SCHEVENINGEN 3 - DIE HAGHE 3

28-04-2018, 13:00 uur
comp | Meer Die Haghe 3 >

KMD JO19-1 - DIE HAGHE JO19-1

28-04-2018, 12:00 uur
comp | Meer Die Haghe JO19-1 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Die Haghe verliest de topper met 3-2 maar nog niet het kampioenschap

15-04-2018 12:14 - Senioren

Die Haghe verliest verdiend van Valken'68

Met een 3-2 nederlaag kwam Die Haghe er in Valkenburg nog genadig af. Bij een stand van 3-0 miste Valken'68 een enorme kans op 4-0 en dat zou, ook in verband met het doelsaldo de genadeklap voor Die Haghe hebben betekend. Onverwacht kwam Die Haghe nog terug op 3-2, terwijl het ook nog met een man minder speelde. Dat mag Valken'68 zichzelf aanrekenen en het is voor de thuisploeg niet te hopen dat de competitie zal worden beslist op doelsaldo, want dan zal het zich nog wel een keer achter de oren krabben.

Na een busreis van twee uur (!) door files op de N44 en sightseeing door Wassenaar begon de wedstrijd pas om kwart over drie. Terwijl Valken'68 zich rustig hadden kunnen voorbereiden in een lekker zonnetje met veel publiek, werden de spelers van Die Haghe in de bus getaped door verzorger Raymond Beekhuizen. Een slechtere voorbereiding voor deze topper is niet denkbaar.

In de eerste minuten van de wedstrijd ging het nog goed met Die Haghe. Na de eerste aanval van Valken'68, kwam Die Haghe er goed uit en schoot Peter de Kleer, na een prima aanval, de bal net over. In de zevende minuut kwam Valken'68 op 1-0. Na een corner voor Valken'68 kwam de afgeslagen bal voor de voeten van Jaap van der Plas, die verwoestend uithaalde en Die Haghe keeper Bas Drost kansloos liet. Valken'68 liet het balletje beter rondgaan dan Die Haghe en pakte de ploeg van traner Wim de Jong bij balverlies direct aan, zoals Die Haghe dat in de heenwedstrijd ook had gedaan. Daardoor kwamen de bezoekers niet goed in de wedstrijd.

Bij Die Haghe was aanvoerder Mitchell de Bas terug na zeven wedstrijden te hebben gemist. Op het middenveld was dat duidelijk wennen om weer in de "oude" formatie te spelen. Gelukkig voor Die Haghe liepen de aanvallen van Valken'68 ook stroef en was er vooral veel balverlies bij de lange bal, die vaak achter de man werd gespeeld. Kansen kwamen er echter niet. Pas tegen het einde van de eerste helft kwam Die Haghe meer in de wedstrijd. Eerst kopte verdediger Yannick Nyanor de bal naast uit een hoekschop en in de 36e minuut leek Sebastiaan van der Starre op weg naar 1-1, maar hij speelde de bal iets te ver voor zich uit, waardoor keeper Erwin van der Nagel redding kon brengen. Vlak daarna moest Die Haghe spits Sami Aoulad zich met een hamstringblessure laten vervangen door Laurens Wittmaekers.

In de tweede helft leek Die Haghe iets terug te komen. Er kwamen meer duels en vooral op het middenveld werd een gevecht gevoerd dat uiteindelijk in het voordeel van Valken'68 werd beslecht. Tussen de 59e en 67e minuut werd Die Haghe met fraaie combinaties zoek gespeeld. Het was de sterk spelende Jacco van der Bent die met met mooie doelpunten Valken'68 op een beslissende en verdiende 3-0 voorsprong bracht. Met kunst- en vliegwerk kon Die Haghe erger voorkomen en na de ongelukkige rode kaart voor Die Haghe speler Sebastiaan van der Starre, die uitgleed waardoor hij zijn tegenstander vol raakte, kwam Die Haghe bijna nog helemaal terug in de wedstrijd.

Eerst kopte Robin Laming de bal keihard binnen na een inworp van Jordan Rolvink en één minuut later kreeg Die Haghe een strafschop, die feilloos werd benut door Sander de Jong. Verder kwam Die Haghe niet en droop het, na het laatste signaal van de prima fluitende scheidsrechter Van Lith, teleurgesteld af.

Op de overwinning van Valken'68 valt niets af te dingen en is de ploeg helemaal terug waar het zo graag wilde zijn. Ook UVS is weer helemaal terug in de titelstrijd. Er liggen nog zeker kansen voor Die Haghe, maar dan moet het snel de vorm terugvinden van voor de winterstop. Een boeiende klus voor de technische staf onder leiding van trainer Wim de Jong.

© Haaglanden Voetbal / Tekst: Kees de Groot | Foto's: Sandra de Groot

Nieuws

Sporten bij SportMindz

26-04-2018
Gezamenlijke actie sv Die haghe en de sportstichting SportMindz

Die Haghe 2 blijft winnen en staat knap op de 2e plaats

25-04-2018
Die Haghe 2 zit in een heerlijke flow en blijft haar wedstrijden winnen. Zo ook een doordeweekse competitiewedstrijd in en tegen Maasdijk (1-2). Tijd voor een verslag...

Voetbalactiviteiten tijdens de meivakantie

24-04-2018
De komende meivakantie zijn er aangepast trainingen en wedstrijden.

Er gebeuren mooie dingen bij de jeugd!

23-04-2018
Alle voorbereidingen voor het volgend seizoen zijn in volle gang. Hans Honders, Hoofd Jeugdopleidingen, en verantwoordelijk voor alle jeugdselectie teams, heeft alle trainers voor de selecties ...

Start pupillenscheidsrechterscursus

23-04-2018
Woensdag starten 12 (!) jeugdleden met de pupillenscheidsrechterscursus. Ook een paar ouders hebben zich aangemeld. Tom Lindt en Daniel Sulaiman zetten zich in voor de scheidsrechterscommissie en dit is hun eerste stap in de begeleiding van nieuwe jonge scheidsrechters.

Een magistrale kopbal houdt Die Haghe op koers

22-04-2018
Onder leiding van de scorende uitblinker Jordan Rolvink won Die Haghe met 0-1 van en bij Lugdunum en zag het Valken'68 verliezen bij DSO en UVS met 4 punten achterstand op Die Haghe op de 2e ...

Heeft Die Haghe de lange adem?

20-04-2018
Het is behoorlijk spannend aan de top van de 2e klasse C en dat heeft Die Haghe 1 aan zichzelf te wijten. Dat zou de negatieve uitleg kunnen zijn maar het positieve is dat de promovendus nog maar ...

Die Haghe zoekt trainer voor 3e selectie-elftal

20-04-2018
Die Haghe 3, uitkomend in de 3e klasse zaterdag, is voor het seizoen 2018-2019 op zoek naar een ambitieuze trainer.

Jeugdsportcoordinator voetbal bij sv Die Haghe aan de slag.

18-04-2018
Met ingang van woensdag 18 april is Wesley Geerlings als jeugdsportcoördinator voetbal voorlopig tot 1 januari 2019 bij sv Die Haghe aangesteld.

Juzzt Football Camp meivakantie

17-04-2018
Op dinsdag 1 en woensdag 2 mei organiseert Juzzt Football weer een voetbal kamp op Sportpark Ockenburgh.
Pagina 1 van 122  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

Healthy Hapz weekmenu

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Check de vacaturebank voor een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe