DIE HAGHE 1 - WESTLANDIA 1

SEV 2 - DIE HAGHE 2

26-01-2019, 10:30 uur
Oefen | Meer Die Haghe 2 >

Weet Die Haghe tijdig het tij te keren?

05-04-2018 14:08 - Senioren

Weet Die Haghe tijdig het tij te keren?

Dat is de hamvraag na de twee opeenvolgende nederlagen van de Ockenburgh-formatie tegen HVC'10 en DoCoS. Daar ook nog eens eerder onverwachts werd verloren van laagvlieger cvc Reeuwijk leverde Die Haghe in de 3e periode zomaar     9 volle punten in en mocht het de handen dichtknijpen dat Valken'68 van deze verliespunten niet optimaal wist te profiteren waardoor het "gat" met de Valkenburgers nog altijd 6 punten bedraagt.

En dan is het vandaag tegen Honselersdijk "er op of er onder" in de wetenschap dat ook vandaag UVS en Valken'68 met elkaar de degens kruisen. Het elftal van trainer Piet Boon zit in een lekkere flow en zal de thuisnederlaag tegen Die Haghe (op 30-9-2017 werd het 0-2) recht willen zetten.

Kortom een wedstrijd met alle ingrediënten voor een thriller. Nu zijn de wedstrijden tussen de witkielen en de oranjehemden nooit saai te noemen maar vandaag staat er veel op het spel.

Als promovendus is de prestatie van Die Haghe natuurlijk ongekend. Of er nu alleen aan de poort van de 1e klasse wordt gerammeld of dat deze aan de mannen van trainer Wim de Jong toegang verleent ....het blijft een seizoens-prestatie van formaat.

Toch is bij Die Haghe de wil om het kampioenschap binnen te halen onverminderd groot te noemen al blijft het lastig om elke week met de langzaam opgevoerde druk om te gaan. Daarnaast is ook dit team afhankelijk van de personele bezetting van dat moment. Wil het de grote sprong voorwaarts maken dan zal er van Honselersdijk gewonnen moeten worden. De Westlanders staat thans na 20 gespeelde wedstrijden met 33 punten op een 4e plaats. Het wist 9x te winnen, speelde 6x gelijk en verloor 5 wedstrijden. (doelsaldo is 42-29 = +13).

Die Haghe is dus met 44 punten nog steeds de trotse koploper van de 2e klasse C. Het kwam 14x tot winst, speelde 2 maal gelijk en het verloor 4x een wedstrijd (doelsaldo is 41-14 = +27) en heeft by far nog steeds de minst gepasseerde verdediging van de poule. Dat wordt dus spannend !

Ook voor de arbiter van dienst, dhr. Mehmet Sahan uit Rotterdam, die ik namens het bestuur van de s.v. Die Haghe –net als alle spelers, begeleiders, de pupil- en het team van de week en natuurlijk de supporters (die inmiddels weten dat je met glaswerk en/of alcoholische drank niet in de buurt van het speelveld mag komen)- een spannende, leuke en sportieve wedstrijd toewens.

Wim van de Graaf

Zaterdag 19 januari grasvelden 4,5, 6 en 8 hele dag afgekeurd

19-01-2019
De grasvelden 4,5,6 en 8 zijn de hele dag afgekeurd.

Velden afgekeurd

17-01-2019
Velden donderdag 17 januari afgekeurd. Kunstgrasschema voor donderdag in werking

Vandaag, woensdag 16 januari, geen keeperstraining!

16-01-2019

Zeg rente, wat doe je met mijn spaargeld?

16-01-2019
ING organiseert een informatiebijeenkomst Sparen + Beleggen op dinsdag 12 februari om 19.00 uur in het clubgebouw van sv Die Haghe.

Contributie inning uitbesteed

15-01-2019
Tijdens de laatste Algemene Leden Vergadering is besloten dat de contributie inning wordt uitbesteed. Ondanks herhaalde verzoeken via de site, via e-mail en berichten van club collect, de ...

Met de bus naar Rijsoord-Die Haghe

15-01-2019
Met de bus naar Rijsoord-Die Haghe

Cisca Bakker overleden

14-01-2019
Afgelopen weekend bereikte ons het trieste bericht dat na een kort ziekbed op vrijdag 11 januari Cisca Bakker is overleden.

Moeder eerste elftal keeper Bas Drost overleden

14-01-2019

Midwintertoernooi zondag 13 januari 2019

12-01-2019
Midwintertoernooi zondag 13 januari 2019

Sv Die Haghe start met Vrouwen 7-tal 30+

11-01-2019
De groei bij het vrouwen en meisjes voetbal zet ook in 2019 door. Naast 2 vrouwen teams en 8 meiden teams in elke leeftijdsklasse, start Die Haghe nu ook met een team in een vrouwen 7-tal competitie.