DIE HAGHE 1 - MEEUWENPLAAT 1

22-02-2018, 20:00 uur
beker | Meer Die Haghe 1 >

DIE HAGHE 3 - VERBURCH 3

24-02-2018, 12:00 uur
oefen | Meer Die Haghe 3 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

Vlammend schot van Jeroen Brand breekt wedstrijd open: 3-0 winst

29-10-2017 18:20 - Senioren

Zonder de zwaar geblesseerd geraakte Jordan Rolvink, de nog geblesseerd zijnde Sander de Jong en de geschorste Sami Aoulad maar met de teruggekeerde Peter de Kleer en aanvoerder Mitchel de Bas én een hele sterke bank begon Die Haghe op een herfstgrauw Ockenburgh aan de wedstrijd tegen de rode lantaarndrager Nieuwkoop dat gedurende de gehele wedstrijd de huid duur verkocht en sportief voetballend het de thuisploeg nog best lastig wist te maken.

Toch had Sebastiaan vd Starre al in de 12e minuut de score voor Die Haghe kunnen openen toen de Nieuwkoopse doelman bij het uitkomen volkomen mistastte en Sebastiaan de bal voor het inschieten had. Hij deed dat niet en ging met de bal richting doel waarna zijn inzet nog kon worden geblokt.

In de 19e minuut was er een prima vlot lopende aanval van de witkielen gevolgd door een keihard schot van Mitchel de Bas dat de keeper van de oranjehemden nog net met de voet kon pareren, Daarna zakte de wedstrijd toch behoorlijk in en miste Die Haghe de scherpte en de tegenstander zorgde ook al niet voor veel gevaar. Derhalve een 0-0 ruststand op Ockenburgh tot gevolg.

In de 49e minuut ging Laurens Witmaeckers goed door de oranje verdedigingslinie maar ook zijn schot kon nipt door de lange doelman worden gestopt. Het niveau van de 1e helft werd ook in dat deel van de 2e helft gehandhaafd en Die Haghe zou toch niet doelpuntloos van het veld stappen? Peter de Kleer kreeg in de 63e minuut een goede kans maar diens schot verdween recht in de handen van de keeper. De sympathieke Nieuwkopers wisten echter geen gevaar te stichten en doelman Bas Drost had een relatief rustige middag.

In de 68e minuut werd een Die Haghe aanvaller op de rand van de 16 meter kort gehaakt en de meer dan uitstekende arbiter van dienst, Ron Wolf uit Rotterdam, gaf de thuisploeg terecht een direct vrije trap. Het was Jeroen Brand die met een werkelijk snoeihard en vlammend schot de bal de kwaliteit van het net liet testen. De ongelukkige Nieuwkoopse doelman heeft de bal alleen maar horen fluiten en de schroeilucht van het net geroken: 1-0 en de ontlading aan Haagse zijde was groot. De ban was gebroken en toen twee minuten later Robin Laming de bal van korte afstand minstens zo hard tegen de touwen joeg was de wedstrijd gespeeld: 2-0.

Nieuwkoop was even van slag want had toch op meer gehoopt om van die vervelende laatste plaats te geraken maar de solide verdediging van Die Haghe gaf niets meer weg en Nieuwkoop verdient een compliment dat het voetballend bleef strijden voor een beter resultaat. Dit is duidelijk een ploeg dat meer in haar mars heeft dan de plaats op de ranglijst doet vermoeden. In de 79e minuut ging de fitte Sebastiaan vd Starre goed door op een bal die hij onmogelijk zou kunnen halen. Door zijn inzet raakte een verdediger het overzicht en de bal kwijt en Sebastiaan ging er met het leder vandoor om deze vervolgens koeltjes maar gedecideerd langs de Nieuwkoopse goalie te plaatsen: 3-0.

Zo won Die Haghe verdiend van een sportieve tegenstander en kon iedereen, arbiter incluis, terugzien op een geslaagde middag welke Die Haghe -als debutant- verrassend op de 2e plaats van de 2e klasse C plaatste achter koploper Lugdunum. Volgende week reist de ploeg van trainer Wim de Jong af naar Reeuwijk om daar tegen het laag geplaatste CVC weer op jacht te gaan naar die drie volle punten. Het team wordt daar veel succes bij gewenst door.....

Wim van de Graaf

 

Nieuws

Moeizaam gelijkspel Die Haghe in Leiden: 1-1

17-02-2018
Die Haghe 1 dat als lijstaanvoerder geweldig presteert in de 2e klasse C beleefde een moeilijke dag in de Kikkerpolder te Leiden. Niet vanwege tegenstander UVS maar het voetbalde vooral tegen ...

Zaterdag 17 februari

17-02-2018
Alleen de grasvelden zijn afgekeurd. Wedstrijden van JO13-2, MO11-1, MO13-2, VR1 zijn afgekeurd. Alle wedstrijden op velden 4, 5, 8 en 6 zijn tot 11:30 afgekeurd. Vanaf 11:30 zijn alle velden goed ...

Ook tegen UVS heeft koploper Die Haghe wat goed te maken

15-02-2018
Zaterdag a.s. vertrekt de spelers- en supportersbus van Die Haghe voor de eerste keer richting de Kikkerpolder te Leiden waar UVS de tegenstander zal zijn en laat dat nu net de enige tegenstander ...

Invulling technische staf seizoen 2018-2019

15-02-2018
Vorig jaar heeft hoofdtrainer Wim de Jong met het bestuur een akkoord bereikt over een meer- jaren planning t.a.v. de invulling van de technische staf.

Die Haghe 1 met de bus naar UVS Leiden, er is nog plek…

13-02-2018
Op zaterdag 17 februari 2018 speelt Die Haghe 1 een uitwedstrijd bij UVS in Leiden en voor deze wedstrijd is een bus beschikbaar gesteld voor de selectie.

Die Haghe wint na boeiend duel van TAVV: 1-0

10-02-2018
Het ging ook vandaag niet makkelijk en de Ter Aarse goalie was een echte sta in de weg maar het was nota bene verdediger Jesse Bakker wiens harde- en geplaatste kopbal de drie punten opleverde.

Die Haghe herdenkt sportverslaggever Kees te Gussinklo

09-02-2018
Verschillende voetbalclubs herdenken komend weekeinde de overleden Haagse sportverslaggever Kees te Gussinklo. De bekende verschijning op de Haagse en regionale sportvelden overleed donderdag onverwachts op 64-jarige leeftijd.

Die Haghe heeft zaterdag tegen TAVV wat goed te maken

08-02-2018
De eerdere ontmoeting tussen beide teams in Ter Aar leverde Die Haghe ternauwernood het tot nu toe enige gelijkspel van de competitie op. Op de kunstsprieten van de blauw witten wilde de bal lang ...

Hoe zit het met de weersomstandigheden en de velden?

08-02-2018
Update: Voor het gebruik van gras- en kunstgrasvelden gedurende de winterperiode heeft de gemeente Den Haag instructies gemaakt waarvan hierbij een uittreksel....

Grasvelden Ockenburgh woensdag 7 febr. afgekeurd

07-02-2018
Door de aanhoudende vorst zijn de velden afgekeurd en treedt het afkeuringsschema in werking
Pagina 1 van 117  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

Healthy Hapz weekmenu

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Check de vacaturebank voor een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe