DIE HAGHE 1 - WESTLANDIA 1

SEV 2 - DIE HAGHE 2

26-01-2019, 10:30 uur
Oefen | Meer Die Haghe 2 >

Deltasport 2 - Die Haghe 2: 2 - 4 (ruststand: 1-2)

04-11-2018 11:30 - Senioren

Op het mooie terrein met skihut achtige kantine en kleedkamers van Deltasport beginnen we net even wat later. Er is iets mis met het net. Maar na een acrobaten-act van Deltasport kunnen toch beginnen. Netjes gedaan.

We spelen met twee mannen van drie in basis. Diego de Zwart start linksachter en goodyoung Mark Kersten staat als rustige regelaar in het centrum achterin. De bank is verder goed gevuld met Jaimy, Rody, Yoran en Yoren.

In de 4e min zet Nick goed druk op keeper van Deltasport. Deze wordt een beetje zenuwachtig en schiet bal uit. Uit die inworp van Diego kan Nick de bal naar Thomas voorzetten en die is direct bij de les. Hoppa! Met een coole schuiver zet Thomas ons op voorsprong. 0-1.
Dat is een lekker begin. En al is er geen warme worst en zijn wel supporters om je heen.

In de 10e min is daar een combinatie binnen door tussen Diego en Richie, maar Richie schiet net naast. Kort daar op is Tristan weg op rechts maar zijn voorzet is niet goed genoeg en komt achter Thomas die daardoor net niet lekker genoeg kan uithalen. Toch is het een corner en uit die corner schiet Calvin met boogje tegen de lat.

We zijn sterker en blijven druk zetten en in de 14e minuut is daar een combinatie tussen Calvin en Thomas. Maar de steekpass van Thomas op Calvin is net ff te diep en de keeper kan de bal oprapen.
7 minuten later houdt Timo het overzicht op middenveld. Hij speelt Tristan aan die een goede voorzet geeft op Thomas. Maar Thomas kopt de bal net niet lekker genoeg in. De bal komt daarmee wel bij Richie die met een afzwaaier naast schiet.

Na een halfuurtje spelen is daar pardoes balverlies op met middenveld. Die gozer van Deltasport loopt door en haalt van afstand uit. De bal wordt ongelukkig via Mark van richting verandert en vliegt zomaar ineens het goal in. Het staat uit het niets 1-1.

Gelukkig zetten wij dat direct weer recht, want een minuut later maakt Richie de 1-2. Een hoge bal door het midden weet hij onder controle te krijgen en mooi af te ronden. Das lekker hoor weer zo snel op voorsprong!

In de 37e minuut schuift Mark van achter in en passt de bal mooi met zijn buitenkant op Thomas. Die komt alleen voor de keeper, maar de keeper komt er snel uit en redt. Vlak voor rust krijgen wij nog een buitenkansje. De keeper van Deltasport pakt een terugspeelbal in zijn handen en dat mag niet volgens de spelregels. Dus we krijgen een vrije trap in de zestien. Helaas gaan wij niet goed om met dit buitenkansje en blijft het 1-2.

Dan is daar opeens een opstootje. Diego wordt namelijk verdacht van tijdrekken zo vlak voor rust. En wat doe je dan als Deltasport zijnde? Juist, keelknijpen. 'Dat krijg je ervan als je tijd rekt', roept er nog een. De scheids staat er boven op maar handelt het voorval met een waarschuwing af. Enfin, met 1-2 gaan we rusten.

In de tweede helft gebeurd het eerste kwartier niet zo gek veel. Wel komt Jaimy er in voor Mick W. Even later is daar een harde charge op Tristan waarvoor de speler van Deltasport zijn terechte tweede gele kaart krijgt. Twee keer geel is rood en we staan met nog zo'n 20 minuten te spelen 10 tegen 11.

Vrijwel gelijk na die tweede gele kaart ontspoort een andere speler van Deltasport. Hij trapt Timo overduidelijk na na een verloren duel. Nu is de verder goed fluitende scheids wel daadkrachtig. Hij toont na dit incident weer een rode kaart. Timo kan daarbij ook nog even ondervinden hoe het is om net even wat minder adem te kunnen halen, maar het is wel 9 tegen 11.

Het laatste kwartier is een kwartier om ons koppetje erbij te houden en ons niet te laten provoceren. Want Deltasport gooit alle trucs in de strijd om ons ook een rode kaart te laten pakken. Gelukkig kunnen we alles heel houden en reageren we niet. Rody komt nog voor Timo, Yoran voor Thomas en Yoren voor de moegestreden Mark.

In de 81e minuut beslist Jaimy de wedstrijd. Vanuit een lange bal trekt Jaimy van rechts naar binnen en omspeelt de keeper. 1-3. Verder kunnen we door alle ruimte in de 90e minuut nog een aanval over meerdere schijven uitvoeren. De bal komt via Nick en Richie bij Diego terecht en die schiet via de binnenkant van de paal de 1-4 binnen. In de blessuretijd maakt Deltasport nog wel 2-4. Maar dit komt omdat wij te nonchalant worden en dachten dat het al tijd was.

En zo pakt Die Haghe 2 met een verdiende overwinning de volle buit in Vlaardingen en doet het met 6 gespeeld en 9 punten op een 5de plaats gewoon lekker mee!

Zaterdag 19 januari grasvelden 4,5, 6 en 8 hele dag afgekeurd

19-01-2019
De grasvelden 4,5,6 en 8 zijn de hele dag afgekeurd.

Velden afgekeurd

17-01-2019
Velden donderdag 17 januari afgekeurd. Kunstgrasschema voor donderdag in werking

Vandaag, woensdag 16 januari, geen keeperstraining!

16-01-2019

Zeg rente, wat doe je met mijn spaargeld?

16-01-2019
ING organiseert een informatiebijeenkomst Sparen + Beleggen op dinsdag 12 februari om 19.00 uur in het clubgebouw van sv Die Haghe.

Contributie inning uitbesteed

15-01-2019
Tijdens de laatste Algemene Leden Vergadering is besloten dat de contributie inning wordt uitbesteed. Ondanks herhaalde verzoeken via de site, via e-mail en berichten van club collect, de ...

Met de bus naar Rijsoord-Die Haghe

15-01-2019
Met de bus naar Rijsoord-Die Haghe

Cisca Bakker overleden

14-01-2019
Afgelopen weekend bereikte ons het trieste bericht dat na een kort ziekbed op vrijdag 11 januari Cisca Bakker is overleden.

Moeder eerste elftal keeper Bas Drost overleden

14-01-2019

Midwintertoernooi zondag 13 januari 2019

12-01-2019
Midwintertoernooi zondag 13 januari 2019

Sv Die Haghe start met Vrouwen 7-tal 30+

11-01-2019
De groei bij het vrouwen en meisjes voetbal zet ook in 2019 door. Naast 2 vrouwen teams en 8 meiden teams in elke leeftijdsklasse, start Die Haghe nu ook met een team in een vrouwen 7-tal competitie.