SCHEVENINGEN 3 - DIE HAGHE 3

28-04-2018, 13:00 uur
comp | Meer Die Haghe 3 >

KMD JO19-1 - DIE HAGHE JO19-1

28-04-2018, 12:00 uur
comp | Meer Die Haghe JO19-1 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Die Haghe en Valken'68 houden het spannend

07-04-2018 18:18 - Senioren

Die Haghe tankt zelfvertrouwen voor topper tegen Valken'68

Na een aantal mindere resultaten greep Die Haghe de belangrijke wedstrijd tegen sv Honselersdijk aan om weer wat meer vertrouwen te krijgen. In een heerlijk duel, waarin beide ploegen voor iedere meter streden en waarbij het publiek de grote winnaar was, liet Die Haghe zien dat het weer strijdbaar was. Bij het laatste fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechter Sahan viel een aantal spelers van Die Haghe gewoon om van vermoeidheid. Met het gelijke spel (2-2) konden beide ploegen erg goed leven.

Die Haghe, zonder de geschorste Sander de Jong, kende een bliksemstart. Al in de eerste minuut schoot Laurens Wittmaekers maar net naast en even zocht Peter de Kleer van dichtbij het doel te hogg. sv Honselersdijk leek te worden overlopen, want in de vierde minuut kwam Die Haghe verdiend op een 1-0 voorsprong. Een lange bal van de weer teruggekeerde Jeroen Brand werd doorgekopt door Laurens Wittmaekers, die Peter de Kleer wist te bereiken. De Kleer speelde zich vrij en bediende vanaf de achterlijn Sebastiaan van der Starre, die de stuiterende bal beheerst in de touwen schoot.

sv Honselersdijk, boordevol vertrouwen naar Ockenburgh gekomen, hervond zich snel en Tom van Veen zorgde voor het eerste Westlandse gevaar. De bezoekers speelden met veel energie en vooral op het middenveld had Die Haghe het moeilijk. Het leverde de ploeg van trainer Piet Boon een paar vrije trappen op rond de zestien en in de twintigste minuut leverde dat de gelijkmaker op. Pavel Rubin scoorde met een mooie kopbal 1-1 na een vrije trap van Tom van Veen. Door het uitstekend en rustig fluiten van scheidsrechter Sahan werd het een mooie strijd. Twee ploegen speelden duidelijk voor de winst en geen speler verstopte zich. De duels waren stevig, maar niemand ging over de scheef. Een mooi voorbeeld van respect op het voetbalveld.

Zo golfde de wedstrijd op en neer en na bijna een half uur spelen kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Nu was het Die Haghe dat een vrije trap mocht nemen en technicus Peter de Kleer legde de bal op het hoofd van de inlopende Robin Laming, die hard inkopte en de goede doelman van sv Honselerslijk, Boy Zuiderwijk, kansloos liet: 2-1. De eerste helft vloog om. Toch gingen beide ploegen met een 2-2 stand rusten. Niet goed uitverdedigen bij Die Haghe werd onmiddellijk afgestraft door sv Honserlersdijk, hoewel daar enig fortuin bij kwam kijken. Een afzwaaier van Tom van Veen kwam terecht bij Angelo Zwiers, die van dichtbij Die Haghe-doelman Bas Drost kansloos liet: 2-2.

In de tweede helft werd het allemaal wat minder. Het hoge tempo in de eerste helft ging zijn tol eisen en beide ploegen moesten een tandje terug. Op en rond het veld was de spanning voelbaar, zeker toen doorkwam dat het bij Valken'68-UVS ook gelijk stond. Het hield blijkbaar deze wedstrijd ook in evenwicht want echte uitgespeelde kansen kwamen er niet meer. Toch was het Die Haghe dat de meeste aanspraak op een overwinning had mogen maken.

Met nog twintig minuten op de klok werd een veelbelovende aanval onterecht afgevlagd en vijf minuten later kopte Yannick Nyanor de bal snoeihard op de paal na een hoekschop van Laurens Wittmaekers. Even daarvoor een belangrijk moment voor Die Haghe. Mitchell de Bas maakte zijn eerste minuten na lang blessureleed. Hij heeft zeven wedstrijden gemist. Zijn komst bracht direct meer rust bij Die Haghe en dat kan voor de komende wedstrijden weleens een beslissende factor worden.

Mitchell de Bas had ook bijna het laatste woord. In de 88e minuut schoot hij van buiten de zestien meter snoeihard op het doel, maar hij zag de bal net langs de voor Die Haghe verkeerde kant van de paal gaan. Het eindsignaal van scheidsrechter Sahan werd door beide kampen met gejuich begroet en onder applaus verlieten beide teams het veld. Die Haghe houdt Valken'68 op zes punten en sv Honselersdijk vindt zichzelf terug aan kop in de derde periode. Beide ploegen kunnen, ondanks het gelijke spel, met een heel goed gevoel, vooruitkijken naar de laatste vijf wedstrijden.

© Haaglanden Voetbal / Kees de Groot

 

Nieuws

Sporten bij SportMindz

26-04-2018
Gezamenlijke actie sv Die haghe en de sportstichting SportMindz

Die Haghe 2 blijft winnen en staat knap op de 2e plaats

25-04-2018
Die Haghe 2 zit in een heerlijke flow en blijft haar wedstrijden winnen. Zo ook een doordeweekse competitiewedstrijd in en tegen Maasdijk (1-2). Tijd voor een verslag...

Voetbalactiviteiten tijdens de meivakantie

24-04-2018
De komende meivakantie zijn er aangepast trainingen en wedstrijden.

Er gebeuren mooie dingen bij de jeugd!

23-04-2018
Alle voorbereidingen voor het volgend seizoen zijn in volle gang. Hans Honders, Hoofd Jeugdopleidingen, en verantwoordelijk voor alle jeugdselectie teams, heeft alle trainers voor de selecties ...

Start pupillenscheidsrechterscursus

23-04-2018
Woensdag starten 12 (!) jeugdleden met de pupillenscheidsrechterscursus. Ook een paar ouders hebben zich aangemeld. Tom Lindt en Daniel Sulaiman zetten zich in voor de scheidsrechterscommissie en dit is hun eerste stap in de begeleiding van nieuwe jonge scheidsrechters.

Een magistrale kopbal houdt Die Haghe op koers

22-04-2018
Onder leiding van de scorende uitblinker Jordan Rolvink won Die Haghe met 0-1 van en bij Lugdunum en zag het Valken'68 verliezen bij DSO en UVS met 4 punten achterstand op Die Haghe op de 2e ...

Heeft Die Haghe de lange adem?

20-04-2018
Het is behoorlijk spannend aan de top van de 2e klasse C en dat heeft Die Haghe 1 aan zichzelf te wijten. Dat zou de negatieve uitleg kunnen zijn maar het positieve is dat de promovendus nog maar ...

Die Haghe zoekt trainer voor 3e selectie-elftal

20-04-2018
Die Haghe 3, uitkomend in de 3e klasse zaterdag, is voor het seizoen 2018-2019 op zoek naar een ambitieuze trainer.

Jeugdsportcoordinator voetbal bij sv Die Haghe aan de slag.

18-04-2018
Met ingang van woensdag 18 april is Wesley Geerlings als jeugdsportcoördinator voetbal voorlopig tot 1 januari 2019 bij sv Die Haghe aangesteld.

Juzzt Football Camp meivakantie

17-04-2018
Op dinsdag 1 en woensdag 2 mei organiseert Juzzt Football weer een voetbal kamp op Sportpark Ockenburgh.
Pagina 1 van 122  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

Healthy Hapz weekmenu

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Check de vacaturebank voor een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe