DIE HAGHE 1 - MEEUWENPLAAT 1

22-02-2018, 20:00 uur
beker | Meer Die Haghe 1 >

DIE HAGHE 3 - VERBURCH 3

24-02-2018, 12:00 uur
oefen | Meer Die Haghe 3 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

Die Haghe wint ruim maar vergeet het doelsaldo op te vijzelen: 0-4

05-11-2017 13:55 - Senioren

Die Haghe wint ruim maar vergeet het doelsaldo op te vijzelen

In een troosteloze ambiance op de kunstsprieten van de cvc Reeuwijk werd de wedstrijd tussen de nummer 2, Die Haghe, en de nummer 13, Reeuwijk, afgewerkt waarbij de Ockenburgh bewoners uiteindelijk met een 0-4 winst naar Den Haag terugkeerde maar trainer Wim de Jong (terecht) ontevreden was met de einduitslag.

Het kan met Die Haghe als promovendus snel gaan. Win je een uitwedstrijd met vier doelpunten verschil en zijn er ontevreden gezichten te zien.  Toch snap ik de reactie van de trainer want in dit Die Haghe zit zoveel potentieel en het is zoveel beter en sterker dan dat de spelers zaterdag lieten zien.

Is het bescheidenheid of is het logisch dat de doelpuntenmachine stokte bij de 0-4 ruststand? Over dat eerste wil ik kwijt dat de spelers blijkbaar nog niet geheel beseffen waartoe zij in staat zijn. De schroom moet na de geweldige start in de 2e klasse C nu wel eens van het team gaan vallen.

Hoewel de thuisploeg - vreemd genoeg tegen de KNVB-regels in, niet gekleurd in de clubkleuren rood en blauw maar in het donkerblauw - niet eens zo'n slechte start kende en twee redelijk grote kansen kreeg, was het Die Haghe dat de wedstrijd bepaalde. In de 10e minuut schoot Peter de Kleer net naast het CVC-doel maar in de 15e minuut stond nota bene een Reeuwijker in de baan van een schot van een medespeler waardoor doelman Bas Drost een achterbal mocht nemen. Een minuut later was de ijverige Sebastiaan vd Starre dicht bij de openingstreffer maar hij vond de keeper op zijn weg,

In de 25e minuut en de druilerige regen kopte Jeroen Brand de bal door op Sami Aoulad die Sebastiaan vd Starre een niet te missen kans bood: 0-1. Vijf minuten later ging Junior Nelson in de 16 meter van de blauwhemden goed door en legde de bal af op Sami Aoulad die beheerst de 0-2 binnen schoot. Diezelfde Sami reageerde in de 40e minuut alert toen een strakke voorzet van Peter de Kleer door de onzekere Reeuwijkse doelman werd losgelaten waarna Sami met een wippertje van dicht bij de 0-3 in het net deponeerde. Vier minuten later weer een aanval richting het doel van de thuisploeg waarbij Sebastiaan vd Starre de bal aflegde op Peter de Kleer die hard de bal tegen de touwen joeg: 0-4. Even later floot de prima en rustig leidende arbiter Ivar Gieles het even welletjes en floot hij beide teams richting de droge kleedkamer en de warme thee.

Of het logisch is dat Die Haghe met deze ruststand in de 2e helft pover voor de dag kwam kan ik kort en krachtig met een "nee" antwoorden. Immers, het gat met koploper Lugdunum bedroeg naast de 3 wedstrijdpunten ook een behoorlijk verschil in doelsaldo welke tevens bepalend kan zijn voor het behalen van de 1e periode. Die Haghe had dus de score moeten opvoeren en kreeg daarvoor ook alle gelegenheid. Reeuwijk gaf nog niet helemaal op en er ontstond, mede door het verschil in conditie, behoorlijk wat ruimte en mogelijkheden voor de witkielen. Met deze vele kansen werd slordig omgesprongen en geen één daarvan trof in die 45 minuten nog doel. De drie invallers aan Haagse zijde vielen ook al niet geweldig in en de wedstrijd werd rommelig en het aankijken niet meer waard.

Het laatste fluitsignaal klonk dan ook voor beide teams en toeschouwers als een bevrijding en Die Haghe had dus, ondanks de knappe 1e helft, een grote kans om het Lugdunum nog moeilijk te maken laten liggen.

Toch overheerst bij uw scribent de trots op het team en de plek waar het nu staat. Daarnaast hoopt hij dat het team de eigen kracht gaat inzien en dan te beginnen a.s. zaterdag in het thuis-bekerduel met de bijna 100 jarige zaterdag 4e klasser Houd Dapper Vol (HDV).

Een mooie generale voor de week erop als het Leidse DoCos op Ockenburgh op visite komt, aldus..........

Wim van de Graaf

Nieuws

Moeizaam gelijkspel Die Haghe in Leiden: 1-1

17-02-2018
Die Haghe 1 dat als lijstaanvoerder geweldig presteert in de 2e klasse C beleefde een moeilijke dag in de Kikkerpolder te Leiden. Niet vanwege tegenstander UVS maar het voetbalde vooral tegen ...

Zaterdag 17 februari

17-02-2018
Alleen de grasvelden zijn afgekeurd. Wedstrijden van JO13-2, MO11-1, MO13-2, VR1 zijn afgekeurd. Alle wedstrijden op velden 4, 5, 8 en 6 zijn tot 11:30 afgekeurd. Vanaf 11:30 zijn alle velden goed ...

Ook tegen UVS heeft koploper Die Haghe wat goed te maken

15-02-2018
Zaterdag a.s. vertrekt de spelers- en supportersbus van Die Haghe voor de eerste keer richting de Kikkerpolder te Leiden waar UVS de tegenstander zal zijn en laat dat nu net de enige tegenstander ...

Invulling technische staf seizoen 2018-2019

15-02-2018
Vorig jaar heeft hoofdtrainer Wim de Jong met het bestuur een akkoord bereikt over een meer- jaren planning t.a.v. de invulling van de technische staf.

Die Haghe 1 met de bus naar UVS Leiden, er is nog plek…

13-02-2018
Op zaterdag 17 februari 2018 speelt Die Haghe 1 een uitwedstrijd bij UVS in Leiden en voor deze wedstrijd is een bus beschikbaar gesteld voor de selectie.

Die Haghe wint na boeiend duel van TAVV: 1-0

10-02-2018
Het ging ook vandaag niet makkelijk en de Ter Aarse goalie was een echte sta in de weg maar het was nota bene verdediger Jesse Bakker wiens harde- en geplaatste kopbal de drie punten opleverde.

Die Haghe herdenkt sportverslaggever Kees te Gussinklo

09-02-2018
Verschillende voetbalclubs herdenken komend weekeinde de overleden Haagse sportverslaggever Kees te Gussinklo. De bekende verschijning op de Haagse en regionale sportvelden overleed donderdag onverwachts op 64-jarige leeftijd.

Die Haghe heeft zaterdag tegen TAVV wat goed te maken

08-02-2018
De eerdere ontmoeting tussen beide teams in Ter Aar leverde Die Haghe ternauwernood het tot nu toe enige gelijkspel van de competitie op. Op de kunstsprieten van de blauw witten wilde de bal lang ...

Hoe zit het met de weersomstandigheden en de velden?

08-02-2018
Update: Voor het gebruik van gras- en kunstgrasvelden gedurende de winterperiode heeft de gemeente Den Haag instructies gemaakt waarvan hierbij een uittreksel....

Grasvelden Ockenburgh woensdag 7 febr. afgekeurd

07-02-2018
Door de aanhoudende vorst zijn de velden afgekeurd en treedt het afkeuringsschema in werking
Pagina 1 van 117  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

Healthy Hapz weekmenu

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Check de vacaturebank voor een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe