DIE HAGHE 1 - SHO 1

29-09-2018, 14:30 uur
comp | Meer Die Haghe 1 >

DIE HAGHE 2 - CWO 2

29-09-2018, 12:00 uur
comp | Meer Die Haghe 2 >

Heeft u een vraag aan één van de bestuurs- of commissieleden?
Klik dan hier voor de adressen.

NETWERKBIJEENKOMSTEN VOOR ONDERNEMERS

Meer informatie >

Kiddy Goodpills

Die Haghe behaalt een verdiende maar zure overwinning op HVC'10: 0-1

22-10-2017 18:16 - Senioren

Die Haghe behaalt een verdiende maar zure overwinning op HVC'10: 0-1

Die Haghe won in Hoek van Holland maar verloor Jordan Rolvink met een -naar het zich laat aanzien- zware knieblessure en Sami Aoulad Said met 2x geel. Met 10 man werd de 0-1 overwinning door een (h)echte teamprestatie over de streep getrokken.

Zonder  Sander de Jong (enkel), Peter de Kleer (laatste wedstrijd schorsing) en Mitchel de Bas (kuit maar wel op de bank) trad Die Haghe op sportcomplex de Rondgang in Hoek van Holland aan tegen het plaatselijke HVC'10 dat na de eclatante 6-2 winst op RCL al "reuzendoder" werd genoemd en daarmee vertrouwen had getankt.

Van die benaming was in het veld weinig terug te zien en het was het geheel in het wit gehulde Die Haghe dat in het eerste half uur de klok sloeg. In de 6e minuut was daar de eerste grote kans voor de witkielen toen Sami Aoulad, na goed doorgaan op rechts van Robin Laming, kon aanleggen voor de openingstreffer maar zijn schot gestuit zag worden door een Hoekse verdediger. In de 14e minuut zag Sami een vrije trap van zijn voet via de buitenkant van de paal achter gaan en in diezelfde minuut slalomde hij alleen op de Hoekse goalie af maar die blokte ternauwernood de ingeschoten bal.

In de 20e minuut was het Jordan Rolvink die zijn schot via een uitgestoken teen van een blauw-zwarthemd aan de verkeerde kant van de paal achter zag gaan maar de aanvallen van Die Haghe hadden tot dan weinig rendement opgeleverd, daar waar het al minimaal 0-2 had kunnen staan.

In de 25e minuut was het dan toch raak. Een strakke voorzet was bijna een prooi voor het hoofd van Jordan Rolvink maar een Hoekse verdediger kopte de bal in een uiterste poging keihard achter zijn eigen doelman: 0-1.

Ook die doelpunten tellen en zo kwam Die Haghe terecht op voorsprong maar brak er een emotioneel tweede deel van die 1e helft aan toen Jordan Rolvink in de 32e minuut een iets te ver voor zich uit gespeelde bal speelbaar probeerde te houden en daardoor in botsing met een tegenstander kwam.

Iedere voetballer op het veld zag direct dat het er niet goed uitzag en na een lange behandeling van verzorger Raymond Beekhuizen moest Jordan per brancard van het veld af worden gedragen en werd hij direct richting het ziekenhuis gedirigeerd. Eerste premature en voorzichtige diagnose is dat hij (opnieuw) zijn kruisbanden van zijn knie zou hebben afgescheurd. Sterkte Jordan !

Ben Bor was de vervanger maar Die Haghe was na de hervatting even aangeslagen echter het rechtte toch knap de rug. Net toen het ritme weer was teruggevonden maakte scheidsrechter Rick Turk, die verder een prima wedstrijd floot, zijn enige grote fout van de wedstrijd door Sami Aoulad , na een ongelukkige "gevaarlijk spel" situatie (laagkoppende Hoekenaar en omhalende Sami) met een tweede gele, dus rode, kaart van het veld te sturen. Sowieso voor deze overtreding een veel te zware straf maar gelet op de eerder (terecht) gegeven gele kaart had de jonge arbiter meer consideratie met Sami kunnen betrachten. Die Haghe moest in ieder geval met 10 man verder de rust opzoeken om de wonden te kunnen likken en dat bij een 0-1 voorsprong !

Over de 2e helft kan minder worden geschreven dan over die bovengenoemde 1e helft. HVC'10 drong met de man meer situatie aan maar de verdediging onder aanvoering van rots in de branding Jeroen Brand hield vrij makkelijk stand. Wel werd het gedurende de wedstrijd steeds zwaarder voor de Haagse withemden maar met een bewonderenswaardige krachtsinspanning van elke Die Haghe speler (niemand verzaakte) werden de Hoekse mannen op gepaste afstand gehouden van doelman Bas Drost die vreemd genoeg niet eens zoveel te doen kreeg. De uitvallen van Die Haghe onder aanvoering van een zwoegende Sebastiaan vd Starre (klasse Sebas!) leverde zelfs nog wat gevaar op al bleef de bevrijdende 0-2 uit.

Na vier minuten blessuretijd blies de arbiter van dienst dan eindelijk voor het laatst en kon een gehavend maar zielsgelukkig Die Haghe weer 3 dikverdiende punten mee naar Ockenburgh nemen.

Zaterdag zal het op datzelfde Ockenburgh weer vol aan de bak moeten tegen rode lantaarndrager Nieuwkoop. Er zijn geen echt zwakke ploegen in de 2e klasse C dus vier deze verdiende maar zure overwinning tot de eerste training en dan de neuzen weer allemaal dezelfde kant op voor de volgende tegenstander.

Vanaf deze plaats wordt Jordan Rolvink namens alle Die Haghe spelers, staf en supporters een goed algeheel herstel toegewenst door....

Wim van de Graaf

 

Nieuws

Ab (Albert) Nederhoed overleden

25-09-2018
Hedenmiddag bereikte ons het bericht dat op 24 september is overleden: Ab Nederhoed. AB is 90 jaar geworden.

Sportsignaal radio verslaat a.s. zaterdag de wedstrijd Die Haghe - SHO

25-09-2018
Sportsignaal radio komt a.s. zaterdag verslag doen van de wedstrijd : Die Haghe - SHO Robert Henderson is de verslaggever

Vitesse Delft 3 - Die Haghe 2 : 4-0 (3-0)

24-09-2018
“Jongste tweede elftal ooit, moet, als je goed kijkt, het zelf beter doen”

Even voorstellen: Stagiaires van ROC Mondriaan

24-09-2018

Nieuwe Jeugdsportcoördinator

24-09-2018
Sinds vorige week is er bij sv Die Haghe een nieuwe jeugdsportcoördinator actief. Roberto Escudero stelt zich aan u voor.

Die Haghe kent droomstart: 0-2 winst bij RVVH

23-09-2018
Die Haghe acteert voor het eerst in de 1e klasse en kende een start als uit een jongensboek. Het uit de Hoofdklasse gedegradeerde RVVH werd in Ridderkerk met 0-2 verslagen en daar was niets van ...

Die Haghe 1 zet 1e stap in 1e klasse tegen het 100-jarige RVVH

21-09-2018
Eindelijk is het zo ver. Na veel intensieve trainingen en een prima ongeslagen oefencampage (door in de beker na 3x winst) treedt Die Haghe 1 toe tot de 1e klasse van het zaterdagvoetbal en start ...

Die Haghe komt tegen SC Monster laat op stoom

16-09-2018
Ook de 3e bekerwedstrijd in de poulefase werd gewonnen door Die Haghe al ging dit deze keer moeizaam. Een 2-1 achterstand bij rust werd vlak voor tijd omgezet in een 2-3 overwinning...

Met de bus naar uitwedstrijd RVVH 1 - Die Haghe 1

15-09-2018
Busreis naar RVVH 1 - Die Haghe 1

Die Haghe 1 zaterdag tegen oude rivaal SC Monster

13-09-2018
In de 3e bekerronde van de poulefase speelt het reeds geplaatste Die Haghe zaterdag in Monster tegen de plaatselijke Sportclub dat vorig seizoen promotie wist af te dwingen naar de 2e klasse.
Pagina 1 van 133  > >>

DOWNLOAD HIER HET LAATSTE CLUBBLAD

Naar alle clubbladen >

WORD OOK LID!

Meer info en aanmelden »

JOIN THE CLUB!

More info en registration »

Healthy Hapz weekmenu

DIE HAGHE ZOEKT VRIJWILLIGERS

Check de vacaturebank voor een leuke functie voor jou!

Vriendenloterij

© 2012  sv Die Haghe