DIE HAGHE 1 - SHO 1

29-09-2018, 14:30 uur
comp | Meer Die Haghe 1 >

DIE HAGHE 2 - CWO 2

29-09-2018, 12:00 uur
comp | Meer Die Haghe 2 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

Die Haghe wint ruim maar vergeet het doelsaldo op te vijzelen: 0-4

05-11-2017 13:55 - Senioren

Die Haghe wint ruim maar vergeet het doelsaldo op te vijzelen

In een troosteloze ambiance op de kunstsprieten van de cvc Reeuwijk werd de wedstrijd tussen de nummer 2, Die Haghe, en de nummer 13, Reeuwijk, afgewerkt waarbij de Ockenburgh bewoners uiteindelijk met een 0-4 winst naar Den Haag terugkeerde maar trainer Wim de Jong (terecht) ontevreden was met de einduitslag.

Het kan met Die Haghe als promovendus snel gaan. Win je een uitwedstrijd met vier doelpunten verschil en zijn er ontevreden gezichten te zien.  Toch snap ik de reactie van de trainer want in dit Die Haghe zit zoveel potentieel en het is zoveel beter en sterker dan dat de spelers zaterdag lieten zien.

Is het bescheidenheid of is het logisch dat de doelpuntenmachine stokte bij de 0-4 ruststand? Over dat eerste wil ik kwijt dat de spelers blijkbaar nog niet geheel beseffen waartoe zij in staat zijn. De schroom moet na de geweldige start in de 2e klasse C nu wel eens van het team gaan vallen.

Hoewel de thuisploeg - vreemd genoeg tegen de KNVB-regels in, niet gekleurd in de clubkleuren rood en blauw maar in het donkerblauw - niet eens zo'n slechte start kende en twee redelijk grote kansen kreeg, was het Die Haghe dat de wedstrijd bepaalde. In de 10e minuut schoot Peter de Kleer net naast het CVC-doel maar in de 15e minuut stond nota bene een Reeuwijker in de baan van een schot van een medespeler waardoor doelman Bas Drost een achterbal mocht nemen. Een minuut later was de ijverige Sebastiaan vd Starre dicht bij de openingstreffer maar hij vond de keeper op zijn weg,

In de 25e minuut en de druilerige regen kopte Jeroen Brand de bal door op Sami Aoulad die Sebastiaan vd Starre een niet te missen kans bood: 0-1. Vijf minuten later ging Junior Nelson in de 16 meter van de blauwhemden goed door en legde de bal af op Sami Aoulad die beheerst de 0-2 binnen schoot. Diezelfde Sami reageerde in de 40e minuut alert toen een strakke voorzet van Peter de Kleer door de onzekere Reeuwijkse doelman werd losgelaten waarna Sami met een wippertje van dicht bij de 0-3 in het net deponeerde. Vier minuten later weer een aanval richting het doel van de thuisploeg waarbij Sebastiaan vd Starre de bal aflegde op Peter de Kleer die hard de bal tegen de touwen joeg: 0-4. Even later floot de prima en rustig leidende arbiter Ivar Gieles het even welletjes en floot hij beide teams richting de droge kleedkamer en de warme thee.

Of het logisch is dat Die Haghe met deze ruststand in de 2e helft pover voor de dag kwam kan ik kort en krachtig met een "nee" antwoorden. Immers, het gat met koploper Lugdunum bedroeg naast de 3 wedstrijdpunten ook een behoorlijk verschil in doelsaldo welke tevens bepalend kan zijn voor het behalen van de 1e periode. Die Haghe had dus de score moeten opvoeren en kreeg daarvoor ook alle gelegenheid. Reeuwijk gaf nog niet helemaal op en er ontstond, mede door het verschil in conditie, behoorlijk wat ruimte en mogelijkheden voor de witkielen. Met deze vele kansen werd slordig omgesprongen en geen één daarvan trof in die 45 minuten nog doel. De drie invallers aan Haagse zijde vielen ook al niet geweldig in en de wedstrijd werd rommelig en het aankijken niet meer waard.

Het laatste fluitsignaal klonk dan ook voor beide teams en toeschouwers als een bevrijding en Die Haghe had dus, ondanks de knappe 1e helft, een grote kans om het Lugdunum nog moeilijk te maken laten liggen.

Toch overheerst bij uw scribent de trots op het team en de plek waar het nu staat. Daarnaast hoopt hij dat het team de eigen kracht gaat inzien en dan te beginnen a.s. zaterdag in het thuis-bekerduel met de bijna 100 jarige zaterdag 4e klasser Houd Dapper Vol (HDV).

Een mooie generale voor de week erop als het Leidse DoCos op Ockenburgh op visite komt, aldus..........

Wim van de Graaf

Nieuws

Ab (Albert) Nederhoed overleden

25-09-2018
Hedenmiddag bereikte ons het bericht dat op 24 september is overleden: Ab Nederhoed. AB is 90 jaar geworden.

Sportsignaal radio verslaat a.s. zaterdag de wedstrijd Die Haghe - SHO

25-09-2018
Sportsignaal radio komt a.s. zaterdag verslag doen van de wedstrijd : Die Haghe - SHO Robert Henderson is de verslaggever

Vitesse Delft 3 - Die Haghe 2 : 4-0 (3-0)

24-09-2018
“Jongste tweede elftal ooit, moet, als je goed kijkt, het zelf beter doen”

Even voorstellen: Stagiaires van ROC Mondriaan

24-09-2018

Nieuwe Jeugdsportcoördinator

24-09-2018
Sinds vorige week is er bij sv Die Haghe een nieuwe jeugdsportcoördinator actief. Roberto Escudero stelt zich aan u voor.

Die Haghe kent droomstart: 0-2 winst bij RVVH

23-09-2018
Die Haghe acteert voor het eerst in de 1e klasse en kende een start als uit een jongensboek. Het uit de Hoofdklasse gedegradeerde RVVH werd in Ridderkerk met 0-2 verslagen en daar was niets van ...

Die Haghe 1 zet 1e stap in 1e klasse tegen het 100-jarige RVVH

21-09-2018
Eindelijk is het zo ver. Na veel intensieve trainingen en een prima ongeslagen oefencampage (door in de beker na 3x winst) treedt Die Haghe 1 toe tot de 1e klasse van het zaterdagvoetbal en start ...

Die Haghe komt tegen SC Monster laat op stoom

16-09-2018
Ook de 3e bekerwedstrijd in de poulefase werd gewonnen door Die Haghe al ging dit deze keer moeizaam. Een 2-1 achterstand bij rust werd vlak voor tijd omgezet in een 2-3 overwinning...

Met de bus naar uitwedstrijd RVVH 1 - Die Haghe 1

15-09-2018
Busreis naar RVVH 1 - Die Haghe 1

Die Haghe 1 zaterdag tegen oude rivaal SC Monster

13-09-2018
In de 3e bekerronde van de poulefase speelt het reeds geplaatste Die Haghe zaterdag in Monster tegen de plaatselijke Sportclub dat vorig seizoen promotie wist af te dwingen naar de 2e klasse.
Pagina 1 van 133  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

Healthy Hapz weekmenu

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Check de vacaturebank voor een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe