DIE HAGHE 1 - KLOETINGE 1

27-10-2018, 14:30 uur
comp | Meer Die Haghe 1 >

DIE HAGHE 2 - WESTLANDIA 3

27-10-2018, 12:00 uur
comp | Meer Die Haghe 2 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

Die Haghe neemt na een enerverend duel de koppositie over van Lugdunum: 4-1

02-12-2017 18:44 - Senioren

Die Haghe neemt na een enerverend duel de koppositie over van Lugdunum: 4-1

De wedstrijd tussen de nr. 2, Die Haghe en de koploper, het nog ongeslagen Lugdunum, trapte op een goed bespeelbare grasmat af en binnen 10 minuten hadden de toeschouwers al meer voetbal van beide teams gezien dat men normaliter in een hele wedstrijd te zien krijgt. Het was een stormachtig begin met veel inzet en passie met enkele kleine speldenprikjes van Die Haghe maar in de 10 minuut nam Robin Laming de bal prachtig mee en stoomde het strafschopgebied binnen waar hij onrechtmatig naar de grond werd getrokken. De uitmuntende arbiter van dienst, Stanley van Lith, wees dan ook gedecideerd naar de stip en Sander Jong schoot de strafschop onberispelijk binnen: 1-0.

Die Haghe bleef nog 10 minuten lang de wedstrijd dicteren maar daarna namen de Kikkers uit Leiden de wedstrijd in handen. Onder aanvoering van hun captain Tim de Cler werd Lugdunum gevaarlijker en gevaarlijker en Die Haghe hapte even naar adem. In de 23e minuut nam de Cler namens de Leidenaren een indraaiende vrije schop welke werd doorgekopt en van dichtbij tot doelpunt kon worden gepromoveerd: 1-1. Dat doelpunt gaf de juiste spelverhouding van dat moment weer. In de 27e minuut kon Sami Aoulad Die Haghe weer op voorsprong brengen maar zijn volley ging naast. De groenhemden braken in de 30e minuut razendsnel uit en de spits loste een keihard laag schot dat door doelman Bas Drost knap tot corner kon worden verwerkt. Zo bleef tot de rust de schade voor de thuisploeg beperkt en hadden de vele toeschouwers op Ockenburgh een zeer levendige en op hoog niveau gespeelde wedstrijd gezien.

Direct bij aanvang van de 2e helft was er een goede kans voor Sebastiaan vd Starre maar zijn half getoucheerde kopbal kon de Leidse goalie niet verontrusten. Langzaam kreeg Die Haghe meer greep op de wedstrijd en Lugdunum kwam nauwelijks meer onder de druk uit. Die Haghe speelde met bezieling, passie en durf en dat werd in de 60e minuut beloond. Een scherp genomen corner werd door de lange Alex Heemskerk achter de vertwijfeld grabbelende handen van de Leidse doelman binnengekopt: 2-1. Deze stand bleef lang op het scorebord branden ondanks de aanvallende impulsen van Lugdunum dat nog niet op wilde geven maar zo'n inspanning in de competitie nog niet eerder hadden hoeven doen. Langzaam doofde de hoop op een beter resultaat en ging men aan Leidse kant over op het ongezouten kritiek op elkaar en de eigen bank leveren. Een kolfje naar de hand van trainer Wim de Jong die de snelle Ricardo Rosario Lopes inbracht voor Sebastiaan vd Starre die aan zijn oog gewond was geraakt.

In de 75e minuut had diezelfde Ricardo de definitieve beslissing op zijn schoen maar diens schot ging voorlangs. Ook een schot van Sami Aoulad trof geen doel. Het bleef dus lang spannend maar Die Haghe bracht zelf de kers op de taart. In de 88e minuut werd de bal knap meegenomen door Robin Laming die wonderschoon het lederen monster in de rechter bovenhoek van Lugdunum deponeerde: 3-1. En nog was de koek niet op want Sami Aoulad bezorgde de Leidse groenhemden net zoveel tegendoelpunten in één wedstrijd als de 9 hiervoor en bracht met een fraaie actie de 4-1 op het mobiele digitale wedstrijdformulier. Wat een apotheose van een heerlijke pot voetbal welke fantastisch werd geleid door arbiter Stanley van Lith die slechts 1x geel moest trekken en wel voor een Leidenaar. Het applaus van het Leidse en Haagse publiek gold alle gladiatoren maar ook zeker deze arbiter van dienst die liet voetballen waar het kon en floot waar het moest.

Die Haghe is dus de volgende promovendus die koploper is geworden van de 2e klasse C. Dat schept verplichtingen want nu wil iedereen weer van Die Haghe winnen. Volgende week zullen wij dat meemaken met het Zoetermeerse DSO maar eerst even nagenieten van deze match of the day zegt...

Wim van de Graaf

Nieuws

Die Haghe weer met beide benen op de grond na 3-0 verlies bij Forum Sport

20-10-2018
Die Haghe kwam er tegen Forum Sport in Voorburg nauwelijks aan te pas en liep na een vroege achterstand tegen een ruime nederlaag op en dat was lang geleden (update)

Nieuwe bordsponsor voor sv Die Haghe: Restaurant Di Sopra

18-10-2018
Naast teamsponsor voor de MO-21 is Restaurant Di Sopra ook bordsponsor geworden van sv Die Haghe.

Sportsignaal radio doet verslag van de wedstrijd Forum Sport - Die Haghe

17-10-2018
Sportsignaal radio komt a.s. zaterdag verslag doen van de wedstrijd : Forum Sport - Die Haghe

Opnieuw een wedstrijd van de week: Forum Sport - Die Haghe

17-10-2018
Forum Sport, de nummer 2, ontvangt zaterdag de koploper, Die Haghe waarbij oude tijden herleven. Vroeger waren er de titanenwedstrijden tussen DEVJO en Die Haghe maar nu DEVJO is gefuseerd met sv ...

Trainingen herfstvakantie

16-10-2018
In de herfstvakantie gaan voor de jeugd de trainingen voor niet-selectieteams niet door. Selectieteams trainen wel.

Extra dag fysiotherapeut

16-10-2018

VDL 2 - Die Haghe 2: 0 - 0

15-10-2018
In een rommelige en slordige wedstrijd tegen VDL 2 mag Die Haghe 2 blij zijn met een punt.

Even in de ogen wrijven en weer kijken...Die Haghe is de koploper

14-10-2018
Na een goede 0-1 zege bij Honselerdijk kan en mag Die Haghe zich - met één wedstrijd minder gespeeld - de trotse koploper van de 1e klasse B noemen. Gekker moet het niet worden maar het is wel de ...

JUZZT FOOTBALL ACADEMY HERFSTKAMP!

11-10-2018
Twee dagen lang voetballen in verschillende vormen, zoals een penaltybokaal, wedstrijdjes, grote voetbalboarding, techniektraining en cowboys and indians.

Een vroege topper in de 1e klasse B: Honselersdijk - Die Haghe

11-10-2018
Die Haghe wacht de ontmoetingen tegen twee regioclubs. Volgende week treft het in Voorburg Forum Sport maar zaterdag a.s. reist de ploeg af naar Honselersdijk dat knap via de nacompetitie uit de ...
Pagina 1 van 135  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

Healthy Hapz weekmenu

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Check de vacaturebank voor een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe