DIE HAGHE 1 - HOUTWIJK 1

16-08-2018, 19:30 uur
DUNO toernooi | Meer Die Haghe 1 >

DIE HAGHE 1 - D.H.C. 1

18-08-2018, 14:30 uur
DUNO toernooi | Meer Die Haghe 1 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

Die Haghe en Valken'68 houden het spannend

07-04-2018 18:18 - Senioren

Die Haghe tankt zelfvertrouwen voor topper tegen Valken'68

Na een aantal mindere resultaten greep Die Haghe de belangrijke wedstrijd tegen sv Honselersdijk aan om weer wat meer vertrouwen te krijgen. In een heerlijk duel, waarin beide ploegen voor iedere meter streden en waarbij het publiek de grote winnaar was, liet Die Haghe zien dat het weer strijdbaar was. Bij het laatste fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechter Sahan viel een aantal spelers van Die Haghe gewoon om van vermoeidheid. Met het gelijke spel (2-2) konden beide ploegen erg goed leven.

Die Haghe, zonder de geschorste Sander de Jong, kende een bliksemstart. Al in de eerste minuut schoot Laurens Wittmaekers maar net naast en even zocht Peter de Kleer van dichtbij het doel te hogg. sv Honselersdijk leek te worden overlopen, want in de vierde minuut kwam Die Haghe verdiend op een 1-0 voorsprong. Een lange bal van de weer teruggekeerde Jeroen Brand werd doorgekopt door Laurens Wittmaekers, die Peter de Kleer wist te bereiken. De Kleer speelde zich vrij en bediende vanaf de achterlijn Sebastiaan van der Starre, die de stuiterende bal beheerst in de touwen schoot.

sv Honselersdijk, boordevol vertrouwen naar Ockenburgh gekomen, hervond zich snel en Tom van Veen zorgde voor het eerste Westlandse gevaar. De bezoekers speelden met veel energie en vooral op het middenveld had Die Haghe het moeilijk. Het leverde de ploeg van trainer Piet Boon een paar vrije trappen op rond de zestien en in de twintigste minuut leverde dat de gelijkmaker op. Pavel Rubin scoorde met een mooie kopbal 1-1 na een vrije trap van Tom van Veen. Door het uitstekend en rustig fluiten van scheidsrechter Sahan werd het een mooie strijd. Twee ploegen speelden duidelijk voor de winst en geen speler verstopte zich. De duels waren stevig, maar niemand ging over de scheef. Een mooi voorbeeld van respect op het voetbalveld.

Zo golfde de wedstrijd op en neer en na bijna een half uur spelen kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Nu was het Die Haghe dat een vrije trap mocht nemen en technicus Peter de Kleer legde de bal op het hoofd van de inlopende Robin Laming, die hard inkopte en de goede doelman van sv Honselerslijk, Boy Zuiderwijk, kansloos liet: 2-1. De eerste helft vloog om. Toch gingen beide ploegen met een 2-2 stand rusten. Niet goed uitverdedigen bij Die Haghe werd onmiddellijk afgestraft door sv Honserlersdijk, hoewel daar enig fortuin bij kwam kijken. Een afzwaaier van Tom van Veen kwam terecht bij Angelo Zwiers, die van dichtbij Die Haghe-doelman Bas Drost kansloos liet: 2-2.

In de tweede helft werd het allemaal wat minder. Het hoge tempo in de eerste helft ging zijn tol eisen en beide ploegen moesten een tandje terug. Op en rond het veld was de spanning voelbaar, zeker toen doorkwam dat het bij Valken'68-UVS ook gelijk stond. Het hield blijkbaar deze wedstrijd ook in evenwicht want echte uitgespeelde kansen kwamen er niet meer. Toch was het Die Haghe dat de meeste aanspraak op een overwinning had mogen maken.

Met nog twintig minuten op de klok werd een veelbelovende aanval onterecht afgevlagd en vijf minuten later kopte Yannick Nyanor de bal snoeihard op de paal na een hoekschop van Laurens Wittmaekers. Even daarvoor een belangrijk moment voor Die Haghe. Mitchell de Bas maakte zijn eerste minuten na lang blessureleed. Hij heeft zeven wedstrijden gemist. Zijn komst bracht direct meer rust bij Die Haghe en dat kan voor de komende wedstrijden weleens een beslissende factor worden.

Mitchell de Bas had ook bijna het laatste woord. In de 88e minuut schoot hij van buiten de zestien meter snoeihard op het doel, maar hij zag de bal net langs de voor Die Haghe verkeerde kant van de paal gaan. Het eindsignaal van scheidsrechter Sahan werd door beide kampen met gejuich begroet en onder applaus verlieten beide teams het veld. Die Haghe houdt Valken'68 op zes punten en sv Honselersdijk vindt zichzelf terug aan kop in de derde periode. Beide ploegen kunnen, ondanks het gelijke spel, met een heel goed gevoel, vooruitkijken naar de laatste vijf wedstrijden.

© Haaglanden Voetbal / Kees de Groot

 

Nieuws

Contributie inning bij sv Die Haghe.

16-07-2018
Contributie inning bij sv Die Haghe. Zoals door het bestuur bekend gemaakt heeft de vereniging de inning van de contributie uitbesteed aan een derde partij, Clubcollect. De vereniging heeft dit ...

VOORBEREIDING SELECTIE DIE HAGHE + poule-indeling definitief

13-07-2018
Hierbij het overzicht van de oefen- en bekerwedstrijden van Die Haghe 1 en 2 tijdens de voorbereiding. Nieuw in de voorbereiding is het Die Haghe "Zwart & Partners Netwerk Notarissen toernooi" ...

Clubcollect contributie inning live. **** UPDATE ****

12-07-2018
De Clubcollect contributie inning is vandaag live gegaan. De termijn betaling per kwartaaal is actief.

Start jeugdtrainingen 2018 -2019

11-07-2018
In augustus starten de trainingen voor het nieuwe seizoen. Trainings for next season start in August.

Voorlopige teamindeling JO19 en JO17

11-07-2018
De voorlopige teamindelingen van de JO17 en JO19 voor het komende seizoen zijn bekend.

Voorlopige teamindeling JO15 en JO13

11-07-2018
De voorlopige teamindelingen van de JO15 en JO13 voor het komende seizoen zijn bekend.

Voorlopige teamindeling JO12, JO11 en JO10

11-07-2018
De voorlopige teamindelingen van de JO12, JO11 en JO10 voor het komende seizoen zijn bekend.

Voorlopige teamindeling JO9 en JO8

11-07-2018
De voorlopige teamindelingen van de JO9 en JO8 voor het komende seizoen zijn bekend.

Nieuwe contributietarieven

04-07-2018
Op de recentelijk gehouden Algemene ledenvergadering is ingestemd met de voorgestelde contributieverhoging. Hieronder de nieuwe tarieven:

Ooievaarsregeling

04-07-2018
Voor mensen met een smalle beurs biedt de Ooievaarspasregeling van de gemeente Den Haag uitkomst.
Pagina 1 van 128  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

Healthy Hapz weekmenu

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Check de vacaturebank voor een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe