DIE HAGHE 1 - DSO 1

26-05-2018, 14:30 uur
comp | Meer Die Haghe 1 >

DH 2 - FC 'S-GRAVENZ. 4

26-05-2018, 11:00 uur
comp | Meer Die Haghe 2 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Die Haghe ondervindt binnen een half uur pech en geluk

13-05-2018 11:53 - Senioren

Die Haghe verspeelt in blessuretijd dure punten maar komt er weer mee weg.....

Dat het verschil tussen teleurstelling en vreugde dicht bij elkaar ligt, bleek weer eens na afloop van de wedstrijd tussen Die Haghe en RCL. Die Haghe had heel lang een voorsprong van 1-0 vastgehouden en dat was genoeg om de titel bijna binnen te halen. Maar ver in blessuretijd kwam RCL verdiend op 1-1 en was de teleurstelling heel groot bij de thuisploeg.

Daar kwam bij dat UVS, in blessuretijd, op een 1-0 voorsprong was gekomen en dat betekende dat de voorsprong van Die Haghe was teruggebracht tot twee punten! Maar terwijl iedereen zich had verzoend met deze uitslag en bezig was de teleurstelling te verwerken, kwam de melding binnen dat DoCoS in de 97e minuut op 1-1 was gekomen tegen UVS. Er ging een soort vreugdegehuil over Ockenburgh, omdat Die Haghe nu dezelfde uitgangspositie behield en nu met nog twee wedstrijden te gaan op vier punten voorsprong staat.

Op een uitstekende grasmat kon Die Haghe niet echt in het ritme komen. Aanvankelijk was het overwicht voor RCL, alhoewel Die Haghe dat balbezit wel toeliet. Maar het spelletje van Die Haghe verliep niet zoals het moest. Op het middenveld had RCL constant een mannetje over en Die Haghe had moeite om dat op te lossen. Pas na een kwartier kwam de thuisploeg eindelijk een beetje op stoom en dat was vooral te danken aan de zeer actieve Jesse Bakker, die als rechtsback niet schroomde om zich aan de zijkanten aan te bieden. De eerste goede aanval verliep ook via Jesse Bakker en Jordan Rolvink. In de volgende minuut kwam Die Haghe op een luid bejubelde 1-0 via Jeroen Brand na een hoekschop van Peter de Kleer.

Twee minuten later vergat scheidsrechter Hans Spaans Die Haghe een penalty te geven toen Robin Laming in de zestien omver werd gekegeld. In die eerste helft bleef het daarbij waarbij opviel dat RCL pas in de 35e minuut haar eerste doelpoging had. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. RCL had balbezit en Die Haghe ving de aanvallen op de middenlijn op om daarna er snel uit te komen. De 2-0 hing eerder in de lucht dan de 1-1, maar het ontbrak Die Haghe deze middag vooral aan mankracht in de zestien meter om de wedstrijd naar zich toe te trekken. RCL strubbelde tegen en kreeg na een uur spelen haar eerste echte grote kans op 1-1. De bal ging echter voorlangs het doel van Bas Drost.

De spanning werd opgevoerd en bij de gastheren sloeg de verlamming toe. Dan maar de 1-0 over de meet trekken was het motto, maar zoals zo vaak in de voetballerij krijg je dan het lid op de neus. In de 94e minuut scoorde RCL de verdiende en luid bejubelde gelijkmaker: 1-1.

Zoals eerder gemeld sloeg de teleurstelling in een half uur om in een grote deceptie om een paar minuten later weer om te slaan in grote vreugde. Valken'68 en UVS blijven op vier punten staan en die moeten volgende week winnen om Die Haghe van de titel af te houden. Die Haghe gaat dan op bezoek bij SVC'08.

Tekst: Kees de Groot

© Haaglanden Voetbal

LEES OOK: Het Haagsamateurvoetbal

www.hethaagsamateurvoetbal.nl/laatste-nieuws/19936/die-haghe-geeft-in-blessuretijd-tegen-rcl-drie-punten-weg

 

Nieuws

Die Haghe bewaart het lekkerst voor het laatst

20-05-2018
Die Haghe kon tegen SVC'08 niet imponeren en speelde ternauwernood gelijk (1-1) en dat deed UVS tegen RCL ook maar Valken'68 won met 0-2 van DoCos en nu zijn de Valkenburgers Die Haghe tot op 2 ...

LET OP: Parkeren bij SVC'08

18-05-2018
Zaterdag a.s. speelt Die Haghe 1 de kampioenswedstrijd bij SVC'08 op het Oostersportpak aan de van Brienenlaan te Wassenaar waar weinig parkeerruimte is maar...

Netwerken achter de duinen

17-05-2018
Op woensdag 23 mei organiseren wij samen met de VBM Businessclub een interessante netwerkavond.

Die Haghe 1: De dag van de waarheid

17-05-2018
Zaterdag 19 mei a.s. moet het voor de manschappen en trainer Wim de Jong dan gaan gebeuren. In principe levert alleen een klinkende overwinning bij- en op SVC'08 het kampioenschap in de 2e klasse ...

Woensdag 16 mei jeugdtoernooien

15-05-2018
A.s. Woensdag 16 mei vinden er weer prachtige jeugdtoernooien op sv Die Haghe plaats. De JO8 en JO9 van 14.00 tot en met 17.00 en in de avond van 18.00 tot 21.30 de JO15.

SVC'08 - Die Haghe te beluisteren via Sportsignaal radio Den Haag FM

14-05-2018
Sportsignaal radio Den Haag FM doet a.s. zaterdag verslag van de wedstrijd SVC'08 - Die Haghe Hans Slootmaker is de verslaggever

Overschrijvingen

14-05-2018
Een overschrijving aanvragen doe je digitaal. Verenigingen regelen alle overschrijvingen via Sportlink Club. Dit geldt voor zowel het veldvoetbal als het zaalvoetbal en is van toepassing op alle amateurspelers in Nederland die uitkomen in de categorie A en de categorie B.

Stichting Vier het Leven

14-05-2018
Stichting Vier het Leven, een goededoelenorganisatie is op zoek naar mensen die senioren met eigen auto willen begeleiden naar een evenement

INSCHRIJVING MEIDENKAMP VAN START

14-05-2018
Het weer wordt beter, de zomer komt er aan: tijd om in te schrijven voor het Meidenkamp 2018!
Pagina 1 van 124  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

Healthy Hapz weekmenu

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Check de vacaturebank voor een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe