DIE HAGHE 1 - WESTLANDIA 1

26-01-2019, 14:30 uur
comp | Meer Die Haghe 1 >

SEV 2 - DIE HAGHE 2

26-01-2019, 10:30 uur
Oefen | Meer Die Haghe 2 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

Die Haghe verliest de topper met 3-2 maar nog niet het kampioenschap

15-04-2018 12:14 - Senioren

Die Haghe verliest verdiend van Valken'68

Met een 3-2 nederlaag kwam Die Haghe er in Valkenburg nog genadig af. Bij een stand van 3-0 miste Valken'68 een enorme kans op 4-0 en dat zou, ook in verband met het doelsaldo de genadeklap voor Die Haghe hebben betekend. Onverwacht kwam Die Haghe nog terug op 3-2, terwijl het ook nog met een man minder speelde. Dat mag Valken'68 zichzelf aanrekenen en het is voor de thuisploeg niet te hopen dat de competitie zal worden beslist op doelsaldo, want dan zal het zich nog wel een keer achter de oren krabben.

Na een busreis van twee uur (!) door files op de N44 en sightseeing door Wassenaar begon de wedstrijd pas om kwart over drie. Terwijl Valken'68 zich rustig hadden kunnen voorbereiden in een lekker zonnetje met veel publiek, werden de spelers van Die Haghe in de bus getaped door verzorger Raymond Beekhuizen. Een slechtere voorbereiding voor deze topper is niet denkbaar.

In de eerste minuten van de wedstrijd ging het nog goed met Die Haghe. Na de eerste aanval van Valken'68, kwam Die Haghe er goed uit en schoot Peter de Kleer, na een prima aanval, de bal net over. In de zevende minuut kwam Valken'68 op 1-0. Na een corner voor Valken'68 kwam de afgeslagen bal voor de voeten van Jaap van der Plas, die verwoestend uithaalde en Die Haghe keeper Bas Drost kansloos liet. Valken'68 liet het balletje beter rondgaan dan Die Haghe en pakte de ploeg van traner Wim de Jong bij balverlies direct aan, zoals Die Haghe dat in de heenwedstrijd ook had gedaan. Daardoor kwamen de bezoekers niet goed in de wedstrijd.

Bij Die Haghe was aanvoerder Mitchell de Bas terug na zeven wedstrijden te hebben gemist. Op het middenveld was dat duidelijk wennen om weer in de "oude" formatie te spelen. Gelukkig voor Die Haghe liepen de aanvallen van Valken'68 ook stroef en was er vooral veel balverlies bij de lange bal, die vaak achter de man werd gespeeld. Kansen kwamen er echter niet. Pas tegen het einde van de eerste helft kwam Die Haghe meer in de wedstrijd. Eerst kopte verdediger Yannick Nyanor de bal naast uit een hoekschop en in de 36e minuut leek Sebastiaan van der Starre op weg naar 1-1, maar hij speelde de bal iets te ver voor zich uit, waardoor keeper Erwin van der Nagel redding kon brengen. Vlak daarna moest Die Haghe spits Sami Aoulad zich met een hamstringblessure laten vervangen door Laurens Wittmaekers.

In de tweede helft leek Die Haghe iets terug te komen. Er kwamen meer duels en vooral op het middenveld werd een gevecht gevoerd dat uiteindelijk in het voordeel van Valken'68 werd beslecht. Tussen de 59e en 67e minuut werd Die Haghe met fraaie combinaties zoek gespeeld. Het was de sterk spelende Jacco van der Bent die met met mooie doelpunten Valken'68 op een beslissende en verdiende 3-0 voorsprong bracht. Met kunst- en vliegwerk kon Die Haghe erger voorkomen en na de ongelukkige rode kaart voor Die Haghe speler Sebastiaan van der Starre, die uitgleed waardoor hij zijn tegenstander vol raakte, kwam Die Haghe bijna nog helemaal terug in de wedstrijd.

Eerst kopte Robin Laming de bal keihard binnen na een inworp van Jordan Rolvink en één minuut later kreeg Die Haghe een strafschop, die feilloos werd benut door Sander de Jong. Verder kwam Die Haghe niet en droop het, na het laatste signaal van de prima fluitende scheidsrechter Van Lith, teleurgesteld af.

Op de overwinning van Valken'68 valt niets af te dingen en is de ploeg helemaal terug waar het zo graag wilde zijn. Ook UVS is weer helemaal terug in de titelstrijd. Er liggen nog zeker kansen voor Die Haghe, maar dan moet het snel de vorm terugvinden van voor de winterstop. Een boeiende klus voor de technische staf onder leiding van trainer Wim de Jong.

© Haaglanden Voetbal / Tekst: Kees de Groot | Foto's: Sandra de Groot

Nieuws

Zaterdag 19 januari grasvelden 4,5, 6 en 8 hele dag afgekeurd

19-01-2019
De grasvelden 4,5,6 en 8 zijn de hele dag afgekeurd.

Velden afgekeurd

17-01-2019
Velden donderdag 17 januari afgekeurd. Kunstgrasschema voor donderdag in werking

Vandaag, woensdag 16 januari, geen keeperstraining!

16-01-2019

Zeg rente, wat doe je met mijn spaargeld?

16-01-2019
ING organiseert een informatiebijeenkomst Sparen + Beleggen op dinsdag 12 februari om 19.00 uur in het clubgebouw van sv Die Haghe.

Contributie inning uitbesteed

15-01-2019
Tijdens de laatste Algemene Leden Vergadering is besloten dat de contributie inning wordt uitbesteed. Ondanks herhaalde verzoeken via de site, via e-mail en berichten van club collect, de ...

Met de bus naar Rijsoord-Die Haghe

15-01-2019
Met de bus naar Rijsoord-Die Haghe

Cisca Bakker overleden

14-01-2019
Afgelopen weekend bereikte ons het trieste bericht dat na een kort ziekbed op vrijdag 11 januari Cisca Bakker is overleden.

Moeder eerste elftal keeper Bas Drost overleden

14-01-2019

Midwintertoernooi zondag 13 januari 2019

12-01-2019
Midwintertoernooi zondag 13 januari 2019

Sv Die Haghe start met Vrouwen 7-tal 30+

11-01-2019
De groei bij het vrouwen en meisjes voetbal zet ook in 2019 door. Naast 2 vrouwen teams en 8 meiden teams in elke leeftijdsklasse, start Die Haghe nu ook met een team in een vrouwen 7-tal competitie.
Pagina 1 van 141  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Check de vacaturebank voor een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe