DIE HAGHE 1 - HEINENOORD 1

01-01-2019

Die Haghe 1: De dag van de waarheid

17-05-2018 11:21 - Senioren

De dag van de waarheid voor Die Haghe 1 nadert.

Zaterdag 19 mei a.s. moet het voor de manschappen en trainer Wim de Jong dan gaan gebeuren. In principe levert alleen een klinkende overwinning bij- en op SVC'08 het kampioenschap in de 2e klasse C op. Uw steun daarbij is van cruciaal belang !!!

Het mag nu niet meer mis gaan. Niet in de eerste minuut en ook niet meer in blessuretijd. Ja, dat wordt een hele opgaaf, Ja, SVC'08 is geen makkelijke ploeg om zomaar te verslaan, Ja, de druk van een kampioenswedstrijd is groter dan bij een normale wedstrijd. En ja, als het goed is weten bijna alle spelers dat nog van vorig seizoen toen Quick Steps werd verslagen. Wij hebben dus veel "ervarings-deskundigen" in het elftal die nu weten hoe je nervositeit kunt omzetten in dadendrang. Uitgaan van eigen kracht !!

Die Haghe staat niet voor niks al meer dan 15 wedstrijden aan kop. Het heeft al menige aanval op de koppositie afgeslagen. Soms met wat geluk, zoals vorige week, maar dat hoort bij het "koploper" zijn. Dat dwing je af en dat afdwingen zal zaterdag op de harde kunststofmat van gastheer SVC'08 ook moeten gebeuren om de winst binnen te halen en de kampioensvlag in top te hijsen. Want daar is het hele knappe seizoen van Die Haghe keihard voor geknokt. Al dat werk zomaar weggeven? Nee, dat nooit !!

De stand voorafgaande aan het duel in het Oostersportpark in Wassenaar is als volgt:

1) Die Haghe 24 gespeeld> 49 punten: 15x winst-4x gelijk- 5x verlies> doelsaldo+27

2) Valken '68 24 gespeeld> 45 punten: 13x winst-6x gelijk- 5x verlies> doelsaldo+27

3) U.V.S.        24 gespeeld> 45 punten: 13x winst-6x gelijk- 5x verlies> doelsaldo+21

9) S.V.C.'08   24 gespeeld> 36 punten: 10x winst-6x gelijk- 8x verlies> doelsaldo+10

De eerste wedstrijd tussen Die Haghe en SVC'08, op 16 december 2017, leverde op Ockenburgh een prima 4-1 overwinning voor de thuisploeg op. met oa een hattrick van Ricardo Rosario Landim. In de Haaglandenvoetbal-cup won Die Haghe, deze keer op kunstgras, met 2-0. Toen stond Corné van Doorn nog aan het roer bij de Scheveningers maar hij is inmiddels opgestapt. SVC'08 won afgelopen zaterdag afgetekend van DSO dus Wim de Jong is gewaarschuwd en zal tegen zijn oude broodheer (JAC) het kampioenschap veilig willen stellen.

Eigenlijk is alles hiermee gezegd. Niet te veel woorden verder aan vuil maken. Alleen winst telt want de achtervolgers Valken'68 en UVS laten Die Haghe niet zomaar kampioen worden. Ik wens alle spelers, de staf, de supporters en eigenlijk onze gehele vereniging een geweldige bijzondere zaterdag de 19e mei toe !!

Ik roep hierbij alle Die Haghe leden dan ook op om Die Haghe 1 in deze onvervalste derby te komen steunen en zo gezamenlijk het kampioenschap veilig te stellen.

LET OP: Er is weinig parkeerruimte bij SVC'08 maar u kunt uw auto parkeren op het parkeerterrein bij de renbaan Duindigt. Van daaruit is het een kleine gezellige wandeling naar SVC'08.

Wim van de Graaf

Hoe zullen Die Haghe en Heinenoord het jaar 2018 afsluiten?

14-12-2018
Die Haghe is in 2018 voor de laatste keer gastheer en wel van Heinenoord. De groenhemden uit de Hoekse Waard staan precies één overwinning verwijderd van het team van trainer Wim de Jong...spannend !!

Keeperstraining - loopscholing - techniektraining

13-12-2018
De keeperstraining en loopscholing zijn in verband met de winterstop gestopt. Er is vrijdag 14 december nog wel techniektraining.

Kerstklaverjasdrive

11-12-2018
Vrijdagavond 21 december is het dan zover. We beginnen om 20.00 uur, inschrijven doe je per koppel terwijl de inschrijfkosten € 5 per persoon zijn.

Die Haghe toont geen Haagse BLØF in Zoutelande: 3-1

11-12-2018
Het nummer Zoutelande van de popgroep BLØF heeft als refrein "Blij dat je hier bent" en dat gold zeker voor de thuisploeg dat Die Haghe geen schijn van kans gaf.

Grasvelden maandag 10 december afgekeurd

10-12-2018
De grasvelden op Ockenburgh zijn door de aanhoudende regen op maandag 10 december afgekeurd. Het vervangend kunstgrasschema treedt vanavond in werking. Zie de website....

Quintus 2 - Die Haghe 2: 2 - 4 (ruststand: 1 - 0)

10-12-2018
Die Haghe 2 gaat lekker de winsterstop in na verdiende overwinning tegen Quintus 2.

Zaterdag 8 december afkeuringen

08-12-2018
Alle grasvelden vandaag afgekeurd. Klik verder voor overzicht van afgelaste wedstrijden. Zie ook KNVB-app.

Vrijwilligers bedankt!

07-12-2018
Vandaag is het de dag van de vrijwilliger.

Zaterdag cruciaal duel Die Haghe tegen vv De Meeuwen in Zeeland

06-12-2018
Zaterdag a.s., als Pluvius de voetballers gunstig is gezind, speelt Die Haghe 1 de belangrijke -zo niet cruciale- verre en lastige uitwedstrijd tegen v.v. De Meeuwen in Zoutelande.

Met de bus naar Zoutelande!

05-12-2018
A.s. zaterdag 8 december speelt Die Haghe 1 de belangrijke uitwedstrijd tegen De Meeuwen in het Zeeuwse Zoutelande.