DIE HAGHE 1 - KLOETINGE 1

27-10-2018, 14:30 uur
comp | Meer Die Haghe 1 >

DIE HAGHE 2 - WESTLANDIA 3

27-10-2018, 12:00 uur
comp | Meer Die Haghe 2 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

Hoe zit het met de weersomstandigheden en de velden?

08-02-2018 10:06 - Algemeen

Brief van de gemeente aan de voetbalclubs in Den Haag

Geacht bestuur,

Het winterseizoen is inmiddels weer begonnen. Dit heeft direct gevolgen voor het onderhoud en bespeling van de sportcomplexen. Door middel van dit schrijven willen wij de richtlijnen voor de bespeling van de natuur- en kunstgrasvelden onder winterse omstandigheden onder uw aandacht brengen. Tevens willen wij verzoeken voorzichtig te zijn met bespeling van natte velden.

Schade, in het najaar/winterseizoen ontstaan, herstelt bijna niet meer.

Voor het bespelen van natuurgrasvelden gelden de volgende regels:

Berijpte natuurgrasvelden (wit uitgeslagen velden)

Wanneer de velden berijpt zijn (veelal in de ochtend) dan is bespeling van het veld niet toegestaan (bespeling leidt direct tot grassterfte).

Besneeuwde natuurgrasvelden

Wanneer de velden zijn ondergesneeuwd is bespeling in principe mogelijk. Bespeling heeft echter wel tot gevolg dat de sneeuwlaag vast getrapt wordt en er een ijslaag ontstaat. Deze ijslaag werkt zeer vertragend op de dooi en het weer in gebruik nemen van het veld na afloop van de vorstperiode. Bespeling wordt daarom dus afgeraden.

Bevroren natuurgrasvelden

Wanneer de velden zijn bevroren dan willen wij u er op wijzen dat door bespeling van dergelijke velden er grassterfte plaatsvindt met als gevolg het verdwijnen van de grasmat. Dit kan later in het seizoen leiden tot meer afkeuringen. Door de afwezigheid van de grasmat zal er namelijk eerder verzadiging van vocht optreden (de toplaag wordt eerder nat en blijft ook veel langer nat).

Bij een langdurige aanhoudende vorstperiode kan als gevolg van uitdroging aanzienlijke schade aan de grasmat ontstaan wat voor de gemeente Den Haag aanleiding kan zijn tot het instellen van een bespelingverbod. Wanneer een vorstperiode aanhoudt wordt u per brief geïnformeerd over een dergelijk bespelingverbod.

Beijzelde natuurgrasvelden

Wanneer de velden bedekt zijn met ijzel dan is bespeling van het veld niet toegestaan. Betreding leidt namelijk direct tot grassterfte.

Opdooi natuurgrasvelden

Wanneer de dooi intreedt, is betreden van het veld niet toegestaan. Doordat het vocht in de bovenlaag niet weg kan zakken door de vorstlaag wordt de grasmat instabiel en kan er bij betreding grote schade worden toegebracht. Dit bespelingsverbod geldt totdat de vorst volledig uit de bodem verdwenen is en vrijgegeven wordt door de afdeling Sportparken van de gemeente Den Haag.

Voor kunstgrasvelden gelden de volgende regels:

Besneeuwde kunstgrasvelden

Wanneer de velden zijn ondergesneeuwd heeft bespeling tot gevolg dat de sneeuwlaag vast getrapt wordt en er een ijslaag ontstaat waardoor de vezel afbreekt. Deze ijslaag werkt zeer vertragend op de dooi en het weer in gebruik nemen van het veld na de vorstperiode. Het is niet toegestaan de sneeuw naar de zijkanten van het veld te schuiven. Hierdoor zal er namelijk infill verplaatst worden wat moeilijk  terug te brengen is. Ook bestaat de kans dat de volledige mat gaat verschuiven met als gevolg dat er een slinger in de belijning ontstaat.

Bevroren kunstgrasvelden

De kunstgrasvelden kunnen tot een temperatuur van -10 graden gebruikt worden. Bij betreding van de velden bij temperaturen lager dan –10 graden is de kans op schade aan de kunstgrasvezel groot. Het is daarom niet toegestaan de velden onder dergelijke omstandigheden te gebruiken.

Beijzelde kunstgrasvelden

Wanneer de velden bedekt zijn met ijzel is bespeling van het veld niet toegestaan. Bespeling van beijzelde kunstvezels leidt namelijk tot directe breuk van de kunstvezel wat leidt tot afkeuring van het kunstgrasveld.

Opdooi kunstgrasvelden

Wanneer de dooi intreedt is betreden van het veld niet toegestaan. Doordat het vocht in de bovenlaag niet weg kan zakken door de vorstlaag kan de zand-rubberinvulling of het onderliggende sporttechnischelaag volledig verzadigd raken met water. Deze laag is dan instabiel en zeer gevoelig voor betreding. Betreding kan leiden tot kuiltjes in het veld en resulteren in blijvende schade aan de vlakheid van de mat.

In opdooi situatie geldt een bespelingverbod totdat de vorst volledig uit de bodem verdwenen is en het veld wordt vrijgegeven door de Afdeling Sportparken van de gemeente Den Haag.

namens wedstrijdzaken

Wim vd Graaf

Nieuws

Die Haghe weer met beide benen op de grond na 3-0 verlies bij Forum Sport

20-10-2018
Die Haghe kwam er tegen Forum Sport in Voorburg nauwelijks aan te pas en liep na een vroege achterstand tegen een ruime nederlaag op en dat was lang geleden (update)

Nieuwe bordsponsor voor sv Die Haghe: Restaurant Di Sopra

18-10-2018
Naast teamsponsor voor de MO-21 is Restaurant Di Sopra ook bordsponsor geworden van sv Die Haghe.

Sportsignaal radio doet verslag van de wedstrijd Forum Sport - Die Haghe

17-10-2018
Sportsignaal radio komt a.s. zaterdag verslag doen van de wedstrijd : Forum Sport - Die Haghe

Opnieuw een wedstrijd van de week: Forum Sport - Die Haghe

17-10-2018
Forum Sport, de nummer 2, ontvangt zaterdag de koploper, Die Haghe waarbij oude tijden herleven. Vroeger waren er de titanenwedstrijden tussen DEVJO en Die Haghe maar nu DEVJO is gefuseerd met sv ...

Trainingen herfstvakantie

16-10-2018
In de herfstvakantie gaan voor de jeugd de trainingen voor niet-selectieteams niet door. Selectieteams trainen wel.

Extra dag fysiotherapeut

16-10-2018

VDL 2 - Die Haghe 2: 0 - 0

15-10-2018
In een rommelige en slordige wedstrijd tegen VDL 2 mag Die Haghe 2 blij zijn met een punt.

Even in de ogen wrijven en weer kijken...Die Haghe is de koploper

14-10-2018
Na een goede 0-1 zege bij Honselerdijk kan en mag Die Haghe zich - met één wedstrijd minder gespeeld - de trotse koploper van de 1e klasse B noemen. Gekker moet het niet worden maar het is wel de ...

JUZZT FOOTBALL ACADEMY HERFSTKAMP!

11-10-2018
Twee dagen lang voetballen in verschillende vormen, zoals een penaltybokaal, wedstrijdjes, grote voetbalboarding, techniektraining en cowboys and indians.

Een vroege topper in de 1e klasse B: Honselersdijk - Die Haghe

11-10-2018
Die Haghe wacht de ontmoetingen tegen twee regioclubs. Volgende week treft het in Voorburg Forum Sport maar zaterdag a.s. reist de ploeg af naar Honselersdijk dat knap via de nacompetitie uit de ...
Pagina 1 van 135  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

Healthy Hapz weekmenu

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Check de vacaturebank voor een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe