DIE HAGHE 1 - DSO 1

26-05-2018, 14:30 uur
comp | Meer Die Haghe 1 >

DH 2 - FC 'S-GRAVENZ. 4

26-05-2018, 11:00 uur
comp | Meer Die Haghe 2 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Hoe zit het met de weersomstandigheden en de velden?

08-02-2018 10:06 - Algemeen

Brief van de gemeente aan de voetbalclubs in Den Haag

Geacht bestuur,

Het winterseizoen is inmiddels weer begonnen. Dit heeft direct gevolgen voor het onderhoud en bespeling van de sportcomplexen. Door middel van dit schrijven willen wij de richtlijnen voor de bespeling van de natuur- en kunstgrasvelden onder winterse omstandigheden onder uw aandacht brengen. Tevens willen wij verzoeken voorzichtig te zijn met bespeling van natte velden.

Schade, in het najaar/winterseizoen ontstaan, herstelt bijna niet meer.

Voor het bespelen van natuurgrasvelden gelden de volgende regels:

Berijpte natuurgrasvelden (wit uitgeslagen velden)

Wanneer de velden berijpt zijn (veelal in de ochtend) dan is bespeling van het veld niet toegestaan (bespeling leidt direct tot grassterfte).

Besneeuwde natuurgrasvelden

Wanneer de velden zijn ondergesneeuwd is bespeling in principe mogelijk. Bespeling heeft echter wel tot gevolg dat de sneeuwlaag vast getrapt wordt en er een ijslaag ontstaat. Deze ijslaag werkt zeer vertragend op de dooi en het weer in gebruik nemen van het veld na afloop van de vorstperiode. Bespeling wordt daarom dus afgeraden.

Bevroren natuurgrasvelden

Wanneer de velden zijn bevroren dan willen wij u er op wijzen dat door bespeling van dergelijke velden er grassterfte plaatsvindt met als gevolg het verdwijnen van de grasmat. Dit kan later in het seizoen leiden tot meer afkeuringen. Door de afwezigheid van de grasmat zal er namelijk eerder verzadiging van vocht optreden (de toplaag wordt eerder nat en blijft ook veel langer nat).

Bij een langdurige aanhoudende vorstperiode kan als gevolg van uitdroging aanzienlijke schade aan de grasmat ontstaan wat voor de gemeente Den Haag aanleiding kan zijn tot het instellen van een bespelingverbod. Wanneer een vorstperiode aanhoudt wordt u per brief geïnformeerd over een dergelijk bespelingverbod.

Beijzelde natuurgrasvelden

Wanneer de velden bedekt zijn met ijzel dan is bespeling van het veld niet toegestaan. Betreding leidt namelijk direct tot grassterfte.

Opdooi natuurgrasvelden

Wanneer de dooi intreedt, is betreden van het veld niet toegestaan. Doordat het vocht in de bovenlaag niet weg kan zakken door de vorstlaag wordt de grasmat instabiel en kan er bij betreding grote schade worden toegebracht. Dit bespelingsverbod geldt totdat de vorst volledig uit de bodem verdwenen is en vrijgegeven wordt door de afdeling Sportparken van de gemeente Den Haag.

Voor kunstgrasvelden gelden de volgende regels:

Besneeuwde kunstgrasvelden

Wanneer de velden zijn ondergesneeuwd heeft bespeling tot gevolg dat de sneeuwlaag vast getrapt wordt en er een ijslaag ontstaat waardoor de vezel afbreekt. Deze ijslaag werkt zeer vertragend op de dooi en het weer in gebruik nemen van het veld na de vorstperiode. Het is niet toegestaan de sneeuw naar de zijkanten van het veld te schuiven. Hierdoor zal er namelijk infill verplaatst worden wat moeilijk  terug te brengen is. Ook bestaat de kans dat de volledige mat gaat verschuiven met als gevolg dat er een slinger in de belijning ontstaat.

Bevroren kunstgrasvelden

De kunstgrasvelden kunnen tot een temperatuur van -10 graden gebruikt worden. Bij betreding van de velden bij temperaturen lager dan –10 graden is de kans op schade aan de kunstgrasvezel groot. Het is daarom niet toegestaan de velden onder dergelijke omstandigheden te gebruiken.

Beijzelde kunstgrasvelden

Wanneer de velden bedekt zijn met ijzel is bespeling van het veld niet toegestaan. Bespeling van beijzelde kunstvezels leidt namelijk tot directe breuk van de kunstvezel wat leidt tot afkeuring van het kunstgrasveld.

Opdooi kunstgrasvelden

Wanneer de dooi intreedt is betreden van het veld niet toegestaan. Doordat het vocht in de bovenlaag niet weg kan zakken door de vorstlaag kan de zand-rubberinvulling of het onderliggende sporttechnischelaag volledig verzadigd raken met water. Deze laag is dan instabiel en zeer gevoelig voor betreding. Betreding kan leiden tot kuiltjes in het veld en resulteren in blijvende schade aan de vlakheid van de mat.

In opdooi situatie geldt een bespelingverbod totdat de vorst volledig uit de bodem verdwenen is en het veld wordt vrijgegeven door de Afdeling Sportparken van de gemeente Den Haag.

namens wedstrijdzaken

Wim vd Graaf

Nieuws

Die Haghe bewaart het lekkerst voor het laatst

20-05-2018
Die Haghe kon tegen SVC'08 niet imponeren en speelde ternauwernood gelijk (1-1) en dat deed UVS tegen RCL ook maar Valken'68 won met 0-2 van DoCos en nu zijn de Valkenburgers Die Haghe tot op 2 ...

LET OP: Parkeren bij SVC'08

18-05-2018
Zaterdag a.s. speelt Die Haghe 1 de kampioenswedstrijd bij SVC'08 op het Oostersportpak aan de van Brienenlaan te Wassenaar waar weinig parkeerruimte is maar...

Netwerken achter de duinen

17-05-2018
Op woensdag 23 mei organiseren wij samen met de VBM Businessclub een interessante netwerkavond.

Die Haghe 1: De dag van de waarheid

17-05-2018
Zaterdag 19 mei a.s. moet het voor de manschappen en trainer Wim de Jong dan gaan gebeuren. In principe levert alleen een klinkende overwinning bij- en op SVC'08 het kampioenschap in de 2e klasse ...

Woensdag 16 mei jeugdtoernooien

15-05-2018
A.s. Woensdag 16 mei vinden er weer prachtige jeugdtoernooien op sv Die Haghe plaats. De JO8 en JO9 van 14.00 tot en met 17.00 en in de avond van 18.00 tot 21.30 de JO15.

SVC'08 - Die Haghe te beluisteren via Sportsignaal radio Den Haag FM

14-05-2018
Sportsignaal radio Den Haag FM doet a.s. zaterdag verslag van de wedstrijd SVC'08 - Die Haghe Hans Slootmaker is de verslaggever

Overschrijvingen

14-05-2018
Een overschrijving aanvragen doe je digitaal. Verenigingen regelen alle overschrijvingen via Sportlink Club. Dit geldt voor zowel het veldvoetbal als het zaalvoetbal en is van toepassing op alle amateurspelers in Nederland die uitkomen in de categorie A en de categorie B.

Stichting Vier het Leven

14-05-2018
Stichting Vier het Leven, een goededoelenorganisatie is op zoek naar mensen die senioren met eigen auto willen begeleiden naar een evenement

INSCHRIJVING MEIDENKAMP VAN START

14-05-2018
Het weer wordt beter, de zomer komt er aan: tijd om in te schrijven voor het Meidenkamp 2018!

Die Haghe ondervindt binnen een half uur pech en geluk

13-05-2018
Ver in blessuretijd wist RCL de 1-1 tegen de touwen te schieten en wierp daarmee voor Die Haghe een obstakel voor het kampioenschap op. Een half uur later maakte DoCos ook ver in blessuretijd ...
Pagina 1 van 124  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

Healthy Hapz weekmenu

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Check de vacaturebank voor een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe