DIE HAGHE 1 - MEEUWENPLAAT 1

22-02-2018, 20:00 uur
beker | Meer Die Haghe 1 >

DIE HAGHE 3 - VERBURCH 3

24-02-2018, 12:00 uur
oefen | Meer Die Haghe 3 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

Hoe zit het met de weersomstandigheden en de velden?

08-02-2018 10:06 - Algemeen

Brief van de gemeente aan de voetbalclubs in Den Haag

Geacht bestuur,

Het winterseizoen is inmiddels weer begonnen. Dit heeft direct gevolgen voor het onderhoud en bespeling van de sportcomplexen. Door middel van dit schrijven willen wij de richtlijnen voor de bespeling van de natuur- en kunstgrasvelden onder winterse omstandigheden onder uw aandacht brengen. Tevens willen wij verzoeken voorzichtig te zijn met bespeling van natte velden.

Schade, in het najaar/winterseizoen ontstaan, herstelt bijna niet meer.

Voor het bespelen van natuurgrasvelden gelden de volgende regels:

Berijpte natuurgrasvelden (wit uitgeslagen velden)

Wanneer de velden berijpt zijn (veelal in de ochtend) dan is bespeling van het veld niet toegestaan (bespeling leidt direct tot grassterfte).

Besneeuwde natuurgrasvelden

Wanneer de velden zijn ondergesneeuwd is bespeling in principe mogelijk. Bespeling heeft echter wel tot gevolg dat de sneeuwlaag vast getrapt wordt en er een ijslaag ontstaat. Deze ijslaag werkt zeer vertragend op de dooi en het weer in gebruik nemen van het veld na afloop van de vorstperiode. Bespeling wordt daarom dus afgeraden.

Bevroren natuurgrasvelden

Wanneer de velden zijn bevroren dan willen wij u er op wijzen dat door bespeling van dergelijke velden er grassterfte plaatsvindt met als gevolg het verdwijnen van de grasmat. Dit kan later in het seizoen leiden tot meer afkeuringen. Door de afwezigheid van de grasmat zal er namelijk eerder verzadiging van vocht optreden (de toplaag wordt eerder nat en blijft ook veel langer nat).

Bij een langdurige aanhoudende vorstperiode kan als gevolg van uitdroging aanzienlijke schade aan de grasmat ontstaan wat voor de gemeente Den Haag aanleiding kan zijn tot het instellen van een bespelingverbod. Wanneer een vorstperiode aanhoudt wordt u per brief geïnformeerd over een dergelijk bespelingverbod.

Beijzelde natuurgrasvelden

Wanneer de velden bedekt zijn met ijzel dan is bespeling van het veld niet toegestaan. Betreding leidt namelijk direct tot grassterfte.

Opdooi natuurgrasvelden

Wanneer de dooi intreedt, is betreden van het veld niet toegestaan. Doordat het vocht in de bovenlaag niet weg kan zakken door de vorstlaag wordt de grasmat instabiel en kan er bij betreding grote schade worden toegebracht. Dit bespelingsverbod geldt totdat de vorst volledig uit de bodem verdwenen is en vrijgegeven wordt door de afdeling Sportparken van de gemeente Den Haag.

Voor kunstgrasvelden gelden de volgende regels:

Besneeuwde kunstgrasvelden

Wanneer de velden zijn ondergesneeuwd heeft bespeling tot gevolg dat de sneeuwlaag vast getrapt wordt en er een ijslaag ontstaat waardoor de vezel afbreekt. Deze ijslaag werkt zeer vertragend op de dooi en het weer in gebruik nemen van het veld na de vorstperiode. Het is niet toegestaan de sneeuw naar de zijkanten van het veld te schuiven. Hierdoor zal er namelijk infill verplaatst worden wat moeilijk  terug te brengen is. Ook bestaat de kans dat de volledige mat gaat verschuiven met als gevolg dat er een slinger in de belijning ontstaat.

Bevroren kunstgrasvelden

De kunstgrasvelden kunnen tot een temperatuur van -10 graden gebruikt worden. Bij betreding van de velden bij temperaturen lager dan –10 graden is de kans op schade aan de kunstgrasvezel groot. Het is daarom niet toegestaan de velden onder dergelijke omstandigheden te gebruiken.

Beijzelde kunstgrasvelden

Wanneer de velden bedekt zijn met ijzel is bespeling van het veld niet toegestaan. Bespeling van beijzelde kunstvezels leidt namelijk tot directe breuk van de kunstvezel wat leidt tot afkeuring van het kunstgrasveld.

Opdooi kunstgrasvelden

Wanneer de dooi intreedt is betreden van het veld niet toegestaan. Doordat het vocht in de bovenlaag niet weg kan zakken door de vorstlaag kan de zand-rubberinvulling of het onderliggende sporttechnischelaag volledig verzadigd raken met water. Deze laag is dan instabiel en zeer gevoelig voor betreding. Betreding kan leiden tot kuiltjes in het veld en resulteren in blijvende schade aan de vlakheid van de mat.

In opdooi situatie geldt een bespelingverbod totdat de vorst volledig uit de bodem verdwenen is en het veld wordt vrijgegeven door de Afdeling Sportparken van de gemeente Den Haag.

namens wedstrijdzaken

Wim vd Graaf

Nieuws

Moeizaam gelijkspel Die Haghe in Leiden: 1-1

17-02-2018
Die Haghe 1 dat als lijstaanvoerder geweldig presteert in de 2e klasse C beleefde een moeilijke dag in de Kikkerpolder te Leiden. Niet vanwege tegenstander UVS maar het voetbalde vooral tegen ...

Zaterdag 17 februari

17-02-2018
Alleen de grasvelden zijn afgekeurd. Wedstrijden van JO13-2, MO11-1, MO13-2, VR1 zijn afgekeurd. Alle wedstrijden op velden 4, 5, 8 en 6 zijn tot 11:30 afgekeurd. Vanaf 11:30 zijn alle velden goed ...

Ook tegen UVS heeft koploper Die Haghe wat goed te maken

15-02-2018
Zaterdag a.s. vertrekt de spelers- en supportersbus van Die Haghe voor de eerste keer richting de Kikkerpolder te Leiden waar UVS de tegenstander zal zijn en laat dat nu net de enige tegenstander ...

Invulling technische staf seizoen 2018-2019

15-02-2018
Vorig jaar heeft hoofdtrainer Wim de Jong met het bestuur een akkoord bereikt over een meer- jaren planning t.a.v. de invulling van de technische staf.

Die Haghe 1 met de bus naar UVS Leiden, er is nog plek…

13-02-2018
Op zaterdag 17 februari 2018 speelt Die Haghe 1 een uitwedstrijd bij UVS in Leiden en voor deze wedstrijd is een bus beschikbaar gesteld voor de selectie.

Die Haghe wint na boeiend duel van TAVV: 1-0

10-02-2018
Het ging ook vandaag niet makkelijk en de Ter Aarse goalie was een echte sta in de weg maar het was nota bene verdediger Jesse Bakker wiens harde- en geplaatste kopbal de drie punten opleverde.

Die Haghe herdenkt sportverslaggever Kees te Gussinklo

09-02-2018
Verschillende voetbalclubs herdenken komend weekeinde de overleden Haagse sportverslaggever Kees te Gussinklo. De bekende verschijning op de Haagse en regionale sportvelden overleed donderdag onverwachts op 64-jarige leeftijd.

Die Haghe heeft zaterdag tegen TAVV wat goed te maken

08-02-2018
De eerdere ontmoeting tussen beide teams in Ter Aar leverde Die Haghe ternauwernood het tot nu toe enige gelijkspel van de competitie op. Op de kunstsprieten van de blauw witten wilde de bal lang ...

Grasvelden Ockenburgh woensdag 7 febr. afgekeurd

07-02-2018
Door de aanhoudende vorst zijn de velden afgekeurd en treedt het afkeuringsschema in werking
Pagina 1 van 117  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

Healthy Hapz weekmenu

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Check de vacaturebank voor een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe