RCL 1 - DIE HAGHE 1

25-11-2017, 14:30 uur
comp | Meer Die Haghe 1 >

VITESSE DELFT 2 - DIE HAGHE 2

25-11-2017, 11:00 uur
comp | Meer Die Haghe 2 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

Die Haghe behaalt een verdiende maar zure overwinning op HVC'10: 0-1

22-10-2017 18:16 - Senioren

Die Haghe behaalt een verdiende maar zure overwinning op HVC'10: 0-1

Die Haghe won in Hoek van Holland maar verloor Jordan Rolvink met een -naar het zich laat aanzien- zware knieblessure en Sami Aoulad Said met 2x geel. Met 10 man werd de 0-1 overwinning door een (h)echte teamprestatie over de streep getrokken.

Zonder  Sander de Jong (enkel), Peter de Kleer (laatste wedstrijd schorsing) en Mitchel de Bas (kuit maar wel op de bank) trad Die Haghe op sportcomplex de Rondgang in Hoek van Holland aan tegen het plaatselijke HVC'10 dat na de eclatante 6-2 winst op RCL al "reuzendoder" werd genoemd en daarmee vertrouwen had getankt.

Van die benaming was in het veld weinig terug te zien en het was het geheel in het wit gehulde Die Haghe dat in het eerste half uur de klok sloeg. In de 6e minuut was daar de eerste grote kans voor de witkielen toen Sami Aoulad, na goed doorgaan op rechts van Robin Laming, kon aanleggen voor de openingstreffer maar zijn schot gestuit zag worden door een Hoekse verdediger. In de 14e minuut zag Sami een vrije trap van zijn voet via de buitenkant van de paal achter gaan en in diezelfde minuut slalomde hij alleen op de Hoekse goalie af maar die blokte ternauwernood de ingeschoten bal.

In de 20e minuut was het Jordan Rolvink die zijn schot via een uitgestoken teen van een blauw-zwarthemd aan de verkeerde kant van de paal achter zag gaan maar de aanvallen van Die Haghe hadden tot dan weinig rendement opgeleverd, daar waar het al minimaal 0-2 had kunnen staan.

In de 25e minuut was het dan toch raak. Een strakke voorzet was bijna een prooi voor het hoofd van Jordan Rolvink maar een Hoekse verdediger kopte de bal in een uiterste poging keihard achter zijn eigen doelman: 0-1.

Ook die doelpunten tellen en zo kwam Die Haghe terecht op voorsprong maar brak er een emotioneel tweede deel van die 1e helft aan toen Jordan Rolvink in de 32e minuut een iets te ver voor zich uit gespeelde bal speelbaar probeerde te houden en daardoor in botsing met een tegenstander kwam.

Iedere voetballer op het veld zag direct dat het er niet goed uitzag en na een lange behandeling van verzorger Raymond Beekhuizen moest Jordan per brancard van het veld af worden gedragen en werd hij direct richting het ziekenhuis gedirigeerd. Eerste premature en voorzichtige diagnose is dat hij (opnieuw) zijn kruisbanden van zijn knie zou hebben afgescheurd. Sterkte Jordan !

Ben Bor was de vervanger maar Die Haghe was na de hervatting even aangeslagen echter het rechtte toch knap de rug. Net toen het ritme weer was teruggevonden maakte scheidsrechter Rick Turk, die verder een prima wedstrijd floot, zijn enige grote fout van de wedstrijd door Sami Aoulad , na een ongelukkige "gevaarlijk spel" situatie (laagkoppende Hoekenaar en omhalende Sami) met een tweede gele, dus rode, kaart van het veld te sturen. Sowieso voor deze overtreding een veel te zware straf maar gelet op de eerder (terecht) gegeven gele kaart had de jonge arbiter meer consideratie met Sami kunnen betrachten. Die Haghe moest in ieder geval met 10 man verder de rust opzoeken om de wonden te kunnen likken en dat bij een 0-1 voorsprong !

Over de 2e helft kan minder worden geschreven dan over die bovengenoemde 1e helft. HVC'10 drong met de man meer situatie aan maar de verdediging onder aanvoering van rots in de branding Jeroen Brand hield vrij makkelijk stand. Wel werd het gedurende de wedstrijd steeds zwaarder voor de Haagse withemden maar met een bewonderenswaardige krachtsinspanning van elke Die Haghe speler (niemand verzaakte) werden de Hoekse mannen op gepaste afstand gehouden van doelman Bas Drost die vreemd genoeg niet eens zoveel te doen kreeg. De uitvallen van Die Haghe onder aanvoering van een zwoegende Sebastiaan vd Starre (klasse Sebas!) leverde zelfs nog wat gevaar op al bleef de bevrijdende 0-2 uit.

Na vier minuten blessuretijd blies de arbiter van dienst dan eindelijk voor het laatst en kon een gehavend maar zielsgelukkig Die Haghe weer 3 dikverdiende punten mee naar Ockenburgh nemen.

Zaterdag zal het op datzelfde Ockenburgh weer vol aan de bak moeten tegen rode lantaarndrager Nieuwkoop. Er zijn geen echt zwakke ploegen in de 2e klasse C dus vier deze verdiende maar zure overwinning tot de eerste training en dan de neuzen weer allemaal dezelfde kant op voor de volgende tegenstander.

Vanaf deze plaats wordt Jordan Rolvink namens alle Die Haghe spelers, staf en supporters een goed algeheel herstel toegewenst door....

Wim van de Graaf

 

Nieuws

Grasvelden Ockenburgh dinsdag 21/11 afgekeurd

20-11-2017
De grasvelden van Ockenburgh zijn vandaag, dinsdag 21 november, door de vele regenval afgekeurd. Het afkeuringsschema treedt nu in werking....

Goede prestatie Die Haghe tegen DoCos: 3-0 winst

19-11-2017
Die Haghe had een minieme kans op de 1e periode en het won ook met 3-0 maar Lugdunum pakte die periode (van harte). In ieder geval blijven de Ockenburghers knap volop meedoen voor de prijzen in de ...

Die Haghe wacht proeve van bekwaamheid tegen DoCos

16-11-2017
Na de eclatante 16-0 bekerwinst op zaterdag 4e klasser HDV en de prima overwinningen in de competitie op lager geplaatste teams wacht Die Haghe zaterdag een echte krachtmeting tegen het Leidse DoCos.

JEUGD ONDER 7 CHAMPIONS LEAGUE

13-11-2017
Voorlopige indeling voor de sv Die Haghe JO7 Champions League

Die Haghe haalt in de beker daverend uit tegen HDV (za): 16-0

11-11-2017
2e klasser Die Haghe liet zaterdag 4e klasser HDV in de beker alle hoeken van het veld zien En won met overmacht. In een sportieve wedstrijd moest de arbiter van dienst Broeckaerts uit Schiedam ...

Die Haghe 1 bekert zaterdag op Ockenburgh tegen HDV 1 (za)

09-11-2017
Na in een sterke bekerpoule knap als 2e te zijn geëindigd bekert Die Haghe 1 verder tegen zaterdag 4e klasser H.D.V. 1. Ondanks het klasseverschil zijn bekerwedstrijden onvoorspelbaar dus moet Die ...

Scheidrechters bijeenkomst voor ouders en belangstellenden

06-11-2017
Op woensdagavond 8 november tussen 19.00 uur en 20.00 uur organiseren wij een avond voor alle ouders en belangstellenden die kunnen en willen vlaggen en fluiten tijdens de wedstrijden van de jeugd vanaf de O11. Zowel jongens als meisjes.

Die Haghe wint ruim maar vergeet het doelsaldo op te vijzelen: 0-4

05-11-2017
In een troosteloze ambiance op de kunstsprieten van de cvc Reeuwijk werd de wedstrijd tussen de nummer 2, Die Haghe, en de nummer 13, Reeuwijk, afgewerkt waarbij de Ockenburgh bewoners ...

Die Haghe reist met vertrouwen af naar Reeuwijk

02-11-2017
Na de 3-0 winst op de nummer 14, Nieuwkoop, speelt Die Haghe 1 zaterdag in Reeuwijk tegen de nummer 13 die wij nog kennen van de 2x gewonnen nacompetitiewedstrijden in het seizoen 2015-2016

Vlammend schot van Jeroen Brand breekt wedstrijd open: 3-0 winst

29-10-2017
Die Haghe speelde geen goede wedstrijd en rode lantaarndrager Nieuwkoop bleek beter dan de stand op de ranglijst deed vermoeden maar de 3-0 overwinning was uiteindelijk terecht..
Pagina 1 van 110  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

Healthy Hapz weekmenu

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Check de vacaturebank voor een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe