DIE HAGHE 1 - MEEUWENPLAAT 1

22-02-2018, 20:00 uur
beker | Meer Die Haghe 1 >

DIE HAGHE 3 - VERBURCH 3

24-02-2018, 12:00 uur
oefen | Meer Die Haghe 3 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

Die Haghe wint na boeiend duel van TAVV: 1-0

10-02-2018 18:24 - Senioren

Die Haghe wint na boeiend duel van TAVV: 0-1

Op een matige maar na de vorstperiode goedgekeurde grasmat van Ockenburgh hield Die Haghe de punten weer in huis en liep het weer verder uit op de nummers 3 en 4. Na het eerste fluitsignaal van arbiter Robert Jan de Mik was het echter TAVV dat de aanval zocht en het Die Haghe lastig maakte.

Blijkbaar had hun trainer Slottje er op aangedrongen om "de beuk" erin te gooien want het eerste kwartier was voor de Ter Aarse ploeg. Die Haghe dat zonder aanvoerder Mitchel de Bas (enkel), Jeroen Brand (sleutelbeen), Ricardo Rosario Lopes Landim (hamstring) en Yannick Nyanor (lies) moest aantreden was zoekende naar de juiste formatie. Dat duurde tot na de 20e minuut waarna Die Haghe de wedstrijd naar zich toe wist te trekken. Het was Sami Aoulad die in de 23e minuut alleen op de Ter Aarse goalie afstormde maar zijn inzet gestopt zag worden en dat was niet de laatste redding van deze doelman.

In de 30e minuut was er een snelle actie aan de linkerflank waar Junior Nelson de bal goed voorgaf en Laurens Wittmaeckers een keihard schot losliet welke wederom werd gestuit door de uitblinker aan de zijde van TAVV. De rust werd ook door diens toedoen met de brilstand opgezocht: 0-0.

Direct na rust had ook zijn collega Bas Drost een geweldige redding in huis waardoor de thuisploeg door het oog van de naald kroop. Feitelijk was dat tevens het laatste wapenfeit van de gelegenheids rood blauwen want Die Haghe drong steeds sterker en feller aan maar bij gevaarlijke situaties zat er telkens een Ter Aars been tussen om de bal over de doellijn gewerkt te krijgen. Sami Aoulad schoot de bal nipt voorlangs in de 58e minuut en Robin Lamings kopbal in de 62e minuut werd door de doelman in een reflex met de voet gekeerd.

In de 67e minuut was er een "pingelmoment" toen Sebastiaan vd Starre de doelman leek te omspelen maar de arbiter zag er geen overtreding in (en hij stond dichterbij de situatie dan menig supporter). Drie minuten later was de start van een waar bombardement op het doel van TAVV maar wonder boven wonder hield de doelman nog steeds zijn doel schoon al dan niet met hulp van zijn verdedigers. Een doelpunt bleef in de lucht hangen en in de 85e minuut gaf Sebastiaan vd Starre de bal knap voor waarna nota bene verdediger Jesse Bakker de bal hard en zuiver binnen wist te koppen: 1-0 en op dat moment de volkomen verdiende voorsprong voor Die Haghe.

De overwinning kwam geen moment meer in gevaar ook niet na de vijf minuten extra (blessure)tijd waarna de vreugde-explosie vanaf de bank van Die Haghe zeer begrijpelijk was. Het team functioneerde weer als een hecht team dat lastig is te kloppen. De 2e periodetitel kan Die Haghe bijna niet meer ontgaan na het verlies van HVC'10 bij RCL en het gelijkspel van Valken'68 maar het moet nog minimaal 2 wedstrijden geduld hiervoor hebben. En wie heeft het over een periodetitel als de titel met de week scherper in zicht komt?

Volgende week met de bus naar de lastige uitwedstrijd in Leiden tegen UVS. De enige ploeg die dit Die Haghe een nederlaag wist toe te brengen. Dus ook volgende week heeft Die Haghe wat recht te zetten zegt uw scribent......

Wim vd Graaf

 

 

Nieuws

Moeizaam gelijkspel Die Haghe in Leiden: 1-1

17-02-2018
Die Haghe 1 dat als lijstaanvoerder geweldig presteert in de 2e klasse C beleefde een moeilijke dag in de Kikkerpolder te Leiden. Niet vanwege tegenstander UVS maar het voetbalde vooral tegen ...

Zaterdag 17 februari

17-02-2018
Alleen de grasvelden zijn afgekeurd. Wedstrijden van JO13-2, MO11-1, MO13-2, VR1 zijn afgekeurd. Alle wedstrijden op velden 4, 5, 8 en 6 zijn tot 11:30 afgekeurd. Vanaf 11:30 zijn alle velden goed ...

Ook tegen UVS heeft koploper Die Haghe wat goed te maken

15-02-2018
Zaterdag a.s. vertrekt de spelers- en supportersbus van Die Haghe voor de eerste keer richting de Kikkerpolder te Leiden waar UVS de tegenstander zal zijn en laat dat nu net de enige tegenstander ...

Invulling technische staf seizoen 2018-2019

15-02-2018
Vorig jaar heeft hoofdtrainer Wim de Jong met het bestuur een akkoord bereikt over een meer- jaren planning t.a.v. de invulling van de technische staf.

Die Haghe 1 met de bus naar UVS Leiden, er is nog plek…

13-02-2018
Op zaterdag 17 februari 2018 speelt Die Haghe 1 een uitwedstrijd bij UVS in Leiden en voor deze wedstrijd is een bus beschikbaar gesteld voor de selectie.

Die Haghe herdenkt sportverslaggever Kees te Gussinklo

09-02-2018
Verschillende voetbalclubs herdenken komend weekeinde de overleden Haagse sportverslaggever Kees te Gussinklo. De bekende verschijning op de Haagse en regionale sportvelden overleed donderdag onverwachts op 64-jarige leeftijd.

Die Haghe heeft zaterdag tegen TAVV wat goed te maken

08-02-2018
De eerdere ontmoeting tussen beide teams in Ter Aar leverde Die Haghe ternauwernood het tot nu toe enige gelijkspel van de competitie op. Op de kunstsprieten van de blauw witten wilde de bal lang ...

Hoe zit het met de weersomstandigheden en de velden?

08-02-2018
Update: Voor het gebruik van gras- en kunstgrasvelden gedurende de winterperiode heeft de gemeente Den Haag instructies gemaakt waarvan hierbij een uittreksel....

Grasvelden Ockenburgh woensdag 7 febr. afgekeurd

07-02-2018
Door de aanhoudende vorst zijn de velden afgekeurd en treedt het afkeuringsschema in werking
Pagina 1 van 117  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

Healthy Hapz weekmenu

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Check de vacaturebank voor een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe