DIE HAGHE 1 - KLOETINGE 1

27-10-2018, 14:30 uur
comp | Meer Die Haghe 1 >

DIE HAGHE 2 - WESTLANDIA 3

27-10-2018, 12:00 uur
comp | Meer Die Haghe 2 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

Die Haghe op karakter naar finale nacompetitie (uitslag 2-3)

09-06-2018 15:26 - Senioren

Na de glorieuze winst afgelopen dinsdag tegen Rijnsburgse Boys (5-1), deed ik een oproep aan alles en iedereen die Die Haghe lief is, om met een grote horde supporters af te reizen naar Sportpark De Hoge Bomen. De oproep bleek niet tevergeefs te zijn, want heel veel Die Haghenezen waren aanwezig om onze mannen het broodnodige steuntje in de rug te geven.

De verwachting voor deze tweede wedstrijd was dat het heel zwaar ging worden. Van Die Haghe zijde misten we Marvin Lichtveld, die afgelopen dinsdag zodanig geblesseerd was geraakt, dat die vandaag niet inzetbaar was, waardoor Mirz Akkulak nu in de basis stond. Daarnaast moest ook Max Colpa verstek laten gaan, vanwege andere verplichtingen. Hij werd vervangen door Bradley Vink. Hoewel Die Haghe er alles aan gelegen was om ook deze wedstrijd te winnen, lag de druk toch meer bij Westlandia dan bij ons. Westlandia had zo bleek, veel fysiek sterke spelers van stal gehaald met ervaring en kopkracht.

Op verzoek van Westlandia begon de wedstrijd een uur eerder en zo floot scheidsrechter Van Drunen even na 11 uur voor de aftrap van de wedstrijd. In de beginfase werd de bal van achteruit voorzichtig rond gespeeld. Westlandia hanteerde de lange bal om zo hun nummer 9, de boomlange spits die met een gezichtsbeschermer speelde, te bereiken. Zowel Volkan Imeci als Nick Christie hadden daar hun spreekwoordelijke handen vol aan. In de 10e minuut bij het uitverdedigen, speelde Diego de Zwart de bal niet makkelijk terug op Dion van Splunteren. In plaats van de bal direct weg te schieten, liet hij de bal eerst nog een keer stuiteren en was de spits van Westlandia er als de kippen bij, en liet zich dit buitenkansje niet meer ontnemen en bracht daarmee Westlandia op een 1-0 voorsprong. Hiermee werd het te klaren karwei er niet makkelijker op. Die Haghe was toch wel even van zijn stuk gebracht, en dat leverde toch een aantal kansrijke kopballen op. Gelukkig stond in deze fase het vizier wat minder op scherp bij de gastheren. Die Haghe was tot dan toe nog niet vaak in de buurt van de goal van de tegenstander geweest.

Op het middenveld verloren we vaak de slag, omdat we er fysiek gezien nauwelijks aan te pas kwamen. In de 22e minuut werd Diego de Zwart op links de ruimte ingestuurd, gaf een lage voorzet buiten bereik van de keeper en de inkomende Stefan Kok schoot de gelijkmaker binnen. Gezien de kansenverhouding misschien niet verdiend, maar niemand van Die Haghe zijde die zich daar druk om maakte. Met alle ervaring die Westlandia binnen de lijnen had staan, bleek op dat moment dat ook zij kwetsbaar waren en daar moest Die Haghe dan maar van profiteren.

Met een 1-1- ruststand werd de kleedkamer opgezocht en het was duidelijk dat de trainer moest gaan ingrijpen om het evenwicht op het middenveld enigszins te herstellen. Mirz Akkulak bleef in de kleedkamer achter en voor hem kwam Thijs Luxemburg in het veld. Na rust probeerde Die Haghe wat meer druk te zetten op de achterhoede van Westlandia, om ook zo de lange bal er uit te halen. Na een afgeslagen aanval van Westlandia werd omstreeks de 15e minuut een lange bal van achteruit gegeven door Steven ten Hagen waar Stefan Kok op liep en met de buitenkant rechterschoen schoot hij ter hoogte van het 5 meter gebied, de bal vanuit de lucht het doel in. Het was zijn veertiende competitiedoelpunt van dit seizoen. Zo stond Die Haghe tegen de verhouding in met 1-2 voor. Dit heet effectiviteit, twee kansen, twee doelpunten.

De nervositeit bij de tegenstander nam toe, en de trainer begon al direct met wisselen. Al snel leek dit effect te hebben. Zo'n 5 minuten nadat Die Haghe op voorsprong was gekomen werd de gelijkmaker via een vlot lopende aanval vanaf de rechterflank, binnen geschoten. Volgens onze assistent grensrechter Raymond de Bock was er sprake van buitenspel, maar daar wilde de arbiter van dienst niets van weten en keurde de goal goed. Niet veel later een soortgelijke aanval, maar dit keer greep Dion zeer attent in en hield ons zodoende in de wedstrijd.

De wedstrijd begon zo langzamerhand zijn tol te eisen. Volkan Imeci moest vanwege hamstrings klachten worden gewisseld. Hij werd vervangen door Stanley de Haan, die achterin te maken kreeg met iemand van zijn eigen postuur, iets waar de spits van Westlandia tot dan toe geen last van had gehad. Een opstootje tussen beiden mannen leverde voor ieder een gele kaart op. Met nog een kwartier te gaan op de klok, riep Steven ten Hagen naar de kant dat hij gewisseld wilde worden, maar ging op aandringen van de bank toch door. Gelukkig, want met zijn laatste krachten liep hij via de rechterkant op naar voren, wist de bal te veroveren en leverde een voorzet af op het hoofd van Calvin Bakker. Geweldig om te zien hoe Calvin boven als en iedereen uitsteeg en de bal tegendraads in de rechterbovenhoek van het doel binnen wist te koppen, en zo voor de tweede maal Die Haghe aan de leiding bracht. Een mooi cadeautje voor hemzelf, nadat hij gisteren jarig was.

Alles en iedereen in een jubel stemming, maar er moesten nog twaalf loodzware minuten worden gespeeld. Links en rechts liepen spelers op hun laatste benen. Bradley Vink werd vervangen door Victor Giel. De druk nam alsmaar toe, maar Stanley de Haan bewees zijn waarde door alle hoge ballen uit de zestien te koppen, geholpen door de stofzuigers Calvin Bakker, alsof hij er al jaren staat, Thijs Luxemburg en Jimmy Antonisse. Maar het hele team heeft, zonder enige uitzondering, gewerkt tot ze er bijna letterlijk bij neervielen. Na bijna vijf minuten blessuretijd floot scheidsrechter Van Drunen voor het einde van de wedstrijd en de ontlading die hierna volgde is onbeschrijfelijk.

Team en begeleiding willen alle supporters bedanken voor hun komst. Het was meer dan alleen een steuntje in de rug, het was doping. We hopen volgende week weer op jullie steun en support te kunnen rekenen. Volgende week spelen we de finalewedstrijd in Leiden tegen RCL, die VDL na verlenging met 3-0 heeft verslagen.

Leo Kok

 

 

Nieuws

Die Haghe weer met beide benen op de grond na 3-0 verlies bij Forum Sport

20-10-2018
Die Haghe kwam er tegen Forum Sport in Voorburg nauwelijks aan te pas en liep na een vroege achterstand tegen een ruime nederlaag op en dat was lang geleden (update)

Nieuwe bordsponsor voor sv Die Haghe: Restaurant Di Sopra

18-10-2018
Naast teamsponsor voor de MO-21 is Restaurant Di Sopra ook bordsponsor geworden van sv Die Haghe.

Sportsignaal radio doet verslag van de wedstrijd Forum Sport - Die Haghe

17-10-2018
Sportsignaal radio komt a.s. zaterdag verslag doen van de wedstrijd : Forum Sport - Die Haghe

Opnieuw een wedstrijd van de week: Forum Sport - Die Haghe

17-10-2018
Forum Sport, de nummer 2, ontvangt zaterdag de koploper, Die Haghe waarbij oude tijden herleven. Vroeger waren er de titanenwedstrijden tussen DEVJO en Die Haghe maar nu DEVJO is gefuseerd met sv ...

Trainingen herfstvakantie

16-10-2018
In de herfstvakantie gaan voor de jeugd de trainingen voor niet-selectieteams niet door. Selectieteams trainen wel.

Extra dag fysiotherapeut

16-10-2018

VDL 2 - Die Haghe 2: 0 - 0

15-10-2018
In een rommelige en slordige wedstrijd tegen VDL 2 mag Die Haghe 2 blij zijn met een punt.

Even in de ogen wrijven en weer kijken...Die Haghe is de koploper

14-10-2018
Na een goede 0-1 zege bij Honselerdijk kan en mag Die Haghe zich - met één wedstrijd minder gespeeld - de trotse koploper van de 1e klasse B noemen. Gekker moet het niet worden maar het is wel de ...

JUZZT FOOTBALL ACADEMY HERFSTKAMP!

11-10-2018
Twee dagen lang voetballen in verschillende vormen, zoals een penaltybokaal, wedstrijdjes, grote voetbalboarding, techniektraining en cowboys and indians.

Een vroege topper in de 1e klasse B: Honselersdijk - Die Haghe

11-10-2018
Die Haghe wacht de ontmoetingen tegen twee regioclubs. Volgende week treft het in Voorburg Forum Sport maar zaterdag a.s. reist de ploeg af naar Honselersdijk dat knap via de nacompetitie uit de ...
Pagina 1 van 135  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

Healthy Hapz weekmenu

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Check de vacaturebank voor een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe