DH JO17 - PORTREE HIGHSCHOOL JO

26-06-2019, 19:30 uur
Oefen | Meer Die Haghe JO17 >

DH MO17 - PORTREE HIGHSCHOOL MO17

26-06-2019, 19:30 uur
Oefen | Meer Die Haghe MO17 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

Die Haghe 2 – Victoria’04 2: 2-0 (2-0)

07-10-2018 13:05 - Senioren

Na één verloren wedstrijd en één gelijkspel komt vandaag koploper Victoria'04 2 op bezoek.
Die Haghe 2 start met Sunny (links achterin) en Elysio (op het middenveld) in de basis. Verder start ook Hans Floor als vlaggert in de basis. Klasse Hans!

We hebben een bijzonder vriendelijke scheids die ons na ca 5 minuten spelen op een nette manier vraagt om de bidons langs de zijlijn weg te halen: "BIDONS WEGHALEN!!". Daarna vraagt hij ons op een soortgelijke manier de ietwat zachte ballen op te pompen: "BALLEN OPPOMPEN!!". Zeker met het verkeerde been uit bed gestapt, denk ik nog. Maar oké, dat kan een keertje gebeuren. "Stop je energie in je schoenen. Niet in de scheids" geeft wijze trainert Rob ons nog mee.

Tijdens de wedstrijd valt het direct op dat zowel Sunny als Elysio het team naar een hoger niveau kunnen tillen. Elysio is krachtig op het middenveld en na ca 10 minuten spelen geeft hij de bal voor. Via lat en paal belandt de bal op miraculeuze wijze niet in de goal. Het blijft 0-0. Even later een aanval via Nick en Yoran, maar Yoran knalt de bal van randje zestien net over het goal.

Het is genieten om te zien dat wij beter zijn, strijd leveren en er vol voor gaan. Vooral de gevechten op middenveld worden gewonnen.
Na 20 minuten neemt Sunny een route du soleil over links. Hij snelt een aantal tegenstanders voorbij en met een prachtige lange chip bal van afstand buiten de zestien veegt hij de bal langs de keeper het goal in: 1-0!

Helaas moet aanvoerder Nick na iets meer dan een half uur spelen het veld verlaten met een liesblessure. Hopelijk valt 't mee. Thomas (de trein) van der Starre valt in. Hij heeft vrijwel direct een goede actie. In de combinatie komt hij de zestien binnen. Ziet Yoran in de bal komen en Yoran legt de bal direct panklaar voor Koen. Koen, die normaal van den Hoogen is, is nu van den Lagen, want Koen weet de bal heel beheerst langs de keeper onderin het netje te schieten. Yes!! Dat is 2-0!

In de blessuretijd van de eerste helft kan Yoran er nog 3-0 van maken. Hij gaat van rechts schuin alleen op de keeper af en probeert de keeper met een lobje te verschalken. Maar helaas. Dat soort lobjes kan hij beter aan zijn vader overlaten, want het lobje mislukt jammerlijk.
We gaan dus met 2-0 rusten en ik loop naar de scheids en vraag hem wat hij wil drinken: "IS AL GEREGELD!!", antwoord hij.

In de rust geeft trainert Rob aan dat we na rust moeten blijven knallen. Het mag niet gebeuren dat we net als vorige week een 2-0 voorsprong uithanden geven. "We moeten dat gras in tweede helft blijven opvreten. Wandelen doen we wel naar de bar". Elysio gaat eruit en Appie komt erin
Na rust gaat Die Haghe 2 op dezelfde voet verder. Tristan gaat goed door op rechts en brengt Thomas in stelling. Hij schiet goed in, maar de keeper van Victoria'04 redt knap. Das wel een lekker begin zo. Even later is Yoran weer sterk aan de bal en met een technisch hoogstandje wurmt hij zich langs twee verdedigers. Hij houdt het hoofd cool en ziet wederom Thomas vrij langs de zestien staan. Thomas schiet. Maar net naast. Pfff. Helaas.

Na een uur spelen brengt onze keeper Tomas Zuidwijk knap redding. Hij weet een hard schot van Victoria'04 te keren en corner te tikken. Oeff, dat was bijna 2-1. Victoria wordt sterker en dringt meer en meer aan. De spanning neemt toe. Gelukkig hebben de spelers van Victoria'04 hun vizier niet scherp staan, want een aantal kansen en schoten op goal gaan steeds naast of over.

Na 65 minuten komt Rody voor Sunny en na hands op het middenveld krijgen wij een vrije trap mee. Die vrije trap komt hoog voor op het hoofd van Yoran. Maar hij raakt de bal niet vol met zijn voorhoofd en de bal gaat naast. Zo hebben we al een aantal keer verzuimd om er 3-0 van te maken en Victoria'04 de genadeklap uit te delen.

De spanning stijgt. Zeker als Victoria'04 in de 75e minuut toch 2-1 lijkt te maken. Maar vlaggert Hans Floor is scherp en constateert buitenspel. De vriendelijke scheids neemt het vlagsignaal over en het blijft dus 2-0.

Het lijkt er op dat het de laatste 15 minuten van de wedstrijd meer overleven wordt. Maar dat valt mee. Het is meer de spanning die langs de zijkant gaat overheersen.

Appie vuurt vanaf links nog twee harde schoten op het goal van Victoria'04 af. Maar net een paar metertjes naast. Verder scoren wij ook nog. De scheids wijst naar de middenstip, maar onze goal wordt na interventie van de vlaggert van Victoria'04 toch ook afgekeurd wegens buitenspel. In afgekeurde goals staat het daarmee gelijk.

Hoewel de zenuwen aan de zijkant toenemen hebben wij goed naar HBS gekeken, want we Houden Braaf Stand. Zelfs als wij in de 6e minuut van de blessuretijd nog een (terechte) penalty tegen krijgen houden wij stand. Het is niet de dag van Victoria'04, maar de dag van Die Haghe 2! Want met een keiharde knal belandt de penalty van Victoria'04 op de paal en daarmee komt er een einde aan een spannende, vermakelijke en heerlijke wedstrijd.

Hoppa!! De eerste drie punten zijn binnen!! Klasse mannen, volgende week weer!!

Oscar van Voskuilen
Alias Okkie di Basta

 

Nieuws

Twee nieuwe aanmeldingen voor de Club van 100

24-06-2019
Richard Kamps van Kamps Loodgietersbedrijf en de meiden van MO17-1 2019-2020 hebben zich aangemeld voor de Club van 100. Volg jij hun voorbeeld?

Maandag 24 juni jeugd trainingen afgelast *** Monday 24th of June youth training cancelled

23-06-2019
Vanwege de, te verwachten, hoge temperaturen zijn de trainingen voor de jeugd afgelast. Because of the, expected, high temperatures all youth training has been cancelled.

Mededelingen vanuit het bestuur

21-06-2019
Het hoofdbestuur heeft besloten om de besluiten genomen in haar overleg transparant te maken en te delen met de leden. Dit om een grotere betrokkenheid van de leden bij de vereniging te krijgen en ...

Twee Die Haghe teams in finale Haaglanden Voetbal Toernooi

17-06-2019
Op zaterdag 22 juni as. worden de finales van het Haaglanden Voetbal Toernooi gespeeld sportpark Houtrust bij Scheveningen. SV Die Haghe is in maar liefst twee finales vertegenwoordigd: De mannen van JO12-1 spelen tegen DHC JO12-1 en de meiden van MO17-1 nemen het op tegen ADO Den Haag MO16-1.

VRIJDAG 21 JUNI VRIJWILLIGERSAVOND *** GEEF DOOR OF JE KOMT ***

17-06-2019
Hierbij willen wij graag alle vrijwilligers die dit jaar hard hebben gewerkt uitnodigen voor een hapje en een drankje op vrijdag 21 juni in ons clubhuis.

Die Haghe 9 kampioen ! UPDATE

15-06-2019
Die Haghe 9 moest haar laatste competitiewedstrijd winnen en daarbij 4 doelpunten of meer maken om de naaste concurrent Verburch voor te blijven. Toen er bij de stand van 3-0 voor een strafschop ...

JO8-1 op de Danny Bakker Cup

11-06-2019
Lees een verslag van de J08-1 op het toernooi om de Danny Bakker Cup met onder andere Excelsior en AJAX.

laatste mogelijkheid om ooievaarspas voor laatste termijn van dit seizoen te laten scannen.

11-06-2019
Dit is de laatste mogelijkheid om uw ooievaarspas voor de laatste termijn van dit seizoen te laten scannen. Mocht u van deze gelegenheid geen gebruik maken dan zullen wij u persoonlijk belasten ...

Update "selectie" trainingen jeugdafdeling

06-06-2019
Afgelopen maandag 3 juni zijn de 'selectie'-trainingen bij de jeugdafdeling voor het seizoen 2019-2020 van start gegaan. Maar liefst meer dan 500 kinderen bij de JO Afdeling (JO8 tm JO19) hebben ...

VETERANEN ZOEKEN EEN KEEPER

02-06-2019
Het team van de Veteranen van Die Haghe is voor het komende seizoen dringend op zoek naar een keeper.
Pagina 1 van 151  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Geef je nu op als vrijwilliger, we hebben een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe