NIEUWERKERK MO17-1 - DH MO17-1

19-02-2019, 20:00 uur
beker | Meer Die Haghe MO17-1 >

DIE HAGHE 1 - WESTLANDIA 1

23-02-2019, 14:30 uur
comp | Meer Die Haghe 1 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

Hoe zit het met de weersomstandigheden en de velden?

08-02-2018 10:06 - Algemeen

Brief van de gemeente aan de voetbalclubs in Den Haag

Geacht bestuur,

Het winterseizoen is inmiddels weer begonnen. Dit heeft direct gevolgen voor het onderhoud en bespeling van de sportcomplexen. Door middel van dit schrijven willen wij de richtlijnen voor de bespeling van de natuur- en kunstgrasvelden onder winterse omstandigheden onder uw aandacht brengen. Tevens willen wij verzoeken voorzichtig te zijn met bespeling van natte velden.

Schade, in het najaar/winterseizoen ontstaan, herstelt bijna niet meer.

Voor het bespelen van natuurgrasvelden gelden de volgende regels:

Berijpte natuurgrasvelden (wit uitgeslagen velden)

Wanneer de velden berijpt zijn (veelal in de ochtend) dan is bespeling van het veld niet toegestaan (bespeling leidt direct tot grassterfte).

Besneeuwde natuurgrasvelden

Wanneer de velden zijn ondergesneeuwd is bespeling in principe mogelijk. Bespeling heeft echter wel tot gevolg dat de sneeuwlaag vast getrapt wordt en er een ijslaag ontstaat. Deze ijslaag werkt zeer vertragend op de dooi en het weer in gebruik nemen van het veld na afloop van de vorstperiode. Bespeling wordt daarom dus afgeraden.

Bevroren natuurgrasvelden

Wanneer de velden zijn bevroren dan willen wij u er op wijzen dat door bespeling van dergelijke velden er grassterfte plaatsvindt met als gevolg het verdwijnen van de grasmat. Dit kan later in het seizoen leiden tot meer afkeuringen. Door de afwezigheid van de grasmat zal er namelijk eerder verzadiging van vocht optreden (de toplaag wordt eerder nat en blijft ook veel langer nat).

Bij een langdurige aanhoudende vorstperiode kan als gevolg van uitdroging aanzienlijke schade aan de grasmat ontstaan wat voor de gemeente Den Haag aanleiding kan zijn tot het instellen van een bespelingverbod. Wanneer een vorstperiode aanhoudt wordt u per brief geïnformeerd over een dergelijk bespelingverbod.

Beijzelde natuurgrasvelden

Wanneer de velden bedekt zijn met ijzel dan is bespeling van het veld niet toegestaan. Betreding leidt namelijk direct tot grassterfte.

Opdooi natuurgrasvelden

Wanneer de dooi intreedt, is betreden van het veld niet toegestaan. Doordat het vocht in de bovenlaag niet weg kan zakken door de vorstlaag wordt de grasmat instabiel en kan er bij betreding grote schade worden toegebracht. Dit bespelingsverbod geldt totdat de vorst volledig uit de bodem verdwenen is en vrijgegeven wordt door de afdeling Sportparken van de gemeente Den Haag.

Voor kunstgrasvelden gelden de volgende regels:

Besneeuwde kunstgrasvelden

Wanneer de velden zijn ondergesneeuwd heeft bespeling tot gevolg dat de sneeuwlaag vast getrapt wordt en er een ijslaag ontstaat waardoor de vezel afbreekt. Deze ijslaag werkt zeer vertragend op de dooi en het weer in gebruik nemen van het veld na de vorstperiode. Het is niet toegestaan de sneeuw naar de zijkanten van het veld te schuiven. Hierdoor zal er namelijk infill verplaatst worden wat moeilijk  terug te brengen is. Ook bestaat de kans dat de volledige mat gaat verschuiven met als gevolg dat er een slinger in de belijning ontstaat.

Bevroren kunstgrasvelden

De kunstgrasvelden kunnen tot een temperatuur van -10 graden gebruikt worden. Bij betreding van de velden bij temperaturen lager dan –10 graden is de kans op schade aan de kunstgrasvezel groot. Het is daarom niet toegestaan de velden onder dergelijke omstandigheden te gebruiken.

Beijzelde kunstgrasvelden

Wanneer de velden bedekt zijn met ijzel is bespeling van het veld niet toegestaan. Bespeling van beijzelde kunstvezels leidt namelijk tot directe breuk van de kunstvezel wat leidt tot afkeuring van het kunstgrasveld.

Opdooi kunstgrasvelden

Wanneer de dooi intreedt is betreden van het veld niet toegestaan. Doordat het vocht in de bovenlaag niet weg kan zakken door de vorstlaag kan de zand-rubberinvulling of het onderliggende sporttechnischelaag volledig verzadigd raken met water. Deze laag is dan instabiel en zeer gevoelig voor betreding. Betreding kan leiden tot kuiltjes in het veld en resulteren in blijvende schade aan de vlakheid van de mat.

In opdooi situatie geldt een bespelingverbod totdat de vorst volledig uit de bodem verdwenen is en het veld wordt vrijgegeven door de Afdeling Sportparken van de gemeente Den Haag.

namens wedstrijdzaken

Wim vd Graaf

Nieuws

CWO 2 - Die Haghe 2: 5-1 (ruststand: 2-1)

17-02-2019
Die Haghe 2 wordt weggespeeld in Vlaardingen en moet de rest van het seizoen echt uit een ander vaatje gaan tappen.

Die Haghe speelt zich na de 3-0 nederlaag tegen SHO niet uit de gevarenzone

16-02-2019
Door doelpunten vlak voor rust (39e min), vlak na rust (47e min) en vlak voor tijd (88e min) verloor Die Haghe kansloos van de huidige nr.2, SHO en zal het zaterdag thuis tegen Westlandia weer het ...

Vertrektijd bus naar SHO, Oud Beijerland

15-02-2019
De bus naar de uitwedstrijd tegen SHO in Oud Beijerland vertrekt om 12.05 vanaf de Wijndaelerweg.

Planning trainingen en wedstrijden voorjaarsvakantie jeugd

13-02-2019

Die Haghe 2 - Vitesse Delft 3: 1-4 (ruststand: 1-1)

11-02-2019
Die Haghe 2 ziet hoop op goed resultaat tegen Vitesse Delft 3 in de tweede helft weggeblazen worden.

Start Techniektraining sv Die Haghe tweede periode

11-02-2019
Op vrijdag 8 maart start Die Haghe met de tweede reeks techniek trainingen voor eigen jeugdleden, jongens en meisjes, in de leeftijdscategorie JO8-JO13.

Die Haghe knokt maar verliest toch van RVVH: 1-2

09-02-2019
Na een slechte 1e helft (0-2) herstelde Die Haghe zich goed tegen het versterkte RVVH maar kwam het ondanks een geweldig slotoffensief en een aantal kansen niet verder dan 1-2. Ook verloor het ...

Sportsignaal radio doet a.s. zaterdag verslag van de wedstrijd Die Haghe - RVVH

05-02-2019
Sportsignaal radio komt a.s. zaterdag verslag doen van de wedstrijd : Die Haghe - RVVH Leo Pronk is de verslaggever

Inning vrijwilligersbijdrage

04-02-2019
Inning vrijwilligersbijdrage vindt deze week plaats.

Die Haghe pakt punt bij Portugaal

02-02-2019
Een collectief weer sterk Die Haghe heeft een verdiend punt gepakt in de uitwedstrijd bij Portugaal
Pagina 1 van 143  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Check de vacaturebank voor een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe