RCL 1 - DIE HAGHE 1

25-11-2017, 14:30 uur
comp | Meer Die Haghe 1 >

VITESSE DELFT 2 - DIE HAGHE 2

25-11-2017, 11:00 uur
comp | Meer Die Haghe 2 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

Die Haghe wint ruim maar vergeet het doelsaldo op te vijzelen: 0-4

05-11-2017 13:55 - Senioren

Die Haghe wint ruim maar vergeet het doelsaldo op te vijzelen

In een troosteloze ambiance op de kunstsprieten van de cvc Reeuwijk werd de wedstrijd tussen de nummer 2, Die Haghe, en de nummer 13, Reeuwijk, afgewerkt waarbij de Ockenburgh bewoners uiteindelijk met een 0-4 winst naar Den Haag terugkeerde maar trainer Wim de Jong (terecht) ontevreden was met de einduitslag.

Het kan met Die Haghe als promovendus snel gaan. Win je een uitwedstrijd met vier doelpunten verschil en zijn er ontevreden gezichten te zien.  Toch snap ik de reactie van de trainer want in dit Die Haghe zit zoveel potentieel en het is zoveel beter en sterker dan dat de spelers zaterdag lieten zien.

Is het bescheidenheid of is het logisch dat de doelpuntenmachine stokte bij de 0-4 ruststand? Over dat eerste wil ik kwijt dat de spelers blijkbaar nog niet geheel beseffen waartoe zij in staat zijn. De schroom moet na de geweldige start in de 2e klasse C nu wel eens van het team gaan vallen.

Hoewel de thuisploeg - vreemd genoeg tegen de KNVB-regels in, niet gekleurd in de clubkleuren rood en blauw maar in het donkerblauw - niet eens zo'n slechte start kende en twee redelijk grote kansen kreeg, was het Die Haghe dat de wedstrijd bepaalde. In de 10e minuut schoot Peter de Kleer net naast het CVC-doel maar in de 15e minuut stond nota bene een Reeuwijker in de baan van een schot van een medespeler waardoor doelman Bas Drost een achterbal mocht nemen. Een minuut later was de ijverige Sebastiaan vd Starre dicht bij de openingstreffer maar hij vond de keeper op zijn weg,

In de 25e minuut en de druilerige regen kopte Jeroen Brand de bal door op Sami Aoulad die Sebastiaan vd Starre een niet te missen kans bood: 0-1. Vijf minuten later ging Junior Nelson in de 16 meter van de blauwhemden goed door en legde de bal af op Sami Aoulad die beheerst de 0-2 binnen schoot. Diezelfde Sami reageerde in de 40e minuut alert toen een strakke voorzet van Peter de Kleer door de onzekere Reeuwijkse doelman werd losgelaten waarna Sami met een wippertje van dicht bij de 0-3 in het net deponeerde. Vier minuten later weer een aanval richting het doel van de thuisploeg waarbij Sebastiaan vd Starre de bal aflegde op Peter de Kleer die hard de bal tegen de touwen joeg: 0-4. Even later floot de prima en rustig leidende arbiter Ivar Gieles het even welletjes en floot hij beide teams richting de droge kleedkamer en de warme thee.

Of het logisch is dat Die Haghe met deze ruststand in de 2e helft pover voor de dag kwam kan ik kort en krachtig met een "nee" antwoorden. Immers, het gat met koploper Lugdunum bedroeg naast de 3 wedstrijdpunten ook een behoorlijk verschil in doelsaldo welke tevens bepalend kan zijn voor het behalen van de 1e periode. Die Haghe had dus de score moeten opvoeren en kreeg daarvoor ook alle gelegenheid. Reeuwijk gaf nog niet helemaal op en er ontstond, mede door het verschil in conditie, behoorlijk wat ruimte en mogelijkheden voor de witkielen. Met deze vele kansen werd slordig omgesprongen en geen één daarvan trof in die 45 minuten nog doel. De drie invallers aan Haagse zijde vielen ook al niet geweldig in en de wedstrijd werd rommelig en het aankijken niet meer waard.

Het laatste fluitsignaal klonk dan ook voor beide teams en toeschouwers als een bevrijding en Die Haghe had dus, ondanks de knappe 1e helft, een grote kans om het Lugdunum nog moeilijk te maken laten liggen.

Toch overheerst bij uw scribent de trots op het team en de plek waar het nu staat. Daarnaast hoopt hij dat het team de eigen kracht gaat inzien en dan te beginnen a.s. zaterdag in het thuis-bekerduel met de bijna 100 jarige zaterdag 4e klasser Houd Dapper Vol (HDV).

Een mooie generale voor de week erop als het Leidse DoCos op Ockenburgh op visite komt, aldus..........

Wim van de Graaf

Nieuws

Grasvelden Ockenburgh dinsdag 21/11 afgekeurd

20-11-2017
De grasvelden van Ockenburgh zijn vandaag, dinsdag 21 november, door de vele regenval afgekeurd. Het afkeuringsschema treedt nu in werking....

Goede prestatie Die Haghe tegen DoCos: 3-0 winst

19-11-2017
Die Haghe had een minieme kans op de 1e periode en het won ook met 3-0 maar Lugdunum pakte die periode (van harte). In ieder geval blijven de Ockenburghers knap volop meedoen voor de prijzen in de ...

Die Haghe wacht proeve van bekwaamheid tegen DoCos

16-11-2017
Na de eclatante 16-0 bekerwinst op zaterdag 4e klasser HDV en de prima overwinningen in de competitie op lager geplaatste teams wacht Die Haghe zaterdag een echte krachtmeting tegen het Leidse DoCos.

JEUGD ONDER 7 CHAMPIONS LEAGUE

13-11-2017
Voorlopige indeling voor de sv Die Haghe JO7 Champions League

Die Haghe haalt in de beker daverend uit tegen HDV (za): 16-0

11-11-2017
2e klasser Die Haghe liet zaterdag 4e klasser HDV in de beker alle hoeken van het veld zien En won met overmacht. In een sportieve wedstrijd moest de arbiter van dienst Broeckaerts uit Schiedam ...

Die Haghe 1 bekert zaterdag op Ockenburgh tegen HDV 1 (za)

09-11-2017
Na in een sterke bekerpoule knap als 2e te zijn geëindigd bekert Die Haghe 1 verder tegen zaterdag 4e klasser H.D.V. 1. Ondanks het klasseverschil zijn bekerwedstrijden onvoorspelbaar dus moet Die ...

Scheidrechters bijeenkomst voor ouders en belangstellenden

06-11-2017
Op woensdagavond 8 november tussen 19.00 uur en 20.00 uur organiseren wij een avond voor alle ouders en belangstellenden die kunnen en willen vlaggen en fluiten tijdens de wedstrijden van de jeugd vanaf de O11. Zowel jongens als meisjes.

Die Haghe reist met vertrouwen af naar Reeuwijk

02-11-2017
Na de 3-0 winst op de nummer 14, Nieuwkoop, speelt Die Haghe 1 zaterdag in Reeuwijk tegen de nummer 13 die wij nog kennen van de 2x gewonnen nacompetitiewedstrijden in het seizoen 2015-2016

Vlammend schot van Jeroen Brand breekt wedstrijd open: 3-0 winst

29-10-2017
Die Haghe speelde geen goede wedstrijd en rode lantaarndrager Nieuwkoop bleek beter dan de stand op de ranglijst deed vermoeden maar de 3-0 overwinning was uiteindelijk terecht..
Pagina 1 van 110  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

Healthy Hapz weekmenu

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Check de vacaturebank voor een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe