoek en bij hem thuis in een enorm rookhol, eerst achter en later boven de Nutsspaarbank, had zich een clubje mensen verzameld die die inkomstenbron van Die Haghe in stand hield. Op het hoogtepunt bracht dat 10.000 Hollandse guldens per jaar op voor de vereniging. Aad die ook wel van een sigaartje hield was met Hans Groenenberg, Jan Mevius, Gerard Wens, Piet "peuk" Rietkerk, Gerard Snijders en ondergetekende hier debet aan. Toos Wens verzorgde de koffie. Alleen Aad waagde zich nooit in dat rookhol. Hij leverde zijn op werk vergaarde formulieren hoogst persoonlijk bij Wim Snoek af en ging naar huis. Het was tenslotte weekend. Aan alle goede dingen komt kennelijk een eind want de Lotto werd na zo'n 20 jaar bij de verenigingen weggehaald. Hans Wolters toenmalig voorzitter rekende ons voor dat we bij elkaar een miljoen gulden hadden opgehaald in al die jaren.

Aad is nog een tijdje jeugdleider geweest

Heeft nog een tijdje de ledenadministratie gedaan. Overgenomen van Nel de Wit. Dat ging nog met zo'n ouderwetse kaartenbak. Ieder lid had zijn kaartje. Deze bak is inmiddels gestald in het gemeente archief.

Hij is nog een lid geweest van de kascommissie en de clubhuiscommissie. In ons allereerste eigen onderkomen uit 1975.

Die Haghe introduceerde op een gegeven moment georganiseerd dames voetbal. Ze hadden in Aad een trouwe kijker. De dames moesten voor de competitie nogal eens een eind weg. Aad zorgde voor de financiering van de bus. Ook het eerste elftal wat regelmatig met de bus de eilanden op moest werd vaak met een bus gesponsord.

Hij sloeg geen week van het eerste over. Hij posteerde zich dan altijd achter het doel bij het verste hek en was hij de grootste fan van de scheidsrechter. Die man hoe goed hij ook floot kon er niets van. Na afloop handje schudden en alles was weer vergeten en werd er gezellig een biertje gedronken en even nagebabbeld.

Hij bezocht de wedstrijden van zijn zoons. Tot voor kort bij de veteranen want daar voetbalt André nog.

De laatste jaren ging het langzaam minder. Achteraf is dat makkelijk praten maar uiteindelijk bleek het toch dat de meest mensonterende ziekte met hem aan de haal was gegaan. De laatste paar maanden ging het heel hard minder. Na een val en een gebroken heup was het eigenlijk afgelopen.

Aad je hebt veel voor de vereniging gedaan en betekend. Ik hoop dat je de waardering hiervoor hebt gevoeld. Het lijkt me wel anders blijf je geen 62 jaar hangen. Namens de vereniging bedankt. Rust in vrede.

Theo de Wit

Nieuws

De “oude rivalen” Die Haghe en Honselersdijk als mooi afsluitend affiche op Ockenburgh

23-05-2019
Die Haghe en Honselersdijk zagen elkaar als promovendi voor het eerst bij elkaar in de 1e klasse B op zaterdag 13 oktober 2018. Die Haghe won nipt met 0-1 door een doelpunt van Robin Laming. Die ...

MO17-1 haalt finale HAAGLANDEN CUP (Die Haghe MO17-1 – DSO MO17-1, 4-1)

23-05-2019

Sportsignaal radio verslaat a.s. zaterdag Die Haghe - Honselersdijk

21-05-2019
Sportsignaal radio komt zaterdag verslag doen van de wedstrijd : Die Haghe - Honselersdijk

Verkiezing Club van het Jaar 2019: Stem op sv Die Haghe

21-05-2019
Onze club sv Die Haghe is een bijzondere club. Op onze prachtige locatie direct achter de Haagse duinen gaan sportieve prestaties en gezelligheid hand in hand. En dat al bijna 100 jaar! Onze leden ...

Donderdag 23 mei: de laatste Di Sopra Pasta maaltijd van dit seizoen

21-05-2019
Italiaans restaurant Di Sopra verzorgt komende donderdag weer een pastamaaltijd voor de mannen en vrouwen selectiespelers.

Huldiging Jeugdkampioenen op zaterdag 25 mei

20-05-2019
Zaterdag 25 mei direct na afloop van de wedstrijd van ons 1ste elftal tegen Honselersdijk zullen de kampioenen van het huidige seizoen worden gehuldigd.

Woensdag 22 mei laatste keeperstraining voor de jeugdafdeling

20-05-2019

Trainers / teamouders / leiders: inleveren materialen op woensdag 29 mei

20-05-2019
Inleveren materialen!

Victoria’04 2 - Die Haghe 2: 2 – 3 (ruststand: 1 - 1)

20-05-2019
Die Haghe 2 speelt zich definitief veilig na een ware thriller tegen Victoria 2, waar in de slotfase met 2-3 wordt gewonnen.

Die Haghe haalt uit in- en tegen Brielle (1-5) en speelt ook volgend seizoen weer 1e klasse

18-05-2019
In een wedstrijd met een bizar scoreverloop deed Die Haghe wat het moest doen en speelde zich helemaal veilig. Terwijl de thuisploeg het betere van het spel had scoorde Die Haghe er lustig op los, ...
Pagina 1 van 150  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Geef je nu op als vrijwilliger, we hebben een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe