DIE HAGHE 1 - D.H.C. 1

18-08-2018, 14:30 uur
DUNO toernooi | Meer Die Haghe 1 >

DIE HAGHE 2 - VITESS DELFT 2

20-08-2018, 19:30 uur
Oefen | Meer Die Haghe 2 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

Hoe zit het met de weersomstandigheden en de velden?

08-02-2018 10:06 - Algemeen

Brief van de gemeente aan de voetbalclubs in Den Haag

Geacht bestuur,

Het winterseizoen is inmiddels weer begonnen. Dit heeft direct gevolgen voor het onderhoud en bespeling van de sportcomplexen. Door middel van dit schrijven willen wij de richtlijnen voor de bespeling van de natuur- en kunstgrasvelden onder winterse omstandigheden onder uw aandacht brengen. Tevens willen wij verzoeken voorzichtig te zijn met bespeling van natte velden.

Schade, in het najaar/winterseizoen ontstaan, herstelt bijna niet meer.

Voor het bespelen van natuurgrasvelden gelden de volgende regels:

Berijpte natuurgrasvelden (wit uitgeslagen velden)

Wanneer de velden berijpt zijn (veelal in de ochtend) dan is bespeling van het veld niet toegestaan (bespeling leidt direct tot grassterfte).

Besneeuwde natuurgrasvelden

Wanneer de velden zijn ondergesneeuwd is bespeling in principe mogelijk. Bespeling heeft echter wel tot gevolg dat de sneeuwlaag vast getrapt wordt en er een ijslaag ontstaat. Deze ijslaag werkt zeer vertragend op de dooi en het weer in gebruik nemen van het veld na afloop van de vorstperiode. Bespeling wordt daarom dus afgeraden.

Bevroren natuurgrasvelden

Wanneer de velden zijn bevroren dan willen wij u er op wijzen dat door bespeling van dergelijke velden er grassterfte plaatsvindt met als gevolg het verdwijnen van de grasmat. Dit kan later in het seizoen leiden tot meer afkeuringen. Door de afwezigheid van de grasmat zal er namelijk eerder verzadiging van vocht optreden (de toplaag wordt eerder nat en blijft ook veel langer nat).

Bij een langdurige aanhoudende vorstperiode kan als gevolg van uitdroging aanzienlijke schade aan de grasmat ontstaan wat voor de gemeente Den Haag aanleiding kan zijn tot het instellen van een bespelingverbod. Wanneer een vorstperiode aanhoudt wordt u per brief geïnformeerd over een dergelijk bespelingverbod.

Beijzelde natuurgrasvelden

Wanneer de velden bedekt zijn met ijzel dan is bespeling van het veld niet toegestaan. Betreding leidt namelijk direct tot grassterfte.

Opdooi natuurgrasvelden

Wanneer de dooi intreedt, is betreden van het veld niet toegestaan. Doordat het vocht in de bovenlaag niet weg kan zakken door de vorstlaag wordt de grasmat instabiel en kan er bij betreding grote schade worden toegebracht. Dit bespelingsverbod geldt totdat de vorst volledig uit de bodem verdwenen is en vrijgegeven wordt door de afdeling Sportparken van de gemeente Den Haag.

Voor kunstgrasvelden gelden de volgende regels:

Besneeuwde kunstgrasvelden

Wanneer de velden zijn ondergesneeuwd heeft bespeling tot gevolg dat de sneeuwlaag vast getrapt wordt en er een ijslaag ontstaat waardoor de vezel afbreekt. Deze ijslaag werkt zeer vertragend op de dooi en het weer in gebruik nemen van het veld na de vorstperiode. Het is niet toegestaan de sneeuw naar de zijkanten van het veld te schuiven. Hierdoor zal er namelijk infill verplaatst worden wat moeilijk  terug te brengen is. Ook bestaat de kans dat de volledige mat gaat verschuiven met als gevolg dat er een slinger in de belijning ontstaat.

Bevroren kunstgrasvelden

De kunstgrasvelden kunnen tot een temperatuur van -10 graden gebruikt worden. Bij betreding van de velden bij temperaturen lager dan –10 graden is de kans op schade aan de kunstgrasvezel groot. Het is daarom niet toegestaan de velden onder dergelijke omstandigheden te gebruiken.

Beijzelde kunstgrasvelden

Wanneer de velden bedekt zijn met ijzel is bespeling van het veld niet toegestaan. Bespeling van beijzelde kunstvezels leidt namelijk tot directe breuk van de kunstvezel wat leidt tot afkeuring van het kunstgrasveld.

Opdooi kunstgrasvelden

Wanneer de dooi intreedt is betreden van het veld niet toegestaan. Doordat het vocht in de bovenlaag niet weg kan zakken door de vorstlaag kan de zand-rubberinvulling of het onderliggende sporttechnischelaag volledig verzadigd raken met water. Deze laag is dan instabiel en zeer gevoelig voor betreding. Betreding kan leiden tot kuiltjes in het veld en resulteren in blijvende schade aan de vlakheid van de mat.

In opdooi situatie geldt een bespelingverbod totdat de vorst volledig uit de bodem verdwenen is en het veld wordt vrijgegeven door de Afdeling Sportparken van de gemeente Den Haag.

namens wedstrijdzaken

Wim vd Graaf

Nieuws

Eerste winst Die Haghe 1 als 1e klasser

17-08-2018
Die Haghe won op het toernooi van oud rivaal DUNO, ondanks goed keeperswerk van de Houtwijkse goalie, met 4-0 van sv Houtwijk.

ZWART & PARTNERS NETWERKNOTARISSEN TOERNOOI s.v. DIE HAGHE

16-08-2018
s.v. Die Haghe organiseert op maandag 20-, dinsdag 21- en zaterdag 25 augustus a.s. voor de eerste maal het Zwart & Partners Netwerknotarissen toernooi voor 1e en 2e elftallen. Deelnemende ...

JUZZT FOOTBALL ACADEMY ZOMERKAMPEN!

16-08-2018
Bij Die Haghe op 21, 22 en 23 augustus: 3 dagen lang voetballen in verschillende vormen, zoals een penaltybokaal, wedstrijdjes, techniektraining en cowboys and indians. Verder bestaat het voetbalkamp uit vooruitgang met skills.....

Trainingen en wedstrijden deze week

13-08-2018
In de voorbereiding beginnen al weer veel (jeugd)teams met trainingen en wedstrijden Hier het overzicht van de komende week van 13 aug. t/m 18 aug.

Kledinglijn sv Die Haghe

13-08-2018
Net als vorig seizoen heeft Die Haghe met Free Kick de afspraak om de wedstrijdkleding en trainingskleding bij Die Haghe te bestellen en af te rekenen. Met het betaalbewijs is de kleding bij Free ...

Seizoenstart meiden op 18 augustus 2018 met trainingsdag

10-08-2018
Op zaterdag 18 augustus trappen de meiden (vanaf onder 13) af met de traditionele trainingsdag.

Vanaf september maakt Healthy Hapz ook maaltijden op bestelling.

08-08-2018
Maaltijden die passen bij jouw gezonde leefstijl. Niet meer nadenken over wat je moet eten, zo blijft er meer tijd over om te sporten of om gewoon van je vrije tijd te genieten.

Bewaarnummer seizoen 2018-2019 gepubliceerd

07-08-2018
In het clubblad, dat op deze site ook is te downloaden, staan diverse wetenswaardigheden over het nieuwe voetbalseizoen.

*** Nieuw vrijwilligers beleid - New volunteer policy ***

01-08-2018
Graag uw aandacht voor een belangrijke verandering in het vrijwilligersbeleid van de vereniging. Please note an important change in the volunteer policy of the club.

Vloer clubgebouw in onderhoud Deel II

30-07-2018
Vloer clubgebouw in onderhoud Deel II Dinsdag 31 juli zal het clubgebouw wederom niet toegankelijk zijn.
Pagina 1 van 130  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

Healthy Hapz weekmenu

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Check de vacaturebank voor een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe