Kiddy Goodpills

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

Die Haghe wint ruim maar vergeet het doelsaldo op te vijzelen: 0-4

05-11-2017 13:55 - Senioren

Die Haghe wint ruim maar vergeet het doelsaldo op te vijzelen

In een troosteloze ambiance op de kunstsprieten van de cvc Reeuwijk werd de wedstrijd tussen de nummer 2, Die Haghe, en de nummer 13, Reeuwijk, afgewerkt waarbij de Ockenburgh bewoners uiteindelijk met een 0-4 winst naar Den Haag terugkeerde maar trainer Wim de Jong (terecht) ontevreden was met de einduitslag.

Het kan met Die Haghe als promovendus snel gaan. Win je een uitwedstrijd met vier doelpunten verschil en zijn er ontevreden gezichten te zien.  Toch snap ik de reactie van de trainer want in dit Die Haghe zit zoveel potentieel en het is zoveel beter en sterker dan dat de spelers zaterdag lieten zien.

Is het bescheidenheid of is het logisch dat de doelpuntenmachine stokte bij de 0-4 ruststand? Over dat eerste wil ik kwijt dat de spelers blijkbaar nog niet geheel beseffen waartoe zij in staat zijn. De schroom moet na de geweldige start in de 2e klasse C nu wel eens van het team gaan vallen.

Hoewel de thuisploeg - vreemd genoeg tegen de KNVB-regels in, niet gekleurd in de clubkleuren rood en blauw maar in het donkerblauw - niet eens zo'n slechte start kende en twee redelijk grote kansen kreeg, was het Die Haghe dat de wedstrijd bepaalde. In de 10e minuut schoot Peter de Kleer net naast het CVC-doel maar in de 15e minuut stond nota bene een Reeuwijker in de baan van een schot van een medespeler waardoor doelman Bas Drost een achterbal mocht nemen. Een minuut later was de ijverige Sebastiaan vd Starre dicht bij de openingstreffer maar hij vond de keeper op zijn weg,

In de 25e minuut en de druilerige regen kopte Jeroen Brand de bal door op Sami Aoulad die Sebastiaan vd Starre een niet te missen kans bood: 0-1. Vijf minuten later ging Junior Nelson in de 16 meter van de blauwhemden goed door en legde de bal af op Sami Aoulad die beheerst de 0-2 binnen schoot. Diezelfde Sami reageerde in de 40e minuut alert toen een strakke voorzet van Peter de Kleer door de onzekere Reeuwijkse doelman werd losgelaten waarna Sami met een wippertje van dicht bij de 0-3 in het net deponeerde. Vier minuten later weer een aanval richting het doel van de thuisploeg waarbij Sebastiaan vd Starre de bal aflegde op Peter de Kleer die hard de bal tegen de touwen joeg: 0-4. Even later floot de prima en rustig leidende arbiter Ivar Gieles het even welletjes en floot hij beide teams richting de droge kleedkamer en de warme thee.

Of het logisch is dat Die Haghe met deze ruststand in de 2e helft pover voor de dag kwam kan ik kort en krachtig met een "nee" antwoorden. Immers, het gat met koploper Lugdunum bedroeg naast de 3 wedstrijdpunten ook een behoorlijk verschil in doelsaldo welke tevens bepalend kan zijn voor het behalen van de 1e periode. Die Haghe had dus de score moeten opvoeren en kreeg daarvoor ook alle gelegenheid. Reeuwijk gaf nog niet helemaal op en er ontstond, mede door het verschil in conditie, behoorlijk wat ruimte en mogelijkheden voor de witkielen. Met deze vele kansen werd slordig omgesprongen en geen één daarvan trof in die 45 minuten nog doel. De drie invallers aan Haagse zijde vielen ook al niet geweldig in en de wedstrijd werd rommelig en het aankijken niet meer waard.

Het laatste fluitsignaal klonk dan ook voor beide teams en toeschouwers als een bevrijding en Die Haghe had dus, ondanks de knappe 1e helft, een grote kans om het Lugdunum nog moeilijk te maken laten liggen.

Toch overheerst bij uw scribent de trots op het team en de plek waar het nu staat. Daarnaast hoopt hij dat het team de eigen kracht gaat inzien en dan te beginnen a.s. zaterdag in het thuis-bekerduel met de bijna 100 jarige zaterdag 4e klasser Houd Dapper Vol (HDV).

Een mooie generale voor de week erop als het Leidse DoCos op Ockenburgh op visite komt, aldus..........

Wim van de Graaf

Nieuws

Aan alle leden van sv Die Haghe

18-06-2018
Tijdens de Algemene Leden Vergadering van 6 juni 2018 heeft de vergadering de volgende drie besluiten genomen:

Zaterdag 30 juni Vrijwilligersavond

17-06-2018
Hierbij willen wij graag alle vrijwilligers die dit jaar hard hebben gewerkt uitnodigen voor een hapje en een drankje op zaterdag 30 juni in ons clubhuis. Wij verwelkomen jullie graag vanaf 17.00 uur en de avond zal zijn afgelopen rond 20.00 uur.

Die Haghe MO15 wint de Haaglanden Voetbalcup !!

17-06-2018
De Meiden Onder de 15 jaar van Die Haghe hebben na het winnen van de strafschoppenserie beslag weten te leggen op de beker. DSVP MO15 hield onze meiden op een 1-1 gelijkspel maar dat mocht niet ...

Arbiter blokkeert de doorgang voor Die Haghe 2 naar de 1e klasse

16-06-2018
Ik schrijf het niet graag en zeker niet vaak maar arbiter D.van Aalst maakte zichzelf belachelijk door Die Haghe en RCL niet alleen vele onbegrijpelijke gele kaarten voor te houden maar ook door ...

Zaterdag 16 juni: Finaledag !!

12-06-2018
Zaterdag 16 juni a.s. spelen maar liefst 3 Die Haghe-teams nog een heuse finale. Die Haghe 2 + MO15-1 en de MO17-1.....

Die Haghe 2 maakt zich op voor promotie

12-06-2018
Gaat óók Die Haghe 2 historie schrijven? Na de zwaar bevochten zege op Westlandia afgelopen zaterdag, gaat Die Haghe 2 zich nu opmaken voor de alles beslissende finale wedstrijd tegen RCL 2 in Leiderdorp. U kunt mee met de bus...

Lagere senioren Die Haghe 4 t/m 10 plus de veteranen, spullen inleveren a.u.b.

11-06-2018
De zomer breekt aan, er wordt niet meer getraind, de velden zijn in onderhoud. Vriendelijk worden Die Haghe 4 tot en 10 als ook de Veteranen verzocht de ballen en eventueel ander materiaal in te leveren. Bvd.

Trainingen en wedstrijden (jeugd/sen) komende weken

10-06-2018
Vanaf maandag 4 juni zijn alleen de twee kunstgrasvelden nog open en kan er aangepast getraind of gespeeld worden volgens het volgend schema:

Kledingverkoopactie – een pracht initiatief!

10-06-2018
Hoe groot het Die Haghe hart is blijkt weer uit deze spontane actie voor Kiddy Goodpills. Dit mooie initiatief heeft € 110,00 opgebracht voor het onderzoek naar veilige medicijnen voor kinderen. Een prachtig resultaat!

JUZZT FOOTBALL ACADEMY ZOMERKAMPEN!

10-06-2018
Schijf je nu in voor de zomerkampen in julie en augustus
Pagina 1 van 127  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

Healthy Hapz weekmenu

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Check de vacaturebank voor een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe